. «Διαφωνώ με την άποψη της Ρεπούση»

Τη διαφωνία του με τη θέση της Μαρίας Ρεπούση για τη γενοκτονία των Ποντίων εκφράζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης.

«Οι απόψεις της κυρίας Ρεπούση και όπως αυτή τις αναδεικνύει είναι ιστορικού – επιστημονικού χαρακτήρα. Είναι η άποψή της. Αλλά με την άποψη και τη θέση που διατυπώνει, διαφωνώ. 

Διαφωνεί η ΔΗΜΑΡ και με την ευκαιρία του ερωτήματος, σας λέω πάρα πολύ καθαρά ότι για εμάς υπήρξε γενοκτονία των Ποντίων και είναι οφειλόμενη πράξη ο σεβασμός της γενοκτονίας των Ποντίων», ανέφερε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Κουβέλης σχετικά με το αν υπάρχει κλίμα αισιοδοξίας για την οικονομία είπε: «Κάποια σημάδια υπάρχουν, αλλά είναι λίγα. Εκτιμώ, στη βάση στοιχείων, ότι περί τα τέλη του τρέχοντος έτους, θα αρχίσουν τα στοιχεία της ανάκαμψης να είναι πιο φανερά. 

Και πάλι στη βάση της αξιολόγησης των στοιχείων, εκτιμώ ότι στις αρχές του 2014 η Ελλάδα είναι δυνατόν να βρεθεί εν μέρη στις αγορές. Αυτό αναμφισβήτητα θα έχει αντίκρυσμα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων μιας κοινωνίας που έχει δεχθεί τεράστια βάρη».

Στην ερώτηση τέλος αν τάσσεται υπέρ ενός πιο μικρού κυβερνητικού σχήματος απαντά: 

«Πρέπει να υπάρξει αλλαγή σε δύο τουλάχιστον υπουργεία. Είναι υπερτροφικό το υπουργείο Ανάπτυξης και το υπουργείο Πολιτισμού θα πρέπει να έρθει στην πρότερή του κατάσταση. 

Το σχήμα πρέπει να είναι μικρότερο, πιο συνεκτικό και πιο αποτελεσματικό. Αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός του συνολικού κυβερνητικού έργου και των επιμέρους δράσεων των υπουργείων».

.«Θύματα των ναζί ήταν οι ανάπηροι, ήταν οι πάσχοντες από ψυχικές ασθένειες»

Θετικά βλέπει το ΠΑΣΟΚ την προσθήκη των ατόμων με αναπηρία, των ψυχικά ασθενών αλλά και των ηλικιωμένων στο πεδίο εφαρμογής του νόμου για την καταπολέμεση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας και θα θέσει το θέμα όταν η πρόταση νόμου που έχει καταθέσει, από κοινού με τη ΔΗΜΑΡ, εισαχθεί για συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), Γιάννης Βαρδακαστάνης, το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι «η επιστολή της ΕΣΑμεΑ με το αίτημα να συμπεριληφθούν στην πρόταση νόμου 

για την “καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας” και τα άτομα με αναπηρία καταδεικνύει το εύρος της απειλής που αποτελεί για την κοινωνία μας η άνοδος της ακροδεξιάς και των νεοναζιστών.»

«Θύματα των ναζί ήταν οι ανάπηροι, ήταν οι πάσχοντες από ψυχικές ασθένειες. Σήμερα οι απόγονοί τους μιλούν για ευγονική και για “ελαττωματικά πλάσματα”», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

.Αλλαγές στη λειτουργία του Δημοσίου

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να δοθεί στα κόμματα και στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής, το σχέδιο νόμου για την «Οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις», με το οποίο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης φέρνει μεγάλες ανατροπές στη λειτουργία του δημοσίου τομέα και κυρίως σε ό,τι αφορά το σύστημα προαγωγών, τις χορηγήσεις αναρρωτικών αδειών, την κατοχύρωση της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, της κατάργησης ή συγχώνευσης και αναμόρφωσης των νομικών προσώπων του δημοσίου τομέα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αναμένεται να υπάρξουν ορισμένες αλλαγές ή προσαρμογές, που θα προσδιοριστούν τις επόμενες ημέρες και αφορούν κυρίως τις προαγωγές στο δημόσιο, 

τα κριτήρια της αποτίμησης των προσόντων για τους υπαλλήλους που μετακινούνται σε άλλες διευθύνσεις και για όσους τεθούν σε διαθεσιμότητα, ενώ θα προσδιοριστούν οι διαδικασίες εθελουσίας εξόδου και αναγνώρισης πλασματικών χρόνων, προκειμένου να αποχωρήσουν οικιοθελώς υπάλληλοι.

.Προηγούνται αλλά δεν συγκεντρώνουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία οι γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες

Σταθερό προβάδισμα, αλλά χωρίς εξασφαλισμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, διατηρούν οι γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες (CDU), σύμφωνα με τα αποτελέσματα και της δημοσκόπησης του Ινστιτούτου Pollytix.

Το κόμμα της Καγκελαρίου Μέρκελ συγκεντρώνει 39,5%, ενώ οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) παραμένουν εκτός Βουλής με ποσοστό 4,3%. 

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) βρίσκονται στο 26,2%, οι Πράσινοι στο 13,7% και η Αριστερά στο 7%. Το νεοσύστατο ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) φθάνει το 2,8%. 

.Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008 οι προσλήψεις το α΄ πεντάμηνο

Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008, ήταν οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από το σύστημα «Εργάνη» που τέθηκε για πρώτη φορά σε εφαρμογή στις αρχές του έτους.

Πρόκειται για σύστημα που συνδέει ηλεκτρονικά τις υπηρεσίες του Υπουργείου, το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΔ και το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας και δίνει σε «ζωντανό χρόνο» στοιχεία για τις ροές της μισθωτής εργασίας (προσλήψεις, απολύσεις, οικειοθελείς αποχωρήσεις και καταγγελίες συμβάσεων).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ισοζύγιο των ροών μισθωτής εργασίας του πρώτου πενταμήνου του 2013 δημιουργήθηκαν 76.193 νέες θέσεις εργασίας. 

Το επίπεδο αυτό, θεωρείται σημαντικά υψηλότερο του αντίστοιχου ισοζυγίου του πρώτου πενταμήνου του 2012, που ανήλθε μόλις στις 9.129 θέσεις εργασίας, αλλά είναι και η υψηλότερη επίδοση πρώτου πενταμήνου έτους μετά το 2008.

.Επιθέσεις με γκαζάκια σε κτίρια του ΥΠΕΧΩΔΕ και του ΙΟΒΕ

Διπλή εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια, σημειώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα, με διαφορά περίπου πέντε λεπτών, σε κτίριο του ΥΠΕΧΩΔΕ και σε παλιο διατηρητέο κτίριο του ιδρυματος Οικονομικών και Βιομιχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), στην Αθήνα.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στο ΙΟΒΕ, στην οδό Αεροπόρου Παπαναστασίου στο Κουκάκι, όπου οι άγνωστοι εμπρηστές είχαν τοποθετήσει αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, που αποτελείτο απο έξι γκαζάκια. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου.

Αμέσως μετά ακολούθησε η έκρηξη στο κτίριο του ΕΣΠΑ του ΥΠΕΧΩΔΕ, στην οδό Μιχαλακοπούλου στα Ιλίσια. Οι δράστες είχαν τοποθετήσει τέσσερα γκαζάκια, απο τα οποία προκλήθηκαν επίσης μικρές ζημιές στην είσοδο. Για τις δύο εμπρηστικές επιθεσεις διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.