.Bloomberg: Στα χαρακώματα για συμβιβασμό με βόμβες ΔΝΤ

*Οι πιστωτές κάλεσαν την Ελλάδα να συμβιβαστεί για να σπάσει το αδιέξοδο και να απελευθερωθούν τα κεφάλαια καθώς η προθεσμία πληρωμής δόσεων στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πλησιάζει τον επόμενο μήνα, αναφέρει το Bloomberg*. 

Χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εφαρμόσει πια μέτρα λιτότητας, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης δήλωσε ότι η κυβέρνησή του έχει κάνει τα τρία τέταρτα της διαδρομής, έτσι είναι στο χέρι των πιστωτών να καλύψουν το υπόλοιπο. 

Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, έφτασε να πει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε και να μην πληρώσει τ... περισσότερα »

.''ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 67 ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΟΡΙΟΥ''...

Στην αποκάλυψη ότι οι δανειστές ζητούν να ανεβούν τα όρια για πλήρη συνταξιοδότηση στα 67 χρόνια και για μειωμένη ...
στα 62 προχώρησε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς.

«Οι δανειστές μας γυρνούν πίσω, ακόμα και πριν από το mail Χαρδούβελη, λές και δεν έγινε καμία διαπραγμάτευση» ανέφερε στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι «τους έχουμε πει ότι αυτό είναι ανόητο. Αν ισχύσει κάτι τέτοιο 300.000  άτομα που έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα μέχρι το 2012 και φεύγουν με τα παλιά όρια, από την 1η Γενάρη του 2016 θα τρέξουν να κάνουν αίτηση για συνταξιοδότηση και τα ταμεία θα βουλιάξουν».

«Εμείς έχουμε κάνει αντιπρόταση να ανέβουν τα όρια ηλικίας για εκείνους που θα κάνουν αίτηση συνταξιοδότησης από 1/1/2026 κάτι όμως που δεν δέχονται οι δανειστές», συμπλήρωσε.

Όπως είπε, οι δανειστές απαιτούν την κατάργηση του κατώτατου ορίου. Ζητούν η κατώτατη σύνταξη να είναι ανάλογη των ετών και των εισφορών (δηλαδή κάθε συνταξιούχος να λαμβάνει σύνταξη ανάλογη των ασφαλιστικών του εισφορών) και όχι στα 480 ευρώ που είναι σήμερα.

.KKE: Ορισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν ρήξη «καρικατούρα»

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ότι προωθεί -μέσω ορισμένων στελεχών του- μια ρήξη «καρικατούρα» με τους δανειστές, εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
Παράλληλα ζητάει να γίνει μονομερής διαγραφή χρέους και μια πραγματική ρήξη με την ΕΕ.
Αναλυτικά το σχόλιο του ΚΚΕ έχει ως εξής:
«Απέναντι στο κλίμα ανασφάλειας και τρομοκρατίας που καλλιεργούν κυβέρνηση και δανειστές- ο καθένας με τον τρόπο του- η απάντηση πρέπει να είναι μονομερής διαγραφή του χρέους, ρήξη πραγματική με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους, και όχι ρήξη "καρικατούρα"- όπως προτείνουν ορισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ- απ' την οποία χαμένος θα βγει πάλι ο λαός, ενώ κερδισμένα θα είναι τμήματα του κεφαλαίου» αναφέρει το ΚΚΕ, σε σχόλιό του για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης.

.ΣΥΡΙΖΑ: Στάση πληρωμών αν συνεχιστεί η πιστωτική ασφυξία

Ευθεία προειδοποίηση προς τους εταίρους ότι, αν συνεχιστεί η πιστωτική ασφυξία, η Ελλάδα θα προτιμήσει τις πληρωμές στο εσωτερικό παρά τις δόσεις στο ΔΝΤ, απευθύνει το κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας «φωτιά» στη διαπραγμάτευση.

 Στο σχέδιο πολιτικών συμπερασμάτων της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, το οποίο υπερψήφισαν τα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ δι' ανατάσεως των χειρών και πέρασε κατά πλειοψηφία, η ηγεσία προέκρινε να ενσωματώσει την κριτική ισχυρών επιμέρους ομάδων (όπως της Αριστερής Πλατφόρμας) προκειμένου να καθησυχάσει το εσωτερικό μέτωπο κατά των δανειστών. Το κείμενο κατ... περισσότερα »

.'ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ''...

Την πιθανότητα να έχουμε πολύ σύντομα και στην Ελλάδα παρόμοιο περιστατικό...
με αυτό της Κύπρου, επισήμανε η Ντόρα Μπακογιάννη.


Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ, «αν δεν έχουμε συμφωνία μέχρι την Παρασκευή, φοβάμαι οτι το Σαββατοκύριακο που είναι και τριήμερο, θα υπάρξει έλεγχος κεφαλαίων στις τράπεζες».

Πρόκειται, όπως εξήγησε, για το λεγόμενο capital control που συνέβη και στην Κύπρο.

Η ίδια, πάντως, εξέφρασε την πεποίθησή της ότι ο Αλέξης Τσίπρας «θα φέρει μια συμφωνία ως την Παρασκευή» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή «να την ψηφίσουμε όλοι οι άλλοι» και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές με υπηρεσιακή Κυβέρνηση.

.Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα δεν πληρώσει στις 5 Ιουνίου τη δόση στο ΔΝΤ

Εδώ και δυο μήνες έχει κυκλοφορήσει από την Bank of America το σενάριο της επόμενης ημέρας εάν η Ελλάδα δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και δεν πληρώσει τις δόσεις στο ΔΝΤ. Υπενθυμίζεται πως μέσα στον Ιούνιο η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει στο ΔΝΤ συνολικά 1,6 δισ., αρχής γενομένης από τις 5 Ιουνίου. 

H αμερικανική τράπεζα αναφέρει πως η Ελλάδα θα λάβει έναν μήνα ως περίοδο χάριτος και στη συνέχεια, αν και πάλι δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, θα βρεθεί αντιμέτωπη με το χειρότερο δυνατό σενάριο. *Η αλληλουχία των γεγονότων θα έχει ως εξής:* *1)* Αποστέλλεται άμεσα προσωπικό του ΔΝ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.