.ΠΑΣΟΚ: Σε ρεαλιστική βάση μπήκαν τα θέματα με τις δηλώσεις Τσίπρα - Πούτιν

Μια επίσκεψη του Ελληνα Πρωθυπουργού στη Μόσχα είναι σημαντικό γεγονός για τις διμερείς σχέσεις, τονίζει η Χαρ. Τρικούπη και σχολιάζει τα όσα ειπώθηκαν στην κοινή συνέντευξη τύπου των κ.Τσίπρα και Πούτιν. 

Η καλλιέργεια και αναβάθμιση των Ελληνορωσικών σχέσεων είναι σταθερή επιλογή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής που ακολούθησαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, όπως κάνουν και οι κυβερνήσεις όλων σχεδόν των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο πλαίσιο των σχετικών πολιτικών της Ε.Ε., κυρίως της κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας και της ενεργειακής πολιτικής. Απ... περισσότερα »

.KKE για συνάντηση Τσίπρα - Πούτιν: Ο λαός θα είναι και πάλι ο ζημιωμένος

Τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σχολίασε το ΚΚΕ, τονίζοντας πως ο «ο λαός θα είναι και πάλι ο ζημιωμένος».
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διατηρώντας τον ευρωατλαντικό της προσανατολισμό, που περιλαμβάνει και τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, επιδιώκει την επέκταση των διαύλων συνεργασίας ανάμεσα στους εγχώριους μονοπωλιακούς ομίλους και τους αντίστοιχους ρωσικούς, εμπλέκοντας ακόμα περισσότερο τη χώρα στη δίνη των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση και συνεχίζει:
«Απ’ αυτούς τους σφοδρούς ανταγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη για το ποια μονοπώλια, ρωσικά, ευρωενωσιακά ή αμερικάνικα θα καρπωθούν αυτόν τον πλούτο, ο λαός θα είναι και πάλι ο ζημιωμένος».

.Μέχρι τις 30 Ιουνίου οι φορολογικές δηλώσεις

Μέχρι την 30/06/2015 θα πρέπει να υποβληθούν φέτος οι φορολογικές δηλώσεις με την πρώτη δόση εξόφλησης του φόρου να καταβάλλεται ως τις 31/07/2015, τη δεύτερη ως τις 30/09/2015 και την τρίτη δόση έως τις 30/11/2015 ανεξαρτήτως της ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης.
Αυτό υπενθυμίζει με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. 

Παράλληλα με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, ορίστηκε ο τύπος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2014, καθώς και των λοιπών εντύπων που συνυποβάλλονται με αυτή (έντυπο Ε2-αναλυτική κατάσταση για τα μισθώματα ακίνητης περιουσίας και έντυπο Ε3-κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα).

Σημειώνει ότι η υποβολή όλων των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος (αρχικών, τροποποιητικών, εμπρόθεσμων και εκπρόθεσμων) καθώς και των εντύπων Ε2, Ε3 μαζί με την κατάσταση φορολογικής αναμόρφωσης, γίνεται υποχρεωτικά μέσω διαδικτύου στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες taxisnet.

.Αλ. Τσίπρας: Φέραμε την Άνοιξη στις ελληνορωσικές σχέσεις

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κοινή συνέντευξη με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Μόσχα, επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν είναι αποικία χρέους και πρόσθεσε ότι είμαστε συνεπιβάτες και συνιδιοκτήτες στο ευρωπαϊκό καράβι. 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο «αποβολής» της Ελλάδας από την Ευρώπη, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «κανείς δεν μπορεί να μας πετάξει από το καράβι. 

Είμαστε συνεπιβάτες και συνιδιοκτήτες στο καράβι και δεν δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να μας πετάξει έξω. Αν αρχίσει ο ένας να πετάει τον άλλο έξω, τότε το καράβι θα πάει στα βρά... περισσότερα »

.Ο Μ. Σουλτς καλεί τον Αλ. Τσίπρα να μην παραβιάσει τη γραμμή κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς προειδοποίησε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην σπάσει τη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα. «Η Ελλάδα ζητεί και λαμβάνει πολλή αλληλεγγύη από την ΕΕ. Οπότε μπορούμε να ζητάμε αλληλεγγύη από την Ελλάδα και αυτή η αλληλεγγύη να μην τερματιστεί μονομερώς», με την Αθήνα να «αποσύρει τη συμμετοχή της στα κοινά μέτρα», τόνισε ο Σουλτς σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Munchner Merkur.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επεσήμανε ότι ο ίδιος, καθώς και άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, το έχουν ξεκαθαρίσει στον κ. Τσίπρα κατά τη διάρκεια αρκετών συζητήσεων, προσθέτοντας: «Θα πρέπει να βασίσει σε αυτό τις ενέργειές του στη Μόσχα. Η ΕΕ το αναμένει αυτό από εκείνον ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης μιας χώρας μέλους της ΕΕ». 

Ο Σουλτς επέκρινε επίσης το ελληνικό αίτημα για γερμανικές αποζημιώσεις από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. «Πιστεύω ότι είναι αντιπαραγωγικό να αναμιγνύουμε αυτά τα συναισθηματικά φορτισμένα θέματα με την τρέχουσα οικονομική κρίση στην Ελλάδα», σημείωσε, ενώ είπε ότι μοιράζεται την άποψη του Βερολίνου ότι το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων έχει ήδη επιλυθεί νομικά και πολιτικά.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.