.Η μονοκρατορία του ΔΝΤ αμφισβητείται από τα κράτη BRICS

Ψύχραιμο το κύριο άρθρο της γερμανικής «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» την Τετάρτη: «Ανταγωνισμός για το ΔΝΤ» ο τίτλος του: «Η πρωτοβουλία των BRICS είναι πριν από όλα ένα σήμα της Κίνας εναντίον της επικυριαρχίας των ΗΠΑ» ο υπότιτλος. 

Πιο τολμηροί οι τίτλοι της γαλλικής «Λε Μοντ» την προηγούμενη μέρα, την Τρίτη: «Οι χώρες BRICS θέλουν να αψηφήσουν την ηγεμονία του ΔΝΤ» ο ένας. «Απηυδισμένες από την κηδεμονία της Δύσης, οι χώρες BRICS λανσάρουν τη δική τους αναπτυξιακή τράπεζα». Ο τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου έχει μια δόση αγγλικής υστερίας: «Η Ρωσία ... περισσότερα »

.Ισχύει για τις εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις το αφορολόγητο για τις αποδείξεις και τις ιατρικές δαπάνες

Εκπρόθεσμες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος θα μπορούν να υποβάλλουν οι φορολογούμενοι χωρίς να χάνουν το ειδικό αφορολόγητο των αποδείξεων και των άλλων δαπανών που εκπίπτουν (ιατρικές δαπάνες). Παραμένουν όμως σε ισχύ τα πρόστιμα όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι από σήμερα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2014. 

Διευκρινίζεται πως με διάταξη που θα κατατεθεί στη Βουλή, θα αποσαφηνίζεται ότι το ποσό του φόρου μειώνεται στη βάση των αποδείξεων δαπανών για την αγορά αγαθών και τη λήψη υπηρεσιών, όπως επίσης για ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη, ανεξαρτήτως του χρονικού σημείου υποβολής της δήλωσης (όπως δηλαδή ισχύει και για τις εμπρόθεσμες δηλώσεις).

.Τι βρέθηκε στο κρησφύγετο Μαζιώτη - Ρούπα στο Μαρούσι

Οι άνδρες της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας και της Αντιτρομοκρατικής έχουν κάνει από το πρωί της Παρασκευής φύλλο και φτερό το διαμέρισμα στο Μαρούσι, όπου έμενε ο συλληφθείς τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης με την καταζητούμενη σύντροφό του, Πώλα Ρούπα και το παιδί τους. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το διαμέρισμα βρίσκεται στον 5ο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Υψηλάντου 27, στα όρια Πεύκης Αμαρουσίου, πολύ κοντά στο Ηλεκτρικό Σταθμό. Κατά την έφοδο της Αντιτρομοκρατικής, δεν βρέθηκε τίποτα ύποπτο, εκτός από μια θήκη όπλου- πιθανότατα το ίδιο που είχε χρησιμοποιήσει ο Μαζιώτης στ...περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.