.Α. Μέρκελ: Επιδίωξή μου η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

 Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ τόνισε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Λονδίνο απόψε πως η Ελλάδα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της όσον αφορά την οικονομία της τα τελευταία χρόνια και πρόσθεσε ότι αναμένει να συνεχιστεί αυτό, απορρίπτοντας τις εικασίες περί ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

«Νομίζω ότι πρέπει κάποιος να πει στον κόσμο, και στις χρηματαγορές, ότι εγώ, ως η Γερμανίδα καγκελάριος, καθώς και η γερμανική κυβέρνηση, πάντοτε επιδιώξαμε (να εφαρμόζεται) μια πολιτική που προβλέπει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη» σημείωσε η Μέρκελ και πρόσθεσε ότι «οι δεσμεύσεις τις οποίες αναλάβαμε», οι δεσμεύσεις που συμφωνήθηκαν «ανάμεσα στην Ελλάδα και την τρόικα, την Ελλάδα και τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τηρήθηκαν κι έτυχαν σεβασμού».

Η Άγγελα Μέρκελ έκανε την τοποθέτηση αυτή στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.
«Η Ελλάδα έχει κάνει πράγματι πολλές θυσίες. Για πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα, αυτά ήταν πολύ δύσκολα χρόνια. Διανύσαμε πολύ δρόμο», σημείωσε η ίδια.

«Και δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι θα μπορέσουμε να φθάσουμε σε μια επιτυχή κατάληξη -καθοδηγούμενοι πάντοτε από την αρχή ότι από τη μια οι Έλληνες πρέπει να κάνουν αυτό που τους αναλογεί και από την άλλη εμείς πρέπει να επιδείξουμε αλληλεγγύη», πρόσθεσε η καγκελάριος της Γερμανίας.

.Eurostat: Στο 25,7% η ανεργία στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο

Στο 25,7% μειώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2014, σε σχέση με τον Αύγουστο (26%), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Εξάλλου, σταθερή στο 11,5% παρέμεινε η ανεργία στην ευρωζώνη τον Νοέμβριο του 2014 σε σχέση με τον Οκτώβριο, ενώ ένα χρόνο πριν, τον Νοέμβριο του 2013, η ανεργία ήταν 11,9%.

Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων το Σεπτέμβριο μειώθηκε στα 1,241 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 22,8% και στις γυναίκες στο 29,5%.

..«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί τα συμφέροντα των κερδοσκόπων της δραχμής»

 Μήνυμα αισιοδοξίας και βεβαιότητα νίκης έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Χαλκίδα, όπου επανέλαβε την σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. 
«Έρχομαι να σας μεταφέρω το μήνυμα της νίκης που θα λυτρώσει τον ελληνικό λαό» είπε ο κ. Σαμαράς ξεκινώντας την ομιλία του και πρόσθεσε: «θα πάρουν σε αυτές τις εκλογές την ίδια απάντηση που πήραν και στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου. 

Σας λέω με βεβαιότητα ότι δεν θα νικήσει απλώς η παράταξη αλλά θα νικήσει η Ελλάδα σε αυτές τις εκλογές. Βρίσκονται σε σύγχυση και σε συνέδρια διαρκείας. Λένε ότι κάνουμε εμείς εκστρατεία φόβου. Εκείνοι τρομοκρατούν τον κόσμο με αυτά που λένε οι ίδιοι» είπε ο κ. Σαμαράς. Σημείωσε μάλιστα ότι «Στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου κυριαρχεί η λέξη Grexit. 

Η κοροϊδία και ο τρόμος είναι τα δικά τους όπλα. Μία μειοψηφία έσυρε την χώρα σε εκλογές που δεν ήθελε η πλειοψηφία και στην συνέχεια κορόιδεψαν εκείνους με τους οποίους συμμάχησαν. Λένε ότι σχεδιάζουν να συνεργαστούν με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το ΚΚΕ ούτε να τους ακούσει δεν θέλει ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι δύναμη που θέλει να βγάλει την χώρα από την ΕΕ». 

Συνεχίζοντας την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν θέλουν τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και ρώτησε γιατί; Για να δραπετεύουν οι φυλακισμένοι; Έχουν διακηρυγμένη θέση ότι θέλουν να διαλύσουν την Αστυνομία. Και μετά απορούν γιατί μειώνεται το μικρό προβάδισμά τους. Λένε τώρα ότι δεν θα κάνουν μονομερείς ενέργειες. Αλλά όλα όσα λένε είναι μονομερείς ενέργειες.

 Το να μην πληρώσεις τόκους και χρεολύσια είναι ο ορισμός της χρεοκοπίας. Το ελληνικό χρέος και το έχουμε διαπραγματευθεί και το έχουμε κουρέψει περισσότερο από 40% χωρίς να έλθουμε σε σύγκρουση με κανέναν» επισήμανε ο πρωθυπουργός. 

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί τα συμφέροντα των βολεμένων και των κερδοσκόπων της δραχμής.

.Βουλή 6 κομμάτων σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Βουλή με 6 κόμματα και άλλα δύο να βρίσκονται κοντά στο όριο εισόδου, δείχνει νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η GPO για το Mega.

Η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις περίπου 3 μονάδες, καθώς στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 25,3%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 28,5%.

Στη Βουλή φαίνεται να μπαίνουν ακόμη το «Ποτάμι» του Στ. Θεοδωράκη, καθώς συγκεντρώνει 5,8%, και αναδεικνύεται σε τρίτο κόμμα. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,7%, η Χρυσή Αυγή με 5,4% και το ΠΑΣΟΚ με 5%.

Οριακά εκτός Βουλής μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι συγκεντρώνουν 2,7%, ενώ το νέο κόμμα του Γ. Παπανδρέου δηλώνει πως θα ψηφίσει το 2,6%.

Το 13,1% εμφανίζονται αναποφάσιστοι.

.«Πνίγηκε» στην Κέρκυρα ο ΠΑΟΚ

Πέρυσι ήταν φιναλίστ, φέτος αποχαιρέτησε νωρίς. Πολύ υψηλό αποδείχθηκε το εμπόδιο της Κέρκυρας για τον ΠΑΟΚ, που έμεινε εκτός συνέχεια της φάσης του Κυπέλλου. Μπορεί να ήρθε ένα από τα αποτελέσματα που προσδοκούσε στο ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλωνα Καλαμαριάς (2-1), δηλαδή να υπάρξει νικητής, αλλά αυτός δεν τα κατάφερε να πάρει το «τρίποντο» και τερμάτισε τρίτος στον δεύτερο όμιλο.

Οι Ηπειρώτες τερμάτισαν στην πρώτη θέση με επτά βαθμούς και οι νησιώτες στη δεύτερη με τέσσερις. Οι Πόντιοι έμειναν στην τρίτη με τρεις και ο «Δικέφαλος του Βορρά» ολοκλήρωσε, χωρίς νίκη, με δύο πόντους.

.Η πρώτη δημοσκόπηση που περιλαμβάνει το ΚΙΔΗΣΟ

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ αλλά και «μάχη» μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΚΙΔΗΣΟ καταγράφει δημοσκόπηση της ALCO, που δημοσιεύεται αύριο Πέμπτη, στο «Ποντίκι».

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, τη ΝΔ προτιμούν το 30,5% των ερωτηθέντων, ΣΥΡΙΖΑ 33,8%, ΠΑΣΟΚ 3,9%, ΑΝΕΛ 2,4% ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή 4,4%, ΚΚΕ 4,1%, Το Ποτάμι 4,5%, Κίνημα Δημοκρατικών Σοσιαλιστών 2,7%, άλλο 3,4% και αναποφάσιστοι εμφανίζονται το 10,3%.

Η καταγραφή των τάσεων της ΑΛΚΟ έγινε το διάστημα 4-6 Ιανουαρίου 2015.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.