.Το θρησκευτικό μάρκετινγκ των τζιχαντιστών

Με την πρώτη επίσκεψη του Κλίντον στο Βιετνάμ το 2000, σκοτώθηκε ο μύθος του ήρωα Χο Τσι Μινχ. Με την πρώτη επίσκεψη του Ομπάμα στην Κούβα την περασμένη βδομάδα, σκοτώθηκε ο μύθος του ήρωα Τσε Γκεβάρα. Οι ασυμβίβαστοι οπαδοί της ιδεολογικής καθαρότητας έπαψαν να εμπνέονται από τα ινδάλματα της κομμουνιστικής θρησκευτικής τελεολογίας. 

Το κενό έρχεται να καλύψει η θρησκεία του Αλλάχ. Οπως κάθε θρησκεία, το Ισλάμ διαβεβαιώνει για τη νομοτελειακή επικράτηση του «καλού». Ομως, ούτε ο Μαρξ, ούτε τα Ευαγγέλια, ούτε το Κοράνι μιλούν για εχθρούς που πρέπει να εξοντωθούν, διότι εμποδίζουν την επικράτηση του «καλού». Αυτοί εφευρίσκονται αργότερα, από τους «συνεπείς» ορθόδοξους συνεχιστές. 

Οση σχέση με τον μαρξισμό έχουν οι μπαχαλάκηδες που μουντζουρώνουν τα κτίρια και τις ταμπέλες της Τροχαίας, άλλη τόση έχουν με το Ισλάμ οι 5.000 Ευρωπαίοι που στρατολογήθηκαν από τους τζιχαντιστές. Καθένας απ’ αυτούς στρατολογήθηκε για δικούς του λόγους, ωστόσο μπορούμε να εντοπίσουμε κάποιες κατηγορίες: ανθρώπους ανασφαλείς, ανικανοποίητους, ανθρώπους που τους λείπουν οι στόχοι στη ζωή, ανθρώπους με προβλήματα σεξουαλικά, ή με ναρκωτικά ή με το αλκοόλ. 

Διαθέτει η Ευρώπη τέτοια ανθρωπάκια, που τρέχουν στους τζιχαντιστές διότι μέσα σε μια μέρα μεταβάλλονται από απόκληροι σε πρόσωπα σημαντικά, με εξουσία στη ζωή άλλων (που πριν εισέπρατταν την περιφρόνησή τους). Μεταβάλλονται σε πολεμιστές του θεού. Λίγο τους ενδιαφέρει ποιανού θεού. Αρκεί να μπορούν να εκδικούνται καταστρέφοντας.

Οσο οι τζιχαντιστές δεν είχαν εξουσία, τα πράγματα ήσαν απλά. Η ηγεσία διατηρούσε τις πελατειακές σχέσεις με τους οπαδούς, φανατίζοντάς τους με τζάμπα τυχοδιωκτισμό. Τώρα που έγιναν κυβέρνηση «πρώτη φορά τζιχαντιστών», βρέθηκαν στην υποχρέωση να χρηματοδοτήσουν και να διοικήσουν το κράτος τους.

 Ετσι, αναγκαστικά βάζουν φόρους και έρχονται σε διαπραγμάτευση με χώρες όπως η Σαουδική Αραβία για επιχορήγηση και με άλλους για να πουλήσουν τις αρχαιότητες, το πετρέλαιο και ό,τι άλλο πλιατσικολογούν. Επειδή αυτά απέχουν από την «επαναστατική καθαρότητα», προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κριτική των πιστών τους με επιθέσεις όπως του Παρισιού (130 νεκροί) και των Βρυξελλών (35 νεκροί). 

Οι αριθμοί αυτοί ωχριούν μπροστά στους –κατά ορισμένους– 100.000 μουσουλμάνους που εξολοθρεύθηκαν από τους τζιχαντιστές. Συνεπώς, οι επιθέσεις στην Ευρώπη και οι υπερφίαλες απειλές ότι θα αλλάξουν την όψη της δεν είναι παρά θρησκευτικό μάρκετινγκ για εσωτερική κατανάλωση. Μοιάζουν με τα υπερφίαλα του ΣΥΡΙΖΑ, που κι αυτός θα άλλαζε την Ευρώπη. 

Στην πραγματικότητα ο κύριος στόχος, αυτοί τους οποίους πολεμούν στο έδαφος, είναι αποκλειστικά μουσουλμάνοι: Σιίτες, Κούρδοι, στρατός του Ασαντ. Η Ευρώπη λοιπόν δεν εξασφαλίζει την ασφάλειά της με τον αντι-ισλαμισμό ή με την άνοδο της ακροδεξιάς. Αντίθετα, έχει να χάσει τη συνοχή της, τα κεκτημένα της και τις αρχές της, ιδιαίτερα όταν επιφυλάσσει στα θύματα των τζιχαντιστών υποδοχή όπως αυτή στη Βέροια.  

.Τιτιβίσματα και κρωξίματα

Τεράστιας αξίας όπλο το τουίτερ στον αέναο πόλεμο της ενημέρωσης, με τη δυνατότητα που δίνει στον χρήστη του να πληροφορήσει και να πληροφορηθεί ακαριαία. Ενα άμεσο μέσο δηλαδή, για να το βαφτίσουμε λογοπαίζοντας. Αλλά αυτή ακριβώς η αμεσότητά του μπορεί εύκολα να το μετατρέψει σε βλήμα αυτεπίστροφο, γνωστότερο ως μπούμεραγκ, όπως έχει ήδη αποδειχθεί. 

Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα όταν οι τιτιβίζοντες δεν σκοπεύουν να ανακοινώσουν μια κάποια στοιχειωδώς ελεγμένη πληροφορία, αλλά να «διδάξουν», να προπαγανδίσουν, να «φιλοσοφήσουν», να ειρωνευτούν, να κάνουν πνεύμα. Ολοι τους εμφανίζονται σεμνοπρεπώς βέβαιοι ότι το προ αιώνων λεχθέν, «το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν», ειπώθηκε προπάντων γι’ αυτούς· προφητικά.

Οταν λοιπόν δεν μεσολαβεί στοιχειώδης σκέψη ανάμεσα στην (κάλπικη ή γνήσια) συναισθηματική διέγερση και στο πάτημα ή στην ψηλάφηση των πλήκτρων, όταν δηλαδή γράφεις χωρίς να μπεις στον κόπο να βουτήξεις πρώτα τη γλώσσα σου στο πνευματικό σου μελανοδοχείο, προκύπτουν τέρατα και σημεία που δεν έχουν γυρισμό ή διαγραφή. 

Για άλλους λόγους και σε άλλους καιρούς συμφώνησαν οι άνθρωποι πως «ό,τι γράφει δεν ξεγράφει», να όμως που αποδεικνύεται ότι ο χώρος όπου κατεξοχήν ισχύει ο αφορισμός αυτός είναι το Διαδίκτυο. Ενας χώρος ικανός να παγιδεύει τους φανατικότερους ή βιαστικότερους των χρηστών του σε μια αθανασία που συχνά είναι ανεπιθύμητη.

Βεβαίως, τα «ατυχή» τιτιβίσματά τους θα ήθελαν πολύ να τα εξαλείψουν από τον άυλο ιντερνετικό πίνακα, ως μη γενόμενα, εκείνοι που έστω και εκ των υστέρων και με τη συνδρομή τρίτων (ή εξαιτίας τού εις βάρος τους σαρκασμού τρίτων) μπορούν να συνειδητοποιήσουν την γκάφα τους, το λάθος, την υπερβολή, την ανοησία τους. 

Αντίθετα, καμία τέτοια διάθεση, να σκίσουν ή να σβήσουν «τις πίσω τους σελίδες», δεν έχουν όσοι παραμένουν λάτρεις του εαυτού τους, απόλυτα βέβαιοι για τη σοφία τους και τη διανοητική τους υπεροχή, ακόμα κι όταν φίλοι και γνωστοί τούς λένε ότι αυτήν τη φορά το παράκαναν, ότι έπεσαν έξω – ή μάλλον μέσα: μέσα στην παγίδα που τους έστησε ο άνευ ορίων ναρκισσισμός τους, από κοινού με το μένος τους εναντίον όσων δεν συμφωνούν με την εξοχότητά τους, της πραγματικότητας συμπεριλαμβανομένης.

Σε διαψεύδουν, για παράδειγμα, δήμαρχοι και αρχιμανδρίτες, διαβεβαιώνοντας ότι κανένας πρόσφυγας και πουθενά στη Βόρεια Ελλάδα δεν απαίτησε να κατεβούν χριστιανικές εικόνες ή να σταματήσει να χτυπάει η καμπάνα διπλανού ναού, και ουδέποτε ουδείς τσαλαπάτησε πρόσφορα; Ε και;

 Εσύ επιμένεις στο τροπάριό σου για τις «ισλαμικές αθλιότητες» και απλώς αλλάζεις ήχο: από τον σφοδρότατα καταγγελτικό υποχωρείς στον οξύτατα ειρωνικό, χωρίς φυσικά να ψελλίσεις «συγγνώμη, λάθος».
Σε τέτοιες περιπτώσεις συνειδητής διακίνησης κατάφωρων ψευδών, με στόχο την καλλιέργεια μίσους, ο όρος τιτιβίσματα παύει να ισχύει. Μάλλον για κρωξίματα θα πρέπει να μιλάμε. 

.Προφητεύουν το κλείσιμο της αξιολόγησης αλλά…

Κοντεύει να βγει και ο Μάρτης και από ότι φαίνεται η κυβέρνηση δίνοντας συνέχεια ημερομηνίες και χρονοδιαγράμματα για το πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και θα κλείσει η διαπραγμάτευση έχει βαλθεί να αντιγράφει τους Ιαχωβάδες που όλο προφητεύουν τη Δευτέρα παρουσία εδώ και έναν αιώνα και όπως είναι φυσικό όλο έξω πέφτουν.
Έτσι η Γεροβασίλη σήμερα λέει ότι οι δανειστές επιστρέφουν στις 4 Απρίλη. Υποτίθεται ότι με βάσεις τις εκτιμήσεις κυβερνητικών στελεχών στόχος είναι να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και να ολοκληρωθούν πριν από τα τέλη του ίδιου μήνα και ει δυνατόν ως τις 22 Απριλίου που συνεδριάζει το Eurogroup. Θυμίζουμε ότι ο Τσακαλώτος είχε πει το περίφημο ζήτω που καήκαμε αν φτάσει ο Μάης.
Πάντως είναι απορίας άξιο πως θα κλείσει η διαπραγμάτευση αν η κυβέρνηση δεν έχει κάνει άτακτη υποχώρηση σε όλα τα μέτωπα και όχι μόνο στα κόκκινα δάνεια. Θυμίζουμε το φορολογικό, το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό για να περιοριστούμε μόνο σ’ αυτά.
Όλα τα σενάρια οδηγούν πάντως σε αυξήσεις φόρων για μισθωτούς, συνταξιούχους και μικροεπαγγελματίες σε αντίθεση με τις ρητορείες της κυβέρνησης περί κοινωνικής δικαιοσύνης. Και επίσης σε μειώσεις συντάξεων. Κατά συνέπεια ή κόκκινες γραμμές έγιναν καπνός ή μας δουλεύει ψιλό γαζί η κυβέρνηση ότι θα κλείσει την αξιολόγηση σύντομα. Πάντως το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ενώ φαίνεται να συζητούνται μέτρα τουλάχιστον 5 δις για την τριετία η Αυγή του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ελάφρυνση γιατί λέει έχει πρωτογενές πλεόνασμα….

Σε κάθε περίπτωση συζητείται πακέτο μέτρο που εκτός όλων των άλλων στόχων θα πρέπει να αποδώσει και 3,5% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα το 2018. Με βάση όλα αυτά προκύπτει και η διαφορά στο δημοσιονομικό κενό. Οι πληροφορίες λένε ότι κυβέρνηση και κουαρτέτο απέχουν κατά 3% του ΑΕΠ που αντιστοιχεί σε 5 δις ευρώ μέτρα. Η κατανομή τους κατά 1% στο ασφαλιστικό και 2% στο φορολογικό έχει ως αποτέλεσμα για να βλέπουμε αυτές τις μέρες όλα αυτά τα σενάρια του τρόμου για πετσόκομμα συντάξεων και χωρίς έλεος αυξήσεις άμεσων και έμμεσων φόρων που σκοτώνουν την οικονομία και την κοινωνία.

.Αποκάλυψη: Οι «αμαρτωλές ιστορίες» της Τσίπρας ΑΤΕ

Επειδή κάποιοι στην κυβέρνηση θέλουν να κάνουν «ζούγκλα» την πολιτική ζωή του τόπου με σκάνδαλα και λάσπες στον ανεμιστήρα, καιρός είναι να συμβάλουμε κι εμείς στον «αγώνα» κατά τη διαπλοκής που διεξάγει ο Τσίπρας και η παρέα του.
Λέγεται, λοιπόν, ότι υπάρχουν πολλές «μαύρες» τρύπες στις σχέσεις που έχει ο κατασκευαστής Χρήστος Καλογρίτσας, ο πρώην... αριστερός ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κουμπαριές με τον Καμμένο και τον Σπίρτζη.
Ο Καλογρίτσας λοιπόν, που έγινε κάποτε γνωστός επειδή το όνομά του ενεπλάκη σε συνομιλίες που είχε ο επιχειρηματίας Τρομπούκης στην υπόθεση με τον βαρυποινίτη Βλαστό, έχει μια άγνωστη σχέση και με τον Αλέξη Τσίπρα. 
Ο Καρδιτσιώτης επιχειρηματίας είναι αυτός που εξαγόρασε την εταιρεία Μέδουσα, όπως μετονομάστηκε η κατασκευαστική εταιρεία Τσίπρας ΑΤΕ, του Παύλου Τσίπρα, πάτερα του Πρωθυπουργού μετά από την αποχώρησή του από το εταιρικό σχήμα. Δεν ασχολούμαστε βεβαίως με το αν πήρε δουλειές από τη Χούντα ο πατέρας του Τσίπρα, αυτά είναι... παραφιλολογίες. Αλλά θα πρέπει κάποιος να ασχοληθεί με τον Χρ. Καλογρίτσα και τις σχέσεις του με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης. Και τις πολλές συμπτώσεις που υπάρχουν. Για παράδειγμα η αγορά βοά ότι ο Καλογρίτσας είναι ο νέος συνέταιρος της γαλλικής εταιρείας Suez η οποία διεκδικεί την ΕΥΑΘ και την ΕΥΔΑΠ. 
Τι σύμπτωση; Επικεφαλής της ΕΥΔΑΠ ορίστηκε ο σύντροφος της Ρένας Δούρου Ι. Μπενίσης ενώ οι αποκρατικοποιήσεις των «νερών» είναι από τις πρώτες που θέλει να κάνει η κυβέρνηση. Ως συνεταίρος της Suez ο Καλογρίτσας έχει και άλλες δραστηριότητες. Η θυγατρική του γαλλικού ομίλου SITA CZ με έδρα την Πολωνία, εμφανίστηκε σε πρόσφατο διαγωνισμό για την αποκατάσταση χωματερών σε Σέρρες, Κιλκίς, Πολύγυρο και Ανθεμούντα δανείζοντας την τεχνογνωσία της στην εταιρεία Τοξότης που ελέγχεται από τον κ. Χρήστο Καλογρίτσα.
Και στα χρυσοφόρα σκουπίδια λοιπόν ο Καλογρίτσας με τις ευχές των κουμπάρων και φίλων στην κυβέρνηση;
Όπως διαβάζουμε στο «βιογραφικό» του Καρδιτσιώτη επιχειρηματία, ήταν ο εκδότης της αριστερής εφημερίδας «Πρώτη» και είναι ο βασικός μέτοχος της εταιρείας δημοσκοπήσεων GPO.
Ο Καλογρίτσας είχε φιλικές σχέσεις με τον Καπετάν Γιώτη, Χαρίλαο Φλωράκη και πήρε τα διαπιστευτήριά του ως αριστερού για να έχει καλές σχέσεις και με πρώην συντρόφους του που είναι σήμερα στην κυβέρνηση.

Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να απαντήσει ο πρωθυπουργός για το πως έγινε η αγοραπωλησία της Τσίπρας ΑΤΕ από τον... Τοξότη του Καλογρίτσα. Όπως επίσης και αν ο επιχειρηματίας έχει ευνοηθεί οπουδήποτε εξαιτίας της κουμπαριάς του με τον Σπίρτζη και με τον Καμμένο.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.