.Handelsblatt: Χάσμα μεταξύ Μέρκελ και Σόιμπλε για το ελληνικό ζήτημα

Με τον γενικό τίτλο «Το μεγάλο χάσμα Μέρκελ και Σόιμπλε» η γερμανική εφημερίδα "Handelsblatt" αναφέρεται στους χειρισμούς της Α. Μέρκε

Το άρθρο αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι για την Μέρκελ το ελληνικό ζήτημα έχει γίνει υπόθεση αρχηγών, ότι κάνει υποχωρήσεις πιέζοντας χρονικά, ότι θέλει να διαπραγματευτεί περαιτέρω στις Βρυξέλλες και ότι ο ανυποχώρητος Γερμανός υπουργός Οικονομικών παραμένει εκτός. 

Στο άρθρο επισημαίνεται χαρακτηριστικά η σκληρή θέση του Β. Σόιμπλε στο ελληνικό ζήτημα, ο οποίος «παρουσιάζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος ...περισσότερα »

.«Βόμβα» από την S&P: Υποβάθμισε την Ελλάδα σε “CCC”

Η S&P προχώρησε στην υποβάθμιση την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε “CCC” από “CCC+”, με το outlook να είναι αρνητικό.
Η βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση παραμένει στο “C”.
O διεθνής οίκος εκτιμά ότι αν δεν υπάρξει deal μεταξύ Ελλάδας και πιστωτων η χώρα θα χρεοκοπήσει τους επόμενους μήνες.

Για το 2015 εκτιμά ύφεση 1,5%.

.Εντονη κριτική της ιστοσελίδας «iskra» για τις διαπραγματεύσεις

Σκληρούς χαρακτηρισμούς χρησιμοποιεί η ιστοσελίδα Iskra της Αριστερής Πλατφόρμας όσον αφορά την εν εξελίξει διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές και τους θεσμούς.

 Με τίτλο «Σκωτσέζικο ντουζ από τους "θεσμούς" για τις ελληνικές προτάσεις και υπότιτλο «εκστρατεία διαψεύσεων και διαρροών ενόψει της συνάντησης Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ», κάνει επίθεση σε θεσμούς και εταίρους και προχωρά σε μια διακριτική αποστασιοποίηση από την ηγεσία της κυβέρνησης.

 Στο συγκεκριμένο κείμενο, γίνεται μια απαισιόδοξη εκτίμηση για την πορεία των διαβουλεύσεων αποφεύγοντας ωστόσο κάποιο σχόλι... περισσότερα »

Σενάριο Bloomberg για τμηματική συμφωνία και γερμανική διάψευση

Για διάθεση της Γερμανίας να προσφέρει «κλιμακωτή» συμφωνία στον Αλέξη Τσίπρα κάνουν λόγο πληροφορίες του Bloomberg. 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, με μία δέσμευση από την ελληνική κυβέρνηση για τουλάχιστον μία μεταρρύθμιση- χωρίς να ξεκαθαρίζεται ποια- και άμεσες κινήσεις, με την εισαγωγή του σχετικού νομοσχεδίου στη βουλή, θα μπορούσε να «ξεκλειδώσει» η ρευστότητα.

 Η κυβέρνηση της Ανγκελα Μέρκελ μπορεί να ικανοποιηθεί με τη δέσμευση της Ελλάδας σε τουλάχιστον μία οικονομική μεταρρύθμιση που επιζητούν οι δανειστές, προκειμένου να ξεκλειδώσει η ρευστότητα, σύμφωνα με δύο άτομα που έχουν ...περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.