.Με αρχές και όραμα

ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ 

Τ​​ο ελληνικό «σύστημα» συμπεριφέρεται συχνά σαν κοπάδι. Είναι και αυτό ίσως χαρακτηριστικό ενός ψευτοκατεστημένου που δεν έχει όραμα, αρχές και πυξίδα. Πάει με το ρεύμα, αρκεί να έχει την αίσθηση πως τα συμφεροντά του είναι καλά φυλαγμένα. 

Τώρα λοιπόν η μόδα είναι ο «τσιπρισμός». Πριν από τις τελευταίες εκλογές, ήταν ήδη διαδεδομένη η πεποίθηση σε πολλά αθηναϊκά σαλόνια πως ο κ. Τσίπρας θα μετακινείτο πολύ γρήγορα στο κέντρο, θα έκλεινε ακόμη πιο γρήγορα μια συμφωνία με τους δανειστές και η χώρα θα απογειωνόταν. Τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη. Ο κ. Τσίπρας πατ... περισσότερα »

.Της δημοσκόπησης το κάγκελο

Τάκης Καραγιάννης 
«Ήταν η δεκαετία που επέτρεψε στους ανθρώπους να ονειρευτούν. Η Ελλάδα ασφυκτιούσε πυρακτωμένη ανάμεσα στο μυστρί του Παττακού και στο συρτάκι του Δαλιανίδη». Σε μια συνέντευξή του, προ κρίσης, ο Διονύσης Σαββόπουλος περιέγραφε με τα παραπάνω λόγια τη δεκαετία του '60. 

Τη δεκαετία του '60, επίσης, παρατηρήθηκε το φαινόμενο της ηλικιακής ψήφου. Κάτι που εμφανίζεται και πάλι στις μέρες μας. Το είδαμε το 2012 -σε κάποιο βαθμό-, το είδαμε τον περασμένο Ιανουάριο και μένει να φανεί εάν θα το δούμε και σε περίπου 20 ημέρες. Χοντρικά, το φαινόμενο της ηλικιακής ψήφου περι...περισσότερα »

.Η παρακμή ως πρόταση...

*Σχόλια**Γιάννης Παντελάκης * 
Για κάποιον περίεργο λόγο που τα κανάλια ξέρουν, ο Βασίλης Λεβέντης εμφανίζεται στα τηλεοπτικά παράθυρα σαν ένας αξιόπιστος πολιτικός. 

Τον καλούν συνήθως μόνο του, κάτι που παρεπέμπει σε μια πολιτική προσωπικότητα που δεν μπορεί να ενταχθεί σ' ένα πάνελ με βουλευτές άλλων κομμάτων. 

Δεν είναι πια ο γραφικός που εμφανιζόταν σε trash κανάλια, έπινε τον φραπέ του σαν να βρίσκεται στο σαλόνι του και μεταμεσονύκτιες συνήθως ώρες μίλαγε μόνος του στην τηλεοπτική κάμερα βρίζοντας όσους μπορούσε και με όποιον τρόπο μπορούσε. Δεν είναι ο βαρετός αυτός κύριος που ... περισσότερα »

.Δεν σας έφτασε η μία δοκιμή;

Σχεδόν σε προπηλάκιζαν. «Πώς τολμάς να μιλάς έτσι για έναν άνθρωπο που δεν έχει δοκιμαστεί;», σου έλεγαν, εάν τολμούσες πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου να αμφισβητήσεις τον «άφθαρτο» Τσίπρα. «Όλους τους άλλους τους έχουμε δοκιμάσει, αυτόν να μην τον δοκιμάσουμε;», σου πετούσαν αξιωματικά. 

Μάταια προσπαθούσες να τους εξηγήσεις ότι ο τυχοδιωκτισμός του ανδρός φαίνεται καθαρά και μόνον από το ότι επιλέγει να τινάξει τα πάντα στον αέρα, την ώρα ακριβώς που πάμε καλύτερα. Όχι, σου λέγανε, να δώσουμε «και σε αυτόν μια ευκαιρία». Και τώρα που του τη δώσαμε; Τι απέγινε η «ευκαιρία»; Ένα α...περισσότερα »

.Ανατροπές στα επαγγέλματα -Ποια ανοίγουν, τι αλλάζει

Σαρωτικές αλλαγές στην αγορά και σε επαγγέλματα φέρνει το Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα με τους δανειστές. 

Με τις διατάξεις που ψηφίστηκαν, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Εθνος» επιδιώκεται να ανοίξει ο ανταγωνισμός, να αρθούν τα εμπόδια στην παραγωγή και διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών, να έρθουν επενδύσεις και να προκληθεί αποκλιμάκωση των τιμών του καταναλωτή. 

Οι αλλαγές αφορούν την αγορά του γάλατος, του ψωμιού, το καθεστώς των εκπτώσεων, τα φαρμακεία, καθώς και τις αγορές της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου. Επίσης, αλλαγές επέρχονται στα τουριστικά καταλύμ... περισσότερα »

.Times: Τι μπορεί να σώσει την υπερχρεωμένη Ελλάδα

Υπάρχει ακόμη πιθανότητα να συμβεί ένα Grexit; Τι μπορεί να κρατήσει την Ελλάδα στο δρόμο της επιστροφής στην κανονικότητα; Τι θα συμβεί αν οι όροι της συμφωνίας δεν τηρηθούν; Σε αυτά και κάμποσα άλλα ερωτήματα, οι Times του Λονδίνου απαντούν, αλλά ουσιαστικά θέτουν τις βάσεις για τη σκιαγράφηση του παρόντος σκηνικού. 

Λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία για ένα νέο πακέτο διάσωσης, αλλά και ελάχιστες εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Το σίγουρο είναι ότι η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι αρκούντως φιλόδοξη, επομένως μπορεί να δίνει ένα πρόσκαιρο κλίμα αισιοδοξίας, αλλά δεν αποκρούει... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.