.Ο συγκαμένος και τα Καλάσνικοφ…

Το όνομα Πάνος Καμμένος είναι, ως γνωστόν, συνώνυμο της αξιοπιστίας και της φερεγγυότητας. Ο,τι έχει πει δεν διαψεύσθηκε ποτέ. Ο,τι έχει υποσχεθεί έχει ήδη γίνει πράξη. Γι’ αυτό, το έπος Καμμένου στην ελληνική πολιτική θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στις δέλτους της ελληνικής Ιστορίας.

 Και για όποιον κακόπιστο αμφιβάλλει, ιδού δυο-τρείς περιπτώσεις, στις οποίες αποθεώθηκε η αξιοπιστία και η συνέπειά του. Και δεν πάμε πολύ πίσω, όχι. Τα αναδραγαθήματά  του είναι όλα από τότε που ανέλαβε εξουσία. 

Ο υπουργός Καμμένος τα έλεγε, ο υπουργός τα έκανε (από την ανάποδη, αλλά τι πειράζει;).
Περίπτωση πρώτη: ο υπουργός Καμμένος ορκίζεται δημοσίως ότι ούτε νεκρός δεν θα συνεργαστεί με όποιον υπογράψει Μνημόνιο (εδώ). Τι έγινε στη συνέχεια; Συνεπέστατος ήταν…

 Περίπτωση δεύτερη: ο υπουργός Καμμένος παρότρυνε τους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου να μη δεχτούν κέντρα υποδοχής προσφύγων (hot spots), για να μην καταστραφεί ο τουρισμός και τα παρόμοια (εδώ). Λίγο μετά ο ίδιος έστελνε τον στρατό να τα κατασκευάσει και τα ΜΑΤ να δέρνουν τους αντιδρώντες. Απόλυτη συνέπεια…

Περίπτωση τρίτη: ο υπουργός Καμμένος απειλούσε ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, για να μην ψηφιστεί η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά (εδώ). Και όταν η αύξηση έγινε νόμος, ο υπουργός Καμμένος το έριξε στον καλαματιανό (εδώ).

Γιατί τα θυμίζουμε όλα αυτά; Διότι τώρα ο υπουργός Καμμένος έδωσε άλλη μια μεγαλειώδη υπόσχεση (εδώ). Εντάξει, ο σύντροφος Βλαντίμιρ Πούτιν μπορεί να μη μας έδωσε την περίφημη προκαταβολή όταν την είχαμε ανάγκη (εδώ), αλλά τώρα είναι έτοιμος να σώσει την πολεμική μας βιομηχανία με τα Καλάσνικόφ του, τα οποία λατρεύει ο δικός μας υπουργός (εδώ).

Βεβαίως, για να συμβούν όλα αυτά, πρέπει να πληρωθούν (όχι μόνο τα λεφτά, αλλά και) δυο προϋποθέσεις: να αρθεί το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Ρωσία και να συμφωνήσει το ΝΑΤΟ για την παραγωγή ενός ρωσικού όπλου σε μια χώρα μέλος του. Φαντάζομαι ότι ο προμηθέας υπουργός μας το έχει εξασφαλίσει αυτό, για να μην αποδειχθεί επιμηθέας.

Σε κάθε περίπτωση, η πολυπόθητη ανάπτυξη, την οποία οραματίζεται μια αριστερή κυβέρνηση, πλησιάζει. Και μόλις παραχθεί το πρώτο τουφέκι Kαλάσνικοφ, ο ρέκτης υπουργός μας θα το πάρει στα χέρια του και θα τραγουδήσει το ομώνυμο τραγούδι.
Ερρωθε και ευδαιμονείτε…

Γιώργος Καρελιάς

.Μπετόν αρμέ επιβητόρων…

Οι Τσιπροκαμμένοι διαθέτουν μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία 153 βουλευτών μπετόν αρμέ. Οποιος δεν αντέχει να ψηφίσει τα πιο επαχθή μνημονικά μέτρα παραιτείται παραχωρώντας τη βουλευτική έδρα σε κάποιον άλλο. Αυτοί που μένουν έχουν ως μοναδικό συνδετικό ιστό την παραμονή στην εξουσία, καθώς γνωρίζουν ότι δύσκολα θα βρεθεί άλλο κόμμα για να μεταπηδήσουν, ενώ η επανεκλογή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τους ΑΝΕΛ είναι ένα στοίχημα με μεγάλο ρίσκο.
 Αυτή είναι η εικόνα που προκύπτει μετά την ψήφιση στη Βουλή των δύο πολυνομοσχεδίων, που ολοκληρώνουν με τον πιο εφιαλτικό τρόπο τις βασικές κατευθύνσεις του τρίτου Μνημόνιου. Είναι η πρώτη φορά που τόσο σκληρά μνημονιακά πολυνομοσχέδια ψηφίζονται χωρίς τα κυβερνητικά κόμματα να έχουν απώλειες. 

Μόνο που η εικόνα είναι απατηλή, όπως είναι κάθε εικόνα που αποτυπώνει μόνο την επιφάνεια των πραγμάτων και σε μια ορισμένη στιγμή, χωρίς τη δυνατότητα ούτε το βάθος τους να δείξει ούτε τις προοπτικές σε βάθος χρόνου…

 Αν τα πράγματα ήταν ακριβώς έτσι, τότε γιατί ο Καμμένος αναγκάστηκε να πει στη Σύρο ότι η απόφαση για αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά «είναι μία πράξη εγκληματική, είναι μια απόφαση αντισυνταγματική»; 

Εντάξει, Καμμένος είν' αυτός, γνωστός παλαιόθεν για την πολιτική του φαιδρότητα, όμως το γεγονός ότι αναγκάζεται να βγάλει τη φαιδρότητά του μ' αυτόν τον τρόπο και στο συγκεκριμένο θέμα δείχνει πως η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ -παρά τη συμπαγή εικόνα που δείχνει η κοινοβουλευτική της πλειοψηφία- βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με την κοινωνία κι αυτό την καθιστά εξ ορισμού ευάλωτη και ασταθή.

Ο Τσίπρας εμφανίζεται στη Βουλή συνεχώς απολογούμενος στον Μητσοτάκη. Κι όταν προσπαθεί να αντεπιτεθεί δεν έχει να πει τίποτ' άλλο εκτός από τα περί «στρατηγικού αδιεξόδου» που -κατ' αυτόν- βρίσκεται η ΝΔ. Σε τι συνίσταται το στρατηγικό αδιέξοδο; Στο ότι η ΝΔ ποντάρισε σε ναυάγιο της διαπραγμάτευσης για την πρώτη αξιολόγηση, σε πτώση της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου και εκλογές, τις οποίες φιλοδοξούσε να κερδίσει. Από τη στιγμή που η αξιολόγηση έκλεισε και η κυβέρνηση δεν έπεσε, η ΝΔ έχει πρόβλημα.

Αν όμως σκαλίσουμε λίγο αυτή τη θεωρία, θα δούμε ότι τα περί στρατηγικού αδιεξόδου ταιριάζουν περισσότερο στα κυβερνητικά κόμματα παρά στη ΝΔ. Σε τι (υποτίθεται ότι) συνίσταται η στρατηγική υπεροχή των κομμάτων της συγκυβέρνησης; Στο ότι κατάφεραν να κλείσουν την αξιολόγηση και να περάσουν όλα τα μέτρα από τη Βουλή χωρίς απώλειες. 

Ναι, αλλά πέρασαν σκληρά αντιλαϊκά μέτρα και επιπλέον χρεώθηκαν με την κατηγορία του δωσιλογισμού σε βαθμό μεγαλύτερο από τους προκατόχους τους. Το μόνο που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα είναι οι πρακτικές συνέπειες των μέτρων που ψήφισαν (πληρωμές φόρων, εξαθλίωση κοινωνικής ασφάλισης, ιδιωτικοποιήσεις κτλ.), συν τα νέα μέτρα που θ' αναγκαστούν να ψηφίσουν το φθινόπωρο, πριν χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ο περιβόητος «κόφτης». 

Αρα, όσο συμπαγής κι αν εμφανίζεται στη Βουλή η κυβερνητική πλειοψηφία τόσο μεγαλώνει η απόστασή της από τις λαϊκές μάζες. Ενα δυνατό λαϊκό ξέσπασμα θα μπορούσε να την κλονίσει ανεπανόρθωτα. Ακόμα και να τη ρίξει. Και κανένας δεν μπορεί να πει τι πρόκειται να γίνει από το φθινόπωρο και μετά, όταν το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης θ' απαιτηθούν και νέα μέτρα, ενώ κανένας συριζαίος δεν τολμά πλέον να δώσει ακόμα και αόριστες υποσχέσεις. 

Αναμασούν μονότονα τη λέξη «ανάπτυξη», ξυπνώντας στις λαϊκές μάζες μνήμες Σαμαρά.
Επομένως, αν μιλάμε για στρατηγικό αδιέξοδο, αυτό αφορά τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που θα φθείρονται ολοένα και περισσότερο και θα κινδυνεύουν να πάθουν ό,τι έπαθε το ΠΑΣΟΚ, και όχι τη ΝΔ που μπορεί να περιμένει, ακολουθώντας χωρίς βιασύνες την τακτική του «ώριμου φρούτου». 

Γιατί το «φύγετε - εκλογές τώρα», που έπαιζε σαν ντουντούκα ο Κούλης μέχρι την περασμένη εβδομάδα, δεν ήταν ποντάρισμα στην άμεση πτώση της κυβέρνησης, αλλά προσπάθεια συσπείρωσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ώστε να μην πέσει η κυβέρνηση και να μην την πατήσει ο Μητσοτάκης όπως ο Σαμαράς το 2011, που αναγκάστηκε να μπει στην κυβέρνηση Παπαδήμου πρόωρα, προτού κερδίσει εκλογές.

 Ο Μητσοτάκης όχι μόνο δεν αισθάνεται να βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο, αλλά αντίθετα αισθάνεται ανακουφισμένος που οι Τσιπροκαμμένοι τα ψήφισαν όλα μόνοι τους και δεν αναγκάστηκε ο ίδιος να μπει σε μια οικουμενική κυβέρνηση.

Ακόμα και το ΠΑΣΟΚ, που ζητούσε με αγωνιώδη τρόπο οικουμενική κυβέρνηση, μπόρεσε άνετα ν' αλλάξει την τακτική του και καταψηφίζοντας συνολικά το δεύτερο πολυνομοσχέδιο (σε αντίθεση με τη ΝΔ που ψήφισε κάποια άρθρα), να εμφανίζεται σαν… συνεπής αντιμνημονιακή δύναμη. Οχι πως τρώει κανείς αυτό το παραμύθι, αλλά δεν είχε και κάτι καλύτερο να «πουλήσει» το ΠΑΣΟΚ αυτή την περίοδο.

Οι συριζαίοι εμφανίζονται μπετοναρισμένοι ως επιβήτορες της εξουσίας. Μπορεί να επιβιώσουν αρκετά ακόμα χάρη σ' αυτόν τον συνδετικό ιστό. Οταν έρθει η ώρα των εκλογών θα χάσουν. Θα έχουν προλάβει, όμως, να μπετονάρουν τη μνημονιακή πολιτική με νέες ρυθμίσεις.

Ετσι που η σκυτάλη να περάσει στους επόμενους ομαλά και το κοινοβουλευτικό σύστημα να επιτελέσει το ρόλο του. Δηλαδή, να εξασφαλίζει τη διαιώνιση του συστήματος, κρατώντας τις εργαζόμενες μάζες εγκλωβισμένες σε μια λογική εναλλαγής των αστικών κομμάτων στην εξουσία.


.Αλέξης θα λέτε και θα κλαίτε…

Ξεσάλωσαν αυτό το διάστημα τα παπαγαλάκια της Συγγρού, οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι της διαπλοκής, και γενικά όλοι εκείνοι οι ανθέλληνες, που κινούμενοι στα όρια της συνταγματικής ανοχής (όπως λέει και ο Φίλης), εξαπολύουν δηλητηριώδη πυρά κατά της κυβέρνησης της Πρώτης Φοράς Αριστεράς.

 Αντί λοιπόν κάποιοι αμετανόητοι σαμαροτσόγλανοι να συμβιβαστούν με το γεγονός ότι η ιστορία τους έφτυσε, και ότι ο λαός τους έχει αφήσει πίσω… τι κάνουν; Συνεχίζουν να λασπολογούν, να συκοφαντούν, και να ειρωνεύονται την μοναδική κυβέρνηση στην ιστορία του τόπου που κυβερνά με πραγματικό αριστερό πρόσημο, και με επίκεντρο τον άνθρωπο. Χωρίς Μπαλτάκους, χωρίς Παπασταύρους, και χωρίς γραμμάτια που πρέπει να εξαργυρωθούν στην ολιγαρχία...

 Τι είναι αυτό που πείραξε τους μίσθαρνους γύπες των ΜΜΕ και των ανυπόληπτων μπλογκς που σύντομα θα πάρουν κι αυτά το δρόμο για τον σκουπιδοτενεκέ, και μάλιστα με νόμο; Τι άλλο; Η συνέπεια που δείχνει η κυβέρνηση συνεργασίας, και που έχει στόχο την ανάπτυξη. Κάτι που όσοι προηγήθηκαν στο Μαξίμου δεν μπόρεσαν να καταφέρουν, αφού έδιναν προτεραιότητα στις μικροπολιτικές ιδιοτέλειες των συντεχνιών που στην ουσία κυβερνούσαν τη χώρα ως την 25η Ιανουαρίου του 2015. 

Τότε που ο λαός ανέλαβε τις τύχες του, στέλνοντας στο Μαξίμου τον Αλέξη και τον Πάνο. Δυο πραγματικούς Έλληνες, που τόλμησαν να αμφισβητήσουν τα ντόπια και τα ξένα κοράκια. Που αρνούνται να γίνουν όμηροι του κάθε λαϊκιστή σαμαροφύλακα.

Τελευταία αφορμή για το δηλητήριο που εκτοξεύεται είναι η αξιοποίηση του Ελληνικού, που επιτεύχθηκε μετά από σκληρές μάχες με τα ντόπια και διεθνή συμφέροντα, και που ολοκληρώθηκε με νέους όρους που κατάφερε να επιβάλλει στους λάτσηδες η κυβέρνηση, με μοναδικό της γνώμονα την προκοπή του τόπου.

Ένα Ελληνικό που οι προηγούμενοι ήθελαν να ξεπουλήσουν, ή ακόμη και να παραδώσουν βορά στους λαθρομετανάστες. Εμείς όμως, οι πραγματικοί αριστεροί δημοκράτες  Έλληνες, με μπροστάρη τον Αλέξη  είπαμε ΟΧΙ. Το Ελληνικό θα γίνει Ριβιέρα, θέλουν δεν θέλουν ο Σαμαράς, ο Μπένυ, και τα τσιράκια τους.

Προηγήθηκαν ασυνάρτητες κραυγές για δήθεν υπέρμετρη φορολόγηση, κόψιμο συντάξεων, κόφτες, και λοιπά «γαλάζια άλογα». Μόνο που η κυβέρνηση του Αλέξη του Τσίπρα δεν τους έκανε το χατίρι, και έτσι τα αδέσποτα κοπρόσκυλα που παριστάνουν την αντιπολίτευση, συνεχίζουν να ουρλιάζουν ασταμάτητα, ξύνοντας τα αχαμνά τους, την ώρα που το καραβάνι της προόδου, με οδηγούς τον Αλέξη και τον Πάνο, προχωράει ακάθεκτο μπροστά. 

Αφήνοντας πίσω του τους αντωνάκηδες και τους κούληδες να κλαίνε στα τέσσερα την μοίρα τους, αυτήν που τους επιφύλαξε ο πάντα κυρίαρχος λαός. Γι αυτό, μην έχοντας άλλα όπλα στην φαρέτρα τους, αφού ότι και να είπαν, ότι και να προέβλεψαν, διαψεύστηκε παταγωδώς, έβαλαν μπροστά την ατμομηχανή της συκοφάντησης της λαϊκής αξιοπρέπειας, έβαλαν μπροστά τα χαλκεία παραπληροφόρησης, και οργανώνουν τώρα συλλαλητήρια και πορείες για την 15/6, που όμως κινούνται στα όρια της νομιμότητας. Και όχι μόνο αυτό, αλλά σαμποτάρουν και την πορεία της οικονομίας, αφού με αυτά τα καραγκιοζλίκια στο Σύνταγμα δεν πλήττεται η τρόικα, ούτε ιδρώνει το αυτί της περήφανης κυβέρνησης, αλλά χτυπιούνται αλύπητα οι απλοί μαγαζάτορες και καταστηματάρχες του κέντρου. Πλήττεται δηλαδή η αγορά, που ο Αλέξης και οι συνεργάτες του κάνουν τα πάντα για να ορθοποδήσει μετά από την λαίλαπα των σαμαροβενιζέλων που προηγήθηκε, και που κόντεψε να μας μετατρέψει σε Σουδάν. Χώρια η άσχημη εικόνα που δίνεται στους επισκέπτες τουρίστες…
Γι αυτό, ο κάθε εχέφρων Έλληνας, θα πρέπει να το σκεφτεί δυο φορές πριν αποφασίσει να συμμετάσχει στην υπονόμευση του μέλλοντός μας… να πάρει δηλαδή μέρος στις στημένες αντικυβερνητικές φιέστες των δανδήδων φοροφυγάδων, που αποτελούν βούτυρο στο ψωμί των εχθρών του ελληνισμού. Που βάλλουν κατά του λαού! Φωτιά να τους κάψει…


Μήτσος (φίλος του Στρέιντζ)

ΥΓ- Η ελληνική αριστερά δεν μάσησε στους ιμπεριαλιστές, ο Βελουχιώτης δεν γονάτισε στους ναζιστές, και θα τρομάξει ο Αλέξης από τον… Γιακουμάτο; Χα χα χα…
Χίλια χρόνια αριστερά ρε θα έχουμε… Αλέξη θα λέτε και θα κλαίτε!

Διότι να θυμόσαστε: Το δικό μας  μνημόνιο είναι ευλογία!

.Έχουν μπερδέψει τα κοράκια με τους επενδυτές!

Να το πούμε όπως ακριβώς είναι: Τα παιδιά δεν μπορούν! Δεν θέλουν! Δεν το αντέχουν! Είναι ιδεοληπτικοί, ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν. Στην προσπάθειά τους να καλύψουν την ανικανότητά τους λένε παλαβομάρες: Ότι η ανάπτυξη θα έρθει με τους υψηλούς φόρους! Ονειρεύονται επενδυτές, αλλά μάλλον εννοούν τα κοράκια των πλειστηριασμών.

 Η μοναδική «αξιόλογη επενδυτική δραστηριότητα» για το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι η αγορά κόκκινων δανείων από τα εξειδικευμένα funds. Όπως συμβαίνει και στην φύση, κάποιος πρέπει να κάνει την βρώμικη δουλειά, να εξαφανίσει τα πτώματα. 

Αυτό θα συνέβαινε αργά ή γρήγορα. Κι είναι ο μόνος τρόπος για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στην αγορά. Αν δεν τελειώνουμε με τα κόκκινα δάνεια δεν υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει ανάκαμψη στην Οικονομία. Είναι σαν να προσπαθεί κανείς να σπείρει σιτάρι σε ένα χωράφι γεμάτο κοτρώνες…

 Το πρόβλημα είναι ότι είχαν πείσει τον κόσμο ότι αυτό ήταν κακό πράγμα. Ένας από τους λόγους που πολλαπλασιάστηκαν τα κόκκινα δάνεια ήταν η αίσθηση που καλλιεργήθηκε στην κοινωνία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έφερνε την… σεισάχθεια!

 Κι ένας δεύτερος λόγος το γεγονός ότι πολλοί προτίμησαν να μεταφέρουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, να «κοκκινίσουν» τα δάνειά τους και να ποντάρουν στο σενάριο της δραχμής. Τα κόκκινα δάνεια είναι παιδιά της κρίσης. Αλλά δεν θα είχαν φτάσει σε τόσο υψηλό αριθμό αν δεν είχαν δημιουργηθεί προσδοκίες για μία πραγματικά… κόκκινη διακυβέρνηση!

Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ότι τα παλικάρια που μας κυβερνούν βλέπουν τον έναν μετά από τον άλλον τους εκπροσώπους των «funds» και νομίζουν ότι βλέπουν τους… επενδυτές. Τα έχουν μπερδέψει. Επενδύσεις δεν είναι το πούλημα των κόκκινων δανείων. Επενδύσεις είναι τα εργοστάσια, τα projects στον αγροτικό τομέα, οι νέες καινοτόμες επιχειρήσεις. Επενδύσεις σημαίνει νέες θέσεις εργασίας, σημαίνει δημιουργία.

Όλα αυτά απέχουν πολύ από τις ιδέες Σταθάκη. Με την υψηλή φορολογία δεν θα προσελκύσετε επενδύσεις κύριε Υπουργέ. Το πολύ-πολύ να κλείσετε ραντεβού με τα κοράκια για την επόμενη φουρνιά των κόκκινων δανείων. Με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση δεν πρόκειται να έρθει η ανάπτυξη.

Αν θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα θα πρέπει να κατέβουν από το τραίνο της αριστερής παραφροσύνης και να προσπαθήσουν να λειτουργήσουν με τους όρους της αγοράς. Να μειώσουν τους φόρους, να μειώσουν το κράτος και να δώσουν ευκαιρίες στην επιχειρηματικότητα.
Το κακό είναι ότι δεν μπορούν. Όταν οι «δεξιοί» της κυβέρνησης, όπως ο κ. Σταθάκης, μας λένε ότι η ανάπτυξη θα έρθει με την υψηλή φορολογία, τότε δεν υπάρχει σωτηρία…


Θανάσης Μαυρίδης

.Όταν οι τύραννοι φοβούνται…

Οι δηλώσεις Φίλη για την δια-δικτυακή συγκέντρωση της 15ης Ιουνίου, στο Σύνταγμα, με αίτημα να παραιτηθεί η Κυβέρνηση Τσίπρα, δείχνει πως έχουμε να κάνουμε με ακραίους ιδεοληπτικούς ολοκληρωτικής νοοτροπίας. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο… 

Προσπαθούν να το κρύψουν, οι καψεροί, αλλά δεν μπορούν. Τους «βγαίνει»… Κατά το παλαιό εκείνο: - Θέλει η… Πόπη να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει! (Εντάξει η αυθεντική έκφραση δεν λέει «Πόπη», αλλιώς το λέει, αλλά συνεννοηθήκαμε…). Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά. Μη πέφτετε κι από τα σύννεφα κιόλας… Γιατί μας είπε ο Φίλης πως η διαδήλωση «βρίσκ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.