.O ΝΟΕΜΒΡΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ



 Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Νοέμβρης των Παραμυθιών, στο Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη».  Τα  πρωϊνά του  Σαββάτου, τα παιδιά κατέκλυζαν το μουσείο  για να συναντήσουν τους αγαπημένους τους συγγραφείς και να δουν τα παραμύθια να ζωντανεύουν με τη βοήθεια δυο ηθοποιών, ενός φλάουτου και πολλών …διαδραστικών παιχνιδιών.

Οι  ηθοποιοί Εύα Καμινάρη και Κοραλία Τσόγκα  αφηγήθηκαν,  δραματοποίησαν,  αυτοσχεδίασαν,  ενώ, ο μουσικός Νικόλας Φραγκοπανάγος, με το φλάουτό του δημιούργησε μουσικές ατμόσφαιρες και όλοι μαζί συμπαρέσυραν τα παιδιά να μπουν στον κόσμο των παραμυθιών.Εκεί ήταν και οι συγγραφείς των παραμυθιών. Ο Χρήστος Μπουλώτης και η Μάνια Καπλάνογλου που μίλησαν με τα παιδιά και τους γονείς τους, υπέγραψαν τα βιβλία τους και αποκάλυψαν τα μυστικά της συγγραφής. Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου παρουσιάστηκε :«Η επανάσταση των παλιών παιχνιδιών,  του Χρήστου Μπουλώτη», (εκδόσεις Καλέντης) και  το Σάββατο 30 Νοεμβρίου : «Μια ζεστή, μικρή αγκαλιά της Μάνιας Καπλάνογλου»,(εκδόσεις Πατάκη).

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν  ο δήμαρχος κος Κων/νος Καλλίρης,  ο πρόεδρος του Ν.Π. κος Γιαννακόπουλος, η αντιπρόεδρος κ. Αρβανίτη, οι  αντιδήμαρχοι κ. Βαρσαμιδάκη και κ. Παπαγιαννόπουλος, εκπρόσωποι του τοπικού τύπου και πλήθος κόσμου.

.Το βαλς του θανάτου της 13χρονης Σάρας με αναμμένο μαγκάλι

Τη μικρή Σέρβα που πέθανε από το μονοξείδιο του άνθρακα των αναθυμιάσεων αυτοσχέδιου μαγκαλιού στη λαϊκή γειτονιά της Ξηροκρήνης στη Θεσσαλονίκη, τη 13χρονη Σάρα, την έκλαψε ολόκληρη σχεδόν η ελληνική κοινωνία. Το δάκρυ του λαού μας, δυστυχής παρηγορία, εμπόδισε το κράτος μας να κλείσει την τραγική μάνα της στη φυλακή, όπως σχεδίαζε αρχικά, φορτώνοντάς της ως... έγκλημα δικό της (!) τον θάνατο του παιδιού της. 
Μάνα και κόρη ήταν, βλέπετε, μετανάστριες και ο κρατικός μηχανισμός μας είναι πολύ αυστηρός στην τήρηση του γράμματος του νόμου, όταν τον παραβιάζουν μετανάστες που δεν έχουν ... περισσότερα »

.Πρόστιμα έως 500 ευρώ σε όσους καπνίζουν σε δημόσιους χώρους

Επιπρόσθετα, το υπουργείο επισημαίνει την αναγκαιότητα εφαρμογής της ισχύουσας αντικαπνιστικής νομοθεσίας από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, υπογραμμίζοντας ότι «ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίδεται εάν υπάρχουν ειδικές πινακίδες αναρτημένες με το σήμα απαγόρευσης του καπνίσματος στους ανάλογους χώρους, εάν υπάρχουν τασάκια κλπ στα τραπέζια πελατών, εάν υπάρχει το απαιτούμενο βιβλίο αναφοράς και καταγραφής ελέγχων σε εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας».

Στη νέα εγκύκλιο που υπογράφει η υφυπουργός Υγείας, Ζέτα Μακρή, θεωρείται δεδομένη η επιβολή κυρώσεων (διοικητικών και ποινικών), στις περιπτώσεις που διαπιστώνονται παραβάσεις, από τις οποίες είναι δυνατό να προκληθεί κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία.

Ειδικότερα, στην εγκύκλιο επισημαίνεται η ανάγκη ελέγχου στις επιχειρήσεις λιανικού και χονδρικού εμπορίου, σε όλες τις επιχειρήσεις που ασκούν δραστηριότητες εμπορίου τροφίμων και ποτών, στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, στις επιχειρήσεις αποθήκευσης και διανομής τροφίμων και ποτών (logistics providers), 

στους μεταφορείς που χρησιμοποιούν ειδικά αυτοκίνητα πώλησης προϊόντων, στις πτηνο-κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις για τυχόν υγειονομικά προβλήματα που δημιουργούνται από τη λειτουργία τους και στην ανεξέλεγκτη διακίνηση και διάθεση σφαγίων ζώων, στις επιχειρήσεις αναψυχής, στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος, στους παρασκευαστές 

οι οποίοι πωλούν λιανικώς σε κινητούς ή προσωρινούς χώρους, στους εργαζόμενους σε όλες τις επιχειρήσεις Υγειονομικού ενδιαφέροντος (λήψη μέτρων ατομικής υγιεινής, ατομική καθαριότητα, πιστοποιητικά υγείας κλπ), στις εγκαταστάσεις των σταθμών υπεραστικών λεωφορείων, σταθμών τρένων, αεροδρομίων και λιμανιών, καθώς και στα κάθε είδους μέσα μαζικής μεταφοράς, στα δημόσια θεάματα (θέατρα, συναυλιακούς χώρους κλπ).

Επίσης ιδιαίτερη προσοχή επιβάλλεται στα μαγειρεία, εστιατόρια, κυλικεία και λοιπούς βοηθητικούς χώρους υγιεινής των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, κλινικών, θεραπευτηρίων, οίκων ευγηρίας, ιδρυμάτων και φορέων πρόνοιας και κοινωνικής φροντίδας, σε χώρους παραμονής και σίτισης αστέγων

.Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις ευρωεκλογές

Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα έχει, πλέον, εντολή διακυβέρνησης της χώρας εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές του Μαΐου, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα των Financial Times. Σε συνέντευξη του σε βρετανικά ΜΜΕ (Financial Times, Reuters, BBC), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «σε αυτές τις ευρωεκλογές, οι πολίτες θα ψηφίσουν χωρίς φόβο, χωρίς τον φόβο της εκστρατείας που έκαναν οι αντίπαλοι μας το 2012, ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία όλα θα γίνουν έρημος».

«Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές με μεγάλη διαφορά, και φοβάμαι ότι και η Χρυσή Αυγή θα αυξήσει τα ποσοστά της» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και εκτίμησε ότι «για την κυβέρνηση θα είναι μια πραγματική καταστροφή».

 Όπως είπε «ο φόβος του κ. Σαμαρά είναι ότι θα είναι δύσκολο την επόμενη μέρα να συνεχίσει την εφαρμογή του προγράμματος (του μνημονίου) χωρίς να το στηρίζουν οι πολίτες». 

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την πρόβλεψη ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν πριν το τέλος του επόμενου έτους.

.Αδ. Γεωργιάδης: Καμία εξαίρεση γιατρών του ΕΟΠΥΥ από την κινητικότητα

Δεν πρόκειται να εξαιρεθούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από την κινητικότητα, επαναλαμβάνει ο υπουργός Υγείας.
«Εμείς προτείναμε έναν μήνα μορατόριουμ», είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κ. Γεωργιάδης, επισημαίνοντας: 

«Η απάντηση είναι όχι και, μάλιστα, τους ζητήσαμε ως ένδειξη καλής θέλησης εκ μέρους τους, να μας δώσουν γιατρούς μόνο για τα ΚΕΠΑ, για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος με τις Επιτροπές του υπουργείου Εργασίας και αρνήθηκαν να τους αφήσουν να πάνε στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). 

Δεν είχαν την ευαισθησία να πούνε ότι σε αυτούς τους ανθρώπους που είναι οι πιο αδύναμοι της κοινωνίας μας δεν πειράζει, δεν θα ηττηθεί το συνδικαλιστικό κίνημα, αν άφηναν πέντε γιατρούς την ημέρα να πηγαίνουν εκεί, για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος στις ουρές. Σας πληροφορώ ότι ούτε αυτό δέχτηκαν», δήλωσε.

Αν συνεχιστεί, όπως είπε, η απεργία το υπουργείο «θα βρει τη λύση. Επισήμανε πως οι προτάσεις του υπουργείου είχαν ως προϋπόθεση να λυθεί η απεργία, οπότε μετά τη συνέχισή της δεν ισχύουν.

.Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός για την ελληνική προεδρία

Τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας θα παρουσιάσει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς στο κολέγιο των Eπιτρόπων, στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της ανάληψης από την Ελλάδα της προεδρίας της ΕΕ. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. 

Οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας είναι η ανάπτυξη, η συνοχή, η τραπεζική ενοποίηση και οι πολιτικές για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης και κυρίως της παράνομης μετανάστευσης. 

Χθες βράδυ, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου με θέμα «Η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας», ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Επιτέθηκε στην αντιπολίτευση που «ποντάρει στην αποτυχία της χώρας», υπογράμμισε πως τα χειρότερα πέρασαν και διεμήνυσε πως του χρόνου θα  υπάρξει ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας.

.Υπέρ της καθιέρωσης αναλογικών διοδίων ο υπουργός Υποδομών

Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, με παρέμβασή του σήμερα στην κοινοβουλευτική επιτροπή που συζητά τη συμφωνία επανεκκίνησης των μεγάλων οδικών έργων τάχθηκε υπέρ της καθιέρωσης αναλογικών διοδίων. Αφορμή για την παρέμβαση του υπουργού έδωσε η ακρόαση φορέων που είχαν κληθεί στην επιτροπή, επισημαίνοντας, στη συντριπτική πλειονότητά τους, το ζήτημα των χρεώσεων των διοδίων. 
«Υπάρχει μία αδικία που πρέπει να αρθεί, σε σχέση με τους συχνούς χρήστες. Πρέπει να υπάρξουν ρυθμίσεις που να δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να πληρώνουν ανάλογα με τον δρόμο π... περισσότερα »

.Η Ελλάδα αψηφά την Ε.Ε.

Στην έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2014 και την ψήφιση του χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικα για το δημοσιονομικό κενό και τις μεταρρυθμίσεις αναφέρονται σε δημοσίευμα τους οι Financial Times.

Σύμφωνα με τους Financial Times, με αυτήν την κίνηση η Ελλάδα αψηφά και έναν νέο κανόνα της Ευρωζώνης, ο οποίος απαιτεί από τα κράτη-μέλη να καταθέτουν τα προσχέδια του προϋπολογισμού τους στις Βρυξέλλες για έγκριση, προτού αυτά εγκριθούν από το κοινοβούλιο.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έλληνας αξιωματούχος σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει αυτές τις ανησυχίες, υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα να αναθεωρηθεί ο προϋπολογισμός την ερχόμενη χρονιά, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο».

Όπως υπογραμμίζουν οι FT, είναι η πρώτη φορά εδώ και δυο χρόνια, που η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει ανοιχτά την αντίθεση της στα μέτρα που ζητά η τρόικα, στάση, η οποία όπως επισημαίνεται, προκαλεί αυξανόμενη ανησυχία και ενόχληση στους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει το δημοσίευμα και στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος κατά τη διάρκεια ομιλίας του την περασμένη Δευτέρα, υποστήριξε ότι η Ελλάδα επιθυμεί μια πραγματική, και όχι απλώς ρητορική, αναγνώριση των θυσιών που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια και ότι δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να δικαιολογήσει αυτό το νέο γύρο αντιπαράθεσης με την τρόικα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πίσω από αυτή τη στάση του κ.Βενιζέλου βρίσκονται οι φόβοι σχετικά με τη συνοχή του ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που η κυβέρνηση αναγκαστεί να υποχωρήσει στις απαιτήσεις της τρόικα ιδιαίτερα στο θέμα της πλήρους απελευθέρωσης των πλειστηριασμών.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.