.Γιατί πάω ΙΣΤΑΜΕ;

Σχόλια Νίκος Μπίστης

 Μια απάντηση θα ήταν γιατί με κάλεσαν και είμαι ευγενικός άνθρωπος. Λάθος. Ούτε όπου με καλούν για ομιλητή πάω ούτε τόσο ευγενικός είμαι. Αν η εκδήλωση ήταν επετειακού χαρακτήρα και μύριζε μούχλα θα αρνιόμουν αγενώς την πρόσκληση. Η σωστή απάντηση είναι ότι η εκδήλωση αυτή καθ’ εαυτή έχει θεματολογικό ενδιαφέρον και κυρίως ότι συνδέεται άμεσα με το επόμενο βήμα που είναι η συγκρότηση της μεγάλης μεταρρυθμιστικής κεντροαριστεράς. 

Δεν πρόκειται μόνο για ένα διήμερο κατά το οποίο θα γίνει προσπάθεια αξιολόγησης και επανεκτίμησης της πορείας ενός κόμματος που ... περισσότερα »

.Να κλείσει ο κύκλος της κρίσης με αλλαγή πολιτικής

H Διακήρυξη-ορόσημο για το ιστορικό ΠΑΣΟΚ, η «3η του Σεπτέμβρη» ήταν το πολιτικό κείμενο που καθοδήγησε τα πρώτα σκιρτήματα ενός οργανωμένου πια σοσιαλιστικού χώρου στη μεταχουντική Ελλάδα. Το κείμενο που έγινε σύμβολο του Σοσιαλισμού, που έδωσε περιεχόμενο στη νεωτερίστικη ιδεολογική του καινοτομία, που δόμησε τον ριζοσπαστισμό μιας νέας Ελλάδας που σύντομα βρήκε τον δρόμο προς την εξουσία. 
Όποιος σήμερα το διαβάζει πολύ φυσικά θα αναρωτηθεί αν ένα κείμενο που γράφτηκε σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες από τις σημερινές μετά από τόσες δεκαετίες σήμερα συνεχίζει να έχει στοιχεία και ...περισσότερα »

.Το ΚΚΕ για τη συνέντευξη Σαμαρά στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»

«Η ανάκαμψη, η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και οι επενδύσεις που επικαλείται ο πρωθυπουργός, δεν θα φέρουν καλύτερες μέρες για το λαό, όπως ισχυρίζεται, αλλά για το κεφάλαιο», επισημαίνει το ΚΚΕ με σχόλιό του για την συνέντευξη του πρωθυπουργού στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».
Το ΚΚΕ προσθέτει ότι «ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάκαμψης προϋποθέτει το μάτωμα του λαού, με τη συνέχιση των αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων, την επίθεση σε μισθούς και συντάξεις, τις απολύσεις, τη φοροληστεία, αλλά και με νέες περιπέτειες από την εμπλοκή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις».
 
«Ο λαός να γυρίσει την πλάτη σε όλους όσοι του τάζουν σωτηρία μέσα από τον αντιλαϊκό δρόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του καπιταλιστικού συστήματος. Συμπόρευση με το ΚΚΕ και ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας για να μη μείνει κανένας μόνος απέναντι στην αντιλαϊκή καταιγίδα, αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές με το λαό στην εξουσία», καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

.Επιχείρηση-"σκούπα" στη Χαλκιδική για τον έλεγχο του παραεμπορίου και της λαθρομετανάστευσης

Επιχείρηση-"σκούπα", με στόχο τον έλεγχο, κυρίως, του παραεμπορίου και της λαθρομετανάστευσης, η οποία κατέληξε σε 41 προσαγωγές, στη βεβαίωση 43 παραβάσεων και στην κατάσχεση και καταστροφή άνω των 5000 προϊόντων σε δύο ημέρες, πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής, με τη συμμετοχή αστυνομικών διαφόρων υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής και τη συνδρομή, κατά περίπτωση, υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας και του δήμου Νέας Προποντίδας. Οι έλεγχοι έγιναν με επίκεντρο την εμποροπανήγυρη που πραγματοποιήθηκε στη περιοχή στις 30 και 31 Αυγούστου.

Στη διάρκεια της επιχείρησης και κατά τις δύο ημέρες συνολικά, έγιναν έλεγχοι σε τετρακόσια τριάντα (430) άτομα, καθώς και σε επτακόσια ένα (701) οχήματα. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των διενεργούμενων ελέγχων, προσήχθησαν συνολικά (41) άτομα, στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί για έλεγχο της νομιμότητας της παραμονής τους στην ελληνική επικράτεια. 

.Ιστορική δήλωση Τσίπρα: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα δάνεια, ας κρατήσουν τα λεφτά τους

Πέρα από την επίμαχη αναφορά σε βλαχοδημάρχους που προκάλεσε αίσθηση, η χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή *του ΣΥΡΙΖΑ* έκρυβε μια από τις πιο σημαντικές ειδήσεις του τελευταίου καιρού. Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης... ...ανέφερε επί λέξη τα εξής: 
Το λέμε, λοιπόν, ξεκάθαρα στους ταλιμπαν του μνημονίου και της βαρβαρότητας εντός και εκτός Ελλάδας. Η Ελλάδα δε χρειάζεται νεα δάνεια. 

Η Ελλάδα χρειάζεται διέξοδο από τη κρίση.* *Και διέξοδος από τη κρίση σημαίνει πρώτα από όλα διέξοδος από τη καταστροφική πολιτική των μνημονίων της λιτότητας...περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.