.Ευχαριστώ θερμά τον Κώστα Καλλίρη, Δήμαρχο Ζωγράφου


Ευχαριστώ το γιατρό δήμαρχό μας ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΙΡΗ για τη μεγάλη τιμή και εμπιστοσύνη που μου έδειξε για ΠΟΛΛΟΣΤΗ φορά, στην πολύχρονη φιλία και συμπόρευσή μας στους πολιτικούς αγώνες

.Ευχαριστώ θερμά τον Κώστα Καλλίρη, Δήμαρχο Ζωγράφου


Ευχαριστώ θερμά τον Κώστα Καλλίρη, Δήμαρχο Ζωγράφου, για την τεράστια τιμή να μου αναθέσει ένα μεγάλο τμήμα της καθημερινότητας της πόλης μας, ορίζοντάς με Αντιδήμαρχο Κοινωνικής μέριμνας, προστασίας και δια βίου μάθησης. 

Η στήριξη όλων σας αποτελεί βασική προϋπόθεση για να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Τίποτε πια δεν είναι εύκολο. Πολύ περισσότερο στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Αυτή όμως είναι γενικότερα κι η πρόκληση της νέας γενιάς. Πρέπει να μάθει να χτίζει περισσότερα, έχοντας στη διάθεσή της λιγότερα. 

Με χαρά λοιπόν, αναμένω από όλους προτάσεις, ιδέες, σκέψεις, συμβουλές τόσο για τους τομείς ευθύνης μου, όσο και για τη συνολική δράση της διοίκησης.

.«Οι βίλες Αμαλία και Κάλλας θα είναι το εφαλτήριο και θα σας πάρει όλους και θα σας σηκώσει»


Επίθεση κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος κατηγορώντας τον για φασίζουσα νοοτροπία.

Παράλληλα, ο κ. Διαμαντόπουλος απείλησε τους βουλευτές ότι η βίλα Αμαλίας και η βίλα Κάλλας «θα γίνουν τα εφαλτήρια, που θα σας πάρουν και θα σας σηκώσουν».

Ο κ. Διαμαντόπουλος είπε επίσης ότι και οι δυο αυτές καταλήψεις είναι πραγματικά πολιτιστικά κέντρα στα οποία γίνονται και μαθήματα.

Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος μιλώντας στον Alpha 98,9 τόνισε ότι: «Οι χώροι αυτοί (όπως βίλα Αμαλία) που έχουν εγκαταλειφθεί συνδέονται και με άλλα πράγματα, επίκαιρα στην κοινωνία μας. Πολύ μπροστά σε αυτούς τους χώρους (βίλα Αμαλία) δράσεις όπως το εμπόριο χωρίς μεσάζοντας, το ανταλλακτικό εμπόριο. Η κυβέρνηση θέλει να πατάσσει κάθε εστία αντίστασης».

Πρόσθεσε ακόμη ότι: «Αυτοπροσδιορίζομαι στον αναρχικό χώρο» και σημείωσε: «Τι είναι ο αναρχικός; Ένας άμεσα δημοκράτης», ενώ για όσα έγιναν το 2008 στην περίοδο που η Αθήνα κάηκε είπε: «Δεν βλέπω κανέναν κόσμο έτοιμο να επαναστατήσει, είχαμε μια εξέγερση το 2008».

.Το 70% αγγίζει η αδήλωτη εργασία των οδηγών φορτηγών


Παρότι το μεταφορικό έργο δεν έχει μειωθεί, η αδήλωτη εργασία αυξάνεται στον κλάδο των οδηγών φορτηγών, καταγγέλλουν στελέχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνδικάτων Εργατοϋπαλλήλων Μεταφοράς (ΠΟΣΕΜ). 

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στελέχη της ΠΟΣΕΜ, ανέφεραν ότι η αδήλωτη εργασία στον κλάδο ανέρχεται σε 70%, παρά το γεγονός ότι «τα φορτηγά στην Ελλάδα φτάνουν σε αριθμό το 1.200.000 και άλλες 40.000 είναι τα Δ.Χ.».

Σύμφωνα με τους ίδιους, πολλοί οδηγοί εξαναγκάζονται να εργάζονται ανασφάλιστοι, με μειωμένες αποδοχές και με εξαντλητικό ωράριο, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για την οδική ασφάλεια, αλλά και σημαντική απώλεια εσόδων για τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία.

Επεσήμαναν ότι αν και έχουν προσκομίσει συγκεκριμένα στοιχεία για περιπτώσεις «φοροδιαφυγής» και «παράνομης μεταφοράς» τόσο στο ΣΔΟΕ όσο και στο ΙΚΑ και έχουν ενημερώσει τις αρχές, οι έλεγχοι είναι πλημμελείς, με αποτέλεσμα να «συνεχίζονται οι «αυθαιρεσίες» σε βάρος των εργαζομένων στις εταιρίες του κλάδου.

.Στην αντεπίθεση η Μ. Παπανδρέου


Η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου περνά στην αντεπίθεση, προκειμένου να λογοδοτήσουν όσοι την ενέπλεξαν με αθλιότητες, φήμες και κουτσομπολιά στη λίστα Λαγκάρντ.

Ζήτησε μέσω δικηγόρου της από τους κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, αντίγραφα καταθέσεων των στελεχών του ΣΔΟΕ που αναφέρονται στην ίδια και ελήφθησαν από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τη λίστα Λαγκάρντ.

Η κα Παπανδρέου ζητά αντίγραφα καταθέσεων, προκειμένου να προστατεύσει την τιμή και την υπόληψή της από τον εξοντωτικό διασυρμό και την καταρράκωση που υπέστη και υφίσταται καθημερινά από  τις ασύστατες, ελεεινές, διαχεόμενες και αναπαραγόμενες συκοφαντικές διαδόσεις περί εμπλοκής της στην εν λόγω λίστα και μάλιστα, ως δήθεν δικαιούχου του απίστευτου χρηματικού ποσού των 550 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η παράδοση αντιγράφων των καταθέσεων είναι αναγκαία για να καταστεί σαφές ποιοι την έχουν συκοφαντήσει και προκειμένου να μην στραφεί συλλήβδην εναντίον δικαίων και αδίκων για την αποκατάσταση της  αξιοπρέπειάς, της τιμής και της υπόληψής της, που αναίτια  έχουν δεχθεί καίριο πλήγμα.

Η κα Παπανδρέου επικαλείται το άρθρο 31 του ΚΠΔ και το νόμιμο δικαίωμά της να της χορηγηθούν αντίγραφα των καταθέσεων και όποιο άλλο στοιχείο  την αφορά, προκειμένου να προστατεύσει την προσωπικότητά της από τη  δημόσια απαξίωση  και καταρράκωση. Δικαίωμα κατοχυρωμένο και από το Σύνταγμα και από διεθνείς συμβάσεις.

.Συναγερμός για την αντιμετώπιση της ανεργίας

Είκοσι δράσεις για την ενίσχυση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας περιλαμβάνει το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των Νέων» που παρουσιάστηκε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας, από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση, τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη, τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Τουρισμού Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και τον υφυπουργό Εργασίας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Με το νέο σχέδιο, ενοποιούνται για πρώτη φορά οι δράσεις τριών υπουργείων και τεσσάρων επιχειρησιακών προγραμμάτων που αφορούν την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, παρεμβάσεις που υλοποιούνται από διαφορετικά υπουργεία, οργανισμούς και φορείς, συνδέονται για πρώτη φορά, με κοινή αντίληψη και στόχους. Επιδίωξη είναι να ξεπεραστεί η λογική της αποσπασματικότητας και της αλληλοεπικάλυψης να βελτιωθεί η συνεργασία και να υπάρξουν πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα.

Από τα συνολικά είκοσι προγράμματα τα εννέα είναι νέα, ενώ συνεχίζονται παλαιότερες δράσεις που θεωρήθηκαν επιτυχημένες.

«Η κινητοποίηση της πολιτείας για την αντιμετώπιση της ανεργίας βρίσκεται στα όρια του συναγερμού» ανέφερε κατά την παρουσίαση του σχεδίου ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος χαρακτήρισε το πρόβλημα της ανεργίας ως «την πολιτική πρόκληση για τη σημερινή κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, το Εθνικό Σχέδιο Δράσης, εντάσσεται στη λογική της γνωστής «πρωτοβουλίας Μπαρόζο» για την απασχόληση των νέων και αποτελεί ολοκληρωμένο εγχείρημα που μπορεί να δώσει απαντήσεις στο πρόβλημα της ανεργίας των νέων το οποίο ο κ. Βρούτσης χαρακτήρισε «μεγάλο και επώδυνο».

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε, επικαλούμενος τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, ότι στην Ευρωζώνη υπάρχουν περισσότεροι από 26 εκατ. άνεργοι, ενώ το ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας έχει εκτοξευτεί στο 26% και ειδικά για τους νέους, στο 57,6% τον Σεπτέμβριο του 2012.

Αναφερόμενος στις συνέπειες της ανεργίας ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η ανεργία «δοκιμάζει την κοινωνική συνοχή και αναδύει φαινόμενα περιθωριοποίησης και απομονωτισμού».

Ιδιαίτερα για την ανεργία των νέων επισήμανε ότι έχει διαστάσεις οικονομικές και αναπτυξιακές γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, «οι νέοι αποτελούν μια μεγάλη αναξιοποίητη δεξαμενή εργατικού δυναμικού και ο παραγωγικός ιστός της οικονομίας στερείται των ικανοτήτων, των νέων ιδεών και της δημιουργικότητας του πιο δυναμικού τμήματος του πληθυσμού».

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε επίσης, ότι οι οικονομικές απώλειες από την ανεπαρκή ενσωμάτωση των νέων στην οικονομία, αγγίζουν στην Ευρωζώνη τα 150 δισ. ετησίως, ποσό που αντιστοιχεί στο 1,2% του ΑΕΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ οι αντίστοιχες απώλειες για την Ελλάδα προσεγγίζουν το 2% του ΑΕΠ.

«Βρισκόμαστε σε έναν μαραθώνιο που δεν αποτελεί μάχη κομματική αλλά εθνική και της γενιάς μας που πρέπει να κερδίσουμε» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, 


ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Τουρισμού Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, η απάντηση στην ανεργία είναι η διαρκής απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και δεξιοτήτων και ανέδειξε ως «κυρίαρχο ζήτημα» τη σύνδεση της επιστημονικής έρευνας με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

.Στα 15,908 δισ. ευρώ το έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2012


Σε 15,908 δισ. ευρώ, διαμορφώθηκε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το δωδεκάμηνο Ιανουάριος - Δεκέμβριος 2012, σε επίπεδα χαμηλότερα από τον στόχο ύψους 16,312 δισ. ευρώ που προέβλεπε ο προϋπολογισμός. Το πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού ανήλθε σε  3,684 δισ. ευρώ επίσης χαμηλότερα του στόχου ύψους 4,577 δισ. ευρώ.

Σημαντικά βελτιωμένο παρουσιάζεται επίσης τόσο το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού όσο και το πρωτογενές έλλειμμα και έναντι του 2011 κατά 6,866 δισ. ευρώ και 2,742 δισ. ευρώ αντίστοιχα. Έτσι, το ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού είναι μειωμένο κατά 30,1% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

.Την Πέμπτη στην Ολομέλεια η συζήτηση για την προανακριτική


Την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου, θα διεξαχθεί τελικά η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

     Αυτό αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής στη σημερινή συνεδρίασή της, ωστόσο, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα αποσαφηνιστεί την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, οπότε ο πρόεδρος του Σώματος θα έχει νέο γύρο διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους των κομμάτων, προκειμένου να καταλήξουν αν η ψηφοφορία θα γίνει ανά πρόταση κόμματος ή κατά πρόσωπο.

     Ειδικότερα, εξετάζονται δύο σενάρια. Το πρώτο είναι εάν θα στηθούν τρεις κάλπες, όσες και οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί και το ψηφοδέλτιο θα αναφέρεται ξεχωριστά σε κάθε προτεινόμενο πρόσωπο και το δεύτερο εάν θα στηθούν τέσσερις κάλπες, όσα και τα προτεινόμενα πρόσωπα και κάθε ψηφοδέλτιο θα περιέχει ξεχωριστά κάθε μία από τις προτάσεις.

.Κινητά μνημεία χαρακτηρίστηκαν αντικείμενα του Τατοΐου


Πίνακες Ελλήνων ζωγράφων, γυναικείες παραδοσιακές στολές, αρχειακό υλικό, και άλλα αντικείμενα από το διατηρητέο συγκρότημα του τέως βασιλικού κτήματος Τατοΐου, (ιδιοκτησίας ελληνικού δημοσίου), χαρακτηρίστηκαν με απόφαση του υπουργού πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα, ως κινητά μνημεία.

Πρόκειται ειδικότερα για:

-Δέκα τρία αντικείμενα in situ στο ιπποστάσιο και δώδεκα στα μαγειρεία, διότι αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα των δύο κτιρίων.

-Τριακόσια ενενήντα πέντε αντικείμενα του ιπποστασίου και εκατόν σαράντα τέσσερα των μαγειρείων.
-Εννέα ενυπόγραφους πίνακες ζωγραφικής Ελλήνων καλλιτεχνών, οι οποίοι εντοπίστηκαν στον χώρο του στάβλου.

-Εννέα ενδυματολογικά σύνολα γυναικείων παραδοσιακών φορεσιών και ένα μεμονωμένο τμήμα φορεσιάς, αποτελούμενα συνολικά από σαράντα τέσσερα τεμάχια, τα οποία εντοπίστηκαν στο χώρο του φουαγιέ του θεάτρου το οποίο βρίσκεται στο υπόγειο της Βασιλικής Έπαυλης και τρία υφασμάτινα αντικείμενα, τα οποία προέρχονται από το κτίριο των ανακτόρων.

-Έντεκα αντικείμενα με αρχειακό υλικό που προέρχεται από τη βασιλική έπαυλη και 
-Οκτώ ομάδες αντικειμένων μικροτεχνίας που εντοπίστηκαν στη βασιλική έπαυλη.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.