.Ν. Κοτζιάς: «Δημοκρατική» η στάση της ελληνικής κυβέρνησης στη Σύνοδο για τη Ρωσία

Αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει, αύριο Πέμπτη, στην έκτακτη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών της ΕΕ, την οποία συγκαλεί η ύπατη εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. 

Το αντικείμενο συζήτησης της Συνόδου θα είναι οι κυρώσεις στη Ρωσία σε σχέση με το θέμα της Ουκρανίας. Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη θέση που θα έχει η ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Κοτζιάς απάντησε: «Θα είναι δημοκρατική». Στο μεταξύ, δυσαρέσκεια για την ανακοίνωση ... περισσότερα »

.Σ. Λαβρόφ: Εύχομαι κάθε επιτυχία στην ελληνική κυβέρνηση

 Στη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αναφέρθηκε απόψε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, προσερχόμενος στην καθιερωμένη δεξίωση προς τιμήν των ξένων ανταποκριτών στη Μόσχα.

«Θυμάμαι τη συνάντησή μου με τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας όταν βρισκόμουν εκεί πριν από ένα χρόνο και ακόμη ήταν στην αντιπολίτευση. Είναι ένας ενεργητικός, νέος πολιτικός. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην ελληνική κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Λαβρόφ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας ότι απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά και τον προσκάλεσε στη Μόσχα.
Νωρίτερα, ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Ακούμε τις νέες δηλώσεις, που γίνονται στην Αθήνα, τις ακούγαμε και στο παρελθόν και ποτέ δεν θέσαμε υπό αμφιβολία τις παλαιότατες, ιστορικά διαμορφωμένες σχέσεις μας με την Ελλάδα. 

Γι' αυτό και η σημερινή αλλαγή της κυβέρνησης μάς επιτρέπει να ελπίζουμε ότι οι σχέσεις μας αυτές θα δυναμώσουν, θα αναπτυχθούν και θα αποκτήσουν νέα δυναμική, εάν υπολογίσουμε τις θέσεις του νέου πρωθυπουργού. Περιμένουν βέβαια την Ελλάδα όχι εύκολες μάχες στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς την οικονομική ημερήσια διάταξη, όμως θέλω επισήμως να πω ότι η Ρωσία πάντοτε τασσόταν υπέρ των οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων της Ελλάδας κι έτσι θα συνεχίσει».

.Στ. Θεοδωράκης: Να μην πάει μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη

Την πρότασή του για μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης με τη συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ- Νέας Δημοκρατίας- Ποταμιού- ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του κατά την πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού στη Βουλή.

«Να μην πάει μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι «συνοδευόμενος από τους φοβικούς αντιευρωπαϊστές των ΑνΕλ, θα είναι μια κακή αρχή, ένα λάθος σήμα στην Ευρώπη που μπορεί να στοιχίσει πολλά στη χώρα».

«Το χρέος» είπε «είναι η μητέρα όλων των μαχών και οφείλουμε να τη δώσουμε όλοι μαζί. Όχι όμως, ερασιτεχνικά. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε σε επαναστατικές χίμαιρες, που θέτουν σε δοκιμασία την παρουσία μας στην ευρωζώνη».

Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε επίσης τις επικρίσεις του για τις επιλογές του κυβερνητικού σχήματος από τον κ. Τσίπρα, ότι είναι μία κυβέρνηση που «έχει μέσα της ακροδεξιούς, συνωμοσιολόγους και αντιευρωπαϊστές», με έναν νέο υπουργό Αμύνης που «ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα, αποκαλύπτοντας ότι αρχηγός της 17 Νοέμβρη είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου».

.Η Fitch διοργανώνει αύριο συζήτηση για την Ελλάδα

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει αύριο το απόγευμα (στις 4 ώρα Ελλάδας) μία συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης για την Ελλάδα.

Τα βασικά σημεία της συζήτησης θα περιλαμβάνουν: Τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις - Τις συνέπειες για τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα - Τη θέση του ελληνικού δημοσίου και των ελληνικών τραπεζών όσον αφορά τη ρευστότητα τους επόμενους μήνες - Τον κίνδυνο μετάδοσης για την ευρύτερη περιοχή - Εναύσματα για μελλοντικές αξιολογήσεις.

Στην τηλεδιάσκεψη θα προεδρεύσει ο γενικός διευθυντής (managing director) και επικεφαλής του οίκου Fitch για τις αξιολογήσεις που αφορούν σε χώρες EMEA (Eυρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής) κ. Εντ Πάρκερ και θα συμμετάσχουν οι συνάδελφοί του Ντάγκλας Ρένγουικ από τη διεύθυνση αξιολόγησης χωρών και Γιόζεπ Κόλομερ από την διεύθυνση αξιολόγησης χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

.Θέμα ηγεσίας στη ΝΔ, θέτει εμμέσως ο Ευ. Αντώναρος

Θέμα ηγεσίας στη ΝΔ, έθεσε εμμέσως ο Ευάγγελος Αντώναρος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά».
«Η ΝΔ έχει μια μεγάλη παράδοση. Οι πρόεδροί της μετά από κάθε ήττα, έθεταν τον εαυτό τους στη διάθεση των οργάνων του κόμματος. Ο Καραμανλής το 2009, θυμάστε ότι δρομολόγησε ο ίδιος με ξεκάθαρη δήλωση το θέμα της διαδοχής του» είπε, σύμφωνα με τα parapolitika.gr.

Ο κ. Αντώναρος ήταν επικριτικός και για τη μη παράδοση του Μεγάρου Μαξίμου στον Αλέξη Τσίπρα. «Εχω μάθει από το σπίτι μου να υποδέχομαι κάποιον και να τον ξεπροβοδίζω εγώ έως την πόρτα» δήλωσε.

.Γ. Κατρούγκαλος: Όλες οι απολύσεις, οι οποίες έχουν γίνει αντισυνταγματικά, θα ανακληθούν

Τη δέσμευση ότι όλες οι απολύσεις, οι οποίες έχουν γίνει αντισυνταγματικά, θα ανακληθούν επανέλαβε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος. Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Κατρούγαλος είπε ότι θα ανακληθούν όλες οι αντισυνταγματικές απολύσεις και αυτές των οποίων δεν έχει προηγηθεί αξιολόγηση, όπως επίσης και οι διαθεσιμότητες. 

«Παράδειγμα οι καθαρίστριες, οι σχολικοί φύλακες και οι καθηγητές» δήλωσε ο κ. Κατρούγαλος σύμφωνα με την ιστοσελίδα του σταθμού. Ερωτηθείς για την ΕΡΤ παράθεσε την άποψή του, καθώς όπως είπε το θέμα δεν είναι της δικής του αρμοδιότητας: 

«Ό,τι είπα για τις άλλες περιπτώσεις, ισχύει και τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ. Επιστροφή στην ΕΡΤ δε σημαίνει επιστροφή στην ΕΡΤ πριν το μαύρο, αλλά στην ΕΡΤ που ακολούθησε το μαύρο» σημείωσε ως προς τη λειτουργία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και πρόσθεσε ότι ως προς τον έλεγχό της, σκοπός είναι «η ΕΡΤ να ελέγχεται από την κοινωνία και όχι από κάθε κυβέρνηση ανάλογα με τα συμφέροντά της».

.«Λυπούμαστε, κύριε Τσίπρα, αλλά πάει πολύ!»... Διχασμένος ο γερμανικός Τύπος για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις χθεσινές εκλογές αποτελεί βασικό θέμα του σημερινού γερμανικού Τύπου, με τα ζητήματα του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους και της συνέχισης των προγραμμάτων διάσωσης να επανέρχονται στη συζήτηση. 

Ο γερμανικός Τύπος εμφανίζεται διχασμένος, με τη Bild να υπενθυμίζει στον «φόβητρο» Αλέξη Τσίπρα πως «η ευρωζώνη δεν είναι χαρτοπαικτική λέσχη», 

ενώ άλλες εφημερίδες φαίνονται λιγότερο κατηγορηματικές. «Λυπούμαστε, κύριε Τσίπρα, αλλά πάει πολύ!» γράφει η Bild, η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Ευρώπη, απευθυνόμενη στον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο χαρακτηρ...περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.