.Νέα απαγωγή τουλάχιστον 60 γυναικών και κοριτσιών από ένοπλους στη Νιγηρία

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότερες από 60 γυναίκες και κορίτσια απήχθησαν σε σειρά επιθέσεων ενόπλων, που αποδίδονται στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στη βορειοανατολική Νιγηρία, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι και κάτοικοι. Οι σφαγές και οι απαγωγές σημειώθηκαν στη διάρκεια σειράς επιθέσεων από αντάρτες στο χωριό Κουμάμπζα στο κρατίδιο Μπόρνο τις τελευταίες επτά ημέρες, σύμφωνα με κατοίκους που διέφυγαν.

Το γενικό επιτελείο του νιγηριανού υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε χθες βράδυ στο λογαριασμό του στο Twitter ότι προσπαθεί «να επιβεβαιώσει πολλές πληροφορίες που κάνουν λόγο για απαγωγές κοριτσιών στο Μπόρνο». Η εφημερίδα Premium Times γράφει ότι οι απαγωγές σημειώθηκαν την Πέμπτη και το Σάββατο σε χωριά του βορειοανατολικού κρατιδίου.

.Δημ. Βίτσας: Ο ελληνικός λαός δεν είναι λωτοφάγος

«Δεν θα περιμένουμε να σαπίσει αυτή η κυβέρνηση, γιατί μαζί της θα σαπίσει και η κοινωνία» υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, τονίζοντας ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι λωτοφάγος. «Ένα φρούτο που τρώγεται ώριμο είναι και ο λωτός. 

Αν η κυβέρνηση θεωρεί τον ελληνικό λαό λωτοφάγο, αυτό θα προσπαθήσει να κάνει» σημειώνει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Αυτό, που επείγει, είναι πώς θα απαλλαγεί η χώρα από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και την πολιτική, που ασκεί. Αυτή τη στιγμή είναι φανερό ακόμη και στο 30% των ψηφοφόρων, που τους ψήφισαν, ότι τους κορόιδεψαν με τον πιο αναίσχυντο τρόπο». 

Στο ερώτημα ποιους «χωράει» ο νέος συνασπισμός εξουσίας υπό τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βίτσας απαντά: «Η κυβέρνηση της Αριστεράς είναι κοινωνική ανάγκη». Στην κατεύθυνση αυτή «πρώτα και κύρια ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί συμμετόχους από την κοινωνία. 

Εμείς πιστεύουμε στην κοινωνική κινητοποίηση και στην πολιτική ανάδραση των δυνάμεων της Αριστεράς των δυνάμεων, που ξεκινούν από τους Αριστερούς σοσιαλιστές μέχρι την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και της ριζοσπαστικής Οικολογίας συμπεριλαμβανομένης. Νομίζουμε ότι υπάρχει το πολιτικό προσωπικό, αλλά πολύ περισσότερο υπάρχει το κοινωνικό δυναμικό για μια τέτοια ανατροπή. 

Αυτή τη στιγμή οι πολιτικές είναι δύο: είτε με το πρόγραμμα της ΝΔ και της Ελιάς-ΠΑΣΟΚ, που είναι το μνημόνιο και η συνεχιζόμενη καταστροφή, είτε με το πρόγραμμα που θα έχει ως βάση του το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και στο οποίο θα μπορούν να συνενωθούν πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις».

.Β. Σόιμπλε: Η χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, το μεγαλύτερο σφάλμα που μπορεί να γίνει

Η άμβλυνση των κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας του συμφώνου σταθερότητας και η δημιουργία νέων χρεών θα είναι για τις ευρωπαϊκές χώρες «το μεγαλύτερο σφάλμα που μπορεί να γίνει», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Inforadio. 

«Τηρείστε τους κανόνες που έχουμε αποφασίσει μαζί, τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους εταίρους της Γερμανίας, ορισμένοι από τους οποίους, με επικεφαλής τη Γαλλία και την Ιταλία, επιδιώκουν την χαλάρωση των κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας για να δοθεί περιθώριο για την ενίσχυση των επενδύσεων και τη στήριξη της ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το παράδειγμα της Γερμανίας, η οποία προσβλέπει σε εξισορροπημένο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό το επόμενο έτος, για πρώτη φορά εδώ και 45 χρόνια, δείχνει ότι ο συνδυασμός δημοσιονομικής πειθαρχίας και οικονομικής ανάπτυξης «έχει αποτέλεσμα, ότι είναι εφικτός». 

Η συζήτηση για τις κατευθύνσεις της δημοσιονομικής πολιτικής των ευρωπαϊκών χωρών έχει αναζωπυρωθεί τις τελευταίες εβδομάδες στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τον διορισμό νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

.Απέτυχαν Λε Πεν και Βίλντερς να σχηματίσουν ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας Μαρίν Λε Πεν απέτυχε να συγκεντρώσει αρκετά ευρωσκεπτικιστικά κόμματα ώστε να σχηματίσει μια κοινοβουλευτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το βράδυ ο ολλανδός σύμμαχός της Γκερτ Βίλντερς. 

«Δυστυχώς δεν καταφέραμε να σχηματίσουμε μια ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με έξι άλλα κόμματα», δήλωσε ο Βίλτερς όπως μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP. Η Μαρίν Λε Πεν και ο Γκερτ Βίλντερς είχαν καταλήξει σε συμφωνία πριν από τις ευρωεκλογές, προκειμένου να «καταστρέψουν εκ των έσω» την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τουλάχιστον 25 βουλευτές (από ένα σύνολο 751 στην ευρωβουλή ) από επτά διαφορετικές χώρες απαιτούνται για τον σχηματισμό μιας ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας η οποία εκτός των άλλων μπορεί να τύχει μεγαλύτερης προβολής και κυρίως επιχορήγησης.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.