.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Διανομή Προϊόντων στις 16 Δεκεμβρίου 2012 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Ενημερώνουμε τους Δημότες μας ότι την Κυριακή 16.12.2012 και ώρα 09.00πμ – 2.00μμ στο Πάρκο Γουδί (μπροστά από το θέατροBadminton) θα πραγματοποιηθεί διανομή αγροτικών προϊόντων (Πατάτες , Λάδι , Ρύζι, Φακές, Φασόλια).

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν και να καταθέσουν τηναίτηση προμήθειας αγροτικών προϊόντων στο Δημαρχείο Ζωγράφου ( Ισόγειο οδού Μπισκίνη από 10.00πμ – 14.30μμ εκτός Σαββάτου & Κυριακής ) 

από την Τετάρτη 5.12.2012 έως και την Τετάρτη 13.12.2012 ή με αποστολή της αίτησης στο email : merimna.zografou@yahoo.gr (η αίτηση υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή στη σελίδα του Δήμουwww.zografou.gov.gr).


ΠΡΟΣΟΧΗ
·              Εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης και για να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας, αποφασίστηκε να δοθούνπεριορισμένα κιλά προϊόντων ανά αίτηση.

.Απάντηση Γ. Παπακωνσταντίνου στον Θ. Αναστασιάδη


«Ο κ.Αναστασιάδης επιχειρεί να εμφανίσει την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του ως πολιτική δίωξη και να ρίξει την μπάλα στην κερκίδα», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με αφορμή την αναφορά που έκανε στο πρόσωπό του ο εκδότης - δημοσιογράφος Θέμος Αναστασιάδης, στη δήλωσή του, αναφέροντας παράλληλα ότι κλήθηκε στη Βουλή - σε ερώτηση της κας Μπακογιάννη -τον Φεβρουάριο του 2011 να απαντήσει στο γιατί η σχετική έρευνα διαρκούσε ήδη 3,5 χρόνια.

«Η έρευνα αυτή γινόταν με εισαγγελική παραγγελία και άρα το ΣΔΟΕ αναφερόταν απευθείας στον εισαγγελέα και όχι στον υπουργό. Ξεκίνησε πριν πάω στο υπουργείο Οικονομικών και συνεχίστηκε αφότου έφυγα», πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου. 

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι «έκτοτε φυσικά ο κ. Αναστασιάδης χρησιμοποιεί την εφημερίδα του για να με συκοφαντεί με κάθε ευκαιρία και έχω προσφύγει στη  δικαιοσύνη γι αυτό".

Καταλήγοντας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφέρει: «Ωραία λοιπόν τα μεγάλα λόγια για "το ΣΔΟΕ του κ. Παπακωνσταντίνου" και η προσπάθεια αποπροσανατολισμού αλλά δεν πείθει».

.Παράνομοι μετανάστες πλήρωσαν 54.000 ευρώ σε λαθροδιακινητές


Το χρηματικό ποσό των 54.000 ευρώ κατηγορούνται ότι εισέπραξαν από 18 παράνομους μετανάστες,  Έλληνες λαθροδιακινητές, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. 

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, πρόκειται για πέντε άτομα, ηλικίας 27, 37, 21, 24 και 44 ετών (εκ των οποίων μία γυναίκα) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «προώθηση - διευκόλυνση παράνομης μεταφοράς λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της χώρας».

Συγκεκριμένα, στον κόμβο της Ασπροβάλτας της Εγνατίας οδού, εντοπίστηκε όχημα, τύπου VAN, στο οποίοι οι δράστες φέρονται ότι είχαν επιβιβάσει τους 18 αλλοδαπούς (13 άνδρες και 5 γυναίκες).  

Όπως προέκυψε, οι συλληφθέντες επρόκειτο να τους μεταφέρουν στο εξωτερικό, μέσω Ελλάδας, προεισπράττοντας το παραπάνω χρηματικό ποσό. 

.Ποινές φυλάκισης με αναστολή για τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία


Πολυετείς ποινές φυλάκισης με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας στους πέντε από τους έξι κατηγορούμενους για τις φονικές πυρκαγιές του 2007 όπου 36 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ενώ ο έκτος κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος.

   Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ένοχοι κρίθηκαν, οι Χαράλαμπος Καφύρας νυν αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και Νομάρχης Ηλείας το 2007, Σοφία Νικολοπούλου κάτοικος Παλαιοχωρίου Ζαχάρως, Πανταζής Χρονόπουλος, πρώην δήμαρχος Ζαχάρως, Παναγιώτης Τσούρας πυροφύλακας Μίνθης το 2007 και Νίκος Μιχαλόπουλος, επικεφαλής του Πυροσβεστικού κλιμακίου Κρεστένων το 2007.  Αθώος κρίθηκε ο τότε υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Φώτης Παππάς.

   Σύμφωνα με την τελική απόφαση του δικαστηρίου, ποινή 10 χρόνων με αναστολή επιβλήθηκε στους Χαράλαμπο Καφύρα, Σοφία Νικολοπούλου, Πανταζή Χρονόπουλο, Παναγιώτη Τσούρα, ενώ ποινή πέντε χρόνων με αναστολή επιβλήθηκε στον Νίκο Μιχαλόπουλο.

   Αξίζει να αναφερθεί ότι οι αρχικές ποινές φυλάκισης που επέβαλε το δικαστήριο ήταν 49,7 χρόνια για την Σοφία Νικολοπούλου, 49,7 χρόνια για τον Χαράλαμπο Καφύρα, 59,5 χρόνια για τον Πανταζή Χρονόπουλο, 59,5 χρόνια για τον Παναγιώτη Τσούρα και πέντε χρόνια για τον Νίκο Μιχαλόπουλο. 

Όμως οι εκτιτέες ποινές μειώθηκαν για τους τέσσερις πρώτους σε 10 χρόνια, διότι σύμφωνα με νομικούς η συγκεκριμένη ποινή είναι η ανώτατη που μπορεί να επιβάλει ένα Τριμελές Πλημμελειοδικείο, με βάση το νόμο. Όλοι οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση επί της απόφασης.  

.Βρούτσης: Επιτάχυνση ρυθμών για καταβολή του εφάπαξ


 «Γίνονται συντονισμένες και διαρκείς προσπάθειες για τον αρτιότερο τρόπο οργάνωσης των ασφαλιστικών Ταμείων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους δικαιούχους», δήλωσε μετά την αποψινή συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης.

«Το υπουργείο Εργασίας και το υπουργείο Οικονομικών επιταχύνουν τους ρυθμούς τους έτσι ώστε να αυξήσουμε ταχύτητα και να πετύχουμε το μεγαλύτερο αριθμό απορροφητικότητας. Αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το κάνουμε και το κάνουμε», κατέληξε ο υπουργός Εργασίας. 

Σύμφωνα με ανώτερα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, η εκκαθάριση των αιτήσεων για την καταβολή των εφάπαξ που εκκρεμούν, έχει ήδη ξεκινήσει, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) αλλά η διαδικασία θα επιταχυνθεί από τον Ιανουάριο του 2013, και αφού προηγηθεί η καταβολή της δόσης. 

Κατά την αποψινή συνάντηση, εξετάσθηκαν οργανωτικά θέματα των Ταμείων, ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή απορροφητικότητα των κονδυλίων που θα προέλθουν από την εκταμίευση της δόσης και η ενίσχυση με πόρους πέραν του 1,3 δισ. ευρώ 

που θα δοθεί για το εφάπαξ των ασφαλισμένων του Δημοσίου, του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων και των Ταμείων Πρόνοιας των υπαλλήλων του ΙΚΑ και της ΔΕΗ που έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για τα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων έχει προκριθεί το σενάριο της αποπληρωμής με σειρά προτεραιότητας, ξεκινώντας από τις παλαιότερες αιτήσεις. 

.Κύμα φυγής των υπαλλήλων της Βουλής


Στους 115 έφθασαν οι υπάλληλοι της Βουλής, που έχουν καταθέσει αίτηση  συνταξιοδότησης το τελευταίο διάστημα και ειδικότερα από την ημέρα που τους γνωστοποιήθηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, σύμφωνα με την οποία από 1/1/2013 μπαίνουν στο ίδιο συνταξιοδοτικό καθεστώς με τους δημοσίους υπαλλήλους.

 Σύμφωνα με πληροφορίες από εκπροσώπους εργαζομένων της Βουλής, η πλειονότητα των υπαλλήλων που έχουν σπεύσει να καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά, προκειμένου να μην εμπίπτουν στις νέες ρυθμίσεις με τις περικοπές, είναι διευθυντικά στελέχη ή προϊστάμενοι τμημάτων που  βρίσκονται κοντά στη σύνταξη.

.Φορτηγό πλοίο βυθίστηκε στα στενά του Βοσπόρου


Τουρκικά σωστικά συνεργεία αναζητούν σήμερα έντεκα Ουκρανούς και έναν Ρώσο, μέλη του πληρώματος ενός φορτηγού πλοίου το οποίο βυθίστηκε στα ανοιχτά της Κωνσταντινούπολης, στη Μαύρη Θάλασσα, εξαιτίας της κακοκαιρίας, όπως ανακοίνωσε η ακτοφυλακή.

Το φορτηγό πλοίο Volgo Balt 100, που μετέφερε άνθρακα, εξέπεμψε μήνυμα SOS στις 09:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ενώ έπλεε στα ανοιχτά της πόλης Χηλή (?ile), κοντά στην Κωνσταντινούπολη, όμως στη συνέχεια χάθηκε η επικοινωνία μαζί του, όπως ανακοίνωσε η ναυτιλιακή εταιρεία GAC.

«Επιβεβαιώσαμε ότι το πλοίο βυθίστηκε. Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη διάσωση των 12 μελών του πληρώματος», δήλωσε ο Σαλίχ Ορακσί, επικεφαλής της Γενικής Υπηρεσίας Ακτοφυλακής, στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Ένα ελικόπτερο και αρκετά πλοία συμμετέχουν στις επιχειρήσεις αναζήτησης.

.Οκτώ μέτρα για την απλούστευση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ


Οκτώ μέτρα για την απλούστευση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ θα ανακοινωθούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες, όπως είπε από το βήμα του συνεδρίου για την οικονομία του Ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης.

Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι, μεταξύ των όσων θα ανακοινωθούν είναι ο περιορισμός κατά 60% των υπογραφών που απαιτούνται για ένταξη στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, θα αλλάξει ο θεσμός του υπόλογου και θα περιοριστούν μια σειρά από γραφειοκρατικές διαδικασίες. 

Επίσης, αναμένεται να ανακοινωθεί, το αμέσως προσεχές διάστημα, νέο πρόγραμμα του ΕΤΕΑΝ για κεφάλαια κίνησης στις επιχειρήσεις αλλά και να υπάρξει ξεμπλοκάρισμα του προγράμματος εξοικονομώ κατ' οίκον. 

Παράλληλα, συνεχίζονται οι συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και την ΕΤΕπ ώστε να ανακοινωθούν πριν το τέλος του χρόνου προγράμματα για την κάλυψη εγγυητικών επιστολών ελληνικών τραπεζών σε μεγάλη κλίμακα για να διευκολυνθεί το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο.

Στον τομέα των μεγάλων έργων, ο υπουργός είπε ότι σε λίγες μέρες θα γίνουν ανακοινώσεις ώστε να επανεκκινήσουν οι αυτοκινητόδρομοι δημιουργώντας νέες θέσεις και στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις στρατηγικές επενδύσεις που θα περιλαμβάνει ρύθμιση για δημιουργία μιας κεντρικής αδειοδοτικής αρχής.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι προχωρούν νομοθετικού χαρακτήρα ρυθμίσεις για ΟΣΕ , ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να ξεπεραστούν τα προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την άνοιξη του 2013 να προχωρήσει η αποκρατικοποίηση ενώ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους θα γίνει η παρουσίαση δράσεων για τη διεύρυνση της εξαγωγικής βάσης και την προώθηση των εξαγωγών και θα ολοκληρωθεί στο ίδιο διάστημα το σύστημα των ηλεκτρονικών συμβάσεων για τις κρατικές προμήθειες.

.Ενδείξεις οργανικών χημικών ουσιών δείχνουν οι αναλύσεις εδάφους του Άρη


Οι πρώτες επιτόπιες χημικές αναλύσεις του εδάφους του Άρη που έκανε με τα όργανά του το ρόβερ "Curiosity", παρέχουν αρχικές ενδείξεις για απλές οργανικές ουσίες με βάση τον άνθρακα, οι οποίες αποτελούν τους θεμέλιους λίθους της ζωής, χωρίς πάντως να είναι ακόμα κάτι επιβεβαιωμένο, σύμφωνα με τους επιστήμονες της NASA.
Το αυτοκινούμενο ρομποτικό εργαστήριο βρήκε ίχνη χλωρίου, θείου και νερού, καθώς και χημικών ενώσεων που περιέχουν άνθρακα, τη βάση της οργανικής χημείας.

 Όμως οι επιστήμονες δεν είναι σε θέση να πουν με σιγουριά κατά πόσο αυτές οι οργανικές ουσίες (από άτομα χλωρίου και άνθρακα) όντως προέρχονται από την Άρη και αποτελούν προϊόν βιολογικής οργανικής ύλης ή μεταφέρθηκαν εκεί από το ίδιο το "Curiosity" ή έπεσαν από το διάστημα ή, ακόμα, αν πρόκειται για ανόργανο άνθρακα (π.χ. από διοξείδιο του άνθρακα).

Πάντως οι επιστήμονες συνιστούν υπομονή, καθώς η όλη ανάλυση θα είναι αργή και μεθοδική, όπως είπαν, ενώ το ρόβερ ακόμα δεν έχει φθάσει στην περιοχή - στόχο που κρίνεται πιο γεωλογικά ενδιαφέρουσα, δηλαδή έχει αυξημένες πιθανότητες ανακάλυψης οργανικών ουσιών.

Έτσι, προς το παρόν, όπως δήλωσε ο αρμόδιος ερευνητής Πολ Μαχάφι του Κέντρου Διαστημικών Πτήσεων Γκόνταρντ της NASA, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης. «δεν μπορούμε να αναφέρουμε τελεσίδικα την ανίχνευση οργανικών ουσιών». 

Η διευκρίνιση, σύμφωνα με το BBC, το "Science" και τους «Τάιμς της Ν. Υόρκης», έρχεται λίγες μέρες μετά τη διαρροή -των υπερβολικών όπως αποδεικνύεται τώρα- φημών ότι το "Curiosity" έκανε μια ιστορική ανακάλυψη στον «κόκκινο πλανήτη».

.Ντύθηκαν στα "λευκά" τα χιονοδρομικά κέντρα


Οι πρώτες πυκνές νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Σε αρκετά βουνά το τοπίο «άσπρισε» ολότελα και οι υπεύθυνοι «τρίβουν» τα χέρια τους από ικανοποίηση καθώς ο χειμώνας φαίνεται πως ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Τα 40 εκατοστά έφτασε το χιόνι στο Πισοδέρι της Φλώρινας, τα 30 εκατ. στη Βασιλίτσα Γρεβενών, τα 25 εκατ. στο Καρπενήσι και τα 10 εκατ. στα «3-5 Πηγάδια» της Νάουσας.
Στα «λευκά» ντύθηκαν, επίσης, το Καϊμακτσαλάν Πέλλας και το Σέλι Ημαθίας, εκεί όπου σημειώθηκαν το πρωί και οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες, -10 και -6 βαθμοί Κελσίου, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις αναμένονται νέες χιονοπτώσεις αλλά και τσουχτερό κρύο το Σαββατοκύριακο. Σε περίπτωση που επαληθευτούν, τα χιονοδρομικά κέντρα θα μπορέσουν να ανοίξουν τις πύλες τους για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

«Έχουν πέσει τα πρώτα χιόνια στις κορυφές των βουνών. Εάν πέσει άλλη μία τέτοια ποσότητα χιονιού τις επόμενες ημέρες θα στρωθούν οι πίστες και θα ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα. 
Ο χειμώνας ξεκίνησε θετικά και στόχος μας να μπορέσουμε να υποδεχτούμε τον κόσμο πριν από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά»δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας και υπεύθυνος στα «3-5 Πηγάδια» της Νάουσας Χρήστος Παππάς.

Οι εργασίες συντήρησης των αναβατήρων, ο καθαρισμός των μονοπατιών και η διαμόρφωση των πιστών έχουν ήδη ολοκληρωθεί και ο Δεκέμβρης φαίνεται να ξεκίνησε καλά για τους λάτρεις του σκι και του σνόουμπορντ, που μπορούν να αρχίσουν σιγά -σιγά να ετοιμάζουν τον εξοπλισμό τους. Μάλιστα, υπάρχουν και χιονοδρομικά που διαθέτουν τεχνητή χιόνωση, τα οποία και θα λειτουργήσουν νωρίτερα.

Στο μεταξύ, ως θετικό βήμα προς την ενίσχυση του χειμερινού τουρισμού και των χειμερινών αθλημάτων χαρακτηρίζουν οι υπεύθυνοι των χιονοδρομικών κέντρων την απόφαση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου να εγκρίνει τη χορήγηση αιγίδας για το 1ο πανελλήνιο πρωτάθλημα μαθητών και φοιτητών.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.