.ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΕΡΚΑΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ

Σημαντική επιτυχία για το Δήμο Ζωγράφου υπήρξε η έγκριση της Μελέτης των υπηρεσιών του για τη φυτοτεχνική βελτίωση της πλατείας Μερκάτη, χρησιμοποιώντας ως χρηματοδοτικό εργαλείο το πρόγραμμα του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ «Αστική Αναζωογόνηση». Το κόστος των εργασιών ανέρχεται στις 43.442 ευρώ και χρηματοδοτείται 100%. Οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου ξεκινούν άμεσα. 

Η πλατεία Μερκάτη είναι μία πλατεία που μπορεί να δεχτεί μεγάλο αριθμό πολιτών, λόγω του ότι έχει μεγάλη επιφάνεια και βρίσκεται σε σημείο της πόλης με μεγάλη πυκνότητα κατοίκησης και σχετική έλλειψη ελεύθερων χώρων. Ωστ...περισσότερα »

.Στο τραπέζι ξανά το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου από το Δημόσιο

Οι επόμενες εβδομάδες αναμένεται να είναι εξαιρετικά κρίσιμες για τα στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς θα πρέπει να δουλέψουν με τις μηχανές στο φουλ για να ολοκληρωθούν τα προγράμματα *διαθεσιμότητα και κινητικότητα στο Δημόσιο. 

Κεντρικός στόχος να εντοπιστούν εκείνοι οι φορείς, από τους συνολικά 1.500 του ευρύτερου δημόσιο τομέα, που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν. 

Μέσω αυτής της διαδικασίας θα συμβάλλουν στον στόχο των 12.500 διαθεσίμων ή 4.00 απολύσεων έως το τέλος του έτους. Ωστόσο, στο υπουργείο αντιμετωπίζουν με θετικό μάτι και ένα πρόγραμμα εθελουσί...περισσότερα »

.Ιω. Στουρνάρας: Η λιτότητα έχει φθάσει στα όριά της

Η λιτότητα έχει φτάσει στα όριά της, με την έννοια των οριζόντιων περικοπών μισθών και συντάξεων, σημειώνει σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, και προσθέτει πως, ωστόσο το Δημόσιο έχει περιθώρια μείωσης δαπανών σε ορισμένους τομείς. 

«Ο ευρύτερος δημόσιος τομέας, για παράδειγμα, έχει περιθώρια» τονίζει και συμπληρώνει: «Το όποιο δημοσιονομικό κενό υπάρξει, σύμφωνα με την ΕΕ 4 δισ. ευρώ το 2015-16 -πολύ χαμηλότερο κατά τις δικές μας εκτιμήσεις- μπορεί να διορθωθεί».

Δεν κάνει πρόβλεψη περί κουρέματος χρέους και εκτιμά ότι η συζήτηση για το θέμα μπορεί να ξεκινήσει με τις ενδείξεις που θα υπάρχουν τον Νοέμβριο.

Ο κ. Στουρνάρας διαβλέπει ότι τα στοιχεία του Ιουλίου για το πρωτογενές πλεόνασμα θα δείξουν επίτευξη των στόχων, παρά το πρωτογενές έλλειμμα -περίπου 900 εκατ. ευρώ- που αποκάλυψε το πρώτο εξάμηνο. «Τα πιο πολλά έσοδα θα έρθουν στο δεύτερο εξάμηνο» λέει.

Τονίζει ότι κινητικότητα, διαθεσιμότητα και υποχρεωτικές αποχωρήσεις δεν έχουν να κάνουν με δημοσιονομικό όφελος, αλλά με την ποιότητα του δημόσιου τομέα και στέλνει μήνυμα ότι «άνθρωποι που έχουν μπει με κανονικές διαδικασίες, που κάνουν καλά τη δουλειά, δεν έχουν λόγο να φοβούνται».

Σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς, εξηγεί: «Κανείς δεν θέλει τους κακοπληρωτές να τους εξαιρούμε, διότι αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει στεγαστική πίστη. 

Δεν πρόκειται ποτέ να τράπεζα να ξαναδώσει δάνειο». Διαβεβαιώνει πως «δεν θα θιγεί ο άνθρωπος, ο οποίος λόγω της συγκυρίας δεν μπορεί να ξεπληρώσει το πρώτο του σπίτι».

.Επικριτική η αντιπολίτευση για την επίσκεψη Σαμαρά

Επικριτικά, παρά τα θετικά σχόλια των κυβερνητικών στελεχών, στέκεται η αντιπολίτευση αναφορικά με το ταξίδι του Έλληνα Πρωθυποθυργού, Αντώνη Σαμαρά, στις ΗΠΑ και τα αποτελέσματα της συνάντησης του με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα. 

«Τα αποτελέσματα του ταξιδιού του Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ, επιβεβαίωσαν την τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ πριν τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού ότι τίποτα καλό δεν προκύπτει για την ελληνική κοινωνία και οικονομία», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι από τις δηλώσεις δεν προκύπτει κάποιο συγκεκριμένο και θετικό στοιχείο για τα ενδιαφέροντα και τα συμφέρ...περισσότερα »

.Πυρά της αντιπολίτευσης κατά Σαμαρά: «Οι δηλώσεις του Ομπάμα επιβεβαιώνουν την αποτυχημένη του πολιτική»

Τα σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης δέχθηκε ο *Αντώνης Σαμαράς* για την συνάντηση του με τον Μπαράκ Ομπάμα, με τον ΣΥΡΙΖΑ*, την ΔΗΜ.ΑΡ τους ΑΝ.ΕΛ και την *Χρυσή Αυγή*, να κάνουν λόγο για «αποτυχημένη πολιτική». 

Η επίσκεψη του Ελληνα Πρωθυπουργό στην Ουάσινγκτον και η συνάντηση του με τον Μπαράκ Ομπάμα, δεν πέρασε στο «απυρόβλητο» από την αντιπολίτευση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει πως «δεν δικαίωθηκαν οι προαναγγελόμενες μεγάλες προσδοκίες της κυβέρνησης»,την *ΔΗΜΑΡ* να τονιίζει ότι οι δηλώσεις Ομπάμα επιβεβαιώνουν *«πως με την πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγ... περισσότερα »

.Περίπου 122 δισ. έχουν χάσει εταιρείες και νοικοκυριά τα τελευταία 4 χρόνια στην Ελλάδα

Ενα ποσό που φθάνει κοντά στο 50% του ελληνικού ΑΕΠ υπολογίζεται πως έχουν χάσει ελληνικές επιχειρήσεις και νοικοκυριά στην τετραετία της μεγάλης κρίσης, 2009 – 2013.

Οπως αναφέρει η «Καθημερινή» οι απώλειες της τάξης των 122 δισεκατομμυρίων ευρώ έχουν προέλθει από τη μείωση μισθών, κοινωνικών δαπανών, την αύξηση της φορολογίας, αλλά και την απώλεια ρευστότητας στην αγορά.

Τα στοιχεία του προϋπολογισμού για την περίοδο 2009-2014 ανεβάζουν το ύψος των απωλειών από μισθούς στο δημόσιο τομέα στα 9,3 δισ. ευρώ. 

Αντίστοιχα, οι δαπάνες για συντάξεις, υγεία και επιδόματα συρρικνώθηκαν από τα 49 δισ. ευρώ στα 39,1 δισ. ευρώ το 2013 με προοπτική να περικοπούν στα 38,5 δισ. το 2014.

.Mεγαλύτερη διαφάνεια στις παρακολουθήσεις προωθεί ο Μπ. Ομπάμα

Την ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια στα προγράμματα παρακολούθησης που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ υπογράμμισε απόψε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποσχόμενος ότι θα προχωρήσει σε μεταρρύθμιση του "Πατριωτικού Νόμου" (Patriot Act) που επιτρέπει τη συλλογή προσωπικών δεδομένων των πολιτών.

"Δεδομένου του ιστορικού καταχρήσεων που έχουν γίνει από κυβερνήσεις, είναι ορθό να έχουμε ερωτήματα για τις παρακολουθήσεις, ιδίως επειδή η τεχνολογία αναδιαμορφώνει κάθε πλευρά της ζωής μας", είπε ο Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λευκό Οίκο. Για το σκοπό αυτό, παρουσίασε συγκεκριμένα βήματα που μπορούν να γίνουν ώστε να διορθωθούν οι αβλεψίες των προγραμμάτων αυτών αλλά και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση.
 
Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι θα συνεργαστεί με το Κογκρέσο προκειμένου να τροποποιηθεί το άρθρο του Πατριωτικού Νόμου που επιτρέπει τη συλλογή τηλεφωνικών αρχείων και επανέλαβε ότι δεν επιτρέπεται στην κυβέρνηση να ακούει τις τηλεφωνικές κλήσεις πολιτών χωρίς να έχει εκδοθεί ένταλμα προηγουμένως για κάτι τέτοιο.
 
"Μπορούμε και πρέπει να έχουμε περισσότερη διαφάνεια" στα προγράμματα παρακολούθησης, τόνισε ο Ομπάμα, σημειώνοντας ότι η Ουάσινγκτον μπορεί να θέσει περιορισμούς στη χρήση τους.
 
Οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται να κατασκοπεύουν τους απλούς πολίτες, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι οι παρακολουθήσεις γίνονται για να προστατεύονται η χώρα και οι σύμμαχοί της. Ανακοίνωσε όμως ότι για την προστασία των πολιτών θα διορίσει έναν υπεύθυνο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στην NSA.

.Κάλεσμα στους ομογενείς να επενδύσουν στην Ελλάδα

Σε επιφανή στελέχη της ελληνικής ομογένειας μίλησε σήμερα στο Metropolitan Club ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καλώντας τους να έρθουν επενδύσουν στην Ελλάδα και να βοηθήσουν έτσι να αλλάξει η ψυχολογία. 

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στους ομογενείς, περιέγραψε τα επόμενα στάδια για την έξοδο από την κρίση, λέγοντας ότι «εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, πετυχαίνουμε πρωτογενές πλεόνασμα και μετά βγαίνουμε στις αγορές», ενώ αναφέρθηκε και στις θυσίες του ελληνικού λαού. «Μαζεύουμε φόρους από ανθρώπους που δεν έχουν άλλο να δώσουν», τόνισε και σημείωσε ότι οι πολίτες έχουν πειστεί για την αναγκαιότητα των θυσιών καθώς υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ.
Αναφερόμενος στην κυβέρνηση συνεργασίας, σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Σαμαράς είπε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, που ήταν απέναντι επί δεκαετίες, ξεπέρασαν τις αντιθέσεις του παρελθόντος. Το δίλημμα, πρόσθεσε ήταν ανάμεσα στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ ή της επιστροφής στη δραχμή, κάτι που όπως είπε ο κ. Σαμαράς, επιθυμεί η αντιπολίτευση.

Νωρίτερα σε εγκάρδιο και θερμό κλίμα ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο στην Αρχιεπισκοπή. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη συγκίνηση του για την επίσκεψη σε αυτόν το χώρο όπου, όπως είπε, «έχω έρθει πολλές φορές από τότε που ήμουν φοιτητής και μετά για πάρα πολλά χρόνια».
 
«Μας δίνετε κουράγιο, δύναμη» είπε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο και ανέφερε πως η πνευματική τροφή που λαμβάνει κάποιος εδώ είναι πολυσήμαντη. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε σοφό ιεράρχη τον Αρχιεπίσκοπο και του είπε ότι με το έργο του αποδεικνύει την αγάπη του στον ελληνισμό και τις αξίες και δυνατότητες που έχει.

«Γι? αυτό το λόγο θέλω να σας συγχαρώ εκ μέρους όλου του ελληνικού λαού γιατί ξέρουμε ότι εδώ υπάρχει ένας δυναμικός ιεράρχης, ο οποίος πρωτοστατεί σε ενέργειες που αποσκοπούν στο καλό του τόπου, ιδιαίτερα κάτω από τις σημερινές πολύ δύσκολες συνθήκες. Γι? αυτό σας ευχαριστούμε πάρα πολύ και χαίρομαι ιδιαίτερα για την τιμή που κάνατε να με δεχτείτε σήμερα», τόνισε ο κ. Σαμαράς.
 
Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον κ. Σαμαρά για τον οποίο είπε ότι «έκανε πολύ μεγάλο έργο» στη συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα. «Κάνει έναν πολύ μεγάλο, πολύπλευρο αγώνα και έχει νυχθημερόν τις προσευχές μας», συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος ο οποίος επιβράβευσε τον ελληνικό λαό τονίζοντας πως στέκεται με αξιοπρέπεια απέναντι στις πιέσεις.

.ΚΚΕ: Όσοι θριαμβολογούν για τη συνάντηση Σαμαρά - Ομπάμα κοροϊδεύουν τον λαό

«Όλοι εκείνοι που σήμερα θριαμβολογούν για τη συνάντηση Σαμαρά - Ομπάμα και τις δηλώσεις Ομπάμα περί ανάπτυξης, ότι δήθεν αποτελούν αντίβαρο στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, όσοι τον καλούν να επιλέξει τον ένα «λύκο» (ΗΠΑ) έναντι του άλλου (Γερμανία), κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα τον ελληνικό λαό» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

 «Το ίδιο κάνουν και εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που σπέρνουν αυταπάτες ότι το επεκτατικό μίγμα καπιταλιστικής διαχείρισης των ΗΠΑ είναι πιο φιλολαϊκό από το περιοριστικό της Γερμανίας και της Ευρωζώνης. Και τα δύο μίγματα είναι οι δύο όψεις του ίδιου αντιλαϊκού νομίσματος, το οποίο πληρώνουν πανάκριβα οι λαοί» προσθέτει το ΚΚΕ.
 

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «οι όποιες αντιθέσεις υπάρχουν ανάμεσα στις ΗΠΑ και σε χώρες της ΕΕ, όπως η Γερμανία,  εκφράζουν ανταγωνισμούς επιχειρηματικών ομίλων για το ποιος θα βγει περισσότερο κερδισμένος από την κρίση».

.Ευ. Βενιζέλος: Αφήσαμε πίσω μας τα δύο τρίτα της κρίσης

Με τίτλο "Ευάγγελος Βενιζέλος: Ο Ελληνας που έβαλε το χέρι του στη φωτιά, αλλά ακόμη αισθάνεται το κάψιμο", ο Τζιμ Αρμιτατζ της εφημερίδας "The Independent" παρουσιάζει αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην οποία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δηλώνει ότι η Ελλάδα έχει διαβεί τα δύο τρίτα της κρίσης, αλλά έχει μπροστά της ένα τεράστιο βουνό ακόμη να ανεβεί.

"Η προσωπική μου (πολιτική) ζωή τα τελευταία τρία χρόνια ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι πολιτικός στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης...Αλλά απέναντι σε μία θλιβερή κατάσταση η απάντηση είναι πάντα ιστορικού, όχι προσωπικού, χαρακτήρα. Εμείς οι πολιτικοί είμαστε υποχρεωμένοι να αποδεχθούμε ορισμένα ιστορικά καθήκοντα, να διαδραματίσουμε τον ιστορικό μας ρόλο", λέει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στην ερώτηση σχετικά με το πόσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσει η σημερινή κρίση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απαντά: "Η επίσημη απάντηση είναι ότι έχουμε μπροστά μας ακόμη το εν τρίτον της κρίσης...Εχουμε (αφήσει) πίσω μας τα δύο τρίτα".

Και η ανεπίσημη απάντηση;

"Η πραγματική απάντηση είναι ότι χρειαζόμαστε εποικοδομητική συνεργασία με τους θεσμικούς μας εταίρους... για να αναζωογονήσουμε, να ανατάξουμε την πραγματική οικονομία. Χρειαζόμαστε περισσότερο ΑΕΠ", προσθέτει.

Επειτα από τη λήψη επώδυνων δημοσιονομικών μέτρων και με την ανεργία στο 60%, "αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι βοήθεια για την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, όχι άλλες δημοσιονομικές περικοπές". "Και επίσης χρειαζόμαστε νέο κύμα απευθείας ξένων επενδύσεων την Ελλάδα, για να δοθεί νέα ώθηση", τονίζει.

.Ανάπτυξη, απασχόληση και ενέργεια στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά - Ομπάμα

Kυβερνητικές πηγές αναφέρουν  ότι ο Αμερικανός πρόεδρος στην πρώτη τοποθέτησή του αναφέρθηκε στο θέμα της οικονομίας και αφού σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει όλα όσα υπολείπονται στο πρόγραμμα διάσωσης, είπε ότι γνωρίζει τι έχει περάσει η κυβέρνηση συνεργασίας και της ευχήθηκε να προχωρήσει το έργο της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός εξήγησε στον ηγέτη των ΗΠΑ όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα και τι μένει να γίνει στο εξής, ενώ αναφέρθηκε στους περιορισμούς που δημιουργούνται από προβλήματα, όπως αυτό της ανεργίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς διαβεβαίωσε ωστόσο τον Μπαράκ Ομπάμα ότι παρ' όλα αυτά, εμείς προβλέπουμε ότι η Ελλάδα θα πετύχει το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος. Μάλιστα έκανε λόγο για υπερπροσπάθεια σημειώνοντας ότι η χώρα βρίσκεται στον έκτο χρόνο ύφεσης.
Επιπλέον ο κ. Σαμαράς, κατά τις ίδιες υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, συμφώνησε με την άποψη του κ. Ομπάμα ότι η ανάπτυξη πρέπει να έρχεται από τα κατώτερα στρώματα.

Σχετικά με το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους ο Έλληνας πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι πρέπει να αποφευχθεί μια δεύτερη φάση αντιθέσεων μεταξύ ΔΝΤ, τρόικας και ΕΕ γιατί από κάτι τέτοιο χαμένη θα είναι τελικά η Ελλάδα.

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς εξήγησε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να έρθουν επενδύσεις στη χώρα μας και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Επίσης ανέφερε στον κ. Ομπάμα ότι είμαστε σε μια δύσκολη περιοχή στην οποία όμως σήμερα η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας.

Σε ότι αφορά τα ενεργειακά θέματα έγινε αναφορά στη συνέργεια με την Κύπρο και το Ισραήλ και μάλιστα μπήκαν και σε νούμερα σχετικά με τις εκτιμήσεις για τα αποθέματα φυσικού αερίου στο ελληνικό υπέδαφος.
Συγκεκριμένα υπάρχει η εκτίμηση ότι η Ελλάδα μόνη της μπορεί να αντλήσει 4,7 τρισ. κυβικά μέτρα, όταν το αντίστοιχο νούμερο για την Κύπρο και το Ισραήλ μαζί είναι 4,5 τρισ. κυβικά μέτρα.

Κουβέντα έγινε και για το ευρωατλαντικό σύμφωνο εμπορίου κυβερνήσεων, για το θέμα της ΑΟΖ με την επισήμανση ότι αυτά τα ζητήματα σχετίζονται με το διεθνές δίκαιο και για τον αγωγό TAP.

Για το σύνολο των εθνικών θεμάτων αλλά και για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός συζήτησε και με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.
Για το κυπριακό, στο οποίο αναφέρθηκε και ο πρόεδρος Ομπάμα, ο κ. Κέρι αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία Αναστασιάδη και ο Έλληνας πρωθυπουργός την πρόβαλλε ως παράθυρο ευκαιρίας.

Σχετικά με τις Ισραηλινοπαλαιστινιακές συνομιλίες ο κ. Σαμαράς πρότεινε στον κ. Κέρι αν διεξαχθούν εκτός Αμερικής, αυτό να γίνει στην Ελλάδα.
Επιπρόσθετα έγινε και μια σύντομη κουβέντα για το Σκοπιανό αλλά και για την εκλογή Ράμα στην Αλβανία.

Τέλος, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι με αφορμή και την ελληνική προεδρία στην ΕΕ ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι σε τακτική επικοινωνία με τον Μπαράκ Ομπάμα ενώ στην πορεία του χρόνου θα φανεί κατά πόσο είναι εφικτό να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ελλάδα είτε ο Αμερικανός πρόεδρος είτε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.