.ΠΑΣΟΚ: Ο ΣΥΡΙΖΑ γλείφει εκεί που έφτυνε...Σκληρή κριτική για το κείμενο που συνοδεύει...

Σκληρή κριτική για το κείμενο που συνοδεύει την τετράμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος, ασκεί το ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση γλείφει εκεί που έφτυνε».

 Μετά τη δημοσιοποίηση του κειμένου από τον Αντώνη Σαμαρά, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως είναι πανομοιότυπο με εκείνο που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση για τη δίμηνη παράταση Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου.

Επίσης, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως η συμφωνία ακόμα δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή, ενώ ταυτόχρονα αφαιρέθηκαν από τα αποθεματικά 11 δισ., χωρίς να έχει επιλυθεί το ζήτημα των ταμειακών αναγκών. Τέλος, σημειώνεται ότι «τα ... περισσότερα »

.Μειώθηκαν καταθέσεις και δάνεια τον Φεβρουάριο

Περαιτέρω μείωση σημείωσαν το Φεβρουάριο οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στις τράπεζες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το απόθεμα των καταθέσεων περιορίστηκε στα 140,5 δισ. ευρώ από 148 δισ. ευρώ που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Από το τέλος Νοεμβρίου έως και τον Φεβρουάριο η συνολική εκροή των καταθέσεων αγγίζει τα 24 δισ. Ευρώ. Η εκροή αυτή των καταθέσεων προκαλεί πιέσεις στη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, η οποία εν μέρει καλύπτεται από τον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας ELA. 

Εξάλλου, μείωση κατά 2,5% σημείωσε η χρηματοδότηση των τραπεζών σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ωστόσο η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν θετική κατά 74 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).

Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις τον Φεβρουάριο του 2015, ήταν θετική κατά 433 εκατ. ευρώ ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -2,3%, από -3,1% τον Ιανουάριο του 2015.

.Αντ. Σαμαράς: Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έσκισε το μνημόνιο αλλά το συνυπέγραψε

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, καλώντας την να αφήσει τα ψέματα προς τον ελληνικό λαό, τις παλινωδίες και τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή της συμφωνίας που υπέγραψε στις 20 Φεβρουαρίου. 

Ο κ. Σαμαράς έδωσε στη δημοσιότητα τη συμφωνία που υπογράφηκε στις 20 Φεβρουαρίου και έχει την υπογραφή του Γιάνη Βαρουφάκη. 

Στη δήλωσή του,ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε: «Η κυβέρνηση επί ενάμισι μήνα, δεν τολμά να φέρει στη Βουλή την επέκταση της δανειακής σύμβασης που υπέγραψε, γιατί φοβάται την ψηφοφορία στην Βουλή, τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ κ... περισσότερα »

.Θερινή ώρα, από την Κυριακή

Από το πρωί της ερχόμενης Κυριακής, 29 Μαρτίου 2015, εφαρμόζεται και στη χώρα μας το μέτρο της θερινής ώρας. Στις 03:00, οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλ. στις 04:00.

Η επαναφορά της ώρας στην κανονική, θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (25/10/2015).

..Ένας από τους πιλότους δεν ήταν στη θέση του τη στιγμή της συντριβής του γερμανικού Airbus

Ένας από τους πιλότους του γερμανικού Airbus που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις, με τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο 150 ανθρώπων είχε σηκωθεί από το πιλοτήριο του αεροπλάνου και δεν κατάφερε να επιστρέψει στη θέση του πριν το αεροπλάνο προσκρούσει στο έδαφος. 

Αυτό γράφει η αμερικανική εφημερίδα New York Times επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν στοιχεία από τον καταγραφέα συνομιλιών στο θάλαμο διακυβέρνησης( μαύρο κουτί).

 «Ο χειριστής που ήταν έξω από το πιλοτήριο χτυπά ελαφρά την πόρτα χωρίς να του απαντήσει κανείς», είπε ένας ερευνητής του καταγραφέα των συνομιλιών. «Και τότε χτυπά τη... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.