.ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΤΑΣ. ΓΟΥΔΙ...Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.



.Αντ. Σαμαράς: Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας

Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, θέτοντας παράλληλα τα «διλήμματα» των ευρωεκλογών.
Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα, γιατί με πολλές θυσίες ξεπεράσαμε τα πιο δύσκολα και είμαστε κοντά στο να κάνουμε πράγματα που μέχρι πρόσφατα, ορισμένοι τα θεωρούσαν αδιανόητα. 

Τα πρωτογενή πλεονάσματα, το κοινωνικό μέρισμα, το τέλος της ύφεσης, την ανάκαμψη που πλησιάζει, τα αμφισβητούν οι εκπρόσωποι της μιζέριας, οι κήρυκες του διχασμού, εκείνοι που εχθρό τους έχουν ορίσει την επιτυχία της χώρας.
Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι τα δύσκολα πέρασαν και «τώρα έχει μόνο προς τα πάνω».

Ο λαός υπέφερε πάρα πολύ, αλλά Αργεντινή, όπως κάποιοι θα ήθελαν, δεν γίναμε. Είμαι σίγουρος ότι σε λίγα χρόνια θα έχουμε φθάσει το επίπεδο προ κρίσης είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: Κάποιοι λένε ότι ευημερούν μόνον οι αριθμοί. Πράγματι σήμερα ευημερούν οι αριθμοί αλλά πριν δύο χρόνια δεν ευημερούσαν ούτε οι αριθμοί. 

Αν βουλιάζουν οι αριθμοί είναι το χειρότερο προμήνυμα ότι σύντομα θα υποφέρουν και οι άνθρωποι. Τώρα σταθεροποιήθηκε η οικονομία και σύντομα θα έχουμε ανάπτυξη, περισσότερες θέσεις εργασίας και περισσότερο εισόδημα. Ποτέ δεν έγιναν τόσο μαζεμένες μεταρρυθμίσεις, ποτέ δεν διορθώθηκαν τόσες αγκυλώσεις. 

Τώρα που η χώρα αλλάζει εποχή κάποιοι δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα να γυρίσει πίσω η χώρα στην κρίση και στα μνημόνια. Γι αυτό ενοχλήθηκαν τόσο που βγήκαμε στις αγορές, τόνισε ο πρωθυπουργός.

.«Μετεξεταστέα» η ελληνική εκπαίδευση

Τελευταίο στην Ευρώπη και 33ο σε παγκόσμιο επίπεδο κατατάσσεται το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξητου εκδοτικού οίκου Pearson για λογαριασμό του ιδρύματος Economist Intelligence Unit.

Η Ελλάδα κατέχει τη χειρότερη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών στην αξιολόγηση συνολικά 39 χωρών παγκοσμίως. Σε παγκόσμιο επίπεδο, κατατάσσεται στην 33η θέση δίπλα σε χώρες όπως η Ινδονησία, το Μεξικό και η Βραζιλία.

Η Νότιος Κορέα διαθέτει το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα στον κόσμο, σύμφωνα με την έκθεση, ενώ το καλύτερο στην Ευρώπη η Φινλανδία.

Η έκθεση είναι αποτέλεσμα μιας ποσοτικής και ποιοτικής ανάλυσης με τίτλο The Learning Curve και αφορά στις επιδόσεις που παρουσιάζουν τα σχολικά συστήματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος της είναι να συμβάλει στη χάραξη μιας αποτελεσματικής εκπαιδευτικής πολιτικής, η οποία θα έχει τόσο οικονομικές, όσο και κοινωνικές συνέπειες. 

Η αξιολόγηση βασίζεται στις αμερικανικές εκπαιδευτικές μελέτες TIMSS and PIRLS, καθώς σε τεστ του PISA, του διεθνούς προγράμματος του ΟΟΣΑ για την αξιολόγηση των μαθητών.

Η έκθεση καταδεικνύει τον ισχυρό δεσμό ανάμεσα στα βελτιωμένα επίπεδα εκπαίδευσης και στην οικονομική ανάπτυξη, σχολίασε ο γενικός διευθυντής της Pearson, Τζον Φάλον.

.Πάνω από 1 στους 10 μαθητές εγκαταλείπουν το σχολείο

Ανησυχητικά συνεχίζουν να είναι τα ποσοστά σχολικής διαρροής στη χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει η έκθεση του Παρατηρητηρίου για την Εκπαίδευση και Κατάρτιση της ΕΕ (για το 2013). Στην εν λόγω έκθεση υπάρχουν σημαντικά στοιχεία για την εγκατάλειψη του σχολείου από τους μαθητές. 

Στην Ελλάδα το ποσοστό της εγκατάλειψης ανέρχεται στις 11,4 ποσοστιαίες μονάδες και είναι λίγο πιο κάτω από το μέσο όρο των 28 κρατών που διαμορφώνεται στο 12,7%. Τα στοιχεία παρέθεσε σε ερώτησή της για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει ο υπουργός Παιδείας, η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστε...περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.