.Αλλαγές στις Αντιδημαρχίες του Δήμου Ζωγράφου...


Σε αλλαγές στην Διοίκηση του Δήμου  προχωράει ο Δήμαρχος Κώστας  Καλλίρης.
Στην θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου παρέμεινε ο Παναγιώτης Χρηστιάς ο οποίος επαναεκλέχθηκε από το δημοτικό συμβούλιο σε ψηφοφορία που έγινε.
Από τους Αντιδημάρχους μόνο η Μαρία Βαρσαμιδάκη παρέμεινε στην θέση της ως αντιδήμαρχος οικονομικών υπηρεσιών.
Εκτός διοίκησης έμειναν οι Βουγιούκας Ανδρέας -Αντιδήµαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Διονυσόπουλος Δημήτρης -Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Κουμανιώτη Κωνσταντίνα - Πρόεδρος ΜΑΞΙΑΔΗΖ.
Ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Γρίβας Γιώργος αναλαμβάνει πρόεδρος της ΜΑΞΙΑΔΗΖ. 
Ο Παπακωνσταντίνου Άγης αναλαμβάνει Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας ενώ  ο Σούλης Παπαγιαννόπουλος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας.
Η Αντιδημαρχία της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης συγχωνεύετε με την κοινωνικής αλληλεγγύης με αντιδημάρχους τους Στεργίου Ανδρέα και Καλογιαννάκη Μιχάλη. 
Πρόεδρος στο Ν.Π. Αθλητισμού και πολιτισμού αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος Κόλλιας Θεόδωρος.
Στις δύο επιτροπές (ποιότητας Ζωής και οικονομικών) η παράταξη Κας Καφατσάκη  "Μαζί για την Πόλη μας" αποφάσισε να μην συμμετέχει σε καμία επιτροπή με τακτικό μέλος με το αιτιολογικό ότι μιας και δεν εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις τις αντιπολίτευσης στις συγκεκριμένες επιτροπές, παραχωρεί τις δικές της θέσεις στις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Μόνο η Κα Στρακαντούνα παρέμεινε και επαναεκλέχθηκε γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου.

.LE MONDE: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ «ΒΟΜΒΑ» ΤΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ


Υγειονομική «βόμβα» αποτελούν τα εμπορεύματα αλλά και τα ίδια τα κοντέινερ που φθάνουν στα λιμάνια της Ευρώπης από χώρες της Ασίας όπως η Κίνα και το Βιετνάμ, αφού συχνά μετατρέπονται σε... 
«θαλάμους» τοξικών αερίων και καρκινογόνων ουσιών που συνιστούν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών αλλά και μια σειρά υπαλλήλων που καλούνται να τα χειριστούν, όπως αποκαλύπτει με ρεπορτάζ της η εφημερίδα Le Monde. 

Πρόκειται για ένα φαινόμενο τεραστίων διαστάσεων αφού ένα εκατομμύριο κοντέινερ γεμάταεμπορεύματα φθάνει κάθε εβδομάδα στην Ευρώπη, μέσω πλοίων. Όπως αναφέρει η Monde, το 15%-20% των κοντέινερ που φθάνουν στα ευρωπαϊκά λιμάνια, δηλαδή ένα στα πέντε, περιέχουν ιδιαιτέρως επικίνδυνα αέρια, καρκινογόνα ή νευροτοξικά.

Αυτές οι τοξικές, άοσμες και άχρωμες ουσίες απειλούν πολλές κατηγορίες εργαζομένων: υπάλληλοι του λιμανιού, των τελωνείων, μεταφορείς κλπ.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας είναι ότι το 2010, στην Ολλανδία, κατά την παραλαβή ενός γυάλινου κοντέινερ από την Κίνα που μεταφερόταν σε ξύλινες θήκες, δυο υπάλληλοι δηλητηριάστηκαν. Ο ένας έμεινε 5 μέρες σε κώμα, ενώ η κατάσταση της υγείας του δεύτερου επιδεινώθηκε: έχασε βάρος, αλλοιώθηκε η όσφρηση και η γεύση του.

Η παρουσία αυτών των τοξικών αερίων, οφείλεται εν μέρει στην διαδικασία απολύμανσης που συχνά είναι υποχρεωτική, για να αποφευχθεί μεταξύ άλλων η μούχλα, ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες ασφαλείας που πρέπει να τηρηθούν, αλλά δυστυχώς δεν ακολουθούνται πάντα.

Υπάρχει επίσης μια άλλη πηγή τοξικότητας που απειλεί εξίσου την υγεία των καταναλωτών. Πρόκειται για αέρια και ατμούς που εκπέμπονται από τα ίδια τα προϊόντα κατά την διάρκεια της μεταφοράς: τα έπιπλα, τα παπούτσια, τα ρούχα, που κατασκευάζονται στην Ασία και κυρίως στο Βιετνάμ και την Κίνα περιέχουν συχνά διαλύτες με καρκινογόνες ουσίες.

.ΙΣΟΒΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΜΕ ΒΑΡΥ ΟΠΛΙΣΜΟ


Ακόμα και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης θα αντιμετωπίζουν πλέον οι ληστές, οι οποίοι χρησιμοποιούν καλάσνικοφ ή άλλο βαρύ...
οπλισμό.

Αυτό προβλέπεται από διάταξη του υπουργείου Δικαιοσύνης σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα περιστατικά ληστειών, όταν οι δράστες χρησιμοποιούν βαρύ οπλισμό, είτε πρόκειται για οργανωμένες ομάδες είτε μεμονωμένα άτομα.


Η συγκεκριμένη ρύθμιση θα ενταχθεί ως τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον Κώδικα για τα ναρκωτικά, το οποίο θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.


Ο Κώδικας περιλαμβάνει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους κρατούμενους, σχετικά με το καθεστώς χορήγησης αδειών, την υφ΄όρον απόλυση κ.λ.π.

.Παπακωνσταντίνου: Δεν μπορώ να αποδείξω ποιος αλλοίωσε τη «λίστα Λαγκάρντ»

Άγνοια για το πρόσωπο, που αλλοίωσε τη «λίστα Λαγκάρντ», δηλώνει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Σημειώνει, δε, πως έχει «κάποιες σκέψεις» σχετικά με το ποιο μπορεί να είναι αυτό, αλλά, όπως τονίζει, δεν μπορεί ακόμη να αποδείξει τίποτε.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα Matrix24, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, δεν χρεώνει κάτι μεμπτό στον Ευάγγελο Βενιζέλο, τονίζοντας πως «δεν μπορεί να έχει ευθύνες αυτός που έδωσε εντολή να γίνει έρευνα και να μην υπάρχουν ευθύνες σε όσους έπρεπε να συνεχίσουν την έρευνα και δεν το έκαναν» 


ενώ εμφανίζεται να μην γνωρίζει επακριβώς για τις τεχνικές δυνατότητες, που υπάρχουν, ως προς την απόδειξη της παρέμβασης στη λίστα. Αντίστοιχο «έλλειμμα γνώσης» στη διαδικασία επεξεργασίας ηλεκτρονικών στοιχείων, φέρεται να «πιστώνει» και στον Ιωάννη Διώτη.

«Εγώ που έφερα τη λίστα, εγώ που άλλαξα τη νομοθεσία και έκανα κακούργημα τη φοροδιαφυγή πάνω από 150.000 ευρώ, εγώ που έκανα το θεσμό του οικονομικού εισαγγελέα, εγώ που έδωσα εντολή να γίνει μια πρώτη έρευνα από τον Καπελέρη..., 


εγώ που παρέδωσα στον Διώτη το στικάκι για να κάνει έρευνα, εγώ που τα έκανα όλα αυτά, να κατηγορούμαι ότι έβγαλα από τη λίστα τις ξαδέλφες μου, με τις οποίες δεν έχω και ιδιαίτερες σχέσεις, να κατηγορούμαι ότι είμαι "ένοχος και μοιραίος άνθρωπος" 
και μάλιστα από ανθρώπους που ξέρουν ότι δεν έχω χρήματα, ότι μένω στο νοίκι, ότι τώρα είμαι χωρίς δουλειά;» διερωτάται ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

.Αυξήθηκαν οι φοιτητές, μειώθηκαν οι καθηγητές


Αύξηση του συνολικού αριθμού των φοιτητών, αλλά ταυτόχρονα μεγάλη μείωση του αριθμού του εκπαιδευτικού προσωπικού, κατέγραψε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), με τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2010- 2011.
Ειδικότερα, η εξέλιξη των βασικών μεγεθών των Στατιστικών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της ΕΛΣΤΑΤ, έχει ως εξής:

Ο αριθμός των φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2010/11 παρουσίασε αύξηση 1,8%, σε σχέση με το 2009/10 (από 165.443 άτομα σε 168.478 άτομα). Υπάρχουν, όμως, εκπαιδευτικά ιδρύματα που εμφανίζουν μείωση, όπως το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (10,7%), το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (2,2%), τo Πάντειο και της Θεσσαλονίκης (1,6% το καθένα).

Οι φοιτητές, πέραν των κανονικών εξαμήνων (αυτοί που τελείωσαν τα προβλεπόμενα από τον νόμο εξάμηνα σπουδών, αλλά οφείλουν μαθήματα), ανέρχονται σε 178.826 άτομα, παρουσιάζοντας αύξηση 1,4% σε σχέση με το ακαδημαϊκό έτος 2009/10. Εξαίρεση αποτελούν τo Πάντειο Πανεπιστήμιο (-43,6%) και το Ιόνιο (-13,3%).

Το εκπαιδευτικό προσωπικό παρουσίασε μείωση 5,1% (κατά 4,3%, οι άντρες και κατά 6,6%, οι γυναίκες). Από το σύνολο των 21 ΑΕΙ της χώρας, το εκπαιδευτικό προσωπικό μειώθηκε στα 17 ΑΕΙ και αυξήθηκε στα 4 ΑΕΙ (το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας άρχισε να λειτουργεί το 2010).
Οι πτυχιούχοι παρουσιάζουν αύξηση 0,3%, συνολικά και, κυρίως, στα Πανεπιστήμια Δυτικής Μακεδονίας (41,2%), Πελοποννήσου (36,3%) και Χαροκόπειο (29,3%).

Σε σχέση με το ακαδημαϊκό έτος 2009/10, ο αριθμός των ΑΕΙ αυξήθηκε από 21, σε 22 (Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας), όπως και των τμημάτων από 267, σε 268, ενώ των σχολών μειώθηκε σε 63, από 64.

.Από ανασφάλιστους γονείς γεννιούνται 25.000 παιδιά το χρόνο στην Ελλάδα


Είκοσι πέντε χιλιάδες παιδιά υπολογίζεται ότι γεννιούνται στην Ελλάδα από ανασφάλιστους γονείς, όπως προκύπτει από έγγραφο της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερωτήσεων βουλευτών για την εμβολιαστική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών.
Η υφυπουργός επισημαίνει ότι με την εγκύκλιο που υπεγράφη τον περασμένο Νοέμβριο για τον εμβολιασμό άπορων, παιδιών και εφήβων, πραγματοποιείται δωρεάν ο εμβολιασμός των πληθυσμιακών αυτών ομάδων με εμβόλια που χορηγούνται από το υπουργείο Υγείας. 

Η εγκύκλιος αυτή είχε στόχο να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της αύξησης των ανασφάλιστων πολιτών με τρόπο που να διασφαλιστεί η Δημόσια Υγεία μέσω της εμβολιαστικής κάλυψης πληθυσμιακών ομάδων απόρων και ανασφάλιστων και αυτών που δεν δύνανται να έχουν υγειονομική περίθαλψη για οποιουσδήποτε λόγους, παιδιών και εφήβων νομίμως και μη διαμενόντων στη χώρα μας.

Η κ. Σκοπούλη ενημερώνει επίσης ότι από το περασμένο καλοκαίρι το υπουργείο Υγείας απευθύνθηκε στις Περιφέρειες ζητώντας να εκτιμήσουν τους ανασφάλιστους. «Υπολογίζεται ότι τα παιδιά που γεννιούνται κάθε χρόνο από γονείς χωρίς ασφάλεια δεν ξεπερνούν τα 25.000 σε όλη την Ελλάδα», αναφέρει η υφυπουργός Υγείας και ενημερώνει ότι η αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου έχει αιτηθεί την ενίσχυση του κωδικού της, προκειμένου να καλύψει το αυξημένο κόστος. Ήδη έχουν διατεθεί 25.000 εμβόλια για την εποχική γρίπη και η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υγείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις Γενικές Διευθύνσεις των Περιφερειών προκειμένου να καλυφθούν οι αναδυόμενες ανάγκες.

Το έγγραφο της υφυπουργού Υγείας διαβιβάστηκε στη 
Βουλή μετά από ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Κατερίνας Μάρκου, Βασίλη Οικονόμου και Θωμά Ψύρρα, στην οποία επικαλούνταν στοιχεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τους ανασφάλιστους ενήλικες και παιδιά που προσέρχονται στα Κοινωνικά Ιατρεία. Αντίστοιχη ερώτηση είχε καταθέσει και η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Κόλλια Τσαρουχά με την οποία είχε καταγγείλει ότι τα δημόσια νοσοκομεία δεν διαθέτουν εμβόλια για ανασφάλιστους πολίτες.

Η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
Την ίδια ώρα, με έγγραφο του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Βρούτση, η Βουλή ενημερώνεται ότι το υπουργείο βρίσκεται στο τελικό στάδιο αναμόρφωσης του πλαισίου υπαγωγής στο πρόγραμμα δωρεάν νοσοκομειακής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που ορίζει τους δυνητικούς δικαιούχους, το είδος των παροχών, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, λόγω των κοινωνικών και οικονομικών δεδομένων είναι πλέον αναντίστοιχο στις πραγματικές ανάγκες για παροχή κοινωνικής προστασίας σε ενδεείς ανασφάλιστους πολίτες, υπογραμμίζει ο υπουργός Εργασίας και αναφέρει ενδεικτικά:

- Τις αλλαγές της φορολογικής νομοθεσίας που αφορούν στα αυξημένα τεκμήρια εισοδήματος, που λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του εισοδήματος για τη χορήγηση βιβλιαρίου ανασφαλίστου.

- Την ανελαστικότητα στην επιβολή των εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση βιβλιαρίου ανασφαλίστου.
«Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι να δημιουργούνται συχνά συνθήκες πλήρους αδυναμίας εφαρμογής του προγράμματος σε πολίτες χωρίς κανένα ή ελάχιστο πραγματικό εισόδημα, αλλά με τεκμαρτά εισοδήματα, καθώς και σε πολίτες με ασθένειες που χρήζουν υψηλού κόστους συνεχή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, 
οι οποίοι λόγω της είσπραξης προνοιακών επιδομάτων, τα οποία συχνά αποτελούν τα μοναδικά πραγματικά τους εισοδήματα, υπερβαίνουν τα τιθέμενα εισοδηματικά κριτήρια, παρότι το κόστος θεραπείας τους συχνά αγγίζει ή και υπερβαίνει το σύνολο των αποδοχών τους», αναφέρει ο υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Βρούτσης ενημερώνει επίσης ότι «σοβαρό ζήτημα προκύπτει για την παροχή κάλυψης σε ανήλικα παιδιά, των οποίων το δικαίωμα (συμπεριλαμβανομένου του εμβολιασμού) συμπαρασύρεται λόγω της εξάρτησής του από αυτό των γονέων τους» αλλά και για την προστασία της δημόσιας υγείας σε περίπτωση ανασφάλιστων με μεταδοτικά νοσήματα.

«Ενόψει των ανωτέρω η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου μας βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας πρότασης αναθεώρησης της συγκεκριμένης απόφασης, η οποία θα τεθεί υπόψη του συναρμόδιου υπουργείου Υγείας με κατεύθυνση την ορθή εφαρμογή των διατάξεων του ΝΔ 57/73 και των σχετικών αποφάσεων και εγκυκλίων εφαρμογής του, που προβλέπουν ρητά ότι η καταβολή των δαπανών για ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη δεν θα πρέπει να περιάγει τον αιτούντα και την οικογένειά του σε αδυναμία ανταπόκρισης επί των στοιχειωδών βιοτικών αναγκών του» ενημερώνει ο κ. Βρούτσης για τις αλλαγές που επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

.ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΑΡΑ


Ο ελληνικός αθλητισμός θρηνεί την απώλεια ενός από τους κορυφαίους βολεϊμπολίστες που ανέδειξε η χώρα μας. Ο Νίκος Σαμαράς έφυγε την Παρασκευή από τη ζωή σε ηλικία μόλις 43 ετών βυθίζοντας στο πένθος τον ελληνικό... 
φίλαθλο κόσμο. 

Ο άσος με το εκπληκτικό επιθετικό σερβίς, που έκανε σπουδαία καριέρα με την Ορεστιάδα και την Εθνική ομάδα, όπου είχε 263 συμμετοχές, απεβίωσε την Παρασκευή σε νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί εσπευσμένα λόγω ανευρύσματος. 

Η νεκρώσιμη ακολουθεία θα γίνει τη Δευτέρα στις 15:00 στον Άγιο Παντελεήμονα της Λήμνου,τόπο καταγωγής της συζύγου του και του πεντάχρονου γιου τους, αλλά παράλληλα και χώρος εργασίας και κατοικίας του το τελευταίο διάστημα. 

Γεννημένος το 1970 στη Στουτγκάρδη, ο Νίκος Σαμαράς οδήγησε την εθνική ανδρών στη μεγαλύτερη επιτυχία της σε παγκόσμιο επίπεδο, την 6η θέση στο Κοσμοβόλεϊ του 1994. Με την Ορεστιάδα έφτασε έως τον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας το 1994, ενώ κατέκτησε ένα κύπελλο Ελλάδας με τον Ηρακλή το 2000. 

Αγωνίστηκε επίσης στον Παναθηναϊκό, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, στην Ιταλία (Φαλκονάρα), την Ισπανία (Σεβίλη), την Τουρκία (Φενέρμπαχτσε) και την Ελβετία (Σενουά). 

Πέρυσι, στα 42 του, παρέμενε σε ανταγωνιστικό επίπεδο αγωνιζόμενος στην Α2 με τον Μίλωνα, παρέα με άλλους δύο σπουδαίους βετεράνους, τον Μάριο Γκιούρδα και τον Θανάση Πανούσο.

.Περισσότερους από 700.000 διακανονισμούς έκανε η ΔΕΗ το 2012


Περισσότερους από 700.000 διακανονισμούς έκανε η ΔΕΗ για τη διευκόλυνση των πελατών της που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Σύμφωνα με έγγραφο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού που διαβιβάστηκε στη Βουλή, 
το 2011 η ΔΕΗ έκανε περισσότερους από 400.000 διακανονισμούς, ενώ κατά το 2012 ο αριθμός των διακανονισμών είναι σημαντικά μεγαλύτερος και οι εκτιμήσεις είναι πως ξεπερνούν τις 700.000.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου για τα κοινωνικά τιμολόγια και όπως σπεύδει να υπενθυμίσει ο κ. Ζερβός, 
η ΔΕΗ στο πλαίσιο αναπροσαρμογής των τιμολογίων του 2013, έχει προτείνει στην Πολιτεία, να παραμείνει αμετάβλητος ο τιμοκατάλογος του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου καθώς και των πολυτέκνων και να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα με το 2012.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.