.Ευ. Βενιζέλος: Δεν υπάρχει περιθώριο δεύτερων εκλογών

«Δεν υπάρχει περιθώριο δεύτερων εκλογών αν θέλουμε να διασώσουμε την οικονομία και την προοπτική της χώρας», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Action24» και σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι κρίσιμο μέγεθος ώστε να δηλώσει την επιθυμία και πρόθεσή του να συμπράξουν όλοι μετεκλογικά. 

Κληθείς να εκτιμήσει αν θα κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ κι αν θα μπορέσει να σχηματιστεί κυβέρνηση άμεσα, εξέφρασε την ελπίδα να κερδίσει τις εκλογές ο λαός, δηλαδή η πολιτική πραγματικότητα, γιατί αν τις χάσει η πολιτική πραγματικότητ...περισσότερα »

.Μ. Ντράγκι: Η ΕΚΤ δεν διαθέτει «άπειρες δυνατότητες»

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν διαθέτει «άπειρες δυνατότητες» για την υποστήριξη της ευρωζώνης, που βρίσκεται στο χείλος του αποπληθωρισμού, δηλώνει ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Die Zeit, δίνοντας μία ακόμη ένδειξη για το ότι επίκειται μαζική αγορά κρατικών τίτλων χρέους.

«Ολα τα μέλη του συμβουλίου των κυβερνητών είναι αποφασισμένα να εκπληρώσουν την αποστολή τους. Φυσικά, υπάρχει διάσταση απόψεων σχετικά με τον τρόπο που αυτό πρέπει να γίνει. Αλλά δεν ισχύει ότι οι δυνατότητές μας είναι άπειρες» δηλώνει ο Μάριο Ντράγκι στην εβδομαδιαία Die Zeit που κυκλοφορεί αύριο.

«Βρισκόμαστε σε μία κατάσταση όπου οφείλουμε να μειώσουμε περαιτέρω τα βασικά επιτόκια, αλλά αυτό δεν είναι πλέον δυνατό» με το βασικό επιτόκιο στο 0,05%, εξηγεί ο Μάριο Ντράγκι. 

«Αυτήν τη στιγμή πρέπει να προσφύγουμε σε μη συμβατικά μέσα, δηλαδή στην τροποποίηση του μεγέθους και της σύνθεσης του ισολογισμού της ΕΚΤ».

.«Καταρρέουν τα ψέματα και η κινδυνολογία»

Μύθο χαρακτηρίζει τα περί «στραγγαλισμού» της τραπεζικής ρευστότητας ως συνέπεια ανάληψης κυβερνητικής ευθύνης από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Γραφείο Τύπου του κόμματος σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα. «Η κινδυνολογία της αποσταθεροποίησης των τραπεζών και του Grexit υπάρχει μόνο στον λόγο της ΝΔ. 

Η πραγματικότητα καταρρίπτει τη μυθολογία του φόβου που καλλιεργεί η απερχόμενη κυβέρνηση των Μνημονίων και της υποταγής» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «ο μύθος του στραγγαλισμού της τραπεζικής ρευστότητας ως συνέπεια της ανάληψης κυβερνητικής ευθύνης από τον ΣΥΡΙΖΑ, διαψεύδεται από τη σημε... περισσότερα »

.«Δεν έπαιξα την τύχη της χώρας στα ζάρια»

Μόνο η παρουσία του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Βουλή θα επιβάλλει τη συνεργασία για την πρόοδο, με σταθερή και ασφαλή πορεία της χώρας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επιτέθηκε σε Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τη δική του στάση στάση είπε «δεν έπαιξα την τύχη της χώρας στα ζάρια». 

«Κανένα κόμμα δεν μπορεί να κυβερνήσει μόνο του, γιατί το έργο που πρέπει να γίνει, θέλει πολλές πλάτες», επισήμανε ο κ. Παπανδρέου κατά την ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος στη Θεσσαλονίκη, που έγινε στο συνεδριακό κ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.