.Περιουσίες βουλευτών και ΜΜΕ

Τα φώτα της δημοσιότητας συγκεντρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στα «πόθεν έσχες» των βουλευτών. Ωστόσο, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για τις απότομες μεταβολές στην περιουσιακή κατάσταση ορισμένων πολιτικών προσώπων σε σχέση με τις δηλώσεις της προηγούμενης χρονιάς (τέτοιες συγκρίσεις απαιτούν επιμέλεια και υπομονή, που δεν διαθέτουν οι ευκαιριακά ασχολούμενοι με τα δημόσια πράγματα).
Ούτε και για τις αμφισβητήσιμης «πολιτικής ορθότητας» τοποθετήσεις (π.χ. σε ομόλογα γερμανικού Δημοσίου) άλλων προσώπων ενδιαφέρθηκε κανείς. 

Αποκλειστικό αντικείμενο σχολιασμού από το διαπλεκόμενο σύστημα «ενημέρωσης» (μάλλον μαζικής επιβολής) έγιναν οι δηλώσεις τριών εκλεγμένων για πρώτη φορά βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τρόπο που θυμίζει «καψόνι» σε νέους στρατιώτες. 

Το έγκλημά τους είναι η κατοχή αξιόλογων περιουσιακών στοιχείων, η οποία κατά τη λογική του συστήματος απάδει πολιτικών της Αριστεράς.
Ο ένας μάλιστα διέπραξε το φοβερό αμάρτημα να λάβει υψηλή αποζημίωση για τη λύση της εργασιακής του σχέσης με ολλανδική ιδιωτική τράπεζα. 

Κατά τη «λογική» των αυτόκλητων τιμητών, είναι θεμιτό να κερδίζουν χρήματα οι Ολλανδοί σε βάρος των Ελλήνων, όχι όμως το αντίστροφο. 

Ολα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την αποτροπή αθέμιτου πλουτισμού σε βάρος του δημόσιου χρήματος, η οποία είναι το πρόταγμα του «πόθεν έσχες». Πρόκειται για εισοδήματα ή περιουσιακά στοιχεία αποκτημένα από τους τρεις σε χρόνο που δεν κατείχαν κανένα δημόσιο αξίωμα (πριν από το τέλος του 2011). 

Μπορεί βάσιμα να υποστηριχθεί ότι η υποχρέωση υποβολής δηλώσεων για την προηγούμενη της εκλογής του βουλευτή τετραετία συνιστά υπέρμετρο περιορισμό της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. 

Οι κατηγορίες εξάλλου απαγγέλλονται εκ του ασφαλούς, αφού σε αντίθεση με τους βουλευτές οι δημοσιογράφοι δεν κινδυνεύουν να δουν το «πόθεν έσχες» τους δημοσιευμένο και προσιτό στον καθένα.

Η σημερινή ελληνοφρενική ανθρωποφαγία θα μπορούσε να εφαρμοστεί και για τους κλασικούς του μαρξισμού. Ο Μαρξ ήταν σύζυγος βαρόνης, ο Ενγκελς εργοστασιάρχης και ο Λένιν γιος ανώτερου στελέχους τσαρικού καθεστώτος. Ευτυχώς για εκείνους, στην εποχή τους δεν υπήρχαν ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί να τους καταγγείλουν ως «αριστερούς με δεξιά τσέπη».

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ > ΕΠΩΝΥΜΩΣ

.«Χαριστική βολή στην κοινωνία»

«Μετά και την ψήφιση των νομοσχεδίων για το φόρο ακινήτων και τους πλειστηριασμούς, η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου άνοιξε και επίσημα το δρόμο για τη δήμευση των κατοικιών, ρίχνοντας τη χαριστική βολή στην πλειοψηφία της κοινωνίας που πλήττεται πολλαπλώς», σημειώνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του, σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση «έχει μείνει μόνη της να υπερασπίζεται το μνημόνιο όταν η Ευρωβουλή καταλήγει σε πόρισμα-κόλαφο για την τρόικα και τα αδιέξοδα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να αξιοποιήσει την Ελληνική Προεδρία προς όφελος της χώρας καθώς ο ίδιος συμπεριφέρεται, ως προεδρεύων στην πολιτική λιτότητας της κ. Μέρκελ, σε Ελλάδα και Ευρώπη».

«Επειδή όμως τα ψέματα έχουν τελειώσει προ πολλού, ο κ. Σαμαράς έχει καταλάβει ότι, όσο και να αυτοπροβάλλεται,ως «σωτήρας της χώρας», δεν μπορεί να πείσει κανέναν και, μέρα με τη μέρα, απομονώνεται πολιτικά και κοινωνικά, με τους πολίτες να αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο στον ΣΥΡΙΖΑ την αξιόπιστη εναλλακτική λύση για δίκαιη έξοδο από την κρίση» καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης κόμματος.

.«Εκλογές θα γίνουν το 2016»

Το μήνυμα ότι εκλογές θα γίνουν το 2016 στέλνει το Μέγαρο Μαξίμου βάζοντας φρένα στα σενάρια πρόωρων εκλογών με αφορμή την αποδυνάμωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας μετά τη διαγραφή Πολύδωρα.
Κάθε φορά έρχονται τέτοια σενάρια για να αντικατασταθούν απο κάποια άλλα και πάει λέγοντας, εκλογές θα έχουμε το 2016 τόνισε χαρακτηριστικά ανώτατη κυβερνητική πηγή.

Απαντώντας σε ερώτηση για  το ενδεχόμενο να μην σύμφωνησει ο ΣΥΡΙΖΑ  με την όποια πρόταση για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας η ίδια πηγή επισήμανε πως η άρνηση φέρνει ευθύνη και τις ευθύνες τις καταλαβαίνει ο ελληνικός λαός.
Σε ερώτηση τέλος για το αν προκαλεί ανησυχία το κλίμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, η ίδια πηγή απάντησε αρνητικά γιατί υπάρχει συνείδηση όπως είπε και ο τόπος είναι πάνω απ όλα.  

.Μέτρα για τη ρύπανση από την αιθαλομίχλη

 Σειρά μέτρων που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, περιορισμούς στην κυκλοφορία, κλείσιμο σχολείων και κεντρικών θερμάνσεων, καθώς και μείωση της βιομηχανικής/βιοτεχνικής δραστηριότητας, τις ημέρες αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τζάκια, σόμπες κλπ. προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που πρόκειται να δημοσιευθεί άμεσα στο ΦΕΚ.
Ακολουθούν δυο υπουργικές αποφάσεις, του υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη και του υφυπουργού Μάκη Παπαγεωργίου για δωρεάν ρεύμα στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου για διπλάσιο αριθμό ημερών από τις ημέρες αυξημένης ρύπανσης και τη χορήγηση έκπτωσης 70 % στο ρεύμα για τις δομές αλληλεγγύης.

Και οι αποφάσεις αυτές είναι προς δημοσίευση στο ΦΕΚ.

.«Πρωταθλητής» το Χρηματιστήριο Αθηνών στην παγκόσμια αγορά μετοχών

 Στις σημαντικές αποδόσεις του χρηματιστηρίου της Αθήνας, το οποίο από τις 27 Νοεμβρίου συγκαταλέγεται στις αναδυόμενες αγορές, αναφέρεται με άρθρο της υπό τον τίτλο «Greek Markets reflect recovery of developed world's economies» η βρετανική οικονομική εφημερίδα Financial Times.
Σύμφωνα με τους δείκτες της Morgan Stanley Capital International (MSCI), στην Ελλάδα καταγράφηκε η καλύτερη απόδοση στην παγκόσμια αγορά μετοχών, με δολαριακή απόδοση άνω του 45%, τη στιγμή που σύμφωνα με τον παγκόσμιο στρατηγικό αναλυτή μετοχών της UBS, Νικ Νέλσον, η επιστροφή της Ελλάδας οφείλεται εν μέρει και στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

.Αποφασισμένο το υπ. Υγείας να πετύχει ο αντικαπνιστικός νόμος

Αποφασισμένη να πετύχει η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και στην Ελλάδα εμφανίζεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ήδη, η εντολή για την εφαρμογή του νόμου έχει δοθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για να τεθεί ο νόμος εκ νέου σε εφαρμογή, ξεκινώντας τους ελέγχους σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους. 

Αρχικά δίνοντας συστάσεις και εν συνεχεία «μοιράζοντας» πρόστιμα.
Η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα στην οποία δεν τηρείται η απαγόρευση καπνίσματος, ενώ ακόμα και στην Τουρκία εφαρμόζεται αντικαπνιστικός νόμος.

Η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «θέλουμε να εφαρμοστεί σωστά, χωρίς να υπάρξουν προβλήματα. 

Αν οι πολίτες γνωρίζουν πως υπάρχει ένας νόμος και λειτουργεί ορθά, μπορούν να συμμορφωθούν. Είναι πια θέμα πολιτικής βούλησης η λειτουργία του». Ο νόμος θα είναι και πάλι ο ίδιος, χωρίς αλλαγές διότι, όπως επισημαίνει η κ. Μακρή, είναι επαρκής.

.Με αιθέρια ύπαρξη στην εξωτική Κουάλα Λουμπούρ ο Λιάπης

Ο φακός της «Real News» συνέλαβε τον συνταξιούχοι υπουργό Μιχάλη Λιάπη να απολαμβάνει πικάντικους μεζέδες και εκλεκτή συντροφιά στην κινεζική συνοικία της Κουάλα Λουμπούρ. Η «πολύ στεναχωρημένος από το σφάλμα του Λιάπης, όπως τον περιγράφουν οι συνομιλητές του, δεν φαίνεται τόσο στεναχωρημένος και σκυθρωπός στο εστιατόριο της πρωτεύουσας της Μαλαισίας, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες της εφημερίδας.

Με σπορ ντύσιμο απολαμβάνει την απόδρασή του στους 32 βαθμούς Κελσίου, πολύ μακριά από τις κάμερες που τον κυνηγούσαν έξω από την Τροχαία της Αγίας Παρασκευής και τα δικαστήρια της Ευελπίδων. 

Η αλλοδαπή κυρία που συνοδεύει κάθεται στο πλευρό του, έχοντας εστιάσει την προσοχή της στο γευστικό μενού. Αμέριμνος συνεχίζει το δείπνο, καθώς έχει μπροστά του τουλάχιστον μία εβδομάδα χαλάρωσης στο πολυτελές ξενοδοχείο και τις γραφικές γειτονιές της Κουάλα Λουμπούρ. Το δικαστήριο και οι απαντήσεις μπορούν να περιμένουν.

Το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης ο Μ. Λιάπης εμφανίστηκε στην πύλη του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» που οδηγούσε στη φυσούνα για την πτήση 204 της Qatar Airways. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας κάποιοι επιβάτες τον αναγνώρισαν καθώς μόλις την προηγούμενη μέρα τον είχαν δει στην τηλεόραση να οδηγείται με χειροπέδες στον εισαγγελέα. Εκείνος προσπάθησε να περάσει απαρατήρητος με το κινητό συνεχώς στ' αυτί. 

Είναι η εποχή που κορυφώνεται η τουριστική κίνηση στην Ασία, με τη θερμοκρασία λίγο πάνω από τους 32 βαθμούς Κελσίου, χωρίς τα μεσημεριανά μπουρίνια του καλοκαιριού. Ο Μιχάλης Λιάπης αποφάσισε να μην αναβάλει το ταξίδι στην Ασία που ο ίδιος είχε αποκαλύψει σε δημοσιογράφους στην Τροχαία Αγίας Παρασκευής.

Τα εορταστικά πακέτα για τη Μαλαισία κοστίζουν περίπου 1349 έως 21000 ευρώ για οκτώ έως έντεκα μέρες που είναι αρκετός χρόνος για να ξεχάσει κανείς ακόμα και το δικαστήριο που μπορεί να τον περιμένει.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.