.«Τα ΕΑΣ θα συνεχίσουν να έχουν εξαγωγικό χαρακτήρα»

«Πράγματι πήραμε όσα θέλαμε. Το σχέδιό μας έχει εγκριθεί στο σύνολό του και η εταιρεία θα κριθεί στο τέλος του 2014» δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM» η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φ. Γεννηματά, για τη συμφωνία με την τρόικα σχετικά με τα αμυντικά συστήματα.

«Η εταιρεία θα έχει τρία εργοστάσια, με τα οποία θα μπορεί να παράγει όπλα και πυρομαχικά και δεν θα περιοριστεί στο ελάχιστο η ανάγκη του εφοδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων και θα διατηρήσει 500 εργαζομένους. 

Θα συνεχίσει να έχει εξαγωγικό χαρακτήρα και δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης και όσοι αποχωρήσουν, θα συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου» πρόσθεσε. Για τους όρους της εθελουσίας, η κ. Γεννηματά διευκρίνισε πως «θα είναι μία μικρή βοήθεια για ανθρώπους κοντά στη σύνταξη».

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ πάντως, προειδοποίησε ότι «καμία άλλη εταιρεία του Δημοσίου δεν έχει ένα τέτοιο στοίχημα μπροστά της και θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικής σημασίας να πετύχουμε, όχι διότι είναι μία εξαιρετικής σημασίας επιχείρηση για τις Ένοπλες Δυνάμεις και την αμυντική πολιτική της χώρας, αλλά αν πετύχει αυτή η προσπάθεια, όπως έχει πει και ο υπουργός Οικονομικών, θα μπορέσει να γίνει μοντέλο και για άλλες προσπάθειες αναδιάρθρωσης».

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο αναδιάρθρωσης η αναπληρωτής υπουργός ανέφερε πως «δεν ήταν κάτι που το είπα μόνη μου, γιατί αυτό το σχέδιο είχε πολύ συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία. 

Και βοήθησε πάρα πολύ η διοίκηση της εταιρείας, διότι σε αυτό το χρονικό διάστημα καταφέραμε να σταματήσει η επίσχεση εργασίας και να μπει μπροστά η γραμμή παραγωγής και οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να παίρνουν έναντι γι' αυτά που τους οφείλουμε. 

Καταφέραμε να κλείσουμε και τρεις πολύ σημαντικές εξαγωγικές συμφωνίες με σημαντικές εταιρείες. Η μία είναι μία μεγάλη αμερικανική εταιρεία και νομίζω ότι αυτό δείχνει τις πραγματικές δυνατότητες των ΕΑΣ. Δεν σε κάνει εύκολα συμπαραγωγό μία τεράστια εταιρεία του χώρου, αν δεν έχεις αξία και προοπτικές».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.