.Νόμιμοι οι «κοριοί» όταν αποδεικνύουν δωροδοκία δημοσίων υπαλλήλων

Νόμιμη έκρινε ο Αρειος Πάγος την καταγραφή συνομιλιών δημοσίων υπαλλήλων με τεχνικά μέσα κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, όταν από την καταγραφή αυτή αποδεικνύεται παθητική δωροδοκία του δημοσίου υπαλλήλου. 

Το στοιχείο αυτό θα πρέπει να γίνεται παραδεκτό από τα δικαστήρια, ενώπιον των οποίων εκδικάζονται οι σχετικές υποθέσεις. 

Όπως αναφέρεται στην υπ΄ αριθμ. 277/2014 απόφασή του Αρείου Πάγου από το Σύνταγμα και την ποινική νομοθεσία προκύπτει ότι: «Όποιος αθέμιτα παρακολουθεί με ειδικά τεχνικά μέσα ή αποτυπώνει σε υλικό φορέα προφορική συνομιλία μεταξύ τρίτων ή α...περισσότερα »

.Πρόστιμο στην Ελλάδα για τη διαχείριση αποβλήτων

Την επιβολή χρηματικών κυρώσεων στην Ελλάδα αποφάσισε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κρίνοντας ότι η χώρα δεν έχει εφαρμόσει προηγούμενη απόφασή του από το 2005 με την οποία διαπιστώθηκε ότι υπήρξε παράβαση των υποχρεώσεων με βάση την κοινοτική οδηγία «περί των στερεών αποβλήτων».

Ειδικότερα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε την επιβολή ενός κατ? αποκοπήν ποσού 10 εκατ. ευρώ αλλά και μέχρι την πλήρη εκτέλεση της απόφασης του 2005 χρηματικής ποινής της οποίας το ποσό θα εξαρτάται από την πρόοδο στην -εκ μέρους της Ελλάδας- εκτέλεση της απόφασης αυτής και το οποίο θα ανέλθει, ελλείψει τέτοιας προόδου, σε 14 και πλέον εκατ. ευρώ ανά εξάμηνο καθυστέρησης.

.Τζ. Πόλσον: Τα επενδυτικά σχέδιά μας βρίσκονται σε αναμονή του αποτελέσματος για την εκλογή Προέδρου

«Είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε περαιτέρω στην Ελλάδα, αλλά χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα» τόνισε ο Αμερικανός επιχειρηματίας- επενδυτής, Τζον Πόλσον, σε δήλωσή του στο περιθώριο του 16ου ετήσιου επενδυτικού φόρουμ για την Ελλάδα που πραγματοποιεί η Capital Link, στο Μετροπόλιταν Κλαμπ της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, ο ιδρυτής της PAULSON & CO. INC υπογράμμισε: «Τα επενδυτικά σχέδιά μας βρίσκονται, πλέον, σε αναμονή του αποτελέσματος για την εκλογή Προέδρου. Μόλις επιτευχθεί σταθερότητα, θα ενισχύσουμε τις επενδύσεις μας».

Συγκεκριμένα, ο κ. Πόλσον δήλωσε: «Η Ελλάδα βρίσκεται στην αρχή μίας αξιοσημείωτης αλλαγής πορείας. Το ΑΕΠ αυξάνεται και η απασχόληση αυξάνεται. Η ανάπτυξη του τρίτου τριμήνου στην Ελλάδα ήταν η υψηλότερη στην Ευρωζώνη .Οι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν. 

Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα τώρα είναι η πολιτική σταθερότητα. Είναι πάρα πολύ νωρίς για νέες εκλογές. Η αβεβαιότητα έχει προκαλέσει την πτώση της χρηματιστηριακής αγοράς και την αναβολή νέων επενδύσεων. Η ενδεδειγμένη πορεία δράσης για τη χώρα είναι να μην πραγματοποιηθούν εκλογές έως τον Ιούνιο του 2016 και να δοθεί στις τρέχουσες πολιτικές περισσότερος χρόνος για να αποδώσουν. 

Με πολιτική σταθερότητα η ανάπτυξη κατά πάσα πιθανότητα θα επιταχυνθεί το 2015 και το 2016 θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας. Είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε περαιτέρω στην Ελλάδα. Αλλά χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα. Τα επενδυτικά σχέδιά μας βρίσκονται, πλέον, σε αναμονή του αποτελέσματος για την εκλογή Προέδρου. Μόλις επιτευχθεί σταθερότητα, θα ενισχύσουμε τις επενδύσεις μας».

.Υπεγράφη κoινή «Χάρτα» των θρησκειών για την απάλειψη της σύγχρονης σκλαβιάς και της εμπορίας ανθρώπων

Μια κοινή Χάρτα των θρησκευτικών ηγετών για την απάλειψη της σύγχρονης σκλαβιάς και της εμπορίας ανθρώπων ως το 2020, υπεγράφη σήμερα σε ειδική τελετή στο Βατικανό, με την συμμετοχή του πάπα Φραγκίσκου.

Εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, την χάρτα κατά της δουλεμπορίας υπέγραψε ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης απέστειλε εξάλλου ένα μήνυμα, μαγνητοσκοπημένο σε βίντεο, για τη στήριξη της πρωτοβουλίας.

Την κοινή αυτή διακήρυξη υπέγραψαν επίσης ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Γουέλμπι , εκ μέρους των αγγλικανών, εκπρόσωποι των ινδουιστών και των βουδιστών, ο αρχιραβίνος Ντάβιντ Ρόζεν και οι αγιατολάχ Μοχάμαντ Τάκι αλ Μονταρέσι και Σέιχ Μπασίρ Χουσάιν Ελ Τάγιεμπ.

.«Ρίζες» το νέο κόμμα του Τάκη Μπαλτάκου

Ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά Τάκης Μπαλτάκος, ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας, σε συνέντευξή του στο Star, τη δημιουργία νέου κόμματος, με το όνομα «Ρίζες».

Ο παραιτηθείς από την κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη των συνομιλιών του με τον Ηλία Κασιδιάρη, Τάκης Μπαλτάκος, ανέφερε ότι το νέο κόμμα θα δημιουργηθεί «μαζί με τις ένοπλες δυνάμεις, την αστυνομία και την εκκλησία».

Ανάφερε μάλιστα ως συμφωνούντες με την δημιουργία του κόμματος αυτού τους Βασίλη Καπερνάρο και Χρήστο Ζώη.

.«Εγώ κρατούσα τη βόμβα που θα σκότωνε τον Τσόρτσιλ»

«Θα έχεις διαβάσει για το σχέδιο να ανατινάξουν το αρχηγείο μας στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Δεν νομίζω ότι ήταν προς όφελός μου. Παρ' όλα αυτά, ένας τόνος δυναμίτιδας τοποθετήθηκε σε υπονόμους από εξαιρετικά επιδέξια χέρια». 

Αυτά έγραφε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ σε τηλεγράφημά του προς τη σύζυγό του για το παραλίγο ραντεβού του με το θάνατο στην Αθήνα ανήμερα των Χριστουγέννων του 1944. Αυτά τα «επιδέξια χέρια» ανήκαν στον Μανώλη Γλέζο, τον έλληνα ήρωα της αντίστασης που, 70 χρόνια μετά την τοποθέτηση των εκρηκτικών, αποκάλυψε στον Observer πώς «ο ηγέτης της Βρετανίας εν καιρώ πολέμο... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.