.Εκλογή Προέδρου, αλλά και αλλαγές

Ρωτούν ορισμένοι: «Ακόμη και να βρεθούν οι 180 και να εκλεγεί νέος Πρόεδρος από τη σημερινή Βουλή, τι θα αλλάξει;». Υπάρχει μία προφανής απάντηση και μία που... περιμένουμε από τους αρμοδίους. Αυτήν τη στιγμή η οικονομία έχει εισέλθει σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης και όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει την ίδια πορεία το 2015. 

Είναι φανερό ότι υπάρχουν ξένα κεφάλαια που θέλουν να μπουν στη χώρα και επιχειρηματίες που θέλουν να κάνουν επενδύσεις. Δεν μιλάμε για κανένα τεράστιο success story που θα μειώσει στη μέση την ανεργία, μιλάμε όμως για μια αισθητή βελτίωση μιας οικονομίας που έχει πι...περισσότερα »

.Βουλευτική ασυνέπεια

*Ας ξεκαθαρίσουμε* κάτι από την αρχή. Ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν ότι η συμμετοχή του βουλευτή σ' ένα κόμμα δεν τον υποχρεώνει να τηρεί απαρέγκλιτα την κομματική γραμμή επί οιουδήποτε θέματος. 
Αντίθετα πιστεύω ότι μία από τις αδυναμίες του πολιτικού μας συστήματος είναι η κομματική πειθαρχία, που μεταβάλλει τον βουλευτή σε άβουλο μεταφορέα της κομματικής γραμμής για οποιοδήποτε θέμα. 

Ο κοινοβουλευτισμός δικαιώνεται μόνον όταν το κάθε μέλος του Κοινοβουλίου συνεισφέρει ό,τι καλύτερο μπορεί στον οποιοδήποτε προβληματισμό. *Μόνο* που για όλα υπάρχουν όρια. Και η ελευθερία του βουλε... περισσότερα »

.«Η συζήτηση με την τρόικα προχωρά»

Η συζήτηση προχωρά αναλυτικά και διεξοδικά σε όλα τα δημοσιονομικά ζητήματα, ιδιαίτερα στις νέες προτάσεις της ελληνικής πλευράς. Αυτό σημειώνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή τη συνάντηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους εκπροσώπους της τρόικας στο Παρίσι. 
Την Τετάρτη, η έναρξη των συζητήσεων προβλέπεται να ξεκινήσει από τις 8 το πρωί, με στόχο την ολοκλήρωσή τους μέσα στην ημέρα. Παρ' όλα αυτά δεν αποκλείεται να συνεχισθούν και την Πέμπτη εφόσον κριθεί απαραίτητο. 
«Ήλθαμε να κλείσουμε το βιβλίο» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, λίγο πριν την έναρξη των συζητήσεων. «Έχουμε έλθει για να συνεχίσουμε τη συζήτηση, κάνουμε πρόοδο και συνεχίζουμε», πρόσθεσε. 
Ο υπουργός επισήμανε ότι η συνάντηση γίνεται σε έναν «ελληνικό χώρο» που είναι το κτίριο της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ. «Είναι ένας τρόπος για να συναντήσουμε εδώ όλες τις πλευρές», πρόσθεσε, «και ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει σύγκλιση. Τα θέματα είναι διάφορα, σκοπός είναι να συνεχισθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας παράλληλα με δημοσιονομική εξυγίανση και όλες τις δομικές μεταρρυθμίσεις».

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική αντιπροσωπεία και τους επικεφαλής της τρόικας διεξάγονται στο κτίριο της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ, γνωστό ως «Βίλα Σαίντ» που ευρίσκεται στο 16ο διαμέρισμα των Παρισίων.
Στην ομάδα συμμετέχουν, επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας Τάσος Αναστασάτος, ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννης Βρούτσης και ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Από το γραφείο του πρωθυπουργού συμμετέχουν οι σύμβουλοι Χρύσανθος Λαζάριδης και Σταύρος Παπασταύρου, από δε το ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Πρωτόπαππας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

.«Μπούσουλα» σε τεντωμένο σχοινί αναζητούν στο Μαξίμου

Τρόπους επικοινωνιακής διαχείρισης της κατάστασης που διαμορφώνεται στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού όσο και στο οικονομικό προσκήνιο με τις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη αναζητούν στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι προεξοφλούν συμφωνία μεν - οδυνηρή δε - με την τρόικα, η οποία θα δρομολογήσει την επιστροφή της στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. 

Έχοντας ανοιχτά τα μέτωπα του δημοσιονομικού κενού, το οποίο η τρόικα ανεβάζει με την ελληνική πλευρά να μην αποδέχεται μέχρι στιγμής τις αιτιάσεις των δανειστών, το α... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.