.Έκτακτη σύγκληση της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔΑ, ζητεί ο δήμος Αθηναίων

 Έκτακτη σύγκληση της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) και της ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής) δήλωσε ότι θα ζητήσει ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης όσον αφορά τη μελέτη του υπουργείου Εσωτερικών για την εθελούσια διαδημοτική κινητικότητα. 
Επίσης, κατά τη διάρκεια έκτακτου δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Καμίνης ανακοίνωσε πως θα ζητήσει από τους βουλευτές της Α' Αθηνών να πάρουν θέση, ενώ θα εξετασθεί και το ενδεχόμενο συνέντευξης Τύπου σε ό,τι αφορά τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στη μελέτη, την οποία χαρακτήρισε «αστειότητα». 
Και κατέληξε ότι ο δήμος Αθηναίων επιστρέφει τη μελέτη στο υπουργείο.

Στο μεταξύ, στην άμεση επικαιροποίηση των στοιχείων, που αφορούν τους δήμους, με τα πρόσφατα δεδομένα που έχουν προκύψει από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα, πρόκειται να προχωρήσει άμεσα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος. 

Συγχρόνως, καλεί την ΚΕΔΕ και τους εργαζόμενους σε περαιτέρω διαβούλευση για τη μελέτη που αφορά την εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα με τη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας. 

.Την Παρασκευή αρχίζει ο διάλογος του υπ. Υγείας με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

 Την πρόθεσή του να έχει μπει, έως τα τέλη Ιανουαρίου, σε λειτουργία ο νέος φορέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εξέφρασε σήμερα στον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ΠΟΣΕΥΠ- ΕΟΠΥΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ) , Αθ. Αποστολόπουλο και Γ. Χρονόπουλο, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος συναντήθηκε μαζί τους, προκειμένου να καθορίσει το πλαίσιο του διαλόγου που ξεκίνησε κατ' εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Ο διάλογος, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ξεκινά άμεσα, με την πρώτη συνάντηση, την Παρασκευή, στην οποία από την πλευρά του υπουργείου θα συμμετέχουν οι κ.κ. Μπέζας, Κοντός και Καλλίρης, αλλά και εκπρόσωπος από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να γνωμοδοτεί όσον αφορά τη διοικητική διαδικασία.

Ερωτηθείς για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της υφυπουργού Υγείας, Ζέτας Μακρή και της προέδρου του ΟΚΑΝΑ, Μ. Μαλλιώρη, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «η κυρία Μαλλιώρη είχε κάνει μια παραίτηση πριν από μερικές εβδομάδες, την οποία τότε δεν είχα κάνει αποδεκτή. Κατόπιν των τελευταίων γεγονότων, σκοπεύω να την κάνω αποδεκτή».

Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, με αφορμή και την έκθεση του επιθεωρητή Δημόσιας Υγείας που υπάρχει από το 2011, ο υπουργός Υγείας απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες, λέγοντας ότι έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην υφυπουργό και τα αρμόδια όργανα που θα ασχοληθούν με το θέμα.

.Μετωπική σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ. «Ναι» σε Εξεταστική για τα υποβρύχια από ΚΚΕ, ΧΑ

Σε συνθήκες μετωπικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ διεξήχθη η συζήτηση που ξεκίνησε στη Βουλή επί της πρότασης συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για το ζήτημα των υποβρυχίων.
Στίγμα προθέσεων έσπευσε να δώσει πρώτος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος ο οποίος, προτού ακόμη ανέβουν στο βήμα οι εισηγητές, απευθύνθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «σήμερα θα πρέπει να απολογηθεί» και στην πραγματικότητα «οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι κατήγοροι αλλά είναι κατηγορούμενοι».

Στον αντίποδα, την εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ προσέρχεται σήμερα στη συζήτηση όχι με διάθεση ουσιαστικών απαντήσεων αλλά «με συστηματικές προσπάθειες παραπλάνησης και αντιπερισπασμού που δεν αγγίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ» εξέφρασε, εκ προοιμίου, ο γενικός εισηγητής του κόμματος, Θοδωρής Δρίτσας, προσθέτοντας ότι αυτό είναι κάτι που το έχει προαναγγείλει ήδη το ΠΑΣΟΚ. 

Είπε ακόμη ότι το κόμμα του δεν ελέγχει σήμερα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά τον αρμόδιο υπουργό εκείνης της κρίσιμης περιόδου, που είχε την ευθύνη να δώσει λύσεις αλλά που με τους χειρισμούς του τα πράγματα έγιναν χειρότερα και από πριν.

Στο κλίμα αυτό, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, άφησε αιχμές ότι το κείμενο της πρότασης είναι υπαγορευμένο από πρόσωπα που βρίσκονται στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ και είχαν άμεση εμπλοκή σε ζημιογόνες εξελίξεις στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Όσο για τη θέση της ΝΔ, όπως αυτή αναλύθηκε από τον γενικό εισηγητή της, Κώστα Τασούλα, συμπυκνώνεται στο ότι αυτήν τη στιγμή η τακτική Δικαιοσύνη ερευνά τα θέματα των συμβάσεων των Ναυπηγείων, ότι η σύμβαση του 2010 έχει συζητηθεί στη Βουλή, σε μια προανακριτική και μία εξεταστική επιτροπή και στο ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έχει πραγματικό στόχο να υπονομεύσει την κυβερνητική σταθερότητα και συνοχή.

Υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής τάχθηκαν οι εισηγητές από το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή, με διαφορετικό ωστόσο σκεπτικό, ενώ «κατά» δήλωσαν η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ, αλλά και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος.

Θα στηρίξουν κατά πλειοψηφία την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, ενώ κατά συνείδηση θα ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ.

.Περιορισμένες οι μειώσεις στους μισθούς το 2014, σύμφωνα με την ΤτΕ

Η μέση μείωση των αποδοχών το 2014 τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα θα είναι πολύ περιορισμένη σε σύγκριση με την τελευταία διετία, για ορισμένες μάλιστα κατηγορίες εργαζομένων το επίπεδο των μισθών θα παραμείνει σταθερό, ενώ ο μέσος χρόνος εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, που μειωνόταν από το 2008, ενδέχεται να αρχίσει να αυξάνεται σταδιακά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως διατυπώνονται στην ενδιάμεση έκθεση νομισματικής πολιτικής.

Το 2014 προβλέπεται το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος να μειωθεί κατά 1,7% στο σύνολο της οικονομίας και κατά 2,2% στον επιχειρηματικό τομέα, αντανακλώντας και την ελαφρώς ταχύτερη άνοδο της παραγωγικότητας, καθώς θα αρχίσει να ανακάμπτει η οικονομία.

Ο στόχος του δευτέρου Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής για μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος την τριετία 2012-2014 κατά 15% θα υπερκαλυφθεί κατά πολύ, καθώς η σωρευτική μείωση στην εν λόγω τριετία θα φθάσει το 21,7%.

Για το 2013, όπως αναφέρει η ΤτΕ, συνεχίστηκε η μεγάλη μείωση των μέσων αποδοχών στο σύνολο της οικονομίας.

.Επιστολή Λ. Γρηγοράκου στους δήμους για τη διαδημοτική κινητικότητα

Επιστολή απέστειλε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος προς τους δήμους της χώρας, οι οποίοι εκτιμάται ότι πρέπει να ενταχθούν στην διαδημοτική κινητικότητα. Με την επιστολή, ενημερώνει τους δήμους για τον αριθμό των υπαλλήλων που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Εσωτερικών πρέπει να ενταχθούν στη διαδικασία. 

Συγχρόνως, σημειώνεται ότι η μελέτη στελέχωσης για τον κάθε δήμο επιδέχεται τροποποίησης σύμφωνα με τις υποδείξεις που θα γίνουν, αφού εν τω μεταξύ προέκυψε η διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων.
  Πάντως ήδη άρχισαν να διατυπώνονται αντιδράσεις από την πλευρά των δήμων, με πρώτο το δήμο της πρωτεύουσας.

 Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης έχει συγκαλέσει για σήμερα Τετάρτη έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, καθώς η δημοτική αρχή διατηρεί έντονες επιφυλάξεις όσον αφορά στην πρόβλεψη του υπουργείου να τεθούν σε διαθεσιμότητα περίπου 670 υπάλληλοι.

.Πτώση, που προσεγγίζει το 38%, σημειώνουν οι τιμές των ακινήτων

Πτώση που προσεγγίζει το 38% σε πραγματικούς όρους, σημειώνουν οι τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα από την έναρξη της κρίσης μέχρι σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) στην ενδιάμεση έκθεσή της για τη Νομισματική Πολιτική, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, από την αρχή της τρέχουσας κρίσης η συνολική υποχώρηση των τιμών των διαμερισμάτων έχει φθάσει στο 32% (ή 37,6% σε πραγματικούς όρους), ενώ τα στοιχεία από τα κτηματομεσιτικά γραφεία δείχνουν ακόμη μεγαλύτερη μείωση, σημειώνει η ΤτΕ. 

Η υποχώρηση των τιμών κατοικιών ήταν εντονότερη στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα -32,7% και Θεσσαλονίκη -38%), καθώς και για τα μεγαλύτερου εμβαδού ακίνητα στις σχετικά ακριβότερες περιοχές της χώρας. 

.Παράταση της απεργίας των γιατρών στον ΕΟΠΥΥ Αττικής

Την παράταση της απεργίας τους μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου, αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ Αττικής κατά τη γενική συνέλευση του κλάδου.Αύριο θα συνεδριάσουν και οι πρόεδροι των συλλόγων γιατρών του οργανισμού σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Στο μεταξύ, κατατέθηκε στη Βουλή, η τροπολογία του υπουργείου Υγείας που ρυθμίζει θέματα μεταθέσεων, μετατάξεων και αποσπάσεων του νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού του ΕΣΥ, παρατείνει για ένα περίπου τρίμηνο τις συμβάσεις που έχουν συναφθεί μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των θεραπόντων γιατρών του, και διατηρεί για έναν ακόμη χρόνο τα υφιστάμενα όρια των Υγειονομικών Περιφερειών. 

.«Τα ΕΑΣ θα συνεχίσουν να έχουν εξαγωγικό χαρακτήρα»

«Πράγματι πήραμε όσα θέλαμε. Το σχέδιό μας έχει εγκριθεί στο σύνολό του και η εταιρεία θα κριθεί στο τέλος του 2014» δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM» η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φ. Γεννηματά, για τη συμφωνία με την τρόικα σχετικά με τα αμυντικά συστήματα.

«Η εταιρεία θα έχει τρία εργοστάσια, με τα οποία θα μπορεί να παράγει όπλα και πυρομαχικά και δεν θα περιοριστεί στο ελάχιστο η ανάγκη του εφοδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων και θα διατηρήσει 500 εργαζομένους. 

Θα συνεχίσει να έχει εξαγωγικό χαρακτήρα και δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης και όσοι αποχωρήσουν, θα συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου» πρόσθεσε. Για τους όρους της εθελουσίας, η κ. Γεννηματά διευκρίνισε πως «θα είναι μία μικρή βοήθεια για ανθρώπους κοντά στη σύνταξη».

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ πάντως, προειδοποίησε ότι «καμία άλλη εταιρεία του Δημοσίου δεν έχει ένα τέτοιο στοίχημα μπροστά της και θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικής σημασίας να πετύχουμε, όχι διότι είναι μία εξαιρετικής σημασίας επιχείρηση για τις Ένοπλες Δυνάμεις και την αμυντική πολιτική της χώρας, αλλά αν πετύχει αυτή η προσπάθεια, όπως έχει πει και ο υπουργός Οικονομικών, θα μπορέσει να γίνει μοντέλο και για άλλες προσπάθειες αναδιάρθρωσης».

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο αναδιάρθρωσης η αναπληρωτής υπουργός ανέφερε πως «δεν ήταν κάτι που το είπα μόνη μου, γιατί αυτό το σχέδιο είχε πολύ συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία. 

Και βοήθησε πάρα πολύ η διοίκηση της εταιρείας, διότι σε αυτό το χρονικό διάστημα καταφέραμε να σταματήσει η επίσχεση εργασίας και να μπει μπροστά η γραμμή παραγωγής και οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να παίρνουν έναντι γι' αυτά που τους οφείλουμε. 

Καταφέραμε να κλείσουμε και τρεις πολύ σημαντικές εξαγωγικές συμφωνίες με σημαντικές εταιρείες. Η μία είναι μία μεγάλη αμερικανική εταιρεία και νομίζω ότι αυτό δείχνει τις πραγματικές δυνατότητες των ΕΑΣ. Δεν σε κάνει εύκολα συμπαραγωγό μία τεράστια εταιρεία του χώρου, αν δεν έχεις αξία και προοπτικές».

.Ο Τσίπρας εξυπηρετεί συμφέροντα αντιδίκων του ελληνικού δημοσίου»

Την κατηγορία ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ένας στενός κύκλος συνεργατών του, εξυπηρετούν ερήμην του ΣΥΡΙΖΑ, συμφέροντα αντιδίκων του ελληνικού Δημοσίου που επλήγησαν από την υπουργία του στο ΥΕΘΑ, επιστράτευσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του. Υπερασπιζόμενος τον εαυτό του απέναντι στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων, ο κος Βενιζέλος επέμεινε πως η διαπραγμάτευσή του με τους Γερμανούς ιδιοκτήτες των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, υπήρξε σωτήρια για τα τελευταία και για το ελληνικό Δημόσιο ευρύτερα, ενώ εκφράστηκε αρκετ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.