.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ



ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ
·                       ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
·                       ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
·                       ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ
·                       ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΧΟΡΟΙ_LATIN
·                       ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
·                       ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

.Τη λίστα Λαγκάρντ από τη Γαλλία ζητoύν Πεπόνης-Μουζακίτης


Την αποστολή εκ νέου, με αίτημα του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, της λίστας Λαγκάρντ από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών ζητούν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, ώστε να εξακριβώσουν την γνησιότητα του καταλόγου που έχουν στα χέρια τους.

Όπως επισημαίνουν προς τον υπουργό Οικονομικών, “επειδή κρίνεται αναγκαίο επί τη βάσει των υφιστάμενων δεδομένων, να βεβαιωθεί το πραγματικό περιεχόμενο του παραδοθέντος από το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών CD, για λόγους πρακτικούς, αλλά και αποφυγής των όσων αρνητικών θα σηματοδοτούσε, για την περίπτωση, η κίνηση της διαδικασίας παροχής δικαστικής συνδρομής, κρίνομεν σκόπιμον να προβεί η Υπηρεσία σας στην επαναζήτηση του συγκεκριμένου CD και παρακαλούμεν, επί του τελευταίου τούτου, να έχομεν σχετική, θετική ή αρνητική, ενημέρωση”

.Τα κοινά ελληνοτουρκικά οράματα και η παρεξήγηση για το Αιγαίο


Στα “κοινά οράματα” Ελλάδας και Τουρκίας αλλά και την ιδιαίτερα φιλική σχέση του με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο αναφέρθηκε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη σημερινή συνάντησή τους, υπογραμμίζοντας ότι ακριβώς στο πλαίσιο αυτού του κοινού οράματος μπορούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα και τις διαφορές και να ετοιμάσουμε ένα κοινό μέλλον συνενώνοντας τις δυνάμεις μας στην ευρύτερη περιοχή.

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομική κρίση εξέφρασε την πεποίθησή του ότι “ο ιδιαίτερα εργατικός λαός” της Ελλάδας θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις.
Σε πνεύμα συνεργασίας μίλησε και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών λέγοντας πως “οι κυβερνήσεις μας πρέπει να ανοίξουν δρόμους συνάντησης των λαών μας, μακριά από τον λαϊκισμό και τις ακρότητες”.

Ο κ. Νταβούτογλου υποστήριξε ότι δεν είναι ανέφικτος ο στόχος να φτάσουν οι ανταλλαγές των δύοχωρών τα 10 δισ. δολάρια από 4,1 που είναι σήμερα και πρόσθεσε ότι πρέπει να ενισχυθούν οι υποδομές των θαλάσσιων και σιδηροδρομικών μεταφορών.

Στη συνέχεια ο Τούρκος υπουργός τόνισε ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να επιλύσουμε τις διαφορές στο Αιγαίο με θετικές προσεγγίσεις και συμπλήρωσε ότι η χώρα του κατέβαλε σοβαρές προσπάθειες για το θέμα των μειονοτήτων στην Τουρκία.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίαζαν τον ελληνικό εναέριο χώρο, ενέργεια που προκάλεσε τη διαμαρτυρία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου, προς τον Τούρκο ομόλογό του.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ζήτησε να αποφεύγονται ενέργειες που μπορούν να οδηγήσουν σε ατυχήματα ή κρίσεις και παράλληλα εξέφρασε εκ νέου την υποστήριξή της Αθήνας προς την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ στη βάση κριτηρίων που ισχύουν για όλους, υπογραμμίζοντας ότι προϋπόθεση είναι η λύση του Κυπριακού, στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, η δεύτερη σύγκληση του Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας προγραμματίζεται για τον Ιανουάριο του 2013.
Σχετικά με την κρίση στη Συρία, ο Δ. Αβραμόπουλος επιβεβαίωσε εκ νέου την αλληλεγγύη της Ελλάδας προς την Τουρκία, όσον αφορά στην ένταση Αγκυρας - Δαμασκού, αλληλεγγύη που η Αθήνα εξέφρασεήδη χθες στο ΝΑΤΟ.

.Περαιτέρω μειώσεις μισθών θέλει η Λαγκάρντ


Πρόοδο στην Ελλάδα βλέπει, πλέον, και η Κριστίν Λαγκάρντ αλλά τονίζει την ανάγκη να γίνουν και άλλα.
Μιλώντας στο Bloomberg, η κ. Λαγκάρντ σημείωσε πως είναι λάθος να θεωρεί κανείς πως οι προσπάθειες για να βοηθηθεί η Ελλάδα αποτυγχάνουν.

Όπως είπε, παρά την ύφεση, στην Ελλάδα “συμβαίνουν και καλά πράγματα”, φέρνοντας ως παράδειγμα τη βελτίωση στον τομέα της δημοσιονομικής προσαρμογής και της ανταγωνιστικότητας.

. «Η λίστα "Λαγκάρντ" θέτει σε κίνδυνο την πολιτική σταθερότητα»


«Μπορεί ένα... φλασάκι να απειλήσει την πολιτική σταθερότητα;». Αυτό το ερώτημα θέτουν οι New York Times, σχολιάζοντας τα δρώμενα αναφορικά με την «κωμικοτραγική», όπως την χαρακτηρίζουν, «διαμάχη» για το τι απέγινε η λίστα με τα περίπου 2.000 ονόματα Ελλήνων με τραπεζικούς λογαριασμούς σε ελβετική τράπεζα, γεγονός που έχει οδηγήσει σε μείζονα πολιτική κρίση που απειλεί τον ήδη εύθραυστο κυβερνητικό συνασπισμό σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει το θέμα της λίστας ως «ανέκδοτο», με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, να λέει πως παρέδωσε τη λίστα στις αρμόδιες αρχές, τη στιγμή που άλλοι δύο υπουργοί δήλωναν πλήρη άγνοια.

Το εν λόγω ζήτημα, όμως σκίασε τον ήδη εύθραυστο κυβερνητικό συνασπισμό, εν μέσω σωρείας σκανδάλων της πολιτικής σκηνής του τόπου που βλέπουν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας. Οι New York Times κάνουν αναφορά και στην αυτοκτονία του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών, Λεωνίδα Τζανή, ο οποίος «σύμφωνα με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ελεγχόταν για διαφθορά».

Η λίστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι ο λόγος που εκδηλώνεται μεγάλη οργή από το λαό, καθώς οι Έλληνες πολίτες πιστεύουν πως καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να αγγίξει τη συγκεκριμένη λίστα με τους 1.991 έλληνες καταθέτες στην Ελβετία.

Οι New York Times επισημαίνει ότι διεξάγεται και μία άλλη έρευνα για τη λίστα με τα ονόματα 54.000 Ελλήνων «που έχουν μεταφέρει περίπου 29 δισ. δολάρια στο εξωτερικό από το 2009 και σε 15.000 περιπτώσεις τα δηλωθέντα εισοδήματα είναι αισθητά χαμηλότερα από αυτά που προκύπτουν από τις καταθέσεις του εξωτερικού».

Σύμφωνα, πάντως, με την αμερικανική εφημερίδα, «στην Ελλάδα, απομένει να δούμε ποιες νέες πολιτικές δυνάμεις θα αναδειχθούν», σημειώνοντας ότι η αλλαγή του πολιτικού χάρτη στο κοινοβούλιο με την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε δεύτερο κόμμα, αλλά και την διείσδυση του «νέο-ναζί κόμματος», όπως χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή.

.Ο Παπανδρέου αναζητεί στήριξη για την Ελλάδα από το ΔΝΤ


Στην κοινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας που αρχίζει αύριο στο Τόκιο θα μετέχει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Μιλώντας στον ανταποκριτή του ιαπωνικού πρακτορείου ειδήσεων Kyodo στη Γενεύη ο κ. Παπανδρέου αναγνώρισε πως «κανείς δεν περίμενε ότι η κρίση του ελληνικού χρέους θα εξελισσόταν σε παγκόσμιο πρόβλημα». 

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρεται στην απόφασή του το 2009 να αποκαλύψει το ύψος του ελλείμματος , τονίζοντας πως το έκανε για να αποκαταστήσει την αξιοπιστία και το κύρος της χώρας στο εξωτερικό. 

Το ιαπωνικό πρακτορείο αναφέρει πως ο πρώην πρωθυπουργός θα αναζητήσει στήριξη από το ΔΝΤ, κατά τη διάρκεια της Συνόδου, για την «οικονομική ανασυγκρότηση της Ελλάδας». 

.Οι δανειστές ζητούν να νομοθετηθούν και να δρομολογηθούν


Νομοσχέδια και τροπολογίες που θα ρυθμίζουν άμεσα θέματα που σχετίζονται με τις προαπαιτούμενες ενέργειες (prior action) που ζητεί η τρόικα από την Κυβέρνηση προκειμένου να γνωμοδοτήσει θετικά για την επιμήκυνση του προγράμματος και τη χορήγηση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, θα κατατεθούν μέσα στις επόμενες 8 ημέρες στη Βουλή.

Αν και από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης ξεκαθαρίζουν πως από τις περιβόητες 89 προαπαιτούμενες ενέργειες παραμένουν σε εκκρεμότητα λιγότερες από 30, η τρόικα ζητεί το σύνολο των παρεμβάσεων αυτών όχι μόνο να νομοθετηθεί αλλά και να δρομολογηθεί διοικητικά.

Οι βασικότερες από τις προαπαιτούμενες ενέργειες σχετίζονται με:

-Την απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων.

-Παρεμβάσεις στις διοικητικά καθοριζόμενες αμοιβές για ορισμένα επαγγέλματα.

-Τον ορισμό Γενικού Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών θεμάτων στο υπουργείο Οικονομικών με πενταετή θητεία.

-Την εφαρμογή νέου συστήματος είσπραξης κοινωνικών εισφορών και φόρων.

-Την διάθεση των φόρων υπέρ τρίτων στον κρατικό προϋπολογισμό.

-Την σύσταση ενιαίας αρχής δημοσίων προμηθειών και την ανάπτυξη συστήματος ηλεκτρονικών προμηθειών.

.KKE: Λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση


«Οι τυμπανοκρουσίες από την επίσκεψη Μέρκελ πρέπει να αποτελέσουν για τον λαό μήνυμα εγρήγορσης και αντεπίθεσης. Η επίσκεψή της βοηθάει τους μονοπωλιακούς ομίλους και την κυβέρνηση για να ξεζουμίσουν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους», αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ το ΚΚΕ. 

Στο ίδιο σχόλιο, το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «απαιτείται πολύμορφη συνέχιση της πάλης, πρώτα απ' όλα στους χώρους δουλειάς, συσπείρωση και λαϊκή συμμαχία αντεπίθεσης στην ΕΕ, στην εγχώρια πλουτοκρατία και τα κόμματά τους».

."Καμπάνες" ύψους 390.000 ευρώ σε εισπρακτικές εταιρείες


Πρόστιμα συνολικού ύψους 390.000 ευρώ επέβαλε το Τμήμα Μητρώου Εταιρειών Ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για παραβάσεις του νόμου 3758/2009 περί εταιρειών ενημέρωσης ληξιπρόθεσμων οφειλών (γνωστές ως εισπρακτικές). 

Ειδικότερα, οι επιβληθείσες κυρώσεις αφορούν έξι εταιρείες Ενημέρωσης Οφειλετών, έναν Δανειστή και μία Εταιρεία μη εγγεγραμμένη στο Μητρώο των Εταιρειών Ενημέρωσης και προέκυψαν μετά από έρευνα καταγγελιών και διαμαρτυριών καταναλωτών.

."Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ"


Την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και την ανάγκη εξεύρεσης οριστικής λύσης έως το τέλος του έτους, υποστήριξαν από κοινού ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόϊ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

  «Θα πρέπει επίσης να βρούμε λύση για την Ελλάδα, με το που θα παραλάβουμε την έκθεση της τρόϊκας. Εφ'όσον η Ελλάδα επαναβεβαιώσει τις δεσμεύσεις της,
 θα πρέπει να αποκτήσει την υποστήριξη της Ευρώπης και δεν υπάρχει αμφιβολία για τη δική μας θέληση, Γαλλίας και Ισπανίας, ότι η Ελλάδα θα παραμείνει πλήρως στην ευρωζώνη», δήλωσε ο Φρ. Ολάντ.

 «Η Ισπανία πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ», δήλωσε και ο Μαριάνο Ραχόϊ.

 «Όλοι μας θα πρέπει να σεβαστούμε τις δεσμεύσεις μας. Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν μια συνολική αποτυχία για την ΕΕ, μια αποτυχία που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε. 

Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι μαζί, θα μπορέσουμε να βρούμε τους τρόπους ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της και οι άλλες χώρες να πάρουν τις αποφάσεις που αρμόζουν για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ», είπε.

."Η βοήθεια της ΕΚΤ θα σταματά εάν οι χώρες δεν σέβονται τους όρους"


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα παύει να βοηθά τις χώρες-μέλη της ευρωζώνης που θα επωφελούνται από το νέο της πρόγραμμα αγοράς ομολόγων στην δευτερογενή αγορά εάν οι κυβερνήσεις τους δεν τηρούν τους όρους που τους τίθενται, δήλωσε σήμερα ο Κριστιάν Νουαγιέ, μέλος του διοικητικού της συμβουλίου.

 Για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη η ΕΚΤ ανακοίνωσε στις αρχές Σεπτεμβρίου ένα νέο πρόγραμμα αγοράς κρατικού χρέους χωρίς περιορισμούς για κράτη που ζητούν την βοήθεια του ευρωπαϊκού ταμείου "διάσωσης" (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, ΕΜΣ) με αντάλλαγμα προγράμματα ανάταξης των δημοσιονομικών των κρατών αυτών.

«Είναι σαφές ότι εάν μια χώρα εκτροχιάζεται (σ.σ. από την εκπλήρωση των όρων), το πρόγραμμα θα σταματά», δήλωσε στο Τόκιο ο Νουαγιέ σε μια εκδήλωση στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.