.«Η Ισπανία δεν θα χρειαστεί βοήθεια» λέει πριν το Eurogroup ο Σόιμπλε


Λουξεμβούργο
Κοινή γραμμή υπέρ της Ισπανίας εξέφρασαν υπουργοί Οικονομικών χωρών της Ευρωζώνης κατά την άφιξή τους στην σύνοδο του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα δεν θα χρειαστεί στήριξη –τουλάχιστον για την ώρα– και ότι ήδη κάνει τα απαραίτητα βήματα για την σταθεροποίηση της οικονομίας της.

«Η Ισπανία», επισήμανε προσερχόμενος ο Γερμανός υπουργός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «δεν χρειάζεται πρόγραμμα βοήθειας». Πρόσθεσε ότι η χώρα «κάνει οτιδήποτε απαραίτητο, στη δημοσιονομική πολιτική και στο πρόγραμμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Επιπλέον σημείωσε ότι «η Ισπανία έχει ένα πρόβλημα με τις τράπεζες της λόγω της φούσκας των στεγαστικών δανείων των περασμένων ετών. Για αυτό το λόγο η Ισπανία θα πάρει βοήθεια από την ΕΕ με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών». 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ακόμη ο Λουξεμβούργιος υπουργός, Λικ Φριντέν, που, όπως είπε, αν η Ισπανία χρειαστεί περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία έχουν ήδη δεσμευτεί για τις ισπανικές τράπεζες, «το αίτημα θα εξεταστεί».

Επιπλέον, σχολιάζοντας την πληροφορία ότι οι ισπανικές τράπεζες θα χρειαστούν 40 δισ. ευρώ (λιγότερα από όσα είχαν ανακοινωθεί αρχικά), η Αυστριακή υπουργός τη χαρακτήρισε θετική. «Είναι πιθανό ότι σήμερα [Δευτέρα] θα ακούσουμε ότι η Ισπανία θα χρειαστεί λιγότερα», είπε προσερχόμενη.

Εν τω μεταξύ, το Eurogroup θα απασχολήσει το ζήτημα της Ελλάδας αν και όπως προειδοποίησε ο επικεφαλής του, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δεν αναμένονται εξελίξεις ή αποφάσεις μέχρι την δημοσιοποίηση της έκθεσης της τρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

.Συνάντηση Μέρκελ με Έλληνες επιχειρηματίες


Συνάντηση με Έλληνες επιχειρηματίες θα έχειαύριο το απόγευμα η καγκελάριος της Γερμανίας κυρία Ανγκελα Μέρκελ σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Η εκδήλωση έχει οργανωθεί από τη γερμανική πρεσβεία και αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού εδώ και δύο χρόνια ακούμε για γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα αλλά δεν έχει προκύψει κάτι απτό, παρά τη βούληση του και του «γερμανικού ΣΕΒ».

Τι θα ζητήσουν οι Έλληνες επιχειρηματίες;

H επιμήκυνση του προγράμματος σταθερότητας, η επίσπευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ και η έγκριση των κεφαλαίων για την ενίσχυση των τραπεζών τραπεζών μέσω του ESM θα είναι κάποια από τα ζητήματα που θα ρίξουν στο τραπέζι οι έλληνες επιχειρηματίες, 

οι οποίοι θα προσπαθήσουν να στρέψουν το ενδιαφέρον της Μέρκελ και σε ουσιαστικά αναπτυξιακά μέτρα που θα σταθεροποιήσουν την κατάσταση στη χώρα και θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για επενδύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσκληση έχει λάβει ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο πρόεδρος του ελληνογερμανικού επιμελητηρίου κ. Μιχάλης Μαΐλλης, επιχειρηματίες από το χώρο της ενέργειας αλλά και οι διοικήσεις μεγάλων γερμανικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

.Ρ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ : 70.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΓΡΑΦΕΙ!


Στις 70.000 ανέρχεται ο αριθμός των συνταξιούχων του ΙΚΑ που δεν έχουν ακόμη απογραφεί, σύμφωνα με τον διοικητή του Ιδρύματος Ροβέρτο Σπυρόπουλο. Όπως είχε αναφέρει ο διοικητής του ΙΚΑ μιλώντας στη...
ΝΕΤ, όσοι δεν απογράφηκαν δεν θα πάρουν σύνταξη στις 21 Οκτωβρίου. 

Ωστόσο θα μπορούν να απογράφονται στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος. «Αν διαπιστωθεί ότι κάποιος έχει εισπράξει παράνομα συντάξεις, θα κληθεί να επιστρέψει τα χρήματα» τόνισε ο διοικητής του ΙΚΑ. Σύμφωνα με τον Ρ.Σπυρόπουλο μάλιστα, έχουν ήδη υποβληθεί 192 μηνύσεις.

.Τι αναφέρει το Reuters για την αυριανή επίσκεψη Μέρκελ


Με μία «εχθρική υποδοχή» θα βρεθεί αντιμέτωπη η Γερμανίδα καγκελάριος, κατά την επίσκεψή τηςαύριο στην Αθήνα, όπως σημειώνει το Reuters. 

Σε ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου αναφέρεται ότι ήδη, έχουν διοργανωθεί πολλές πορείες διαμαρτυρίας και αντιδράσεις από κοινωνικούς φορείς, πολιτικές παρατάξεις και τον απλό κόσμο 

ενώ υπάρχει εχθρική στάση, η οποία πηγάζει από τις συνεχείς «επιπλήξεις και τιμωρίες» της Μέρκελ προς την Ελλάδα –από την αρχή της κρίσης και μέχρι σήμερα.

Από την αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι τη δεξιά παράταξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υπάρχουν υποσχέσεις για δυναμική συμμετοχή στις αυριανές κινητοποιήσεις κατά της επίσκεψης Μέρκελ στην Αθήνα και, κυρίως, 
κατά της πίεσης που έχει ασκήσει στη χώρα τα τρία τελευταία χρόνια, γεγονός που έχει οδηγήσει την Ελλάδα και τον κόσμο της στα όρια της εξαθλίωσης.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια, καθώς κατά την επτάωρη διαμονή της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην πρωτεύουσα θα αναπτυχθούν περίπου 7.000 αστυνομικοί.

Τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν στο Σύνταγμα θα περιλαμβάνουν, εκτός από την παρουσία διμοιριών των ΜΑΤ, την τοποθέτηση του μεταλλικού φράχτη, ενώ θα μπουν και κάγκελα στο πλακόστρωτο που οδηγεί στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Παράλληλα, σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα τέσσερα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν τη δυνατότητα εκτόξευσης νερού.

Ακόμη, σε επιφυλακή θα βρίσκονται αστυνομικοί των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ.

.Τι αλλάζει με το νέο σύστημα αποδείξεων


Ξανά στο «παιχνίδι» ρίχνει το υπουργείο Οικονομικών τις αποδείξεις, σε μία προσπάθεια να περιορίσει τη φοροδιαφυγή και να αυξήσει τις εισπράξεις του ΦΠΑ.

Σύμφωνα με το Έθνος, εξετάζεται από το εισόδημα των φορολογούμενων να εκπίπτουν δαπάνες με αποδείξεις από συγκεκριμένες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών που βρίσκονται ψηλά στην λίστα της φοροδιαφυγής.

Η εφορία θα αναγνωρίζει και θα αφαιρεί το 100% από το φορολογητέο εισόδημα των φορολογούμενων τις αποδείξεις από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κομμωτήρια, αισθητικούς, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, γιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους και άλλες κατηγορίες ελευθέρων επαγγελματιών.

Επίσης στο μέτρο αυτό θα ενταχθούν οι λογαριασμοί που θα πληρώνουν σε μπαρ, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης και άλλες επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και ψυχαγωγίας.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να αναθερμανθεί το κίνημα των αποδείξεων και οι φορολογούμενοι να ζητούν αποδείξεις από όσους επιτηδευματίες παρέχουν υπηρεσίες 

και από όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, ώστε οι συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων να υποχρεωθούν να δηλώνουν στην εφορία όσο το δυνατόν περισσότερα από όσα εισπράττουν και να αυξηθούν οι εισπράξεις του ΦΠΑ.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, οι φορολογούμενοι κατά τη διάρκεια του έτους θα είναι υποχρεωμένοι να συλλέγουν όλες τις αποδείξεις από τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.

Η εφορία όμως δεν θα αναγνωρίζει προς έκπτωση από το εισόδημα όλες τις αποδείξεις. Στην αρχή κάθε οικονομικού έτους και σε κάθε περίπτωση πριν ξεκινήσει η περίοδος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων το υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώνει ποιες αποδείξεις θα «μετράνε» και θα οδηγούν σε μείωση του φορολογητέου εισοδήματος.

.ΝΔ για δηλώσεις Στρατούλη


«Τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υποκινούν και στηρίζουν παρόμοιες πρακτικές ας σκεφθούν επιτέλους τι μπορούν να προσφέρουν και όχι τι να πάρουν από την πατρίδα», δήλωσε το γραφείο Τύπου της ΝΔ, σχολιάζοντας δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη με αφορμή την κατάληψη συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. 

«Κάνουν λάθος, αν οραματίζονται μια Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι, διαπράττουν έγκλημα εάν παρακινούν καταστάσεις χάους και αναρχίας», αναφέρεται στη δήλωση της ΝΔ.  

.Η ΔΗΜΑΡ για την επίσκεψη Μέρκελ


«Η επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα αποτελεί ευκαιρία για την κυβέρνηση να αναδείξει και να προωθήσει την πολιτική λύση του προβλήματος της χώρας». 

Αυτό αναφέρει σε λιτή ανακοίνωση της η Δημοκρατική Αριστερά με αφορμή την αυριανή επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα.

.Ρευστότητα 440 εκ. ευρώ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω ΕΤΕπ


Περί τα 440 εκατομμύρια ευρώ εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών ότι θα μπορέσουν να απορροφήσουν οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, μετά τη συμφωνία εγγυήσεων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

 Έγγραφο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα που διαβιβάστηκε στη Βουλή, 
ενημερώνει ότι στις 13 Σεπτεμβρίου 2012, το υπουργείο Οικονομικών υπέγραψε πρωτόκολλο συμφωνίας εγγυήσεων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, 
με το οποίο απεγκλωβίζονται 
οι εκταμιεύσεις δανείων και παράλληλα δημιουργούνται νέες χρηματοδοτήσεις, υπό την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

 «Με τη συμφωνία αυτή μπορούν να προχωρήσουν οι εκταμιεύσεις δανείων συνολικού ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ, σε τομείς όπως η Παιδεία, οι μεταφορές και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 

Ειδικά οι τελευταίες θα απορροφήσουν από το συνολικό πακέτο περίπου 440 εκατομμύρια ευρώ», αναφέρει στο έγγραφο του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. 

.Αλ. Παπαρήγα: Αποτελεσματικός αγώνας είναι ο επιθετικός αγώνας

Σε επιθετικό αγώνα με οργάνωση, μαζικότητα, και στην κατεύθυνση της ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων, κάλεσε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στην έδρα της ΚΕ του κόμματος, στον Περισσό.

«Χωρίς να υποτιμούμε τα αμυντικά άμεσα αιτήματα κάθε κλάδου, επιβεβαιώνεται ότι ο αμυντικός αγώνας σήμερα δεν μπορεί να προσφέρει ούτε καν κατακτήσεις-ψίχουλα- αποτελέσματα θα φέρει ο επιθετικός αγώνας που συνδέεται με την επίλυση του προβλήματος της εξουσίας», 


είπε η κ. Παπαρήγα, υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να αλλάξει αυτή του τη θέση, καθώς οποιαδήποτε διαφοροποίηση από αυτή τη θέση θα αφήσει τον λαό απογοητευμένο και μάλιστα απογοητευμένο και από τους δικούς του αγώνες

.Ο Σάντος κάλεσε τον Τζαβέλλα για αντικαταστάτη του Χολέμπας

Ο τραυματισμός του Χοσέ Χολέμπας και η υποχρεωτική απουσία του από τις αναμετρήσεις της εθνικής ομάδας με την Βοσνία και την Σλοβακία (σ.σ. την ερχόμενη Παρασκευή και την μεθεπόμενη Τρίτη) για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014, προκάλεσε έντονο προβληματισμό στον Φερνάντο Σάντος.

Τελικά, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, αποφάσισε να καλέσει στην αποστολή τον Γιώργο Τζαβέλλα, ο οποίος αγωνίζεται στην Β` κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος με τα «χρώματα» της Μονακό

.Bιώσιμη ανάπτυξη των θαλάσσιων δραστηριoτήτων για "γαλάζια" οικονομία


Έκκληση στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα να στηρίξουν τη βιώσιμη ανάπτυξη των θαλάσσιων και ναυτιλιακών δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου 2014-2020, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της πολιτικής συνοχής, υπό την επιφύλαξη των αποτελεσμάτων των διεξαγόμενων διαπραγματεύσεων, απευθύνει η Διακήρυξη της Λεμεσού για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Διακήρυξη παρουσιάστηκε επίσημα στη Λεμεσό από τον Κύπριο υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Ευθύμιο Φλουρέντζου, παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, 
του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, της Επιτρόπου για τη θαλάσσια πολιτική Μαρίας Δαμανάκη και των αρμόδιων για τις θαλάσσιες υποθέσεις υπουργών της ΕΕ.

Στη Διακήρυξή τους, οι υπουργοί σημειώνουν ότι «οι θάλασσες και οι ωκεανοί της Ευρώπης προσφέρουν ανεκμετάλλευτες δυνατότητες καινοτομίας, βιώσιμης ανάπτυξης και απασχόλησης»

 και τονίζουν ότι «η στρατηγική «Ευρώπη 2020» πρέπει να συνοδεύεται από μια δυναμική ατζέντα για τις θάλασσες και τους ωκεανούς που θα υποστηρίζει την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση με στόχο μια βιώσιμη γαλάζια οικονομία».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.