.ΟΛΑΝΤ: ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ


Την ανάγκη για επείγουσα δράση από τη διεθνή κοινότητα στη Συρία και το Μάλι υπογράμμισε σήμερα ο Φρανσουά Ολάντ...
από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος, έχουμε την υποχρέωση να ενεργούμε από κοινού και να ενεργούμε γρήγορα, γιατί υπάρχει έκτακτη ανάγκη ενώ δεσμεύτηκε να υποστηρίξει ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας που θα επιτρέψει στο Μαλί να ανακτήσει την εδαφική του ακεραιότητα.

.Υπομονή για την έκθεση της τρόικας συνιστά ο Σόιμπλε


Να σταματήσουν οι υποθέσεις και να επιδειχθεί υπομονή ενόψει της δημοσίευσης της έκθεσης της τρόικας σχετικά με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας συνέστησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη Φινλανδία, από κοινού με τους ομολόγους του από τη Φινλανδία και την Ολλανδία Γιούτα Ουρπιλάινεν και Γιαν Κις ντε Γέγκερ αντίστοιχα δήλωσε ότι «συμφωνούμε πάντα ότι είμαστε υπομονετικοί αναμένοντας την επόμενη έκθεση της τρόικας».

Στην ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση νέας αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας μας απάντησε ότι
«κάθε υπόθεση εκ των προτέρων δεν έχει κανένα νόημα» και εκτίμησε ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει πριν τη δημοσίευση της έκθεσης. 
«Η κατάσταση είναι αυτή, τα υπόλοιπα είναι υποθέσεις», κατέληξε.

.Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης Μεϊμαράκη


«Το κόμμα μας συζητά κάτι που νομίζω ότι είναι απολύτως δημοκρατικό. Να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα όταν θα οριστικοποιηθεί η πρόταση και να αποφασίσει το χειρισμό της υπόθεσης», τόνισε η Φώφη Γεννηματά σχετικά με το αν το ΠΑΣΟΚ θα αποφασίσει να υπάρξει κομματική πειθαρχία κατά την ψήφιση στη Βουλή του πακέτου των μέτρων ή θα αφεθούν οι βουλευτές του κινήματος να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον Real FM, διευκρίνισε πως «αυτό που θα αποφασίσει η πλειοψηφία των βουλευτών θα πρέπει να γίνει απολύτως σεβαστό. Νομίζω πως είναι μια πολύ καθαρή θέση και πολύ δημοκρατική».

Σχολιάζοντας την υπόθεση Μεϊμαράκη, η κ. Γεννηματά σημείωσε πως το κόμμα έχει ζητήσει «την άμεση διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης σε βάθος χωρίς καμιά καθυστέρηση».

Η ίδια χαρακτήρισε, επίσης, ως «επικίνδυνο» να υπάρξει απαξίωση του πολιτικού συστήματος, της πολιτικής ζωής, του ανθρώπινου δυναμικού, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο».

.Άμεσο ξεκαθάρισμα των σκανδάλων


Την άμεση εκκαθάριση όλων των υποθέσεων που δημιουργούν υποψίες σκανδάλων, ζητά με δήλωσή του ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης.
Εκτιμάει ότι «τα σύννεφα πυκνώνουν στη χώρα», τόσο εξαιτίας των μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση όσο και από τις καταγγελίες για εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε οικονομικά σκάνδαλα, που όμως μπορεί ναχρησιμοποιούνται ως «αλεξικέραυνο» απέναντι στην ογκούμενη αντίσταση του λαού.
Ο κ. Βούτσης αναφέρει στη δήλωσή του ότι «τα σύννεφα πυκνώνουν τόσο από την εντεινόμενη οργή των εργαζομένων ενόψει του αντικοινωνικού πακέτου μέτρων που αναμένεται, 
όσο και από σειρά υποθέσεων που έρχονται στη δημοσιότητα και είτε αφορούν καταγγελίες που εμπλέκουν και τον πρόεδρο της Βουλής, είτε αφορούν λίστα δεκάδων βουλευτών που εξήγαγαν παράνομα ποσά, η οποία λίστα δεν παραδίδεται στη Βουλή 
ενώ έχει ζητηθεί από μέρους μας, είτε και στην εξαφάνιση δισκέτας με χίλια και πλέον ονόματα που παρέδωσε η κ. Λαγκάρντ πριν από ενάμισι έτος στο Υπουργείο Οικονομικών και αγνοείται η τύχη της».
Ο κ. Βούτσης προτείνει δε τα εξής: «Πρέπει να αρθούν όλα τα τυπικά εμπόδια που παρακωλύουν την αναγκαία άμεση εκκαθάριση όλων των υποθέσεων, 
έτσι ώστε να εξελιχθεί η πραγματική πολιτική και κοινωνική αντιπαράθεση με παράλληλη κάθαρση και να μη χρησιμοποιούνται, ενδεχομένως, αυτές οι υποθέσεις ως "αλεξικέραυνο" απέναντι στην ογκούμενη αντίσταση του λαού».

.Καυστικό tweet της συζύγου του Μιχαλολιάκου


«Κρίμα, έπρεπε τουλάχιστον να τον βιάσουν! ΑΠΛΥΤΟΣ ΤΡΩΕΙ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΑ», έγραψε στο twitter η Ελένη Ζαρούλια, βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη Β' Αθήνας και σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Το tweet  έγινε στις 25 Αυγούστου και αφορά στον ξυλοδαρμό ενός Έλληνα από Πακιστανούς στο κέντρο της Αθήνας πριν από σχεδόν ένα μήνα.

Με αφορμή τη σύλληψη του 27χρονου για την σελίδα στο Facebook, το Twitter πήρε φωτιά, και έτσι βγήκε και πάλι στην επιφάνεια το tweet της κ. Ζαρούλια.

.Στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ το θέμα κομματικής πειθαρχίας για την ψήφιση των μέτρων


«Το κόμμα μας συζητά κάτι που νομίζω ότι είναι απολύτως δημοκρατικό. Να συνεδριάσει η ΚΟ όταν θα οριστικοποιηθεί η πρόταση και να αποφασίσει το χειρισμό της υπόθεσης κατά πλειοψηφία η Κοινοβουλευτική Ομάδα». 
Αυτό τόνισε η Φώφη Γεννηματά σχετικά με το αν το ΠΑΣΟΚ θα αποφασίσει να υπάρξει κομματική πειθαρχία κατά την ψήφιση στη Βουλή του πακέτου των μέτρων ή θα αφεθούν οι βουλευτές του κινήματος να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε επίσης τα εξής:
 «Αυτό που θα αποφασίσει η πλειοψηφία των βουλευτών θα πρέπει να γίνει απολύτως σεβαστό. Νομίζω πως είναι μια πολύ καθαρή θέση και πολύ δημοκρατική».

Αναφορικά με την υπόθεση Μεϊμαράκη, η κ. Γεννηματά είπε: «Έχουμε ζητήσει εμείς ως ΠΑΣΟΚ την άμεση διερεύνηση και διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης σε βάθος χωρίς καμιά καθυστέρηση.
 Θεωρούμε ότι είμαστε σε μια πάρα πολύ κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα και για το πολιτικό σύστημα».

.Ισόβια στους δολοφόνους του Μανώλη Καντάρη


Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, 23 ετών και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο οι δύο Αφγανοί υπήκοοι για την δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη, πριν ενάμιση χρόνο στο κέντρο της Αθήνας.
Οι δύο κατηγορούμενοι, Harodi Han Mamad και Shirzad Neinatullah, κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι, με τη σύμφωνη γνώμη και της Εισαγγελέως Έδρας, χωρίς ελαφρυντικά, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ληστείας, οπλοκατοχής, οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Συγκατηγορούμενός τους την ίδια υπόθεση, που αντιμετωπίζει αδικήματα πλημμεληματικού βαθμού είναι ένας ακόμη αλλοδαπός ο οποίος φυγοδικεί και σύμφωνα με τους δύο καταδικασθέντες είναι ο δράστης της δολοφονίας του 44χρονου. 
Στο φυγόδικο κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή 4 ετών και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Ο Μανώλης Καντάρης είχε δεχθεί θανάσιμα χτυπήματα με μαχαίρι από τους κατηγορουμένους, προκειμένου να του πάρουν μία βιντεοκάμερα που κρατούσε, 

τα ξημερώματα της 10ης Μαΐου 2010 στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Γ΄ Σεπτεμβρίου, ενώ κατευθυνόταν σε κοντινό παρκινγκ με σκοπό να πάρει το αυτοκίνητο του και να μεταφέρει την έγκυο γυναίκα του στο μαιευτήριο.

.Συνάντηση Κ. Παπούλια με αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων


Το εγκώμιο των Ενόπλων Δυνάμεων, για τον ρόλο τους στις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος, έπλεξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης γνωριμίας με τους νεοπραχθέντες ανώτατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου και της ηγεσίας του ΓΕΕΘΑ.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι μια ασφάλεια για τον ελληνικό λαό ότι κανένας δεν θα σκεφθεί, τις δύσκολες αυτές στιγμές, να επιβουλευθεί των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αναφέρθηκε, επίσης, στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. «Ξέρω ότι έχει προβλήματα. Αγωνίζεται και ο υπουργός για να μην υπάρξουν περικοπές, που δεν πρέπει να γίνουν. Συμπάσχετε και σεις με τον ελληνικό λαό και είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση. Κάν' τε υπομονή. Να σφίξετε τα δόντια» είπε. 

Και πρόσθεσε, με έμφαση, ότι «είσθε δύναμη, που μπορεί να στηριχθεί η Ελλάδα».

.Έως 15 δισ. ευρώ θα κοστίσει η διετής επιμήκυνση, λέει ο Ι. Στουρνάρας


Η Ελλάδα θα χρειασθεί επιπλέον 13- 15 δισ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει μία διετή επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά έχει την πεποίθηση ότι το κενό αυτό θα καλυφθεί χωρίς να επιβαρυνθούν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο πρακτορείο Ρόιτερ. 

«Εκτιμούμε το χρηματοδοτικό κενό που θα δημιουργηθεί, αν πάρουμε τη διετή παράταση, σε 13- 15 δισ. ευρώ», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Ρόιτερ, ο υπουργός επιβεβαίωσε επίσης ότι παραμένει στα 13,5 δισ. ευρώ το δημοσιονομικό κενό για να επιτευχθούν οι στόχοι για το 2013 και το 2014.

.Οι Ισπανοί θα περικυκλώσουν τη Βουλή


Η αστυνομία απαγόρευσε σήμερα την πρόσβαση στο κοινοβούλιο τοποθετώντας μεταλλικά φράγματα και δεκάδες οχήματα για να αποκλείσει τη διέλευση στους γειτονικούς δρόμους, καθώς οι αρχές λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας ενόψει της μαζικής διαδήλωσης κατά της κυβερνητικής πολιτικής της λιτότητας.

Μόνο σε βουλευτές, υπαλλήλους της βουλής και μοτοσικλετιστές επιτράπηκε η είσοδος σε χώρους στάθμευσης στην περιοχή αυτή.

Η αστυνομία θα αναπτύξει δύναμη τουλάχιστον 1.300 ανδρών για τη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας του κοινοβουλίου αργά το απόγευμα.

"Δεν τίθεται θέμα να επιτραπεί στους διαδηλωτές να περικυκλώσουν ή να καταλάβουν χώρο του κοινοβουλίου", είπε αξιωματούχος.
Τα κόμματα που οργανώνουν τη διαδήλωση κατηγορούν τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι ότι πρόδωσε τις υποσχέσεις που έδωσε πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου.

.«Η Ευρώπη κατευθύνεται προς την έξοδο από την κρίση», δηλώνει ο Χέρμαν βαν Ρομπάι


Να μη χάσουν «την αίσθηση του επείγοντος, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη», προτρέπει ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, τους Ευρωπαίους ηγέτες.

«Διαπιστώνω μια τάση να ξεχνιέται η αίσθηση του επείγοντος. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί», σημειώνει ο κ. Ρομπάι και τους καλεί να «εργαστούν πάνω σε δύσκολα ζητήματα» για το ευρώ.

Σημειώνει, επίσης, «πως η επόμενη Σύνοδος Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ θα λάβει χώρα στις 18-19 Οκτωβρίου και θα είναι κομβικής σημασίας» 

και ότι «θα δοθεί η ευκαιρία να συζητηθούν "συγκεκριμένα σχέδια" για την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης της ευρωζώνης», κάτι που όπως αναφέρει «θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει εδώ και πολύ καιρό». 

«Η Ευρώπη κατευθύνεται προς την έξοδο από την κρίση», σχολιάζει, αλλά επιμένει πως «απομένει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει». Βέβαια, «οι προσπάθειές μας αρχίζουν να αποφέρουν καρπούς, 
αλλά δεν πρέπει να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα», δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση απαριθμεί 25 εκατομμύρια ανέργους, καταλήγει ο πρόεδρος της ΕΕ.

.Ανοικτό αφήνει ο Χρ. Σταϊκούρας το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους


Δεν αποκλείει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, το ενδεχόμενο να προκύψει χρηματοδοτικό κενό αν υπάρξουν αποκλίσεις στο πρωτογενές έλλειμμα και τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις και σε μια τέτοια περίπτωση να εξεταστεί η δυνατότητα μετακύλισης των λήξεων των ελληνικών ομολόγων, που κατέχει το Ευρωσύστημα.
Έγγραφο του κ. Σταϊκούρα το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 20 Σεπτεμβρίου, προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, 
ως προς το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, υπενθυμίζει στη βουλευτή ότι «η μελέτη βιωσιμότητας του χρέους που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Μάρτιο του 2012 

και εμπεριέχει τα αποτελέσματα του PSI περιλαμβάνει μία σειρά από υποθέσεις σε σχέση με την εξέλιξη του ΑΕΠ, την πορεία του πρωτογενούς ελλείμματος, τις αποκρατικοποιήσεις κλπ.

 Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις ο λόγος χρέους/ΑΕΠ το 2020 θα είχε μειωθεί στο 116,5%. Στο βαθμό που οι ανωτέρω υποθέσεις αποκλίνουν ο λόγος χρέους/ΑΕΠ οδηγείται σε ποσοστά άνω του 120%».

 Οι ανωτέρω προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, εμπεριέχουν επίσης δανεισμό της Ελλάδος από τις αγορές ομολόγων ύψους 7,6 δισεκατομμυρίων για το 2015 και 3 δισεκατομμυρίων για το 2016. 

Τα ποσά αυτά ενδεχομένως θα αυξηθούν εφόσον το πρωτογενές έλλειμμα και τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις αποκλίνουν από τους στόχους που έχουν τεθεί. Αυτό δημιουργεί ανάγκες κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.