.Ανοικτά καταστήματα τουλάχιστον 10 Κυριακές το χρόνο θέλει η τρόικα


Τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές επαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η τρόικα, θέτοντας ζήτημα ίσης μεταχείρισης μεγάλων και μικρών εμπορικών επιχειρήσεων.

Το θέμα είχε παγώσει όταν το υπουργείο Ανάπτυξης είχε θέσει σε δημόσια διαβούλευση τον αγορανομικό κώδικα, με τον οποίο πρότεινε τη λειτουργία των μικρών επιχειρήσεων (με λιγότερα από 250 τ.μ.) μέχρι και 52 Κυριακές το χρόνο, αλλά τη δυνατότητα για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις να μένουν ανοιχτές μόνον 7 Κυριακές ετησίως.

Σύμφωνα με το Mega, η τρόικα λέει ότι δεν πρέπει να υπάρχει διάκριση και προτείνει ουσιαστικά κυριακάτικη λειτουργία τουλάχιστον 10 φορές τον χρόνο για όλες τις επιχειρήσεις.

Επιπρόσθετα, η τρόικα ζητά οι περίοδοι των εκπτώσεων και των προσφορών να είναι ελεύθερες.

Το υπουργείο Ανάπτυξης φέρεται να υπογραμμίζει ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές είναι ένα ζήτημα το οποίο αντιμετωπίζει.

.«Εμπάργκο» του ΣΥΡΙΖΑ στον Πρετεντέρη


«Εμπάργκο» στην εκπομπή «Ανατροπή» του τηλεοπτικού σταθμού Mega επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας την στάση του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη έναντι του κόμματος και στελεχών του.

«Οι προσπάθειες του κ. Ι. Πρετεντέρη να ταυτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, οι προσωπικές επιθέσεις του ίδιου δημοσιογράφου με αγοραίες εκφράσεις εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, βουλευτών και στελεχών του, με αποκορύφωμα την τελευταία στοχοποίηση της βουλευτίνας Ζωής Κωνσταντοπούλου με αήθεις σεξιστικού τύπου χαρακτηρισμούς, μας αναγκάζει να διακόψουμε τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην τηλεοπτική εκπομπή "Ανατροπή"», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αρνείται να ακολουθήσει τον κ. Ι. Πρετεντέρη στη δημοσιογραφική του κατάντια. Η απάντησή μας στον εν λόγω "δημοσιογράφο" είναι μόνο η περιφρόνηση», καταλήγει η ανακοίνωση.

.Συνεχίζονται οι επαφές και οι ζυμώσεις στην Ιταλία


Συνεχίζονται οι επαφές και οι ζυμώσεις στο πλαίσιο της προσπάθειας σχηματισμού νέας κυβέρνησης και επιλογής κοινά αποδεκτού υποψήφιου για την προεδρία της Δημοκρατίας. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης Ιλ Μεσατζέρο,  οι υποψηφιότητες που φέρονται να συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες σε ό,τι αφορά την διαδοχή του προέδρου  Τζόρτζιο Ναπολιτάνο σε αυτή την φάση είναι εκείνη του κεντρώου πρώην προέδρου της γερουσίας, Φράνκο Μαρίνι και του σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργού Τζουλιάνο Αμάτο.
Σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης, προς αναβολή όδευε η συνάντηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τον κεντροαριστερό ηγέτη Πιερλουίτζι Μπερσάνι που είχε προγραμματισθεί αρχικά για την ερχόμενη Τετάρτη.

.Ηλεκτρονικός υπολογιστής βαθμολογεί τα διαγωνίσματα των σπουδαστών!


Οι καθηγητές θα πρέπει να χαρούν -ή μήπως να ανησυχήσουν;- επειδή θα έχουν λιγότερη δουλειά, χάρη σε ένα λογισμικό ηλεκτρονικού υπολογιστή που αναλαμβάνει να διορθώσει και να βαθμολογήσει μόνο του τα online διαγωνίσματα των σπουδαστών. Μάλιστα η αυτόματη διόρθωση περιλαμβάνει και το απαιτητικό μάθημα της συγγραφής δοκιμίου - έκθεσης για κάποιο θέμα.

Η μη κερδοσκοπική πλατφόρμα EdX, που δημιούργησαν τα αμερικανικά πανεπιστήμια Χάρβαρντ, ΜΙΤ και Καλιφόρνιας - Μπέρκλεϊ για να προσφέρουν online μαθήματα μέσω του διαδικτύου σε κάθε ενδιαφερόμενο σε όλο τον κόσμο, μόλις έθεσε σε λειτουργία ένα τέτοιο σύστημα, που απελευθερώνει πολύτιμο χρόνο του διδακτικού προσωπικού.

Το λογισμικό αυτόματης αξιολόγησης σύντομα θα διατεθεί δωρεάν στο Ίντερνετ σε οποιοδήποτε αντίστοιχο εκπαιδευτικό φορέα θέλει να το χρησιμοποιήσει. Το πρόγραμμα, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να βαθμολογήσει τα γραπτά, τα οποία μπορεί να είναι όχι μόνο σύντομες απαντήσεις σε ερωτήσεις, αλλά και δοκίμια έκθεσης.

.Η Δημοκρατία στην Ελλάδα,τρεκλίζει !


Τελικά τι έγινε εκεί στη Βουλή ; Τι είναι ολ΄ αυτά που συμβαίνουν, με τις βρισιές, τα πλακώματα και τις πεζοδρομιακού τύπου αντιπαραθέσεις ;
Ωμά, αλλά ρεαλιστικά προσεγγίζοντας το ζήτημα, δεν μπορείς παρά να δώσεις την πρέπουσα απάντηση : κατάντησε μπουρδέλο !
Το 2010 άρχισαν ......τα φασιστοειδή, κάθε μορφής και υποσυνείδητου, να τα ρίχνουν όλα, στο πολιτικό σύστημα, στους πολιτικούς συλλήβδην, και, να μουτζώνουν το Κοινοβούλιο, αποκαλώντας το, «μπουρδέλο». Μόνο που το πολιτικό μας σύστημα είναι Δημοκρατικό κι η Βουλή είναι ο «ναός» της Δημοκρατίας.

Ούτε το Πολίτευμα, ούτε το Κοινοβούλιο φταίνε συνολικά και συλλογικά, για τις αλήτικες πρακτικές κάποιων λειτουργών ή μελών του. Κι όμως οι «αγανακτισμένοι» έδειχναν, φώναζαν κι έβριζαν τη Βουλή, δηλαδή τη Δημοκρατία !

Θυμόμαστε, πως στην πλατεία Συντάγματος, η «αγανάκτηση» ήταν χωρισμένη, στους πάνω και στους κάτω : πάνω το φασιστομάνι, υπό τη Χρυσή Αυγή, κάτω το …προοδευτομάνι, υπό τις συριζιακές Συνιστώσες.
Ε, λοιπόν, ας μην ψάχνουμε πολύ για ν΄ ανακαλύψουμε και να καταλάβουμε τι έχει γίνει στη συνέχεια.

Αυτοί που μαζεύονταν απ΄ έξω κι έδειχναν τη Βουλή, χαρακτηρίζοντάς την «μπουρδέλο», μπήκαν μέσα και με τη συμπεριφορά και τη λειτουργία τους, την κατάντησαν τελικά, όπως την έλεγαν : μπουρδέλο !

Οι κάθε λογής Κασιδιάρηδες του πάνω διαζώματος κι οι κάθε μορφής «αριστεροί» τύπου Κωσταντοπούλου, της κάτω Πλατείας, μπήκαν με την ψήφο των «αγανακτισμένων» του δάκτυλου και της μούντζας, και, βάλθηκαν να φέρουν σε πέρας το σύνθημα – επιδίωξη : «να καεί, να καεί, το μπουρδέλο η Βουλή !...».

Η Δημοκρατία στην Ελλάδα τρεκλίζει κι οι πραγματικοί δημοκράτες κάθονται και κοιτάζουν, αμέριμνοι κι ατάραχοι. Λες κι υπάρχουν άλλοι που θ΄ ασχοληθούν με την υπεράσπισή και τη στήριξή της. 

Λες και δεν είναι, ιστορικά, αποδεδειγμένο, πως το ρόλο των απόντων δημοκρατών, όσοι τον έπαιξαν, στο όνομα της Δημοκρατίας, αποδείχτηκαν νεκροθάφτες της !...

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.