.Προκήρυξη των 27ων Πανελλήνιων Θεατρικών Αγώνων Ερασιτεχνικών Θιάσων στο Δήμο Ζωγράφου


Το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει για 27η συνεχή χρονιά τους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων, στους οποίους μπορούν να λάβουν μέρος ερασιτεχνικά σχήματα από όλη την Ελλάδα. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο υπαίθριο θέατρο του Δήμου Ζωγράφου (Γ. Ζωγράφου 17, όπισθεν Βίλας Βουγά ), το πρώτο 15ήμερο του Σεπτεμβρίου 2013.Η κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει και θα βραβεύσει τους διακριθέντες.
Οι θίασοι που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρικαι την  Παρασκευή  7  Ιουνίου 2012 (σφραγίδα ταχυδρομείου) στο γραφείο του Νομικού Προσώπου, αποστέλλοντας τα παρακάτω :
1. Όνομα υπευθύνου και τηλέφωνα (σταθερό και κινητό δύο υπευθύνων)
2. Ιστορικό θεατρικής ομάδας (επωνυμία, φορέας, email, δημιουργία, στόχοι, σκοπός) (σε ηλεκτρονική μορφή)
3. Άδεια συγγραφέα, Μεταφραστή, Διασκευαστή
( επικοινωνείτε με την Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων με την κo  Μάρη στα τηλ.    210-3310521, 210-3232858, και με την κα  Κουρπά στη Σ.Ο.Π.Ε. την εταιρεία διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων ξένων δημιουργών  στα τηλ. 210-6857481, 210-6857498 )
4. Θεατρικό έργο (τίτλος, υπόθεση, διάρκεια, διάλειμμα ) (σε ηλεκτρονική μορφή)
5. Λίγα λόγια για τον συγγραφέα (σε ηλεκτρονική μορφή)
6. Συντελεστές, διανομή ρόλων (αριθμός συντελεστών, ηθοποιών, σε πεζά γράμματα) (σε ηλεκτρονική μορφή)
7. Φωτογραφίες και dvd  από παράσταση ή πρόβα
8. Μακέτα σκηνικών-κοστουμιών (φωτογραφίες ή σκίτσο)
9. Πρόγραμμα και αφίσα
Στη διεύθυνση :  Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου, Ανακρέοντος 60/ Τ.Κ 157 71, Υπόψη: Προέδρου Θοδωρή Κόλλια
1.            Παρακαλούμε να μη δηλώσουν συμμετοχή όσοι έχουν παιδικό έργο (παιδική σκηνή)
2.            Οι συντελεστές της παράστασης (σκηνοθέτης, σκηνογράφος κ.λ.π) επιτρέπεται να είναι και επαγγελματίες, οι ηθοποιοί πρέπει να είναι όλοι ερασιτέχνες και ενήλικες.
3.            Τα έξοδα ήχου και φωτισμού επιβαρύνουν το Ν.Π.
4.            Τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής επιβαρύνουν το μεταφερόμενο θίασο.
Τα θεατρικά σχήματα θα ενημερωθούν μέχρι τη Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 για τα αποτελέσματα της προκριματικής διαδικασίας.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες

.Αρχίζουν «χτίσιμο» στην ΑΕΚ


Το κουμπί για το «restart» πατήθηκε στην ΑΕΚ. Πριν δρομολογήσει όμως το χτίσιμο του γηπέδου, η «Ένωση» έχει ξεκινήσει ήδη κινήσεις (μέσω των Δέλλα, Λυμπερόπουλου, Μπάγεβιτς) για το «χτίσιμο» της ομάδας. Η Γενική Συνέλευση της Τρίτης δρομολόγησε ήδη την επανεκκίνηση της ΑΕΚ, μέσω της εκκαθάρισης που θα αποφασιστεί και επίσημα στις 7 Ιουνίου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ωστόσο η «Ένωση» δεν χρειάζεται να περιμένει για να ξεκινήσει το «χτίσιμο» ενόψει της επόμενης σεζόν.

Οι Δέλλας, Λυμπερόπουλος και Ζήκος λοιπόν -που είναι γνωστό πως θα αναλάβουν τον αγωνιστικό σχεδιασμό- αλλά και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς (ο οποίος προορίζεται από τον Δημήτρη Μελισσανίδη για επικεφαλής της διοικούσας επιτροπής) κάνουν ήδη τις επαφές τους για το σχηματισμό του ρόστερ.

Έτσι, προσπαθούν καταρχάς να κρατήσουν «ζεστούς» όσους παίκτες αγωνίστηκαν φέτος και θεωρείται ότι μπορούν να προσφέρουν και στην επόμενη μέρα: Δίνοντας βάρος σε 4-5 που σχεδιάζεται να αποτελέσουν έναν αξιόπιστο κορμό κι έχοντας ν’ αντιμετωπίσουν φυσικά και τη δυσκολία ότι ήδη υπάρχουν προτάσεις γι’ αρκετούς απ’ αυτούς.

Κι ενώ σ’ αυτόν τον τομέα υπάρχει η αίσθηση πως η ΑΕΚ θα κρατήσει τελικά όσους πραγματικά θέλει να κρατήσει, ανάλογη αισιοδοξία υπάρχει και για τους παίκτες από άλλες ομάδες που θα κριθεί ότι μπορούν να προσφέρουν την προσεχή σεζόν.

Είτε πρόκειται για κάποιους που έχουν αγωνιστεί και στο παρελθόν στην «Ένωση» και θα επέστρεφαν για να τη βοηθήσουν, είτε για άλλους που θα τους τεθεί το δέλεαρ της συμμετοχής σε μια υγιέστατη ομάδα, με οικονομική συνέπεια και εξαιρετικές προοπτικές για το μέλλον.

.Η Τσέλσι κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ


Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, η Τσέλσι έκανε δικό της και το Γιουρόπα Λιγκ. Οι "μπλε" επικράτησαν 2-1 της Μπενφίκα στον τελικό του Αμστερνταμ, με τον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Νωρίτερα οι Λονδρέζοι είχαν προηγηθεί με τον Τόρες στο 60΄, ενώ οι "Αετοί της Λισαβόνας" ισοφάρισαν με πέναλτι του Καρντόσο στο 68΄.

.Μεγάλη νίκη για τον Ατρόμητο στα πλέι οφ


Τεράστια ανατροπή για τον Ατρόμητο στο δεύτερο ματς της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Το γκολ-οφσάιντ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 60΄ δεν πτόησε τους «κυανόλευκους», που ισοφάρισαν στο 72΄ με τον Ιγκλέσιας και στο 90΄ με το απευθείας φάουλ του Σουμπίνιο έφεραν τα πάνω κάτω και πανηγύρισαν τη μεγάλη νίκη, που τους βάζει στο παιχνίδι της εξόδου στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

.Ομιλία Ευ. Βενιζέλου στην Ουάσιγκτον


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα μιλήσει αύριο στο Κέντρο Γούντροου Γουίλσον στην Ουάσινγκτον, με θέμα «Η κρίση στην Ευρωζώνη: Προκλήσεις και ευκαιρίες για τον ευρωπαϊκό Νότο».

 Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να κάνει εκτενή αναφορά για το πώς εξελίχθηκε η ευρωπαϊκή κρίση από το 2008 μέχρι σήμερα, στο ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο παράδειγμα της Κύπρου, στην αναγκαιότητα της τραπεζικής Ένωσης, για το τι μπορεί να κάνει ο ευρωπαϊκός Νότος, στην ελληνική πραγματικότητα και στις προοπτικές που διαγράφονται.

.Με το...δεξί μπήκε ο ΠΑΣ Γιάννινα στα πλέι οφ


Με το...δεξί μπήκε ο ΠΑΣ Γιάννινα στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Με γκολ των Τσουκαλά (8΄) και Ίλιτς (67΄) η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου επικράτησε 2-1 του κουρασμένου από τον τελικό κυπέλλου, Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του μίνι πρωταθλήματος. 

Οι Αρκάδες, που έμειναν στους 2 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΣ πήρε τους πρώτους τρεις, είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με το Σανκαρέ (14΄).

.Πατέρας βίαζε επί μία 10ετία την ανήλικη κόρη του, στη Θεσσαλονίκη


Τραγική ιστορία αποκαλύφθηκε σε χωριό έξω από τη Θεσσαλονίκη. Πατέρας, 36ετών, ομολόγησε ότι βίαζε επί σειρά ετών τη 16χρονη, σήμερα, κόρη του. Πρόκειται για Αλβανό υπήκοο, ο οποίος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 36χρονος είναι άνεργος και έκανε συχνά κατανάλωση αλκοόλ. 

Ο ίδιος φέρεται να αποκάλυψε στις διωκτικές αρχές ότι βίαζε από την ηλικία των 6 ετών την κόρη του. Η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό όλα αυτά τα χρόνια, καθώς οι πράξεις συνέβαιναν κατά την ώρα της απουσίας της από το σπίτι.

Η τραγωδία αποκαλύφθηκε, όταν η μαθήτρια της Γ' τάξης του Γυμνασίου αποπειράθηκε να κόψει τις φλέβες της, μην αντέχοντας το μαρτύριο που ζούσε όλα αυτά τα χρόνια.

 Ο 36χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιασμό ανηλίκου, αποπλάνηση και αιμομιξία κατά συρροή, σε βαθμό κακουργήματος, και παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή

.Καταργεί 14.000 θέσεις εργασίας η τράπεζα HSBC


Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα HSBC θα καταργήσει 14.000 θέσεις εργασίας, στο πλαίσιο νέου σχεδίου μείωσης του κόστους λειτουργίας της κατά 3 δισ. δολάρια και αύξησης της κερδοφορία της που προωθεί ο διευθύνων σύμβουλός της Στιούαρτ Γκάλιβερ, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Η τράπεζα αναμένει ότι ο αριθμός των εργαζομένων της θα μειωθεί στις 240.000 την επόμενη τριετία, δήλωσε ο κ. Γκάλιβερ σε τηλεφωνική διάσκεψη που είχε με δημοσιογράφους, μετά την ενημέρωση που έκανε στους επενδυτές για τη στρατηγική της τράπεζας.

Η HSBC έχει ανακοινώσει ήδη πρόγραμμα μείωσης των εργαζομένων στις 254.000. 


Ο διευθύνων σύμβουλός της εστιάζει την προσοχή του στη μείωση του κόστους λειτουργίας, την πώληση περιουσιακών στοιχείων και την επέκταση της τράπεζας σε ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές, καθώς προσπαθεί να ενισχύσει τα έσοδα που έχουν πληγεί από την κρίση κρατικού χρέους στην Ευρώπη

.Με ρυθμό 0,1% αναπτύχθηκε η γερμανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο


Η γερμανική οικονομία κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 0,1% στο πρώτο τρίμηνο του 2013, χαμηλότερο του αναμενόμενου, καθώς ο βαρύς χειμώνας δεν επέτρεψε μία ισχυρότερη ανάκαμψη.
«Η γερμανική οικονομία αποκτά δυναμική με αργό ρυθμό. Οι ακραίες καιρικές συνθήκες του χειμώνα συνέβαλαν σε αυτήν την ασθενική ανάπτυξη», ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, η οποία αναθεώρησε προς τα κάτω τα στοιχεία για τη μείωση του γερμανικού ΑΕΠ στο τελευταίο τρίμηνο του 2012 (στο -0,7% από -0,6%).

Η γαλλική οικονομία εισήλθε σε ήπια ύφεση μετά τη συρρίκνωσή της κατά 0,2% στο πρώτο τρίμηνο του έτους, όπως και στο τελευταίο τρίμηνο του 2012, ανακοίνωσε η γαλλική στατιστική υπηρεσία.  

Η διαφορά στις επιδόσεις των δύο μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρώπης φαίνεται μικρή στο πρώτο τρίμηνο, αλλά Ευρωπαίοι διπλωμάτες και αξιωματούχοι φοβούνται ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να υπολείπεται πολύ της Γερμανίας.

.Μαχαίρωσαν 11χρονο από τη Ρωσία σε πάρκινγκ ξενοδοχείου, στην Κρήτη


Ολλανδός ανιματέρ που εργάζεται σε ξενοδοχείο στην περιοχή Ανισαράς της Χερσονήσου φέρεται να μαχαίρωσε 11χρονο αγόρι από τη Ρωσία, που έκανε διακοπές με την οικογένειά του στο ίδιο ξενοδοχείο, γιατί ο ανήλικος ανακάλυψε ότι ήταν εκείνος που του έκλεψε το φορητό υπολογιστή του και το κινητό του τηλέφωνο.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ στη Χερσόνησο και από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο 20χρονος ανιματέρ από την Ολλανδία, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, πήρε τα παραπάνω αντικείμενα από το μικρό, ο οποίος κατάφερε τελικά να τα βρει.

Επιχειρώντας να κλείσει το στόμα του παιδιού, το χτύπησε με μαχαίρι -και μάλιστα σύμφωνα με τον ιατροδικαστή δέχθηκε 20 μαχαιριές- και το εγκατέλειψε αβοήθητο στον χώρο στάθμευσης έναντι του ξενοδοχείου.

Την ίδια ώρα, οι γονείς αναζητούσαν τον 11χρονο και αφού επί τρεις ώρες δεν κατόρθωσαν να το εντοπίσουν, τα μεσάνυχτα κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα Χερσονήσου, δηλώνοντας την εξαφάνισή του.

Αμέσως, υπήρξε μια μεγάλη κινητοποίηση και τελικά το παιδί βρέθηκε, περίπου στις 02.30 τα ξημερώματα, στον χώρο στάθμευσης έναντι του ξενοδοχείου με πολλαπλές μαχαιριές και σε κωματώδη κατάσταση.

Ο 11χρονος μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, αλλά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας, πράγμα που έγινε σήμερα το πρωί με αεροσκάφος C-130.

Στα πλαίσια των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον αλλοδαπό, ο οποίος φέρεται να έχει ομολογήσει την πράξη του ενώ στην κατοχή του βρέθηκε ο φορητός υπολογιστής και το κινητό του 11χρονου αγοριού.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.