.ΨΗΦΙΣΜΑ* του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου για τις πρόσφατες εξελίξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου, με ομόφωνη απόφασή του, απαιτεί την άμεση ανάκληση των αποφάσεων της κυβέρνησης για διαθεσιμότητα των υπαλλήλων των υπηρεσιών της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων, αποφάσεις που οδηγούν τόσο σε απολύσεις εργαζομένων όσο και σε συρρίκνωση του κοινωνικού ρόλου της αυτοδιοίκησης. 

Τα απαράδεκταμέτρα, όπως αυτά αποτυπώνονται στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, καταργούν στην ουσία σημαντικές λειτουργικές μονάδες των δήμων με πολύ μεγάλη συμβολή στην κοιν... περισσότερα »

.Πρόθεση παραίτησης εκδήλωσαν οι Δήμαρχοι

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν φαίνεται να αμφισβητούνται,έντονος είναι πλέον ο προβληματισμός ανάμεσα στους αιρετούς και δη ανάμεσα στους Δημάρχους, όχι για το αν θα συμπορευτούν με τους απεργούς εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση, αφού αυτό είναι πλέον δεδομένο, αλλά για το αν θα προβούν σε υλοποίηση παλαιότερης πρότασης για παραίτηση τόσο των ιδίων όσο και του συνόλου των δημοτικών συμβουλίων.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες αυτό που έχει ήδη αποφασιστεί είναι το κλείσιμο των Δήμων τουλάχιστον για Δευτέρα και Τρίτη 15 και 16 Ιουλίου αντίστοιχα ενώ μένει να κλειδώσει τόσο η απόφαση για παραίτηση των αιρετών όσο και ο χρόνος υλοποίησής της ανάλογα με τις εξελίξεις και τις κυβερνητικές αποφάσεις.
Τέλος , οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι υπέρ της πρότασης για παραίτηση από το αξίωμά τους συγκαταλέγονται ανάμεσα σε άλλους ο Δήμαρχος Ρόδου κος Κουσουρνάς, η Δήμαρχος Βέροιας κα Ουσουλτζόγλου , ο Δήμαρχος Αμαλιάδας κος Λυμπέρης, ο Δήμαρχος Ζωγράφου κος Καλλίρης και ο Δήμαρχος Κομοτηνής κος Πετρίδης . 
Οι προαναφερθέντες  θεωρούν ότι η μαζική παραίτησή των αιρετών αποτελεί σημαντικό μέτρο πίεσης  για την αντιμετώπιση των κυβερνητικών αποφάσεων στην αυτοδιοίκηση.
Είναι γεγονός ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται από την πλευρά των αιρετών και των εργαζομένων για δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου αντιπαράθεσης με την κυβερνητική πολιτική στην τοπική αυτοδιοίκηση φαίνεται να ευδοκιμεί γεγονός που καθιστά το «έργο της κυβέρνησης» ακόμη πιο δύσκολο.
Το βέβαιο είναι ότι και το Καλοκαίρι αλλά και το Φθινόπωρο θα είναι ιδιαίτερα θερμά και θα γίνονται ακόμη θερμότερα όσο αιρετοί και εργαζόμενοι κινούνται στην ίδια τροχιά. 
www.Alliapopsi.gr 

.Ο γκρεμιστής

*Παρακολούθησα την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Είπα να του δώσω την ευκαιρία του και να ακούσω αυτά που έχει να πει.* Εκείνος ως αρχηγός του κόμματος που διεκδικεί την εξουσία στις επόμενες εκλογές, σε μένα τον πρόσφατα ενεργοποιημένο πολίτη, τον ανήσυχο και αγανακτισμένο. 

Το συμπέρασμά μου ήταν, ότι ο γράφων το μονόλογο αυτό που εκφώνησε ο Αλέξης, είναι πολύ συναισθηματικός και ρομαντικός άνθρωπος, αφού με τις λέξεις «αξιοπρέπεια - αγώνας - νεόπτωχοι» και άλλες, προσπάθησε να συγκινήσει το ακροατήριο, να το γεμίσει συναίσθημα, ώστε να μείνει πίσω η λογική... περισσότερα »

.7 θεραπευτικές «ικανότητες» του γέλιου

Εκτός από το γεγονός ότι φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και λειτουργεί λυτρωτικά για την ψυχοσύνθεση και την ευφορία του κάθε ανθρώπου, το γέλιο είναι ικανό να μειώσει την αρτηριακή πίεση, το στρες, να βελτιώσει την καρδιακή υγεία, να προσφέρει μακροζωία. Όπως πολύ εύστοχα έχει επισημάνει και ο αμερικανός ακτιβιστής Michael Pritchard «Δε σταματάς να γελάς επειδή γερνάς. 

Γερνάς επειδή σταματάς να γελάς». Γελάτε λοιπόν γιατί είναι θεραπευτικό και για του λόγου το αληθές, το γέλιο… *Μειώνει την αρτηριακή πίεση* Έρευνες έχουν δείξει, ότι αρκετοί ασθενείς με υψηλή αρτηριακή πίεση, κατάφ... περισσότερα »

.Σε διακοπές ο Καραμανλής- Προτίμησε το Μαρμάρι Ευβοίας από την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

Σε καλοκαιρινή διάθεση βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος αντί της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής προτίμησε να απολαύσει την θάλασσα στο Μαρμάρι Ευβοίας, συνεχίζοντας τις διακοπές του.
Ο κ. Καραμανλής, είχε ενημερωθεί εγκαίρως ότι δεν θα διεξαχθεί ψηφοφορία για τον νέο γραμματέα της ΝΔ, οπότε αποφάσισε να βρεθεί στην Εύβοια για μπάνιο και να συνεχίσει τις διακοπές του.
Ωστόσο σύμφωνα με το Εθνος, ο κ. Καραμανλής πέρασε το Σαββατοκύριακο στα τηλέφωνα, καθώς «συντόνιζε» τους στενούς συνεργάτες του και τους υπουργούς των κυβερνήσεων του, προκείμενου να απαντήσει σε δημοσιεύματα σχετικά με την οικονομική πολιτική που ακολούθησε την περίοδο 2004-'09.

.Καταψηφίζει επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο η ΔΗΜΑΡ - «Η κυβέρνηση αδυνατεί να διαπραγματευτεί επιτυχώς με την Τρόικα»

Πρεμιέρα στα έδρανα της αντιπολίτευσης κάνει το βράδυ της Τετάρτης η ΔΗΜΑΡ, μετά την... απαγκίστρωσή της από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Με φόντο το μπαράζ των κοινοβουλευτικών δραστηριοτήτων για τις επόμενες 72 ώρες, τα όργανα του κόμματος συνεδρίασαν στην Αγίου Κωνσταντίνου και αποφάσισαν να καταψηφίσουν επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο.

Στην ανακοίνωση της η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει την «αδυναμία της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί με επιτυχία με την Τρόικα, ώστε να αποφύγει μέτρα που δεν έχουν άμεση σχέση με τις δημοσιονομικές υποχρεώσεις. 

Μέτρα που δεν προβλέπονται από την μνημονιακή δέσμευση τουλάχιστον με αυτή την επαχθή και βίαιη μορφή και αποτελούν οπισθοδρόμηση σε σχέση με τα συμφωνηθέντα από προηγούμενη διαπραγμάτευση. Οι οριζόντιες απολύσεις, η υπέρβαση της κινητικότητας, η απουσία αξιολόγησης στο δημόσιο δεν συνιστούν μεταρρυθμιστικές πράξεις».

Σε ότι αφορά στα φορολογικά, η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει την ανάγκη ενός συνολικού σχεδίου για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα όπως είχε δεσμευτεί και με την επιλογή της η τρικομματική κυβέρνηση αμέσως μετά τις περσινές εκλογές, σημειώνοντας πως «αντί για αυτό βρισκόμαστε μπροστά σε νέες φορολογικές επιβαρύνσεις χωρίς να αντιμετωπίζεται η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, η διαμόρφωση περιουσιολογίου και οι συγκεκριμένες ενέργειες για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της φοροαπαλλαγής», γι' αυτό και η ΔΗΜΑΡ επιφυλάσσεται στη συζήτηση κατ άρθρον να ψηφίσει διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που είναι σε θετική κατεύθυνση, όπως π.χ. τον φόρο πολυτελείας.

.Προαναγγέλουν κινητοποιήσεις οι καταστηματάρχες για τις Κυριακές

Στη Βουλή μεταφέρεται η «μάχη» για την κυριακάτικη λειτουργία των επιχειρήσεων καθώς οι εκπρόσωποι των τριτοβάθμιων οργανώσεων των μικρομεσαίων και των εμποροϋπαλλήλων δήλωσαν σήμερα ότι, θα επιχειρήσουν να πείσουν τους βουλευτές των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να μην ψηφίσουν τη συγκεκριμένη διάταξη.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου), της ΓΣΕΒΕΕ ( Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας) και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις που θα περιλαμβάνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ή ακόμη και απεργία τις Κυριακές.

Η ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, συζητείται από αύριο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Οι εκπρόσωποι των τριών οργανώσεων αμφισβήτησαν τα πορίσματα μελέτης του ΟΟΣΑ που παρουσίασε το υπουργείο, σύμφωνα με τα οποία η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα αυξήσει τις θέσεις εργασίας. Όπως υποστήριξαν το αποτέλεσμα του μέτρου θα είναι η αύξηση του λειτουργικού κόστους των καταστημάτων και η μετατόπιση του τζίρου από άλλες ημέρες της εβδομάδας.

Ανέφεραν ακόμη ότι έχουν τη σύμφωνη γνώμη πολλών μεγάλων εμπορικών αλυσίδων, των καταναλωτικών οργανώσεων και της Αρχιεπισκοπής. Θεωρούν ωστόσο ότι αν ψηφιστεί διάταξη θα υπάρξουν προσφυγές από πολυεθνικές αλυσίδες προκειμένου να επιτραπεί η λειτουργία όλες τις Κυριακές για όλα τα καταστήματα και όχι μόνο τα μικρά. 

Η πρόεδρος της ΟΙΥΕ κα Μ. Στεκουλέα κατηγόρησε το υπουργείο Ανάπτυξης ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα αυτών των επιχειρήσεων.

.Νέα εποχή, από σήμερα, για την Eurobank και το εγχώριο τραπεζικό σύστημα

Μια νέα εποχή για την Eurobank, αλλα και γενικότερα για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, ξεκινάει απο σήμερα με την ολοκλήρωση και τυπικά της απόκτησης του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μετά από σχετική απόφαση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Πλέον, το εγχώριο τραπεζικό σύστημα πλήρως ανακεφαλαιοποιημένο και αναδιαρθρωμένο, βασιζόμενο στις 4 μεγάλες συστημικές τράπεζες που δημιουργήθηκαν, Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Eurobank, γυρίζει σελίδα και ρίχνεται στην μάχη χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου να συμβάλει στο καθοριστικό στοίχημα της επανεκκινησης της ελληνικής οικονομίας. 

Μιας οικονομίας που βρίσκεται σε έκτο συνεχόμενο χρόνο ύφεσης, με ότι αρνητικό συνεπάγεται αυτό ιδιαίτερα στον τομέα της ανεργίας που έχει ανέλθει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Η δεσμευτική συμφωνία μεταξύ Εurobank και ΤΧΣ για την απόκτηση  του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα υπογραφεί σήμερα και αμέσως μετά αναμένονται ανακοινώσεις.

.Αλ. Τσίπρας: «Ξεκινάμε τη μεγάλη και νικηφόρα πορεία»

Ο Αλέξης Τσίπρας εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 74,07%. Το Ιδρυτικό Συνέδριο ολοκληρώθηκε με τις ψηφοφορίες για την ανάδειξη των οργάνων του ενιαίου πλέον κόμματος.

«Το ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα μεγάλο βήμα, έναν ιστορικό σταθμό για την Αριστερά και τη δημοκρατία», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Από αύριο, με το νέο μας Κόμμα, όλες και όλοι μαζί, πιο ενωμένοι και πιο δυνατοί από ποτέ, ξεκινάμε τη μεγάλη και νικηφόρα πορεία. Για να σταματήσουμε την κοινωνική καταστροφή και να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα», επεσήμανε.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της συζήτησης επί του καταστατικού η πλειοψηφία του Συνεδρίου υπερψήφισε την πρόταση να δοθεί στις συνιστώσες (που δεν έχουν αυτοδιαλυθεί) εύλογος χρόνος για την αυτοδιάλυση τους μετά από διαβούλευση αντικαθιστώντας την αρχική πρόταση που προέβλεπε δύο με τρεις μήνες.

.Σε διαθεσιμότητα 4.800 υπάλληλοι το Σεπτέμβριο

Το επόμενο κύμα διαθεσιμότητας είναι ήδη έτοιμο και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετρούν τις απολύσεις....

Ήδη σε σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή αποφασίστηκαν οι τομείς από τους οποίους θα βρεθούν οι υπάλληλοι που θα συμπληρώσουν των αριθμό των 12.500 υπαλλήλων που θα βρεθούν εκτός δημοσίου σε καθεστώς διαθεσιμότητας ως τον Σεπτέμβριο.

Στο στόχαστρο - σύμφωνα με το «Έθνος» - πλέον μπαίνουν:

-1250 υπάλληλοι από το υπουργείο Υγείας
-350 πολιτικοί μηχανικοί από τις κτιριακές υποδομές
-1.000 υπάλληλοι του ΙΓΜΕ και του ΟΕΚ
-1.270 αγροφύλακες
-1.956 καθηγητές ολυμπιακής εκπαίδευσης
-1.000 εργαζόμενοι από τις διευθύνσεις υγείας
-700 εκπαιδευτικοί
-5.000 ως 6.000 υπάλληλοι των ΟΤΑ. Θα αφορά σε εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ και υπηρετούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Στον κατάλογο με τους προς αξιολόγηση για διαθεσιμότητα υπαλλήλους θα μπουν και υπάλληλοι στον Τομέα αποκατάστασης Σεισμοπαθών και δεν έχουν αντικείμενο εργασίας, σε Καλαμάτα, Κοζάνη και Πύργο Ηλείας.

Να σημειωθεί ότι στον τομέα της υγείας ήδη έχει ανακοινωθεί ότι θα υπάρξει κινητικότητα 1.250 υπαλλήλων που θεωρούνται πλεονάζοντες μετά τις συγχωνεύεις νοσοκομείων που θα ολοκληρωθούν ως τε τέλη του 2013.

.Να αποσυρθεί αμέσως το πολυνομοσχέδιο ζήτησε ο Δ. Κουτσούμπας

«Το πολυνομοσχέδιο θα πρέπει να αποσυρθεί αμέσως και σε περίπτωση που μπει για ψηφοφορία, θα πρέπει να καταψηφιστεί» τόνισε χθες ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ να μη γίνει καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα, καλώντας το λαό να αντιπαλέψει το πολυνομοσχέδιο γιατί δεν αφορά μόνο το δημόσιο τομέα αφορά και τον ιδιωτικό τομέα, αφορά όλους τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες.
Από εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Έρκυνα» στη Λιβαδειά, όπου απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφου ο Δ. Κουτσούμπας επεσήμανε πως «η μόνη λύση για το λαό είναι να οργανώσει την αντίστασή του, την αντεπίθεσή του, να οικοδομήσει τη Λαϊκή Συμμαχία, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, με τη δύναμη εκείνη που αταλάντευτα μπορεί να παλέψει για ν' ανοίξει ένα φωτεινό μέλλον γι' αυτό τον τόπο».
 
Ερωτηθείς για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε πως οι αποφάσεις, οι εργασίες και οι ομιλίες του κ. Τσίπρα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποπνέουν ό,τι πιο φθαρμένο και παλιό έχουμε γνωρίσει απ' το ΠΑΣΟΚ προηγούμενων δεκαετιών και ότι ο νέος διπολισμός θα οικοδομηθεί με τα φθαρμένα, σάπια υλικά του δικομματισμού.

Επιπροσθέτως τόνισε πως σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει πίσω τις θέσεις του για τα μνημόνια, συνολικά έχει αλλάξει θέσεις, έχει αλλάξει πολιτική με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς απ' ότι θα περίμενε κανείς.

.«Προτεραιότητά μου οι 1,5 εκατ. άνεργοι»

Από πουθενά δεν αμφισβητείται η συνολική πορεία της Οικονομίας, δηλώνει στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενώ υπογραμμίζει πως οι Ευρωπαίοι έχουν δεσμευτεί για επιπλέον βοήθεια εάν η χώρα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα.

Αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων το Σεπτέμβριο λέγοντας «γενικώς , το προβλέπουν - μερικοί, μάλιστα, το εύχονται- κάθε φορά. Εμείς θα συνεχίσουμε να τους διαψεύδουμε».

Σύμφωνα με την προδημοσίευση που δημοσιεύει το ΑΜΠΕ, ο κ. Σαμαράς σημειώνει πως «παλεύει» ακόμη για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ενώ για το φόρο πολυτελείας λέει ότι ήλθε ένα χρόνο νωρίτερα για να μην κοπούν συντάξεις και μισθοί στρατιωτικών και για να μην επιβληθεί ο πρόσθετος φόρος 2 τοις χιλίοις στις επιχειρήσεις. 

Επισημαίνει πως «σε δύο χρόνια θα φύγουν 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι από τους 700.000. Μόλις το 2%! Και θα προσληφθούν άλλοι τόσοι! Και με απόλυτα διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο». 

Στη συνέντευξη του ο πρωθυπουργός διερωτάται εάν οι πολίτες προτιμούν να έχουν σχολικούς φύλακες που δεν κάνουν κάτι ουσιαστικό ή νοσηλευτές να τους φροντίζουν στα δημόσια νοσοκομεία. Επίσης διερωτάται εάν προτιμούν δημοτική αστυνομία με μόνη αρμοδιότητα την παράνομη στάθμευση ή ενίσχυση της ΕΛΑΣ για χτύπημα του παραεμπορίου και ενίσχυση της αστυνόμευσης στις γειτονιές. 

Τονίζει ότι τα χρήματα των φορολογουμένων πρέπει να πιάνουν τόπο και όχι για να πληρώνονται παλιά ρουσφέτια στο Δημόσιο με προσλήψεις που είχαν γίνει εκτός ΑΣΕΠ. Προτεραιότητά μου είναι αναφέρει ο κ Σαμαράς, οι 1,5 εκ άνεργοι για τους οποίους δεν έκλαψε κανείς και οι περισσότεροι τους αντιμετωπίζουν ως στατιστικό μέγεθος. 

Ο κ. Σαμαράς λέει ότι θα συνεργαζόταν και πάλι με τον Φ. Κουβέλη σημειώνοντας ότι θεωρεί πως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τον αδίκησε και αδίκησε κυρίως τον εαυτό του. 

Τονίζει ότι ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ έχουν παραιτηθεί από την αυτοτέλεια τους και πως ο σχεδιασμός τους δεν περιλαμβάνει κοινή κάθοδο στις εκλογές. Δηλώνει επίσης ότι σκέφτεται πως πρέπει να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία.


 Επιτίθεται στη Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι είναι διακηρυγμένοι νεοναζί και διασύρουν τη χώρα ως «λαθρέμποροι του πατριωτισμού διότι θαυμάζουν τους χειρότερους δυνάστες που γνώρισε ποτέ αυτή η πατρίδα». Σημειώνει ότι «κηρύσσουν το μίσος σε μια κοινωνία που έχει ανάγκη ενότητας για να ξεπεράσει την κρίση και δεν προτείνουν τίποτα». 

«Η εκλογική τους δύναμη είναι αδυναμία για τη χώρα και τα εθνικά της συμφέροντα! Απομονώνουν την Ελλάδα τη στιγμή που χρειάζεται όλα τα διεθνή στηρίγματα» λέει ο κ Σαμαράς αναλύοντας ότι οι νεοναζί είναι ό,τι πιο μισητό για τους Ευρωπαίους.

Για το ταξίδι στις ΗΠΑ ο κ.Σαμαράς δηλώνει ότι «η κατάλληλη στιγμή για ένα τόσο σημαντικό ταξίδι είναι τώρα» αφού το κλίμα για την οικονομία έχει αντιστραφεί και στην περιοχή υπάρχει αστάθεια. «Είναι ευκαιρία να πάμε ένα βήμα -ή περισσότερα βήματα -πιο μπροστά».

.Ο γκρεμιστής

*Παρακολούθησα την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Είπα να του δώσω την ευκαιρία του και να ακούσω αυτά που έχει να πει.* Εκείνος ως αρχηγός του κόμματος που διεκδικεί την εξουσία στις επόμενες εκλογές, σε μένα τον πρόσφατα ενεργοποιημένο πολίτη, τον ανήσυχο και αγανακτισμένο. 

Το συμπέρασμά μου ήταν, ότι ο γράφων το μονόλογο αυτό που εκφώνησε ο Αλέξης, είναι πολύ συναισθηματικός και ρομαντικός άνθρωπος, αφού με τις λέξεις «αξιοπρέπεια - αγώνας - νεόπτωχοι» και άλλες, προσπάθησε να συγκινήσει το ακροατήριο, να το γεμίσει συναίσθημα, ώστε να μείνει πίσω η λογική... περισσότερα »

.Ο παλιός πέτρινος τοίχος

Δημήτρης Καμπουράκης 

Η παλιά ξερολιθιά οριοθετεί μια πανάρχαια ιδιοκτησία. Χωρίζει το άνυδρο χωράφι από την άμμο της παραλίας. Είναι ένας χαμηλός πέτρινος τοίχος, δαρμένος από τους προαιώνιους ανέμους της Μεσογείου, χαραγμένος απ’ τα αλάτια που στέλνει το κύμα, ψημένος απ’ τους ανελέητους ήλιους του νότου. Ασθενικά φρύγανα και κακορίζικοι κιτρινοπράσινοι θάμνοι φυτρώνουν στη βάση του. 

Αγριοκάτσικα έχουν ανοίξει δρόμους μέσα απ’ το λίθινο κορμί του. Δυο-τρεις φορές το χρόνο, τα αγρίμια κατεβαίνουν απ’ τα βουνά για να πιουν θάλασσα. Στα έγκατα του τοίχου λουφάζουν καφετιές σαύρες τ... περισσότερα »

..Ο θάλαμος

Σχόλια Γιάνης Βαρουφάκης 

Ο ήλιος μόλις είχε ανατείλει πάνω από το Παγώνι όταν η κυρία Αργυρώ άνοιγε την πόρτα του παντοπωλείου της. Πάνω στην ώρα. Καιγόμουν να αγοράσω τηλεκάρτα. 

Ήταν η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιούσα θάλαμο του ΟΤΕ, μετά από χρόνια. Το ημερολόγιο έδειχνε Νοέμβριος 2005, μια αιωνιότητα σχεδόν πριν από την Κρίση που θα πολιορκούσε τις ζωές μας μερικά χρόνια αργότερα. 

Ο σκουριασμένος, ημιδιαλυμένος κίτρινος θάλαμος ήταν ακριβώς απέναντι από το μαγαζί της κυρίας Αργυρώς, στο σταυροδρόμι που συνέδεε την πόλη της Αίγινας με χωράφια όπου καθημερινά ίδρωναν μεροκαμα... περισσότερα »

.«Από το δημόσιο δεν έχουν φύγει ούτε επίορκοι»

«Μέχρις ώρας δεν έχουμε δει να φεύγουν από το Δημόσιο ούτε οι επίορκοι. Η λέξη αξιολόγηση δεν υπάρχει καν στο λεξιλόγιο», δηλώνει στην εφημερίδα Real News η Ελληνίδα επίτροπος Μαρία Δαμανάκη δείχνοντας και το κλίμα που επικρατεί στις Βρυξέλλες. 

Η οικονομία γίνεται πάλι εύθραυστη λέει και προτείνει πολιτικό-κοινωνικό συμβιβασμό ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας, «έχουμε ανάγκη από έναν ιστορικής σημασίας πολιτικό και κοινωνικό συμβιβασμό με προωθητικό περιεχόμενο, ορίζοντα δεκαετίας και στόχο την αναγέννηση και ανατοποθέτηση της Ελλάδας στο σύγχρονο γίγνεσθαι». 

Προειδοποιεί πως οι μεταρρυθμίσεις έχουν καθυστερήσει σημαντικά και εάν δεν προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς υπάρχει κίνδυνος να χαθούν οι θυσίες των πολιτών και να ανακοπεί η θετική πορεία.

.«Οι αξίες της κρητικής φιλοξενίας έχουν αμφισβητηθεί με τρόπο προκλητικό»

Η χώρα χρειάζεται διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις τόνισε απόψε σε ομιλία του στα Χανιά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη της συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, ενός εθνικού διαλόγου και ενός πλαισίου ευρύτερης πολιτικής συναίνεσης. 

«Να οργανώσουμε το εθνικό μέτωπο να διαπραγματευτούμε όλοι απέναντι στους εταίρους και πιστωτές μας, να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις της εθνικής ενότητας και της κοινωνικής συναίνεσης», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και περιγράφοντας τους βασικούς άξονες της Εθνικής Στρ...περισσότερα »

.Αντιδρά το ΠΑΣΟΚ για τις μετακινήσεις με τα προεδρικά αεροσκάφη

Να αποσυρθεί άμεσα το άρθρο που περιλαμβάνεται στην τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, και το οποίο προβλέπει ότι τα αεροσκάφη EMBRAER και GULFSTREAM θα διατίθενται και για τις μετακινήσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, εκτός από τις μετακινήσεις του προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών, όπως ίσχυε έως τώρα, ζητεί το ΠΑΣΟΚ. 

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ για το πολυνομοσχέδιο και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αυτή η πρόβλεψη «δεν έχει καμία σχέση με το πολυνομοσχέδιο και πρέπει να αποσυρθεί άμεσα».

.Τουλάχιστον έξι οι νεκροί από τον εκτροχιασμό του τρένου

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν σοβαρά –οι εννέα εξ αυτών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση– στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε περίπου 40 χλμ. νότια του Παρισιού σήμερα, δήλωσε ο Μισέλ Φιζό, ο νομάρχης της Εσόν, δίνοντας στην δημοσιότητα τον πιο πρόσφατο απολογισμό.

Οι επιχειρήσεις των σωστικών συνεργείων συνεχίζονταν. Ο επικεφαλής της εθνικής αρχής σιδηροδρόμων SNCF Γκιγιόμ Πεπί είπε ότι τα αίτια του δυστυχήματος, που σημειώθηκε στις 17:15 τοπική ώρα (18:15 ώρα Ελλάδας), παραμένουν άγνωστα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τέσσερα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας που εκτελούσε δρομολόγιο από το Παρίσι στη Λιμόζ, εκτροχιάστηκαν και το ένα έχει ανατραπεί. Ο Πεπί διευκρίνισε πως ο συρμός μετέφερε περίπου 370 επιβάτες.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στον σταθμό Μπρετινί-σιρ-Ορζ, που εξυπηρετεί τόσο τρένα Ιντερσίτι όσο και αμαξοστοιχίες που εκτελούν δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων, γεγονός που προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.

Ένας επιζώντας είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM ότι οι επιβάτες ένιωσαν πολλές αναταράξεις και συγκρούσεις πριν τελικά η αμαξοστοιχία συντριβεί στο σταθμό. "Ταρακουνιόμασταν βίαια. Κρατιόμασταν από τις θέσεις μας. Πρέπει να κράτησε 15 δευτερόλεπτα", είπε ο επιβάτης, σημειώνοντας πως το τρένο είχε γεμίσει καπνό. Ο ίδιος διέψευσε πως η αμαξοστοιχία ταξίδευε με υπερβολική ταχύτητα.

Στο σημείο του δυστυχήματος αναμενόταν να μεταβεί απόψε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Οι αρχές δημιούργησαν ένα τηλεφωνικό κέντρο πληροφόρησης για τα μέλη των οικογενειών των επιβατών.

Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστος. Νωρίτερα, είχε γίνει λόγος για οκτώ νεκρούς. Ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς έκανε αργότερα λόγο για επτά νεκρούς προειδοποιώντας πως ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί. «Ο απολογισμός των νεκρών εξελίσσεται διαρκώς σε αυτό το σημείο και δυστυχώς πιθανόν θα αυξηθεί», είπε ο Βαλς, προσθέτοντας πως από τους «δεκάδες» τραυματίες, «ορισμένοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση».

Ο σοσιαλιστής δήμαρχος Μπερνάρ Ντεκό έδωσε την πληροφορία ότι τρία βαγόνια ακριβώς μπροστά από τον σιδηροδρομικό σταθμό έχουν πέσει το ένα πάνω στο άλλο.

.Νέα ανακοίνωση των εργαζομένων της ΕΡΤ

«Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν εκ των υστέρων το "μαύρο" της 11ης Ιουνίου, προσφέροντας πολιτικό άλλοθι σε κανένα κόμμα. Δεν συμμετέχουν σε κανένα "παζάρι" με προαπαιτούμενο να "σφραγιστούν" έστω και για ένα λεπτό τα ραδιοφωνικά - τηλεοπτικά στούντιο και πλατώ των κεντρικών και περιφερειακών εγκαταστάσεων της ΕΡΤ και να "αλυσοδεθούν" οι πόρτες του Ραδιομεγάρου» τονίζουν σε νέα ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. 

Παράλληλα, καλούν τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελή Καψή, να «αποδείξει ότι οι εργαζόμενοι είναι μέρος της λύσης» και να «να εγκαταλείψει την πρακτική της ασάφειας και της επικοινωνιακής ρητορικής περί κατάληψης που τον εμποδίζει να προχωρήσει στο σχεδιασμό του».

Όπως τονίζουν, «αποδεχόμαστε τη σημερινή πρόσκλησή του, μέσω ραδιοφωνικής συνέντευξης, προκειμένου να φτιάξουμε μαζί μία ραδιοτηλεόραση που να φυσάει» και προσθέτουν πως «το μόνο που απομένει για την αποκατάσταση της νομιμότητας είναι να εκπέμψουν παντού οι δημόσιες συχνότητες και όχι η κακέκτυπη και παράνομη "ΔΤ"».

.Η Ελλάδα έχει διανύσει τον μισό μαραθώνιο, αλλά το δεύτερο μισό μπορεί να είναι πιο επίπονο, δηλωνει ο Τ. Βάιγκελ

«Πρέπει να παραδεχθούμε πως στην Ελλάδα έχουν γίνει πολλά τον τελευταίο χρόνο», τονίζει σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε» ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και πρώην αρχηγός της δεξιάς Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης, Τέο Βάιγκελ, προσθέτοντας πως στο μαραθώνιό της για την έξοδο από την κρίση η Ελλάδα έχει διανύσει περίπου τη μισή διαδρομή, ο καθένας όμως γνωρίζει πως το δεύτερο μισό του μαραθωνίου μπορεί να είναι ακόμη πιο επίπονο.

Όπως ισχυρίζεται, σε καμιά περίπτωση το χρέος δεν μπορεί να εξαλειφθεί με τη δημιουργία νέου χρέους, κάτι που αποτελεί ουτοπία, όπως δεν μπορεί να ισχύσει και μια θεωρία για ανάκαμψη μέσα από ελλείμματα.

Ο ίδιος δηλώνει πως είχε εξοργιστεί με τις παλινωδίες των ελληνικών κομμάτων, με την ανακοίνωση διενέργειας δημοψηφίσματος, πράγματα που, όπως είπε, ζημίωσαν την εμπιστοσύνη προς τη χώρα, όμως αν η Αθήνα πετύχει να έχει φέτος ένα πρωτογενές πλεόνασμα, αυτό θα είναι μια καλή είδηση και θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί επικοινωνιακά.
Προσθέτει δε, πως εάν η Ελλάδα μειώσει τώρα και το εργασιακό κόστος κατά ένα 10% και γίνει με τον τρόπο αυτό ανταγωνιστικότερη, θα είναι κάτι επίσης εντυπωσιακό.

Ο Τέο Βάιγκελ, ο οποίος θεωρείται πως υπήρξε από τους πρωτεργάτες της καθιέρωσης του ενιαίου νομίσματος, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του, πως η Νομισματική Ένωση υπήρξε στην κρίση μια πολύ σημαντική «άγκυρα», χωρίς την οποία θα είχε διαλυθεί η Ευρώπη, παραδεχόμενος ταυτόχρονα ότι μερικά θα μπορούσαν ίσως να έχουν γίνει ταχύτερα.

Η αυστριακή οικονομική εφημερίδα «Βίρτσαφτσμπλατ», στο σημερινό κύριο άρθρο της συμπεραίνει ότι μια αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ θα στοίχιζε πολύ περισσότερο από τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας, συμπληρώνοντας πως «καλύτερα να παγώσουμε μερικά δισεκατομμύρια του χρέους της Ελλάδας ή ακόμη και να τα διαγράψουμε, παρά να αφήσουμε να εκδηλωθεί και πάλι η κρίση σε όλη της την έκταση».

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, το Βερολίνο δεν θέλει να ακούσει τίποτε για Ελλάδα, Πορτογαλία και Τραπεζική Ένωση, καθώς όλα αυτά σημαίνουν ότι οι Γερμανοί φορολογούμενοι ή οι τράπεζες θα μπορούσαν να χάσουν χρήματα.

.Προεδρικά διατάγματα για τη διαδικασία ένταξης δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛΑΣ

Τροπολογία με την οποία παραπέμπεται σε προεδρικά διατάγματα ο καθορισμός της διαδικασίας ένταξης δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛΑΣ, κατατέθηκε προ ολίγου από τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
 Σύμφωνα με την τροπολογία, το προεδρικό διάταγμα θα καθορίζει τα προσόντα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία αξιολόγησης και ένταξης των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛΑΣ, ως προσωπικό ιδιαίτερης κατηγορίας. 

Δεύτερο προεδρικό διάταγμα θα ρυθμίζει θέματα σύστασης, οργάνωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών στις οποίες θα ενταχθούν οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, ενώ με υπουργική απόφαση θα ρυθμίζεται το είδος, το αντικείμενο και η διάρκεια εκπαίδευσης των δημοτικών αστυνομικών, μετά την ένταξή τους στην ΕΛΑΣ.

.Κρίσιμη για την Αίγυπτο η σημερινή πρώτη Παρασκευή του ραμαζανιού

Κρίσιμη ημέρα θεωρείται  η σημερινή για την Αίγυπτο, πρώτη Παρασκευή του μήνα του ραμαζανιού, κατά την οποία, σε κλίμα συνεχιζόμενης έντασης, οργανώνονται νέες διαδηλώσεις υποστηρικτών και αντιπολιτευόμενων στον  αποπεμφθέντα πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.

Ενας υψηλόβαθμος αστυνομικός σκοτώθηκε και ένας ακόμη τραυματίστηκε σε επίθεση εναντίον σημείου ελέγχου στο Σινά, στη βορειοανατολική Αίγυπτο, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενώ ένοπλοι πραγματοποίησαν επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη Ελ-Αρίς, ανακοίνωσαν οι αρχές. 

Στη χερσόνησο του Σινά καταγράφονται επανειλημμένα περιστατικά που απειλούν την ασφάλεια μετά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ το 2011 και αυτά δείχνουν να πολλαπλασιάζονται μετά την απομάκρυνση του Μόρσι.

.Στην Αθήνα οι δύο προσαχθέντες ύποπτοι για συμμετοχή στους «Πυρήνες»

Στην Αντιτρομοκρατική στην Αθήνα βρίσκονται από τα ξημερώματα και εξετάζονται οι δύο 30χρονοι που προσήχθησαν από τη Θεσσαλονίκη, ως ύποπτοι για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς".
Οι δύο, εξετάζονται κυρίως για τις τελευταίες ενέργειες της άτυπης αναρχικής ομοσπονδίας- Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI-IRF) που έχει αναλάβει την ευθύνη για την αποστολή παγιδευμένου φακέλου που εξουδετερώθηκε στον τέως διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής Δημήτρη Χωριανόπουλο, τις βομβιστικές ενέργειες στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού στη Δάφνη και σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Ναυπλιου στο Άργος καθώς και για εμπρησμό ξενοδοχείου στη Τζακάρτα.

Χθες το βράδυ, η αστυνομία σφράγισε τον αναρχικό κοινωνικό χώρο ΝΑΔΙΡ στη Θεσσαλονίκη, όπου έμενε ο ένας από τους δύο προσαχθέντες και σήμερα θα γίνει έρευνα από την Αντιτρομοκρατική. 'Ερευνα πραγματοποιήθηκε, επίσης, και σε διαμέρισμα στη Σταυρούπολη, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, κατασχέθηκε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Όπως έγινε γνωστό, από αστυνομικές πηγές, σε βάρος των δύο 30χρονων σχηματίζεται δικογραφία και πιθανόν να οδηγηθούν το απόγευμα στον εισαγγελέα.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.