.ΑΣΕ ΚΑΤΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ!...στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Ζωγράφου,

Aπό τις 22 έως και τις 28 Σεπτεμβρίου. Το έργο γράφτηκε με αφορμή το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Bookcrossing που διεξήχθη στη Σκύρο στις 28-29 και 30 Ιουνίου 2013, με διάφορες βιβλιοφιλικές εκδηλώσεις, καλεσμένους συγγραφείς και Bookcrossers από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η δράση του Bookcrossing συνοψίζεται στην εξής απλή φράση:

τα βιβλία που δε σκοπεύουμε να ξαναδιαβάσουμε ή να κρατήσουμε για να ανατρέχουμε σ’ αυτά, τα αφήνουμε να ταξιδέψουν στον κόσμο «ξεχνώντας» τα (!) σε δημόσια μέρη και παρακολουθώντας το ταξίδι τους και τις εμπειρίες τους με τους καινούριους αναγνώστ...περισσότερα »

.«Σκόνταψε» ο Ολυμπιακός

Την πρώτη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα είχε ο Ολυμπιακός στο Αγρίνιο. 

Σε αγώνα που είχε ελάχιστες καλές φάσεις, ο Παναιτωλικός απέσπασε «λευκή» ισοπαλία από τους «ερυθρόλευκους» (0-0), στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. 

Η ομάδα του Μίτσελ «σκόνταψε» μετά από 4 διαδοχικές νίκες, ενώ οι γηπεδούχοι δεν δέχτηκαν γκολ σε τρίτο ματς που έδωσαν στην έδρα τους (2-0 τον ΠΑΟΚ, 0-0 με Εργοτέλη).

.Κοντά στην απόλυτη πλειοψηφία το CDU/CSU

Το κεντροδεξιό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Άγγελας Μέρκελ και το αδελφό τους βαυαρικό κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στις ομοσπονδιακές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν σήμερα, με 42% των ψήφων και βρίσκονται πολύ κοντά --χωρίς όμως να την εξασφαλίζουν προς το παρόν-- στην απόλυτη πλειοψηφία στην Μπούντεσταγκ.

«Είναι ένα σούπερ αποτέλεσμα», δήλωσε χαμογελώντας η Άγγελα Μέρκελ, χαιρετίζοντας την εκλογική νίκη του κόμματός της και προσθέτοντας ότι είναι πολύ πρόωρο να συζητηθεί οποιοδήποτε σενάριο για τη σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης.

Με βάση τα έξιτ πολ που μετέδωσαν δύο δημόσια τηλεοπτικά δίκτυα, τα ARD και ZDF, η συμμαχία των CDU/CSU αναμένεται να εξασφαλίσει από 297 ως 302 έδρες, σχεδόν τις μισές από τις 608 που έχει το σώμα.

Το ARD υπολόγισε ότι η μετακίνηση ψηφοφόρων στα κόμματα CDU/CSU έφτασε το 8,2% των ψηφοφόρων. Η μετακίνηση αυτή ωστόσο φαίνεται ότι έγινε κυρίως σε βάρος των Γερμανών φιλελεύθερων, του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), που μοιάζει να μένει εκτός βουλής, αφού υφίσταται πτώση 9,9% σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές και περιορίζεται στο 4,7%.

Σε μια τέτοια περίπτωση το κόμμα θα απολέσει όλες τις έδρες του στη βουλή και ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε καθώς και άλλα στελέχη του κόμματος, όπως ο Φίλιπ Ρέσλερ, θα χάσουν τις θέσεις τους.

.Συμφωνία υπουργείου Οικονομικών και τρόικας

Σύγκλιση σε δύο τομείς, τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος εφέτος και το χαμηλότερο ύψος της ύφεσης, φαίνεται ότι προέκυψε, μετά από τη σημερινή, διάρκειας τεσσάρων ωρών, πρώτη συνάντηση μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και των επικεφαλής της τρόικας. 
Σύμφωνα με ανώτερο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, «είμαστε κοντά στο να συγκλίνουμε σε ένα μικρό, ρεαλιστικό, βιώσιμο πρωτογενές πλεόνασμα» στον φετινό προϋπολογισμό. 

Παράλληλα, ο ίδιος επισήμανε ότι «είμαστε κοντά στο μακροοικονομικό σενάριο (το ύψος της ύφεσης), με την απόκλιση να είναι στο 0,1 της μονάδας». Με δεδομένο...περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.