.''TO ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ''...

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μάθει να ρίχνει κυβερνήσεις, έχει μάθει να στηρίζει αποφάσεις ευθύνης, αλλά ταυτόχρονα δεν φοβάται και έχει σαφή προτάγματα ...
και προτεραιότητες, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις της ΕΡΤ και απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, τού ζήτησε να διαφυλάξει την ενότητα και την προοπτική της κυβέρνησης πάνω στη βάση της ειλικρίνειας, του αμοιβαίου σεβασμού, της θεσμικής ισοτιμίας, της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας, του σεβασμού των κανόνων λειτουργίας.

Στο σημείο αυτό, ο κ Βενιζέλος διευκρίνισε πως το ΠΑΣΟΚ συνεργάζεται με τη Νέα Δημοκρατία για λόγους εθνικής ανάγκης ωστόσο σημείωσε ότι έχουν τεράστιες διαφορές ιστορικές, ιδεολογικές, αξιακές και κάνουν συμβιβασμούς.
Μάλιστα έκανε λόγο για ένα σοβαρό πρόβλημα διαδικασίας δημοκρατίας κράτους Δικαίου και λειτουργίας του κοινοβουλευτικού συστήματος. 

«Ούτε το Κοινοβούλιο, ούτε μια κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να λειτουργεί με εκπλήξεις, τετελεσμένα, μονομερείς ενέργειες ή εκβιασμούς ανοιχτούς ή υπολανθάνοντες. Δεν γίνονται έτσι οι συνεργασίες, δεν πορεύεται έτσι μια χώρα μέσα σε κρίση που πρέπει να την βρει ενωμένη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η ελληνική κοινωνία στη συντριπτική της πλειονότητα θέλει ριζική μεταρρύθμιση στο κράτος και το δημόσιο τομέα, συμπεριλαμβανομένης και της ΕΡΤ και τόνισε πως είναι άλλη αυτή η προσέγγιση της ουσιαστικής μεταρρύθμισης και άλλο η ξαφνική υπαγωγή του μεγάλου προβλήματος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στις συγκυριακές και τρέχουσες ανάγκες να μειωθούν μέσα στις επόμενες μέρες κατά δύο χιλιάδες άτομα οι εργαζόμενοι στο κράτος.

«Δεν είναι δυνατόν το άγχος για την αντιμετώπιση ενός προβλήματα που αφορά τη Δημόσια Διοίκηση και τις προκαταρκτικές ενέργειές μας σε σχέση με τους εταίρους μας της τρόικας να οδηγεί εκ του πλαγίου σε βιαστικές, ξαφνικές, απροετοίμαστες κινήσεις σε σχέση με την ΕΡΤ», υποστήριξε.

Σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο προαύλιο της ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως τα «λόγια είναι εύκολα» αλλά η δυσκολία είναι εδώ, στο να λάβεις αποφάσεις οι οποίες στηρίζουν τη χώρα, τη βγάζουν από το αδιέξοδο, τη διασφαλίζουν οριστικά από τον κίνδυνο της πανευρωπαϊκής και διεθνούς κρίσης, προστατεύουν τους θεσμούς και δίνουν λύση.

Τέλος χαρακτήρισε προκλητική τη στάση της Χρυσής Αυγής για την ΕΡΤ σημειώνοντας πως δεν είναι ευχάριστο να είναι η Χρυσή Αυγή το μόνο κόμμα που στηρίζει μια πρωτοβουλία στην ΕΡΤ.

.KAI ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ...

"Άντε και καλό μας αγώνα" είπε , σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φώτης Κουβέλης σε βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, αφήνοντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς ανοιχτό το ενδεχόμενο για διεξαγωγή εκλογών...

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μιλώντας στα στελέχη του κόμματος, μετά τη συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Κουβέλης είπε ότι η ΔΗΜΑΡ επιθυμεί να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, αλλά πάντα με συνεννόηση και ειλικρίνεια μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

Ξεκαθάρισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα στηρίξει το νομοσχέδιο για τη δημόσια τηλεόραση , ενώ φέρεται να είπε ότι σε περίπτωση που θα τους ζητηθεί, η ΔΗΜΑΡ δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Αύριο, Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

.Νίπτει τας χείρας του για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ ο Κ. Παπούλιας

Νίπτει τας χείρας του για την απόφαση της κυβέρνηση να μπει «λουκέτο» στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας, ο οποίος δήλωσε αδυναμία παρέμβαση κατά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Παπούλιας, τόνισε ότι «πρέπει να υπάρχει Δημόσια Τηλεόραση, γιατί η ενημέρωση του λαού μπορεί να γίνεται μόνο από ιδιωτικά κανάλια», ωστόσο επισήμανε ότι οι δυνατότητες παρέμβασης του είναι περιορισμένες από το Σύνταγμα. Όπως είπε δεν μπορεί να αναπέμψει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, διότι δεν του δίνει το δικαίωμα και την ευχέρεια αυτή το Σύνταγμα.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας χαρακτήρισε το κλείσιμο της ΕΡΤ ως «πλήγμα στη Δημοκρατία, στην ελευθερία του λόγου, στην κοινωνική συνοχή, αλλά και στους θεσμούς» και συγκεκριμένα στον θεσμό της Προεδρίας, διότι, όπως επισήμανε, «το να νομίζουν κάποιοι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι κλητήρας για να θυροκολλεί απολύσεις εργαζομένων είναι μια υποτίμηση και υποβάθμιση του θεσμού».

«Εμείς πιστεύουμε ότι το τελευταίο πράγμα που μας έχει μείνει σ’αυτόν τον τόπο να υπερασπιστούμε είναι οι θεσμοί και η Δημοκρατία. Και νομίζω ότι, όπως το ίδιο το Σύνταγμα ορίζει, αυτό πρέπει να το κάνουν πρώτα και κύρια οι ίδιοι οι πολίτες: να προστατεύουν τους θεσμούς και τη Δημοκρατία», σημείωσε.

Τέλος, απευθυνόμενος στον κ. Παπούλια είπε: «Και έρχομαι σε σας, και βεβαίως διότι έχετε αυτή τη θεσμική ιδιότητα, αλλά και ως ένας αγωνιστής για τη Δημοκρατία με ευαισθησίες στα θέματα αυτά».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.