.Νέο σοκ: Παρατείνεται ως το 2016 η εισφορά αλληλεγγύης για όλους

Tην παράταση για ένα χρόνο ακόμη χρόνο, μέχρι και το 2016 της εισφοράς αλληλεγγύης για τα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, προβλέπει το επικαιροποιημένο *Μνημόνιο* που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα μαζί με την έκθεση της Κομισιόν για την πορεία του ελληνικού προγράμματος 

Συγκεκριμένα, στο επικαροποιημένο Μνημόνιο τονίζεαι πως η κυβέρνηση μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο πρέπει να έχει θεσμοθετήσει την παράταση της εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι και το 2016. 

Υπενθυμίζεται ότι η εισφορά αυτή ήταν προγραμματισμένο να επιβάλλεται μέχρι και το 2015. Η έκτακτη εισφορά επιβλήθηκε για πρώτη φορά...περισσότερα »

.ΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΟΡΣΙ...

Οι υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι κάλεσαν σε πορεία «ένα εκατομμύριο διαδηλωτές» αύριο, Τρίτη για να ζητήσουν την επιστροφή στην εξουσία του αποπεμφθέντος από τον στρατό αιγυπτίου προέδρου...
«Καλούμε αύριο σε πορεία ένα εκατομμύριο ανθρώπους υπό το σύνθημα "οι μάρτυρες του πραξικοπήματος"», αναφέρει συνασπισμός ισλαμικών οργανώσεων που πρόσκειται στον αποπεμφθέντα πρόεδρο.

Σε σχετική ανακοίνωση καλούνται οι υποστηρικτές του Μόρσι να πραγματοποιήσουν πορεία απόψε σε όλη την Αίγυπτο προς «τα διοικητικά κτίρια των δυνάμεων ασφαλείας για να καταδικάσουν τις εγκληματικές ενέργειες και την χρήση πραγματικών πυρών από το υπουργείο Εσωτερικών εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών». 
Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο έχασαν τη ζωή τους 72 άνθρωποι, στη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ υποστηρικτών του Μόρσι και της αστυνομίας.

Τα δύο στρατόπεδα επιρρίπτουν το ένα στο άλλο την ευθύνη για τις ταραχές που ήταν οι πλέον αιματηρές μετά την αποπομπή του Μόρσι στις 3 Ιουλίου.
Οι διαδηλωτές κατηγόρησαν τις δυνάμεις ασφαλείας ότι άνοιξαν πυρ με πραγματικά πυρά, ωστόσο το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι έκανε μόνο χρήση δακρυγόνων.

Το πολιτικό αδιέξοδο συνεχίζεται στην Αίγυπτο, τρεις εβδομάδες μετά την αποπομπή του Μόρσι.
Η νέα κυβέρνηση δήλωσε ότι θα αντιμετωπίσει αυστηρά τους υποστηρικτές του Μόρσι που είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις συγκεντρώσεις τους παρά τις προειδοποιήσεις.

.Σε πολιτικό χώρο της Ελλάδας θα ενταχθεί ο Γ. Χατζημαρκάκης

Ο ευρωβουλευτής των Ελευθέρων Δημοκρατών της Γερμανίας και αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, Γιώργος Χατζημαρκάκης, δήλωσε πως τον Οκτώβριο θα ανακοινώσει σε ποιο πολιτικό χώρο στην Ελλάδα θα ενταχθεί.

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου στην Λευκωσία, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο κ. Χατζημαρκάκης επέκρινε τους Γερμανούς ότι «έχουν βάλει φωτιά στο ευρωπαϊκό σπίτι».

Ο κ. Χατζημαρκάκης δήλωσε ότι πιστεύει στην ανάγκη για ελληνική πολιτιστική επιρροή στα ευρωπαϊκά θέματα και εξήγησε ότι αν θέλει να είναι αυθεντικός και να συνεχίσει την πορεία του στο Ευρωκοινοβούλιο πρέπει να το κάνει εκ μέρους της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Ελλάδας.

Σε ερώτηση, αν η Κύπρος θα μπορέσει να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο, απάντησε: «Είμαι αισιόδοξος, αν αλλάξουμε διαρθρωτικά την ευρωπαϊκή πολιτική μέχρι και τον Δεκέμβριο. 

Αν δεν το κάνουμε, η Κύπρος θα έχει την ίδια μοίρα με την Ελλάδα, ίσως με διαφορετικά στοιχεία, αλλά η πτώση θα είναι πιο έντονη επειδή η εμπιστοσύνη που είναι απαραίτητη έχει φύγει από καταθέτες και επενδυτές»

.Τουλάχιστον 36 νεκροί από την πτώση λεωφορείου στην Ιταλία

Τουλάχιστον 36 άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν χθες το βράδυ, όταν υπεραστικό λεωφορείο παρέκκλινε από την πορεία του και έπεσε από οδογέφυρα ύψους 30 μέτρων στη νότια Ιταλία, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA επικαλούμενο αναφορές των αξιωματούχων της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Έντεκα άτομα μεταφέρθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, ανέφεραν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Το δυστύχημα συνέβη δυτικά της Νάπολης, μεταξύ της Μοντεφόρτε Ιρπίνο και του Μπαγιάνο.

Σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές, το λεωφορείο δεν κατάφερε να επιβραδύνει όταν έπεσε σε μποτιλιάρισμα, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με πολλά αυτοκίνητα και στη συνέχεια να πέσει από ύψος 30 μέτρων. Το πρακτορείο ANSA αναφέρει πως υπάρχουν υποψίες για πρόβλημα στα φρένα του οχήματος.

.τα 979,5 ευρώ ο μέσος φόρος για 1 εκατομμύριο φορολογουμένους

Στα 979,5 ευρώ ανέρχεται μέχρι στιγμής ο μέσος φόρος για τις χρεωστικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε τα στοιχεία για την τέταρτη εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδημάτων φυσικών προσώπων η οποία έχει ολοκληρωθεί και σύντομα θα ξεκινήσει η ταχυδρομική αποστολή των εκκαθαριστικών.

Συνολικά εκκαθαρίστηκαν 2.093.873 δηλώσεις εκ των οποίων οι 1.033.280 είναι χρεωστικές, οι 587.994 μηδενικές και 472.599 πιστωτικές

Τα χρεωστικά εκκαθαριστικά αντιστοιχούν σε φόρο 1,01 δισ. ευρώ, δηλαδή ο μέσος φόρος που καλούνται να καταβάλουν οι φορολογούμενοι ανέρχεται σε 979,5 ευρώ. Οι 472.599 πιστωτικές δηλώσεις αντιστοιχούν σε επιστροφή φόρου 112.596.940, ήτοι 238 ευρώ κατά μέσο όρο.

Υπενθυμίζεται πως οι φορολογούμενοι που θα λάβουν τις επόμενες ημέρες το εκκαθαριστικό θα πρέπει να εξοφλήσουν τον φόρο σε τρεις διμηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από τον Αύγουστο.

.Ξεπερνούν τους 40 οι τραυματίες από σύγκρουση δύο τρένων στην Ελβετία

Περισσότεροι από 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη μετωπική σύγκρουση δύο τρένων που σημειώθηκε αργά σήμερα το απόγευμα στο Γκρανζ πρε Μαρνάν, στο καντόνι του Βο, όπως μετέδωσε το ελβετικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ATS.

Το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 19:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας). Η μία αμαξοστοιχία κατευθυνόταν στη Λωζάνη ενώ η δεύτερη ερχόταν από την πόλη αυτή. 

Η τηλεόραση της γαλλόφωνης Ελβετίας έκανε λόγο για 30 τραυματίες ενώ ένα γερμανόφωνο κανάλι μετέδωσε ότι υπάρχουν 44 τραυματίες, εκ των οποίων οι τέσσερις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.
Τα αίτια του ατυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα.

.Πρόοδο αλλά και καθυστερήσεις επισημαίνει η έκθεση της Επιτροπής

Πρόοδο στην εφαρμογή του δεύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, αλλά με καθυστερήσεις και ενίοτε με "βραδείς ρυθμούς", επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, σχετικά με τα αποτελέσματα της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού Μνημονίου. Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε από την Τρόικα το διάστημα μεταξύ 419 Ιουνίου και 1-7 Ιουλίου.

Στην έκθεση των 222 σελίδων, η Επιτροπή τονίζει ότι τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδος βελτιώνονται σταθερά, η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα έχει ολοκληρωθεί, ενώ σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις υλοποιήθηκαν στον τομέα της υγείας, στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και στη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών. 

Σημειώνει, ωστόσο, ότι χρειάζονται μεγαλύτερες προσπάθειες σε πολλούς τομείς, κυρίως δε σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την ενέργεια και τη δικαιοσύνη. 


Επισημαίνει, ακόμη, ότι η ελληνική οικονομία θα επωφελείτο σημαντικά από μία πιο αποφασιστική και αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.