.Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Αρνητικά και θετικά της συμφωνίας - «Αγκάθι» το χρηματοδοτικό κενό

Ικανοποίηση για τη λίστα που κατέθεσε η κυβέρνηση στους εταίρους, αλλά και για τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης έως την τελική συμφωνία εκφράζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους παράγοντες του υπουργείου ανέφεραν ότι βασικό κέρδος της συμφωνίας είναι πως η χώρα παίρνει μερικές εβδομάδες χρόνο, ενώ, ακυρώνεται για τέσσερις μήνες το email Χαρδούβελη με ότι αυτό συνεπάγεται.

 Κύκλοι του υπουργείου σημειώνουν ότι υπήρξε συνεισφορά και από άλλα κόμματα στην κατάρτιση της λίστας Βαρουφάκη, χωρίς, ωστόσο, να δίνουν περαιτέρω λεπτομέρειες. «Εκείνο που δεν κατα... περισσότερα »

.Απάντηση ΠΑΣΟΚ στο Μαξίμου – Αλαζονική, αμήχανη και αντιδημοκρατική η κυβέρνηση

Με μια συνοπτική αλλά και σκληρή ανακοίνωση απάντησε το ΠΑΣΟΚ στην κριτική που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στα κόμματα της αντιπολίτευσης.  
Σχολιάζοντας την απάντηση της κυβέρνησης στην κριτική του ΠΑΣΟΚ και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Οταν η αντιπολίτευση ασκεί κριτική, ασκεί το δημοκρατικό της δικαίωμα και επιτελεί τη θεσμική της υποχρέωση. Οταν η κυβέρνηση δεν απαντά επί της ουσίας, αλλά αλαζονικά λέγοντας “αυτοί δεν δικαιούνται να μιλούν”, δείχνει την ουσιαστική της αμηχανία και προβάλλει ένα απεχθές αντιδημοκρατικό πρόσωπο με πούδρα εθνικιστικού (πλέον) ριζοσπαστισμού»

.Άρχισε η εκκένωση του Κέντρου Κράτησης της Αμυγδαλέζας

 Άρχισε από την περασμένη Παρασκευή η απομάκρυνση των παράνομων αλλοδαπών από το Κέντρο Κράτησης της Αμυγδαλέζας, με στόχο να κλείσει εντός περίπου 100 ημερών το κέντρο, όπως έχει δηλώσει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.
Την Παρασκευή αφέθηκαν ελεύθεροι οι πρώτοι 20 αλλοδαποί, ενώ σήμερα αφέθηκαν άλλοι 30. 

Ήδη από τους 1.080 κρατούμενους που υπήρχαν στην Αμυγδαλέζα έχουν απομείνει 980 και αυτό θα συνεχιστεί σε καθημερινή βάση.
Όπως διευκρινίστηκε από στέλεχος του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με το σχέδιο εκκένωσης του κέντρου, σε πρώτη φάση αφήνονται ελεύθεροι οι αιτούντες άσυλο, αφού μελετούνται οι φάκελοι, ενώ θα ακολουθήσουν οι ανήλικοι και άλλες ευπαθείς ομάδες καθώς και οι έχοντες συμπληρώσει έξι μήνες κράτησης.

Το ζήτημα που απασχολεί την ηγεσία του υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ είναι τι θα γίνει κυρίως με τους ανήλικους, οι οποίοι θα πρέπει να φιλοξενηθούν σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας, γι' αυτό και γίνονται συνεννοήσεις με όλους τους φορείς, προκειμένου να βρεθεί λύση.

.Α. Μέρκελ: Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα συνεχιστούν

 Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ τάσσεται υπέρ της παράτασης του προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα, αλλά προειδοποίησε ότι «η προσπάθεια δεν έχει σε καμία περίπτωση τελειώσει», μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στο Βερολίνο, σύμφωνα με μέλη της.

Η ελληνική κυβέρνηση σιγά-σιγά αποδέχεται την πραγματικότητα, αλλά οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα συνεχιστούν, φέρεται να ανέφερε ακόμη η Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με αποσπάσματα της τοποθέτησής της, τα οποία μετέφεραν τα μέλη της ΚΟ της CDU.

.Κρ. Λαγκάρντ: Ο ελληνικός κατάλογος είναι επαρκώς περιεκτικός

«Πιστεύουμε ότι είναι επαρκώς περιεκτικός (ο ελληνικός κατάλογος), ώστε να είναι μια έγκυρη αφετηρία για την επιτυχή ολοκλήρωση της επανεξέτασης» τονίζει η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε επιστολή της προς τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας στη συνέχεια ότι «δεν είναι ευρύτερα αρκετά συγκεκριμένος».

 Η επικεφαλής του ΔΝΤ αναφέρει στην επιστολή της ότι το επιτελείο της εξέτασε τον κατάλογο των μέτρων που προετοίμασαν οι ελληνικές Αρχές το Σαββατοκύριακο, επισημαίνοντας ότι «νομίζουμε πως καλύπτει τα ευρύτερα ζητήμα...περισσότερα »

.«Επαρκώς περιεκτικός» είναι ο κατάλογος με τις μεταρρυθμίσεις που υπέβαλε η Αθήνα, λένε οι επίτροποι Ντομπρόβσκις και Μοσκοβισί

Κατά την άποψη της Επιτροπής ο κατάλογος με τις μεταρρυθμίσεις που υπέβαλαν οι ελληνικές Αρχές, είναι επαρκώς περιεκτικός, ώστε να αποτελέσει αξιόπιστο σημείο εκκίνησης για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπως ζητήθηκε από το Eurogroup, στην τελευταία συνεδρίασή του.

Αυτό υπογραμμίζουν, μεταξύ άλλων, σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ οι κοινοτικοί επίτροποι Β. Ντομπρόβσκις και Π. Μοσκοβισί, ενόψει της τηλεδιάσκεψης της Ευρωζώνης που θα αποφανθεί επί των ελληνικών θέσεων.

Οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι είναι «ενθαρρυμένοι από τη δέσμευση που εκφράζεται για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, μέσα από τον εκσυγχρονισμό της φορολογικής διοίκησης και των τελωνείων, όπως επίσης και της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης».

Σύμφωνα με την επιστολή, οι υπηρεσίες της Κομισιόν εξέτασαν λεπτομερώς τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις, ενώ προηγήθηκαν εποικοδομητικές συζητήσεις το Σαββατοκύριακο, μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των εκπροσώπων της Κομισιόν και των άλλων θεσμών.

.Κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Δριμεία κριτική προς την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι γυρίζει τη χώρα πολλά βήματα πίσω, άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, έπειτα από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Ειδικότερα, με αφορμή το έγγραφο των μεταρρυθμιστικών προτάσεων της κυβέρνησης που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, αλλά και τις τρέχουσες εξελίξεις, ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τη λύπη του «γιατί κάνουμε τόσα βήματα πίσω, γιατί ενώ ήμασταν έτοιμοι να βγούμε από το μνημόνιο και να μπούμε στην προληπτική πιστωτική γραμμή με πολύ πιο άνετους όρους, μένουμε επί μήνες στο παλιό μνημόνιο και ετοιμαζόμαστε από τον Ιούλιο και μετά για ένα μνημόνιο 3».

Ο κ. Βενιζέλος καταλόγισε στην κυβέρνηση «τούμπα και υποχώρηση» σε σημείο τέτοιο, όπως είπε, «ώστε τώρα η τρόικα, οι θεσμοί σύμφωνα με το νέο όνομα, να αναγκάζουν τη νέα ελληνική κυβέρνηση να γράψει με τα χέρια της το μνημόνιο».

«Δεν το γράφουν αυτοί για να το στείλουν να δούμε αν συμφωνούμε» είπε για να προσθέσει ότι αντίθετα «υποβάλλουν στην πρόσθετη τιμωρία την ελληνική κυβέρνηση να το γράφει και στη συνέχεια να το διορθώνει και να το ξαναδιορθώνει μόνη της».
Υποστήριξε δε ότι όσα αναφέρονται στο έγγραφο «δεν έχουν καμία σχέση με τις προεκλογικές υποσχέσεις, δηλαδή με προεκλογικά ψέματα και ψευδαισθήσεις».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι επισκέφτηκε τον Κ. Παπούλια πρωτίστως για να τον ευχαριστήσει και να τον συγχαρεί για τη δεκαετή θητεία του στο προεδρικό αξίωμα, που, όπως είπε, ήταν υποδειγματική.

.«Συγκρατημένη αισιοδοξία» εκφράζει το Βερολίνο για τον κατάλογο μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ εξέφρασε «συγκρατημένη αισιοδοξία» ως προς πιθανή επίλυση της «διένεξης» με την Ελλάδα, μετά την αποστολή των ελληνικών προτάσεων επί προγράμματος μεταρρυθμίσεων στους Ευρωπαίους εταίρους της Αθήνας.

«Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, έπειτα από την Παρασκευή και τη σημερινή ημέρα, ότι προχωρούμε βήμα-βήμα προς μία επίλυση της διένεξης» δήλωσε ο Ζίγκμαρ Γκαμπριέλ, επίσης υπουργός Οικονομίας της γερμανικής κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια διάσκεψης για την Ευρώπη στο Βερολίνο.

Εν τω μεταξύ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU) Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ ανακοίνωσε ότι η γερμανική Βουλή (Bundestag) θα αποφανθεί το πρωί της Παρασκευής επί της παράτασης της δανειακής σύμβασης προς την Ελλάδα.

Ο βουλευτής εμφανίσθηκε πεπεισμένος ότι θα υπάρξει «ευρεία έγκριση» παρά το γεγονός ότι στο στρατόπεδο της καγκελαρίου Αγγ. Μέρκελ υπάρχουν ορισμένες «επιφυλάξεις ως προς ενδεχόμενες επιπλέον πληρωμές προς την Ελλάδα».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.