.ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ


Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην εμπορία καυσόξυλων, όπως προκύπτει...
από την επεξεργασία στοιχείων που τηρούνται στο μητρώοτου Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ).

Σύμφωνα με το ΕΕΑ για οι επιχειρήσεις αυτές αυξήθηκαν το 2012 κατά 100% σε σχέση με το 2011, ενώ σε σύγκριση με το 2010 έχουν οκταπλασιαστεί. 

«Είναι ίσως ο μοναδικός κλάδος που παρουσιάζει τέτοια αύξηση, σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει στην πλειοψηφία των επαγγελματικών κλάδων όπου καταγράφεται τα τελευταία τρία χρόνια μια συνεχής μείωση μελών, δείγμα της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που βιώνει το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού», σχολιάζει το Επιμελητήριο.

Με βάση τα στοιχεία, οι νέες εγγραφές ανά έτος ήταν: 5 το 2010, 19 το 2011 και 38 το 2012. Ο αριθμός μελών του κλάδου έφθασε από 133 το 2011 στα 170 το 2012.

.Πολιτική ένταση με φόντο την επίθεση


Δύο ήταν τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν κατά την επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της ΝΔ, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ενώ οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται. «Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται», δήλωσε το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς. 
Η επίθεση πυροδότησε νέο γύρο έντασης μεταξύ Κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ. Την επίθεση καταδίκασαν όλα τα κόμματα, ενώ με τον Πρωθυπουργό επικοινώνησαν ο Ευ. Βενιζέλος, ο Φ. Κουβέλης και ο Αλ. Τσίπρας, εκφράζοντας τη συμπαράσταση και τη συμπάθειά τους. 
Ωστόσο εντός της Βουλής οι τόνοι ανέβηκαν. «Δεν υπάρχει πιθανότητα να σώσουμε τη χώρα, εάν το σύνολο του πολιτικού κόσμου δεν αποδεχθεί ότι η νομιμότητα πρέπει να γίνεται σεβαστή απ' όλους», δήλωσε ο υπ. Προστασίας του Πολίτη χαρακτηρίζοντας καινοφανείς τις θεωρίες περί παρακρατικών οργανώσεων της δεξιάς.
«Ελπίζουμε οι δηλώσεις αυτές να μην είναι ενδεικτικές της ειλικρίνειας του ΣΥΡΙΖΑ όταν καταδικάζει τις επιθέσεις», δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου εξαπολύοντας νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Όταν ακούς κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν για "παρακρατικούς της δεξιάς" που ευθύνονται για την επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της ΝΔ και για "κυβερνητικό εκπρόσωπο που δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά του" για την επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του αδερφού του, τι να πει κανείς!», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας απήυθυνε έκκληση σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής να στηρίξουν την προσπάθεια για την αποκατάσταση της νομιμότητας και να αποκηρύξουν χωρίς υποσημειώσεις πρακτικές που – όπως είπε – είναι απαράδεκτες.
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του Υπουργού, ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την αίθουσα της Ολομέλειας, με το αιτιολογικό ότι δεν δίνεται επαρκής χρόνος στους βουλευτές να τοποθετηθούν επί του νομοσχεδίου. 
Για εγκληματικές μεθόδους του υποκόσμου που εφαρμόζονται στο δημόσιο βίο της χώρας, έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το βήμα της Βουλής, ο οποίος με αφορμή τη φράση του Μανώλη Γλέζου ότι μπορεί πίσω από την επίθεση στη ΝΔ να βρίσκονται παρακρατικές οργανώσεις φίλιες προς αυτή, μίλησε για φιλική αμηχανία προς τις πράξεις βίας και φλερτ με εκδοχές της.
Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατηγόρησε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι παίζει με τη φωτιά και τη δημοκρατία, και ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν δικαιολογεί πράξεις αθλιότητας με σφαίρες και γκαζάκια. 
Πάντως, πρόσθεσε ότι οι πράξεις βίας υπηρετούν σκοτεινούς κύκλους που θέλουν να αλλάξουν την ατζέντα και να κρύψουν την καταπάτηση της εθνικής κυριαρχίας. 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σημείωσε ότι κάποιοι επιδιώκουν να αλλάξει η ατζέντα, καθώς – όπως είπε – έχουν συμφέρον απ αυτό, και ευχήθηκε να μην κλιμακωθεί περαιτέρω η βία έως την Πέμπτη, οπότε συζητείται η πρόταση για προανακριτική επιτροπή.
Ο Διεθνής Τύπος για την επίθεση
Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της ένοπλης επίθεσης στα γραφεία της ΝΔ, με τα περισσότερα διεθνή μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για «κλιμάκωση της βίας» στην Ελλάδα.

Το πρακτορείο Reuters παραθέτει δηλώσεις αξιωματούχων που μιλούν για συμβολική επίθεση κατά του πρωθυπουργού
Το Associated Press αναφέρει ότι «καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση». Στην μη ανάληψη ευθύνης αναφέρεται επίσης, και το αμερικανικό δίκτυο Fox News.

Σύμφωνα με τη γαλλική Le Monde, η επίθεση στα γραφεία της ΝΔ μοιάζει να συνδέεται με τις πρόσφατες επιχειρήσεις της αστυνομίας για την απομάκρυνση των καταληψιών από δημόσια κτήρια.

Η Wall Street Journal αναφέρει ότι η επίθεση κατά των γραφείων της ΝΔ ξυπνά μνήμες τρομοκρατικών επιθέσεων.

.Ι. Στουρνάρας: Καλύπτονται σταδιακά τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των δόσεων


Οι επενδύσεις και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με το προεδρείο του ΣΕΒ στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία παραβρέθηκαν και οι υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης. 

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε: «Συζητήσαμε τρόπους για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στη βιομηχανία, κάναμε ένα ξεκίνημα και θα συζητήσουμε». Ερωτηθείς για το αν έχουν καλυφθεί τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των δόσεων, ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι «τα καλύπτουμε, σιγά σιγά».

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη ρευστότητα της οικονομίας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και το επενδυτικό κλίμα. Η κυβέρνηση έδωσε τη διαβεβαίωση ότι θα γίνουν ενέργειες για τη διαμόρφωση θετικού περιβάλλοντος για επενδύσεις, που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας και οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ δεσμεύτηκαν ότι θα αναπτύξουν τις επενδύσεις. 

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος είπε ότι «έδωσε στον πρωθυπουργό ένα στικάκι με τρεις λίστες: στην πρώτη λίστα είναι οι επενδύσεις ύψους 12 δισ. ευρώ, 100 μεγάλων επιχειρήσεων, στα χρόνια της κρίσης. Η δεύτερη λίστα αφορά 250 προτάσεις καινοτομίας. «Η τρίτη λίστα περιλαμβάνει 220 επιχειρηματικές δραστηριότητες σε τεχνολογίες αιχμής» υπογράμμισε

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.