.«Η Ισπανία δεν θα χρειαστεί βοήθεια» λέει πριν το Eurogroup ο Σόιμπλε


Λουξεμβούργο
Κοινή γραμμή υπέρ της Ισπανίας εξέφρασαν υπουργοί Οικονομικών χωρών της Ευρωζώνης κατά την άφιξή τους στην σύνοδο του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα δεν θα χρειαστεί στήριξη –τουλάχιστον για την ώρα– και ότι ήδη κάνει τα απαραίτητα βήματα για την σταθεροποίηση της οικονομίας της.

«Η Ισπανία», επισήμανε προσερχόμενος ο Γερμανός υπουργός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «δεν χρειάζεται πρόγραμμα βοήθειας». Πρόσθεσε ότι η χώρα «κάνει οτιδήποτε απαραίτητο, στη δημοσιονομική πολιτική και στο πρόγραμμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Επιπλέον σημείωσε ότι «η Ισπανία έχει ένα πρόβλημα με τις τράπεζες της λόγω της φούσκας των στεγαστικών δανείων των περασμένων ετών. Για αυτό το λόγο η Ισπανία θα πάρει βοήθεια από την ΕΕ με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών». 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ακόμη ο Λουξεμβούργιος υπουργός, Λικ Φριντέν, που, όπως είπε, αν η Ισπανία χρειαστεί περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία έχουν ήδη δεσμευτεί για τις ισπανικές τράπεζες, «το αίτημα θα εξεταστεί».

Επιπλέον, σχολιάζοντας την πληροφορία ότι οι ισπανικές τράπεζες θα χρειαστούν 40 δισ. ευρώ (λιγότερα από όσα είχαν ανακοινωθεί αρχικά), η Αυστριακή υπουργός τη χαρακτήρισε θετική. «Είναι πιθανό ότι σήμερα [Δευτέρα] θα ακούσουμε ότι η Ισπανία θα χρειαστεί λιγότερα», είπε προσερχόμενη.

Εν τω μεταξύ, το Eurogroup θα απασχολήσει το ζήτημα της Ελλάδας αν και όπως προειδοποίησε ο επικεφαλής του, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δεν αναμένονται εξελίξεις ή αποφάσεις μέχρι την δημοσιοποίηση της έκθεσης της τρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.