.Guardian: Όλοι εκτός ελέγχου

Οι Έλληνες είναι ειδικοί στο δράμα, αλλά λόγω της αβεβαιότητας της συμφωνίας με τους πιστωτές τους, το «Graccident» θα μπορούσε να είναι μία πράξη που κανείς δεν προέβλεπε. Δεκατρείς ημέρες πριν λήξει η πρόσβασή της σε ζωτικά κεφάλαια διάσωσης, η Ελλάδα έχει μια προκλητική διάθεση, γράφει η Έλενα Σμιθ από την Αθήνα. 

Στους διαδρόμους του κοινοβουλίου σήμερα το πρωί όλοι συμφωνούσαν πως μια συμφωνία «ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά ή τόσο μακριά». Είναι εκεί, σχεδόν εφικτή- και πίσω από όλες τις μεγαλοστομίες, μια συμφωνία είναι σίγουρα αυτό που θέλει το μεγαλύτερο μέρος του ριζοσπαστικού ... περισσότερα »

.Αυτός είναι ο νέος φόρος μπύρας

*Βάζουν νέο φόρο στη μπύρα, για να καλύψουν τα έξοδα των δήμων για δράσεις ανακύκλωσης και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Ένας φόρος που δεν θα επιβαρύνει άμεσα τους καταναλωτές αλλά κάποιες επιχειρήσεις, θα επιβληθεί σύμφωνα με σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών.* 

Με την νέα αυτή προτεινόμενη ρύθμιση του υπουργείου εκπληρώνονται οι δύο προϋποθέσεις της σχετικής υποχρεοτικής κοινοτικής οδηγίας και ειδικότερα ορίζεται ως «ειδικός σκοπός» του φόρου, η κάλυψη δαπανών για την υλοποίηση σχεδίων δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την ανακύκλωση των απορριμμάτων ... περισσότερα »

.Και η Goldman Sachs προειδοποιεί για capital controls

Ειδικό ενημερωτικό σημείωμα όπου προειδοποιεί τους πελάτες της για το ενδεχόμενο επιβολής κεφαλαιακών ελέγχων στην Ελλάδα απέστειλε η Golman Sachs.* 

Ειδικότερα, απευθυνόμενος στους πελάτες που έχουν στο λογαριασμό τους ελληνικούς τίτλους, ο οίκος ενημερώνει *για πιθανή επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων ή περιορισμών *που μπορεί να επηρεάσουν τις εντολές πώλησης μετοχών, ομολόγων ή παραγώγων που διαπραγματεύονται στο ελληνικό Χρηματιστήριο Αξιών και Χρηματιστήριο παραγώγων. 

Η Goldman εξηγεί ειδικότερα πως πιθανή αναστάτωση στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα μπορεί να επιφέρ... περισσότερα »

.Ερχεται νέα πρόταση Γιούνκερ -Τι όρους βάζει για να βρεθεί λύση

Παρασκηνιακές επαφές στο πεδίο των διαπραγματεύσεων φαίνεται πως βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Πρωταγωνιστής είναι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος αναζητά τη χρυσή τομή ανάμεσα σε Αθήνα και δανειστές προκειμένου να υπάρξει μία συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές και να μην οδηγηθεί τόσο η χώρα, όσο και η Ευρωζώνη σε ρήξη και αχαρτογράφητα ύδατα. *Πιθανό τηλεφώνημα Γιούνκερ σε Τσίπρα *

 Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερα θα έχει επικοινωνία με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα -ίσως και μέχρι το βράδυ- προκειμένου να του μεταφέρει μία νέα πρόταση. Χαρα... περισσότερα »

.«Ο Τσίπρας κινδυνεύει να εγκλωβιστεί στη ρητορική της ρήξης»

Ο σκληρός πυρήνας της κυβέρνησης ελπίζει στην υποχώρηση των εταίρων, έτσι ώστε να διαμορφωθεί ένα πακέτο που να μπορεί να θεωρηθεί αποδεκτό από την ελληνική πλευρά με κρίσιμο στοιχείο παρέμβαση για ρύθμιση του χρέους, εκτίμησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε παρέμβασή του στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ μετά την ενημέρωση για τη συνάντησή της με τον κ. Τσίπρα, που έκανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

 Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, ένας από τους πολλούς «αντιμνημονιακούς» μύθους της τελευταίας πενταετίας λέει ότι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι το χρέος και όχι ο κίνδυνος επιστροφή... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.