Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη Μπέη...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

,Το Ν.Π. ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ τίμησε τον Αλέκο Σακελλάριο

Ένα μουσικό θεατρικό αφιέρωμα στον Αλέκο Σακελλάριο παρουσίασε το Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013, στις 21:00, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο, με ελεύθερη είσοδο.
Με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του  «εργάτη του ελληνικού κινηματογράφου», όπως συνήθιζε να αποκαλεί τον εαυτό του ο ίδιος ο Αλέκος Σακελλάριος, το Ν.Π. του Δήμου παρουσίασε μια παράσταση με τίτλο «Αλέκος Σακελλάριος – Άρχισαν τα όργανα» και η σκηνή του Υπαίθριου Δημοτικού Θεάτρου γέμισε με αγαπημένα τραγούδια από τον Ελληνικό Κινηματογράφο.
Δημοσιογράφος, χρονογράφος, θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός, έγινε ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στο ευρύ κοινό από τον Κινηματογράφο. 
Οι ταινίες του σημείωσαν ρεκόρ εισπράξεων και παίζονται με αμείωτη επιτυχία ακόμα και σήμερα. Δεινός στιχουργός, έγραψε μερικά από τα πιο γνωστά κινηματογραφικά τραγούδια. Τραγούδια με τα οποία μεγαλώσαμε, ζήσαμε και ερωτευτήκαμε. 
Η παράσταση με πολλά θεατρικά στοιχεία, κείμενα και χορογραφίες ανέβηκε σε κείμενα και σκηνοθεσία του Θεατρικού Οργανισμού «Αρχή» και σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Νίκου Δανίκα, ζωντάνεψε μπροστά στα μάτια μας μια άλλη Ελλάδα που μας γλυκαίνει, μας συγκινεί και μας κάνει να τη νοσταλγούμε.
Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Ν.Π. του Δήμου, κος Θοδωρής Κόλλιας, τίμησε τον Αλέκο Σακελλάριο, στο πρόσωπο της συζύγου του, Τίνας Σακελλάριου, προσφέροντάς της μία αναμνηστική πλακέτα. 
Στη συνέχεια η ηθοποιός Μέλπω Ζαρόκωστα, μίλησε για τη συνεργασία της με το δημιουργό και αναφέρθηκε στη γοητευτική προσωπικότητά του.

.Εγκαίνια Έκθεσης «ΦΩΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΙΑ»...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού
σας προσκαλούν
στα εγκαίνια της έκθεσης του Εργαστηρίου Ζωγραφικής
με επιμορφώτρια την Αντωνία Καλύβα
και τίτλο : «ΦΩΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΙΑ»
Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013 και ώρα 20:00
στον εκθεσιακό χώρο της Βίλας Βουγά, Γ. Ζωγράφου 17, 7η στάση Ν. Ζωγράφου
διάρκεια έκθεσης : 19 – 29 Ιουνίου 2013
ώρες λειτουργείας: Δευτ.-Παρ. 9:00-13:00 & 18:00-21:00,
Σάβ.-Κυρ. 10:00-13:00 & 18:00-21:
       Ο Πρόεδρος του Ν.Π.                           Ο Δήμαρχος

     ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΛΛΙΑΣ          ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘ. ΚΑΛΛΙΡΗΣ

.Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα η σημερινή συνάντηση- Νέο ραντεβού Πέμπτη βράδυ στις 20:30

Άκαρπη απέβη άλλη μία συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, για την εξεύρεση λύσης μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, με αιχμή το ζήτημα της ΕΡΤ, αλλά και γενικότερα τα ζητήματα λειτουργίας της τρικομματικής κυβέρνησης.

Όπως έκανε γνωστό ο Ευ. Βενιζέλος, οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν νέα συνάντηση αύριο το βράδυ στις 20:30, ενώ μίλησε και για επαναθεμελίωση της κυβέρνησης. Οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης διαβεβαίωσαν πάντως ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος για το ζήτημα της ΕΡΤ, ενώ έκαναν λόγο για επαναλειτουργία δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

«Ο ελληνικός λαός δεν θέλει εκλογές, θέλει σταθερότητα, θέλει μία κυβέρνηση γνήσιας τρικομματικής συνεργασίας, που αφουγκράζεται τις προτεραιότητες της κοινωνίας, που λειτουργεί με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, είπε ότι απαιτείται επικαιροποίηση στη βάση των νέων δεδομένων –όχι μόνο για την ΕΡΤ- της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η αποψινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ήταν «επίπονη και επίμονη από πλευράς ΔΗΜΑΡ» και ανέφερε ότι καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ σε όλες της τις συχνότητες με κανονικό πρόγραμμα.

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών ήταν πώς θα λειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, με σεβασμό στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ανέφερε από την πλευρά του, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Σχολιάζοντας την δεύτερη σύσκεψη Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «όσο διατηρείται το μαύρο στις οθόνες και η ΕΡΤ δεν επαναλειτουργεί με το προσωπικό και τις διαδικασίες που εξέπεμπε μέχρι να τη φιμώσουν, η κυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζει να παρανομεί». «Οι κυβερνητικοί εταίροι του κ. Σαμαρά δεν μπορούν άλλο να κρύβονται», πρόσθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, από το Ραδιομέγαρο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε οξεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού, ζητώντας την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ. 

«Η κυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζει για ένατη μέρα να παρανομεί κρατώντας κλειστό το σήμα εκπομπής της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, διατηρώντας το μαύρο στις οθόνες της ΕΡΤ», τόνισε, επισημαίνοντας ότι «έχει πέσει στο κατώτατο σκαλοπάτι της αυτογελοιοποίησης, αλλά και της καταρράκωσης των δημοκρατικών θεσμών».

Οι κυβερνητικοί εταίροι συναντήθηκαν λίγες ώρες πριν το ραντεβού των τριών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξερχόμενος είπε ότι υπήρξε μία συνεννόηση με τον ομόλογό του της ΔΗΜΑΡ με αφορμή την επικείμενη σύσκεψη. Από την πλευρά του ο Φ. Κουβέλης ανέφερε ότι «απλά ανταλλάξαμε απόψεις για το εάν θα μπορέσει να υπάρξει συμφωνία στο Μέγαρο Μαξίμου».

Σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να βρεθεί κοινός τόπος, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σημειώνεται ότι δύο είναι τα σενάρια που φέρονται να έχουν πέσει στο τραπέζι για τον τρόπο επαναλειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης. Το πρώτο προβλέπει δίμηνες συμβάσεις για τους υπαλλήλους της ΕΡΤ, επαναλειτουργία της μεταβατικής ΕΡΤ, εκπομπή σήματος από το στούντιο της Αγίας Παρασκευής και ενεργοποίηση του νέου φορέα στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο, οι δίμηνες συμβάσεις θα αφορούν 30 έως το πολύ 400 υπαλλήλους, το σήμα θα εκπέμπεται μέσω των εγκαταστάσεων του καναλιού της Βουλής και ο νέος φορέας που θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ θα είναι έτοιμος νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι.

.«Να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ με κανονικό πρόγραμμα»

«Καταβάλλω κάθε προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει λύση και να επαναλειτουργήσει σε όλες της τις συχνότητες η δημόσια ραδιοτηλεόραση με κανονικό πρόγραμμα» δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Αυτό ήταν το αντικείμενο της συγκεκριμένης συνάντησης και όχι μόνο, είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και πρόσθεσε ότι: «Δεν είναι μόνο το ζήτημα της ΕΡΤ, αλλά και τα ζητήματα λειτουργίας της τρικομματικής κυβέρνησης, η οποία πρέπει να εξασφαλίζει τον κοινό τόπο, την κοινή θέση και απόφαση και των τριών κομμάτων που την απαρτίζουν».

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε ακόμη ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί αύριο στις οκτώ και μισή, ενώ προηγουμένως θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ σε κοινή συνεδρίαση με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε ότι απαιτείται επικαιροποίηση στη βάση των νέων δεδομένων –όχι μόνο για την ΕΡΤ- της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η αποψινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ήταν «επίπονη και επίμονη από πλευράς ΔΗΜΑΡ».

.Το κανάλι της Βουλής εκπέμπει ξανά

Όπως έγινε γνωστό από τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής Θάνο Παπαϊωάννου, το κανάλι της Βουλής εκπέμπει από τη συχνότητα EΡT HD. Όπως ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου, για την εξέλιξη αυτή προηγήθηκε συμφωνία ανάμεσα στη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών, τον εκκαθαριστή της ΕΡΤ κ. Μάναλη και το υπουργείο Οικονομικών στην κυριότητα του οποίου έχουν περιέλθει οι συχνότητες της ΕΡΤ.

.Δραματικές επιπτώσεις θα έχει ακόμη και η μικρή αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη

Το μεγαλύτερο τμήμα της Μπανγκόγκ κινδυνεύει να πλημμυρίσει μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες αν συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς η υπερθέρμανση του πλανήτη καθώς ανεβαίνει η στάθμη των υδάτων και αυξάνεται η ένταση των κυκλώνων, αναφέρει σε έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα η Παγκόσμια Τράπεζα.

Οι πλημμύρες στο 40% της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης είναι μία από τις δεκάδες αρνητικές επιπτώσεις που θα προκύψουν αν αυξηθεί κατά δύο βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στον πλανήτη, που, σύμφωνα με την έκθεση, είναι πιθανόν να συμβεί μέσα στα επόμενα 20 με 30 χρόνια αν η κατάσταση εξακολουθεί να εξελίσσεται όπως σήμερα. 

Η έκθεση συμπληρώνει μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας, που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Νοέμβριο, η οποία δείχνει τον αντίκτυπο που θα έχει παγκοσμίως η αύξηση της θερμοκρασίας κατά τέσσερις βαθμούς Κελσίου μέχρι το 2100. 

Η έκθεση επικεντρώνεται κυρίως στις επιπτώσεις των υψηλότερων θερμοκρασιών στις αναπτυσσόμενες χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και της νότιας και νοτιοανατολικής Ασίας, όπου ζουν οι περισσότεροι φτωχοί του κόσμου.

Οι σοδειές, όπως τα σιτάλευρα, το ρύζι και το καλαμπόκι, δύσκολα αντέχουν σε θερμότερο κλίμα αφήνοντας, πιθανόν, το 25% με 90% του πληθυσμού στην υποσαχάρια Αφρική υποσιτιζόμενο μέχρι την δεκαετία του 2050, σύμφωνα με τις προβλέψεις της έκθεσης.

.Τη συμμετοχή των Βενιζέλου - Κουβέλη στην κυβέρνηση θέλει η Ντ. Μπακογιάννη

«Το ενδεχόμενο των εκλογών δεν θα προσφέρει καμία διέξοδο. Αντίθετα, θα επιδεινώσει μια ήδη προβληματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας» δήλωσε, στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της ΝΔ πρότεινε, μεταξύ άλλων και τη συμμετοχή Βενιζέλου- Κουβέλη στην κυβέρνηση, με στόχο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της, λέγοντας: «Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της κυβέρνησης; Κατά τη γνώμη μου, από την ώρα που αυτή η κυβέρνηση θα λειτουργήσει θεσμικά. 

Και εννοώ με υπουργικό συμβούλιο και κυβερνητική επιτροπή και τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη μέσα στην κυβέρνηση, με θέσεις αντιπροέδρων, με υπουργεία που θα είναι στελεχωμένα με πολιτικά στελέχη».

Αναφερόμενη στις καθυστερήσεις για απολύσεις και μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο και στο γεγονός ότι δεν έχουν καν απολυθεί οι επίορκοι είπε: «Αυτή είναι η μέγιστη αδυναμία της κυβέρνησης. 

Έχει τεράστιο πρόβλημα με τις μεταρρυθμίσεις. Εμείς πρέπει να κάνουμε μεταρρυθμίσεις. Δεν υπάρχει φυγή προς τα εμπρός χωρίς αυτές».

.Δεύτερη νύχτα διαμαρτυριών στη Βραζιλία

Περίπου 50.000 Βραζιλιάνοι διαδήλωσαν και πάλι χθες το βράδυ στο Σάο Πάολο, όπου η πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ συνομίλησε, στη διάρκεια μιας επίσκεψης-αστραπή, με τον πολιτικό μέντορά της, τον πρώην πρόεδρο Λούλα, την επομένη των ιστορικών διαδηλώσεων που σημειώθηκαν σ' όλη τη χώρα, ενώ νωρίτερα είχε παραδεχθεί την ανάγκη για καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες και πιο υπεύθυνη διακυβέρνηση.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε περίπου τριάντα μικρότερες πόλεις, όπως το Σάο Γκονσάλο κοντά στο Ρίο, όπου διαδήλωσαν 5.000 άνθρωποι, ή το Ζουαζέιρο ντο Νόρτε (βορειοανατολική Βραζιλία), όπου 8.000 διαδηλωτές εμπόδισαν τον δήμαρχο της πόλης να βγει από ένα τραπεζικό κατάστημα, αλλά επίσης τις πόλεις Μανάους και Φλόριανόπολις. 
Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε επίσης στο Μπέλο Οριζόντε, όπου η αστυνομική παρουσία ήταν ισχυρή.

Στην ομιλία της από την Μπραζίλια, η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά, η πρόεδρος δήλωσε πως η κυβέρνησή της παραμένει προσηλωμένη στην κοινωνική αλλαγή και ακούει προσεκτικά τα παράπονα που εκφράζονται στις διαδηλώσεις. 

"Η Βραζιλία ξύπνησε πιο δυνατή σήμερα", τόνισε η Ρούσεφ στην ομιλία της. "Το μέγεθος των χθεσινών διαδηλώσεων δείχνει την ενέργεια της δημοκρατίας μας, τη δύναμη της φωνής των δρόμων και την ευγένεια του πληθυσμού μας".

Το Πόρτο Αλέγκρε, η Ρεσίφε και άλλες πόλεις της Βραζιλίας ανακοίνωσαν ήδη χθες μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων στα μέσα δημόσιας μεταφοράς, η αύξηση των οποίων έδωσε το έναυσμα για τις διαδηλώσεις που ξεκίνησαν από το Σάο Πάολο και διαδόθηκαν γρήγορα σ' ολόκληρη τη χώρα.

Εκτός από τις τιμές των εισιτηρίων των λεωφορείων ή του μετρό, οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται επίσης για τις κολοσσιαίες δαπάνες (11 δισεκ. ευρώ) που έχει αναλάβει η χώρα για τη διεξαγωγή σ' ένα χρόνο του Μουντιάλ, ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες όπως αυτή της υγείας αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.