.ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΡΚΟΥΔΕΣ, ΗΡΘΕ Η ΑΝΟΙΞΗ...

Οι δέκα αρκούδες που ζουν στο Καταφύγιο του «Αρκτούρου» στο Νυμφαίο ξύπνησαν από τη χειμερία νάρκη, σηματοδοτώντας το τέλος του χειμώνα...
Λόγω των ήπιων καιρικών συνθηκών φέτος τα ζώα πήραν έναν σχετικά σύντομο… υπνάκο, καθώς ξύπνησαν προαναγγέλοντας την άνοιξη, λίγο πριν βγει ημερολογιακά ο χειμώνας. 

Η απουσία του χιονιού και ο ανοιξιάτικος καιρός σήμαναν το εγερτήριο για τις 10 αρκούδες, οι οποίες, με το αλάνθαστο ένστικτο που διαθέτουν, δείχνουν ότι δεν πρόκειται να δούμε κακοκαιρίες για μακρύ χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, ο χειμέριός τους ύπνος, κράτησε μόλις περίπου ενάμιση μήνα, τη στιγμή που οι αρκούδες «κοιμούνται» τον διπλάσιο χρόνο, γεγονός όμως που δεν εμπνέει ανησυχία στους υπευθύνους του «Αρκτούρου».

«Ο χειμέριος ύπνος είναι καθοριστικός για τις αρκούδες που ζουν ελεύθερες στη φύση, αφού σε συνθήκες ψύχους δεν μπορούν να βρουν τροφή. Στο Καταφύγιο, όμως, δεν υπάρχει αυτό το θέμα» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πάνος Στεφάνου από την οργάνωση.

.Δεν ολοκλήρωσε την ανατροπή στο Μιλάνο ο Παναθηναϊκός

Ο κάκιστος, χωρίς ενέργεια Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου επέστρεψε στο δεύτερο από το -18, αλλά δεν κατάφερε την υπέρβαση στο «Μεντιολάνουμ Φόρουμ», πληρώνοντας τα αδικαιολόγητα λάθη του τελευταίου δίλεπτου. 

Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 77-75 από την Αρμάνι Μιλάνο, για την 8η αγωνιστική της φάσης των «16» στην Ευρωλίγκα, με τους Ιταλούς να τους υποχρεώνουν στην 4η ήττα τους στον 5ο όμιλο και να πανηγυρίζουν την 5η νίκη, χωρίς όμως να καλύπτουν τη διαφορά της συντριβής στο ΟΑΚΑ (73-57).

.«Ο ρωσικός στόλος στη Μαύρη Θάλασσα τηρεί τις συμφωνίες με το Κίεβο»

Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ προειδοποίησε τον ρωσικό στόλο εναντίον οποιασδήποτε «στρατιωτικής επίθεσης» λέγοντας ότι οποιαδήποτε κίνηση στρατιωτικών δυνάμεων έξω από τη βάση του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας θα εκληφθεί από το Κίεβο ως επιθετική ενέργεια.

Από την πλευρά της η Ρωσία διαβεβαίωσε ότι θα σεβαστεί τις συμφωνίες που έχει υπογράψει με την Ουκρανία και οι οποίες αφορούν τον ρωσικό στόλο στη Μαύρη Θάλασσα, μετά την προειδοποίηση του Κιέβου κατά οποιασδήποτε προσπάθειας επέμβασης στη χώρα και την ώρα που στην Κριμαία σημειώνονται ταραχές.
Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας κάλεσε να επικρατήσει ηρεμία στην περιοχή, επισημαίνοντας ότι επιθυμεί να «επιλυθεί ειρηνικά» η κρίση, λίγη ώρα αφού μια ομάδα φιλορώσων διαδηλωτών έθεσε υπό τον έλεγχό του το κτίριο του κοινοβουλίου στη Συμφερόπολη.

«Ζητώ από τον λαό να επιδείξει ψυχραιμία, πρέπει να αποφευχθούν οι μαζικές συγκεντρώσεις, διεξάγονται διαπραγματεύσεις, πρέπει όλα να διευθετηθούν ειρηνικά μέσω των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Ανατόλι Μοχίλιοφ στους δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος της συνέλευσης που εκπροσωπεί τους Τάταρους της Κριμαίας, μια μουσουλμανική κοινότητα που είναι φίλα προσκείμενη στη νέα ηγεσία στο Κίεβο, κάλεσε επίσης τους κατοίκους να επιδείξουν ψυχραιμία και να αποφύγουν οποιαδήποτε επιθετική συμπεριφορά δημοσίως

.Στο υψηλότερο σημείο του από τον Σεπτέμβριο 2008 ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα

Στο υψηλότερο σημείο του από τον Σεπτέμβριο του 2008 έφτασε στην Ελλάδα ο δείκτης οικονομικού κλίματος, ο οποίος τον Φεβρουάριο έφτασε τις 94,8 μονάδες από 92,6 τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος, που περιλαμβάνει τις προσδοκίες των επιχειρηματιών για τη βιομηχανία, τις κατασκευές, τις υπηρεσίες και το λιανικό εμπόριο, καθώς και των καταναλωτών, ανήλθε τον Φεβρουάριο στην Ευρωζώνη στις 101,2 μονάδες από 101,0 μονάδες τον Ιανουάριο.

Στο σύνολο της ΕΕ ο δείκτης αυξήθηκε στις 105,0 μονάδες από 104,8 μονάδες.

Στην Ελλάδα βελτίωση της εμπιστοσύνης καταγράφηκε στους κόλπους της βιομηχανίας, των υπηρεσιών, του λιανικού εμπορίου και των κατασκευών, ενώ ελαφρά μείωση παρατηρήθηκε μόνο στους καταναλωτές.

.«Οποιαδήποτε κίνηση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων έξω από τη βάση της Κριμαίας θα εκληφθεί ως επιθετική ενέργεια»

Ο προσωρινός πρόεδρος της Ουκρανίας απηύθυνε έκκληση για ηρεμία μετά την κατάληψη των κτιρίων του κοινοβουλίου και του υπουργικού συμβουλίου στην Κριμαία από «εγκληματίες με στρατιωτικές στολές», ανακοινώνοντας ότι έδωσε διαταγή στις δυνάμεις ασφαλείας να λάβουν «όλα τα αναγκαία μέτρα» για την προστασία των πολιτών.

Ο Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ προειδοποίησε τον ρωσικό στόλο για οποιαδήποτε «στρατιωτική επίθεση» λέγοντας ότι οποιαδήποτε κίνηση στρατιωτικών δυνάμεων έξω από τη βάση του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας θα εκληφθεί από το Κίεβο ως επιθετική ενέργεια.

.«Δεν μπορεί να επιδείξει σοβαρότητα σε κανένα ρόλο»

«Δεν φτάνουν τα συνεχή προβλήματα που δημιουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό της χώρας μας, τώρα προσπαθεί να τα εξάγει και στην ομογένεια», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας σε προηγούμενες δηλώσεις της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου.

Όπως επίσης αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, «η κα. Δούρου, με αδιανόητη ανευθυνότητα, επιτίθεται στον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κατηγορώντας τον ότι αδιαφορεί για τους ομογενείς στην Ουκρανία που "βρίσκονται στο στόχαστρο των ναζί". Και φυσικά, στο πλαίσιο του ετερόκλητου αντιμνημονιακού μετώπου, συμπλέουν μαζί της οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής!».

«Η ίδια όμως η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας», συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ, « έδωσε αποστομωτική απάντηση στην σκόπιμη κινδυνολογία της κα Δούρου και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς με ανακοίνωσή της διαβεβαιώνει πως είναι σε συνεχή επαφή από την αρχή της κρίσης με τις ελληνικές διπλωματικές Αρχές στην Ουκρανία και πως οποιαδήποτε αναφορά για επιθέσεις σε βάρος του ελληνισμού είναι "κακόβουλη", "ανυπόστατη" και "δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα"».

Όπως επίσης αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταλάβει ότι η κρίση στην Ουκρανία όπως και κάθε ζήτημα εξωτερικής πολιτικής δεν προσφέρονται για μικροκομματικά παιχνίδια εσωτερικής κατανάλωσης και ότι πρέπει να υπάρχει ενιαίο εθνικό μέτωπο. Διαφορετικά, απλώς αποδεικνύουν πόσο ανεύθυνοι και επικίνδυνοι είναι».

«Τελικά, η κα. Δούρου φαίνεται πως δεν μπορεί να επιδείξει σοβαρότητα σε κανένα ρόλο. Μετά τις κορυφαίες γκάφες της ως υποψήφια περιφερειάρχης αποσύρθηκε επανερχόμενη στο ρόλο της υπεύθυνης εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει από εκεί τις αστοχίες της», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ

.Κατάληψη κυβερνητικών κτιρίων στην Κριμαία - Προειδοποιεί η Μόσχα


Ενοπλοι κατέλαβαν την έδρα της τοπικής κυβέρνησης και το κτίριο του κοινοβουλίου στην Κριμαία, θέατρο συγκρούσεων χθες ανάμεσα σε υποστηρικτές της νέας ουκρανικής ηγεσίας και φιλορώσους οπαδούς της απόσχισης της περιοχής, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Το πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε το μήνυμα του τοπικού τατάρου ηγέτη Ρεφάτ Τσουμπάροφ στο Facebook: «Εμαθα ότι τα κτίρια του κοινοβουλίου και του υπουργικού συμβουλίου κατελήφθησαν από ένστολους ενόπλους χωρίς διακριτικά. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διατυπώσει αιτήματα».

Δεν είναι σαφές ποιοι έχουν υπό τον έλεγχό τους την έδρα της τοπικής κυβέρνησης και το κοινοβούλιο, όμως, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Ρόιτερς που βρίσκεται επί τόπου, η ρωσική σημαία έχει υψωθεί και στα δύο κτίρια. Π
ερί τους εκατό αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου, όπου συνεπλάκησαν χθες μέλη της ταταρικής κοινότητας, υποστηρικτές της νέας ουκρανικής ηγεσίας, και φιλορώσοι υποστηρικτές της απόσχισης της Κριμαίας.

.Αλλαγές στην παρακράτηση των επικουρικών συντάξεων


Αλλάζει ο τρόπος παρακράτησης των επικουρικών συντάξεων με αποτέλεσμα όσοι λαμβάνουν επικουρική σύνταξή να δουν αυξήσεις στα μηνιαία εισοδήματα τους. Το υπουργείο Οικονομικών έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε αλλαγές στις διατάξεις για την παρακράτηση των επικουρικών συντάξεων που προβλέπει η υφιστάμενη νομοθεσία, η οποία είχε ψηφισθεί πέρυσι το καλοκαίρι. Ο λόγος είναι ότι το ηλεκτρονικό σύστημα ΗΔΙΚΑ του υπουργείου Εργασίας δεν μπορεί σε αυτή τη φάση να υπολογίσει το συνολικό ποσό της κύριας και της επικουρικής σύνταξης για κάθε συνταξιούχο, επί του οποίου προβλεπόταν να γίνετα... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.