.Η Ελλάδα αψηφά την Ε.Ε.

Στην έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2014 και την ψήφιση του χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικα για το δημοσιονομικό κενό και τις μεταρρυθμίσεις αναφέρονται σε δημοσίευμα τους οι Financial Times.

Σύμφωνα με τους Financial Times, με αυτήν την κίνηση η Ελλάδα αψηφά και έναν νέο κανόνα της Ευρωζώνης, ο οποίος απαιτεί από τα κράτη-μέλη να καταθέτουν τα προσχέδια του προϋπολογισμού τους στις Βρυξέλλες για έγκριση, προτού αυτά εγκριθούν από το κοινοβούλιο.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έλληνας αξιωματούχος σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει αυτές τις ανησυχίες, υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα να αναθεωρηθεί ο προϋπολογισμός την ερχόμενη χρονιά, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο».

Όπως υπογραμμίζουν οι FT, είναι η πρώτη φορά εδώ και δυο χρόνια, που η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει ανοιχτά την αντίθεση της στα μέτρα που ζητά η τρόικα, στάση, η οποία όπως επισημαίνεται, προκαλεί αυξανόμενη ανησυχία και ενόχληση στους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει το δημοσίευμα και στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος κατά τη διάρκεια ομιλίας του την περασμένη Δευτέρα, υποστήριξε ότι η Ελλάδα επιθυμεί μια πραγματική, και όχι απλώς ρητορική, αναγνώριση των θυσιών που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια και ότι δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να δικαιολογήσει αυτό το νέο γύρο αντιπαράθεσης με την τρόικα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πίσω από αυτή τη στάση του κ.Βενιζέλου βρίσκονται οι φόβοι σχετικά με τη συνοχή του ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που η κυβέρνηση αναγκαστεί να υποχωρήσει στις απαιτήσεις της τρόικα ιδιαίτερα στο θέμα της πλήρους απελευθέρωσης των πλειστηριασμών.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.