.Ευ. Τσακαλώτος: Με τη βοήθεια της δημιουργικής λογιστικής το πρωτογενές πλεόνασμα

«Οφθαλμαπάτη» χαρακτηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τα οποία εμφανίζεται πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,9 δισεκ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό.
   Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, το πρωτογενές πλεόνασμα προκύπτει «με τη βοήθεια της δημιουργικής λογιστικής. Το Υπουργείο κερδίζει:

-683 εκατ. ευρώ από τη μη επιστροφή φόρων σε πολίτες και επιχειρήσεις.

-800 εκατ. ευρώ από τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ). Την ίδια στιγμή οι δαπάνες του ΠΔΕ, δηλαδή, οι δημόσιες επενδύσεις είναι μικρότερες κατά 1,3 δισεκ. ευρώ έναντι του στόχου. Μόνο από τη χειραγώγηση του ΠΔΕ, το Υπ. Οικονομικών κερδίζει συνολικά 2,1 δισεκ. ευρώ. 

-2 δισεκ. ευρώ από τις πρωτογενείς δαπάνες, γεγονός που έχει φέρει τη λειτουργία του κράτους σε οριακό σημείο».

   Όπως σημειώνει ο ίδιος, το Υπ. Οικονομικών «προχώρησε και στην εγγραφή ποσού 1,5 δισεκ. ευρώ στον προϋπολογισμό από την επιστροφή των εσόδων των Κεντρικών Τραπεζών» ωστόσο, «στο Μνημόνιο αναφέρεται ξεκάθαρα ότι «μεταβιβάσεις που συνδέονται με την απόφαση του Eurogroup της 21ης Φεβρουαρίου 2012 σε σχέση με το εισόδημα των εθνικών κεντρικών τραπεζών της ζώνης του ευρώ ... δεν θα πρέπει να μειώνουν την απαιτούμενη προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης και δεν θα υπολογίζονται στην αξιολόγηση αυτών των στόχων.» (σελ. 7, Μνημόνιο στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής)». 

.Η Συρία αποδέχθηκε τη ρωσική πρόταση για τα χημικά όπλα

Η κυβέρνηση της Συρίας αποδέχθηκε την πρόταση της Ρωσίας να τεθούν τα χημικά όπλα που διαθέτει υπό διεθνή έλεγχο, επιβεβαίωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Ουάελ αλ Χάλκι, ο οποίος σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση είπε πως η πρόταση αυτή επιτρέπει να «μη χυθεί συριακό αίμα».

Στο μεταξύ, ένας εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας δήλωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησε με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα την πρόταση να τεθεί το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας υπό διεθνή έλεγχο, στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των Είκοσι (G20), την εβδομάδα που πέρασε.

«Η ρωσική πλευρά εργάζεται τώρα για να εκπονήσει ένα σχέδιο εφαρμόσιμο, ακριβές, συγκεκριμένο, για το οποίο βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές με τη συριακή πλευρά» ανέφερε ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ ο εκπρόσωπος της διπλωματίας της Κίνας Χονγκ Λέι και ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ αλ Αράμπι δήλωσαν ότι τάσσονται υπέρ της ρωσικής πρότασης.

.Ι. Μιχελάκης: «Είμαστε κατά των οριζόντιων περικοπών, με την προϋπόθεση να προχωρήσει η αξιολόγηση στους ΟΤΑ»

«Είμαστε κατά των οριζόντιων περικοπών με την προϋπόθεση να προχωρήσει η αξιολόγηση στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, αναφορικά με δημοσιεύματα για απολύσεις στα δημοτικά ραδιόφωνα και προσθέτει: «Οι δήμοι είναι εκείνοι που θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις στο πλαίσιο της αξιολόγησης που θα κάνουν».

Η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, στο ΑΠΕ - ΜΠΕ έχει ως εξής:

«Όλοι έχουμε συμφωνήσει ότι θα γίνει αξιολόγηση σε όλες τις δομές και το προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ειδικά για τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ανήκουν σε δημοτικές επιχειρήσεις  ειδικού σκοπού. 

Οι δήμοι είναι εκείνοι που θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις στο πλαίσιο της αξιολόγησης που θα κάνουν. Επαναλαμβάνω είμαστε κατά των οριζόντιων περικοπών με την προϋπόθεση να προχωρήσει η αξιολόγηση στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης

.Σκεπτικός ο Ομπάμα σχετικά με την πρόταση να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, επιδιώκοντας να ενισχύσει την υποστήριξη για στρατιωτική δράση κατά της Συρίας, δήλωσε ότι η πρόταση της Ρωσίας να συνεργαστεί με τη Δαμασκό προκειμένου να τεθεί το χημικό οπλοστάσιο της μεσανατολικής χώρας υπό διεθνή έλεγχο, αποτελεί πολύ θετικό σημάδι, ωστόσο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς.

«Νομίζω ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί αρχικά με σκεπτικισμό», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου NBC. «Αυτό ίσως να αποτελέσει μια πολύ θετική εξέλιξη», είπε προσθέτοντας ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, θα εξετάσει διεξοδικά με τη Ρωσία κατά πόσο είναι σοβαρή η εν λόγω πρόταση.

Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Καναδό πρωθυπουργό, Στίβεν Χάρπερ, κατά την οποία συζήτησαν τα πιθανά σενάρια δράσης στις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων στη Συρία.

Εν τω μεταξύ, ο ηγέτης της πλειοψηφίας στην αμερικανική Γερουσία, Χάρι Ρέιντ, απέσυρε τα σχέδιά του για μια δοκιμαστική ψηφοφορία που είχε προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη, σχετικά με την έγκριση άδειας για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, μετέδωσε επίσης το πρακτορείο Ρόιτερς.

.Στη Βουλή η απελευθέρωση των ΚΤΕΛ

Κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή, το νομοσχέδιο με τον τίτλο «Δημόσιες υπεραστικές οδικές μεταφορές επιβατών- Ρυθμιστική Αρχή Επιβατικών Μεταφορών και άλλες διατάξεις», βάσει του οποίου προβλέπεται η πλήρης απελευθέρωση των ΚΤΕΛ. Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, επέρχονται σημαντικές μεταρρυθμίσεις στον σχεδιασμό, την οργάνωση, τις διαδικασίες ανάθεσης, και την παροχή των δημοσίων υπεραστικών οδικών μεταφορών της χώρας. 

Οι αλλαγές που θεσπίζονται, προσαρμόζουν το θεσμικό πλαίσιο των υπεραστικών στις διατάξεις του Κανονισμού της ΕΕ 1370, σύμφωνα με τον... περισσότερα »

.Ο γίγαντας των θαλασσών που αγαπάει το περιβάλλον κινείται με ηλιακή ενέργεια

Η «πράσινη» τεχνολογία έχει εισβάλει σχεδόν σε κάθε τομέα της παραγωγής. Στον τομέα των μετακινήσεων, στις πιο φιλικές για το περιβάλλον λύσεις εντάσσονται μοντέλα που κινούνται με τη βοήθεια ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 

Στις θαλάσσιες μεταφορές, ένας γίγαντας φιλικός προς το περιβάλλον αποτελεί τον ιδανικό επιστημονικό βοηθό, αν και λίγοι γνωρίζουν την ύπαρξή του. Πρόκειται για το Turanor Planet Solar, ένα μεγάλο καταμαράν που καλύπτεται με ηλιακά πάνελ, καθώς τροφοδοτείται αποκλειστικά από ηλιακή ενέργεια. 

Το Turanor αποτελεί το «πνευματικό παιδί» του οικολόγου Raphael Domjam, που «έφερε στον κόσμο» η εταιρεία σχεδιασμού LOMOcean Design από τη Νέα Ζηλανδία και κατασκεύασε το γερμανικό ναυπηγείο Knierim Yachtbaut. Το καταμαράν ήταν έτοιμο το 2010. Το μήκος του φτάνει τα 35 μέτρα, το πλάτος του υα 23, ενώ το βάρος του αγγίζει τους 95 τόνους.

Τα 800 ηλιακά πάνελ φορτίζουν τις τεράστιες μπαταρίες που «κρύβονται» στο εσωτερικό του σκάφους και τροφοδοτούν δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Όταν είναι πλήρως φορτισμένες αρκούν για την τροφοδοσία των μοτέρ για 72 ώρες, χωρίς όμως να επιτρέπουν στο σκάφος να πιάσει μεγάλες ταχύτητες.

Φυσικά τα παραπάνω, καθιστούν το Turanor άχρηστο για εμπορική εκμετάλλευση. Ωστόσο είναι ιδιαίτερα πολύτιμο για επιστημονικές έρευνες. Και αυτό γιατί δεν μολύνει καθόλου το περιβάλλον, επιτρέποντας στους ερευνητές να το χρησιμοποιούν για λήψη δειγμάτων αέρα και νερού που δεν έχουν μολυνθεί

.Στα Βριλήσσια Μαρινέλλα και Κώστας Χατζής

Μετά την τελευταία δισκογραφική τους συνάντηση, τράβηξαν το δρόμο τους, ο καθ’ ένας χωριστά, και χάραξαν τη λαμπρή καλλιτεχνική τους πορεία. 

Ρεσιτάλ, Ταμ - ταμ και Συνάντηση, τρεις κύκλοι τραγουδιών και τρεις σταθμοί στη δισκογραφία...

Το Ρεσιτάλ ωστόσο ήταν αυτό που μάγεψε και επικράτησε ως ένας από τους πιο ποιοτικούς και συγχρόνως εμπορικούς δίσκους όλων των εποχών... 

Μία συλλογή με υπέροχα τραγούδια που η Μαρινέλλα και ο Κώστας Χατζής, 36 χρόνια μετά τον Σκορπιό και τις πρόσφατες εμφανίσεις τους στο Παλλάς στην Αθήνα και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τους πρώτους μήνες του 2013, τραγουδούν σε μια σειρά συναυλιών αυτό το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα. Μετά τις πολύ επιτυχημένες συναυλίες τους σε πάνω από 20 πόλεις της Ελλάδας, επιστρέφουν στην Αθήνα.

Μαρινέλλα και Κώστας Χατζής λοιπόν επιτέλους και πάλι μαζί... Επί σκηνής οι δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες δικαιώνουν τις προσδοκίες όσων περίμεναν αυτή τη σύμπραξη, δημιουργώντας μια αληθινή εμπειρία μουσικής απόλαυσης. Θα ενώσουν τις φωνές τους και τη μοναδική ερμηνεία τους για να μας θυμίσουν και να μας συγκινήσουν με τραγούδια γεμάτα νοσταλγία.

Η συναυλία τους θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη

.Θ. Πάγκαλος: Είμαστε στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»

Τις πολιτικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, τις συζητήσεις Βαγγέλη Βενιζέλου και Αντώνη Σαμαρά για την προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης, αλλά και την κατάσταση στη χώρα γενικά, σχολίασε την Τρίτη ο πρώην υπουργός Θόδωρος Πάγκαλος ο οποίος μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 περιέγραψε μεταξύ άλλων την ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη καθώς «δεν ενδιαφέρουν τα κόμματα». 

Ο Θόδωρος Πάγκαλος ξεκίνησε την τοποθέτησή του σχολιάζοντας τις συζητήσεις ανάμεσα στον Βαγγέλη Βενιζέλο και τον Αντώνη Σαμαρά για την προγραμματική συμφωνία: «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.