.Η πρώτη απολογία για τον κ. Καζάκου


Σε απολογία κάλεσε ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Καλογερόπουλος τον πρώην Δήμαρχο κ. Γιάννη Καζάκο.
Ο κ. Καλογερόπουλος σύμφωνα με το πόρισμα των Ελεγκτών της Δημόσιας Διοίκησης το οποίο εξέτασε τις συνθήκες πρόσληψης των 14 εργαζομένων υπαλλήλων στις μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες του Δήμου (Δημοτική Συγκοινωνία και Δημοτικά Πάρκα) επί Δημαρχίας του κ. Καζάκου έχει  την εντολή  «να ασκήσει πειθαρχική δίωξη με το ερώτημα της αργίας» για την περίοδο κατά τηνοποίαν ο κ. Καζάκοςδιατέλεσε Πρόεδρος των παραπάνω εταιρειών και του ζητάει εγγράφως να απολογηθεί.

Η προθεσμία της έγγραφης αυτής απολογίας που δίνει στον κ. Καζάκο είναι το αργότερο μέχρι της 10 Μαϊου 2013.

.Μουσείο Γουναρόπουλου : Περί...Μπόστ


.Πρόσκληση σε Διάλεξη: “Το αλλεργικό παιδί στο σχολείο”...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


.''H ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΙΓΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ''...


Τα προβλήματα και οι αδυναμίες του υπουργείου Παιδείας στην προετοιμασία της επόμενης σχολικής χρονιάς, δεν θα πρέπει να οδηγήσουν τους εκπαιδευτικούς σε μια απεργία που θα θίγει το πιο ευαίσθητο κομμάτι της δοκιμαζόμενης...
κοινωνίας, τους μαθητές, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας ωστόσο πως η απεργία είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων.

Επιπλέον το ΠΑΣΟΚ σημειώνει πως έχει ήδη επισημάνει τα προβλήματα στην στελέχωση των σχολείων για την επόμενη χρονιά και έχει ζητήσει από τον υπουργό να ανακαλέσει το σχέδιο Π.Δ. για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις, «το οποίο επιδεινώνει και δεν λύνει το πρόβλημα».

.Πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στη Γαλλία


Η Γαλλία ανέφερε σήμερα το πρώτο κρούσμα του νέου στελέχους κορονοϊού προερχόμενου από την Μέση Ανατολή, που προκαλεί το SARS (Σοβαρό Οξύ αναπνευστικό σύνδρομο), σε ένα άτομο που επέστρεψε πρόσφατα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για το πρώτο και μοναδικό επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου ιού στη Γαλλία και ο ασθενής τέθηκε σε καραντίνα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά 30 κρούσματα μόλυνσης από τον ιό, περιλαμβανομένων 18 θανάτων, από τον περασμένο Σεπτέμβριο που υπέπεσε στην προσοχή των επιστημόνων, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

.Μήνυση κατά του Γ. Γερμενή κατέθεσε ο Γ. Καμίνης


Μήνυση κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή κατέθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης για την επίθεση που δέχθηκε από τον βουλευτή μέσα στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου.

 Στη μήνυσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων ζητά την ποινική δίωξη και την παραδειγματική τιμωρία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής για άδικες και αξιόποινες πράξεις εξύβρισης, έργω εξύβριση, απρόκλητη επίθεση, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών και τυχόν άλλες άδικες και αξιόποινες πράξεις που θα διαπιστωθούν κατά την ανάκριση. 

Επίσης, αναφέρεται στον τραυματισμό ενός 12χρονου κοριτσιού, που εκείνη τη στιγμή παραλάμβανε το πασχαλινό δώρο του. 

Ο δήμαρχος Αθηναίων, στη μήνυση, αναφέρεται και στην απόπειρα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής να χρησιμοποιήσει το όπλο που έφερε.

.ΣΥΡΙΖΑ: Να σταματήσει η ασυλία εγκλημάτων


Στη σωστή κατεύθυνση κινείται «η (έστω και πολύ καθυστερημένη) πρωτοβουλία» του Υπουργείου Δικαιοσύνης να φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. 

«Δεν μπορεί να συνεχίσει να γίνεται αποδεκτή η χρήση των δημοκρατικών θεσμών από τους ναζί για την προπαρασκευή ή την κάλυψη εγκληματικών πράξεων. 

Είναι πια ώρα να σταματήσει η κοντόφθαλμη ανεκτική  αντιμετώπιση του ναζιστικού φαινομένου στο όνομα μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, είναι ώρα να δοθεί τέλος στη διακίνηση της άθλιας και ανιστόρητης θεωρίας "των δύο άκρων". Είναι ώρα να σταματήσει η "ασυλία" των εγκλημάτων σε βάρος των μεταναστών» προσθέτει.

.Όλι Ρεν: Με τη συμφωνία του Eurogroup αποφεύχθηκε η άτακτη χρεοκοπία της Κύπρου


Την εκτίμηση ότι με τη συμφωνία του Eurogroup για την Κύπρο αποφεύχθηκαν η άτακτη χρεοκοπία και δραματικές εξελίξεις, τόσο για τη χώρα όσο και για τον λαό της, εξέφρασε σήμερα ο επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διάσωση της Κύπρου, ο κοινοτικός επίτροπος τόνισε ότι στόχος του προγράμματος είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, η διασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας και η ακεραιότητα της ευρωζώνης και της εσωτερικής αγοράς.

Σύμφωνα με τον κ. Ρεν, τα προβλήματα της Κύπρου συσσωρεύτηκαν τα τελευταία χρόνια με έναν δυσανάλογα μεγάλο τραπεζικό τομέα και με φτωχές πρακτικές στη διαχείριση του επιχειρηματικού κινδύνου.

 Όπως είπε, με το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε, το τραπεζικό σύστημα θα καταστεί μικρότερο, πιο σταθερό και διαφανές, ενώ, η εφαρμογή της κυπριακής νομοθεσίας για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος χρήματος αποτελεί προϋπόθεση για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της Κύπρου.

Παράλληλα, εξέφρασε τη λύπη του για την καθυστέρηση που υπήρξε στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τις κυπριακές αρχές σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα, τονίζοντας ότι η αναποφασιστικότητα της Λευκωσίας περιόρισε τις διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις. 

Απαιτήθηκαν πάνω από έξι μήνες για να αποδεχτεί η Κύπρος ότι η κατάσταση είχε καταστεί πλέον μη βιώσιμη και άλλοι εννέα μήνες για την επίτευξη συμφωνίας, είπε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος επίτροπος

.Πρόσκρουση πλοίου στο λιμάνι της Γένοβας


Τέσσερις νεκροί και τέσσερις τραυματίες, είναι ο προσωρινός απολογισμός της πρόσκρουσης του εμπορικού πλοίου Jolly Nero στον πύργο ελέγχου που βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού της Γένοβας.

Έξι άτομα συνεχίζουν να αγνοούνται.
 
Μέρος των αγνοουμένων μπορεί να βρίσκεται στο εσωτερικό του ασανσέρ που, κατά την πρόσκρουση έπεσε στην θάλασσα , ακριβώς μπροστά στο μόλο. 

Οι δύτες συνεχίζουν, αδιάκοπα τις προσπάθειές τους, οι οποίες ξεκίνησαν χθες το βράδυ, λίγο μετά τις δώδεκα τοπική ώρα.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, επιβεβαιώνεται ότι το Jolly Nero υπέστη μηχανική βλάβη. 

Οπως διέρρευσε, ο κυβερνήτης δεν μπόρεσε να βγει από την περιοχή του λιμανιού, λόγω αβαρίας στις μηχανές, και η πρύμνη προσέκρουσε στο κτήριο του πύργου ελέγχου, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.