.Αντωνης Πεττας ξανακερδίζουμε τις γειτονιές μας! ...Υποψήφιος Δήμαρχος Ζωγράφου

Αντώνης Πέττας, ξανακερδίζουμε τις γειτονιές μας! Να μην ξεχαστούν και πάλι μετά τις εκλογές Δεν μπορούμε να μιλάμε για μεγάλα έργα στο Ζωγράφου, όταν δεν έχουμε λύσει τα μικρά προβλήματα στις γειτονιές μας. Πολλοί θα μιλήσουν σ’αυτές τις εκλογές για μεγάλα έργα και μεγάλα προγράμματα. 

Όμως την ίδια ώρα ο δημότης του Ζωγράφου θα συνεχίσει να βρίσκει απέναντι του μια σειρά από καθημερινά προβλήματα, που παραμένουν επί σειρά ετών άλυτα. Ελλιπής καθαριότητα, στενά και σπασμένα πεζοδρόμια, λακκούβες στους δρόμους, αφώτιστοι δρόμοι, λίγο πράσινο και αυτό χωρίς φροντίδα. Δεν μπορούμε να μ... περισσότερα »

.Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

 Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπογραφούν οι υπουργικές αποφάσεις για την ενεργοποίηση του πιλοτικού προγράμματος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. 

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, η επιλογή θα γίνει με εισοδηματικά κριτήρια και το ποσό που θα δοθεί ανά άτομο είναι 200 ευρώ. Το ποσό θα προσαυξάνεται κατά 70 ευρώ για τον σύζυγο ή τη σύζυγο και κατά 50 ευρώ για το κάθε παιδί. 

Όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια αλλά λαμβάνουν ήδη κάποιο προνοιακό επίδομα θα λαμβάνουν τη διαφορά.  
Για την πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος έχουν εγγραφεί 20 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2014, που προέρχονται από το πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού

.Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους της και γυρίζει σελίδα

 Την πεποίθηση ότι η εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη ενισχύεται, εξέφρασε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από τις Βρυξέλλες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά το πέρας των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Ιδιαίτερα θετικό για την εικόνα της χώρας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το τελευταίο διήμερο που πέρασε.

Όπως τόνισε, η Ελλάδα απέσπασε θετικά σχόλια, από όλες τις πλευρές, για την επιτυχημένη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στην Αθήνα για την επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος και για την αποφασιστική προώθηση των μεταρρυθμίσεων.
«Όλοι πια υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους της και γυρίζουμε σελίδα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Ελλάδα το τελευταίο διήμερο απέσπασε θετικά σχόλια για τις επιτυχίες της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και όπως τόνισε ο Αντ. Σαμαράς, μέσα σε δυόμιση μήνες, η ελληνική Προεδρία έκλεισε 54 νομοθετικές πρωτοβουλίες σε δύσκολα ζητήματα που βρίσκονταν για αρκετό καιρό σε εκκρεμότητα.

«Είναι άδικο αλλά και στενάχωρο για τον κόσμο, την ώρα που η Ελλάδα ανοίγει τα φτερά της να βγει από το τέλμα να υπάρχουν παραφωνίες» δήλωσε, εξάλλου, ο πρωθυπουργός ερωτηθείς για τις ενδοκυβερνητικές αναταράξεις ως συνέπεια των αποφάσεων για την αγορά του γάλακτος στην Ελλάδα.

.Υποχωρούν τα ελληνικά ομόλογα μετά τη δήλωση του Οίκου S&P

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μειώνονται ελαφρά, μετά τη δήλωση του Οίκου Standard & Poor's ότι μπορεί να αναβαθμίσει το αξιόχρεο της Ελλάδας εάν η αύξηση του ΑΕΠ της είναι πιο σημαντική, ενώ διατήρησε σήμερα το αξιόχρεο σταθερό σε μη επενδυτική κατηγορία (Β-/Β) με σταθερή προοπτική, αναφέρει δημοσίευμα του Ρόιτερ.

Ο Οίκος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ελληνική οικονομία βρίσκει σταδιακά νέα ισορροπία, προσθέτοντας ότι η σταθερή προοπτική αντανακλά την εκτίμησή του ότι δεν θα υπάρξει νέα αναδιάρθρωση των ελληνικών ομολόγων. 

Αυτά τα θετικά σχόλια είναι τα τελευταία μίας σειράς αισιόδοξων ειδήσεων για την Ελλάδα, η οποία πέτυχε αυτή την εβδομάδα συμφωνία για την εκταμίευση νέων δόσεων από το πρόγραμμα στήριξης, μετά από διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σημειώνει το δημοσίευμα.

Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων μειώθηκε τρεις μονάδες βάσης στο 6,96%, ακολουθώντας και πάλι συγκρατημένα την πτωτική κίνηση που την οδήγησε σε χαμηλό τεσσάρων ετών αυτή την εβδομάδα.

.«Προσωρινή η ανακούφιση στην αγορά από τη διανομή του πλεονάσματος»

Η διανομή πλεονάσματος με τη λογική της εκλογικής στόχευσης -και μάλιστα πλεονάσματος που έχει προκύψει από την υπερφορολόγηση φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, την αναστολή πληρωμής χρεών του δημοσίου προς τις επιχειρήσεις και με την ύπαρξη τεραστίων ελλειμμάτων στο ασφαλιστικό σύστημα- δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω από μια ελάχιστη και προσωρινή ανακούφιση στην αγορά και την οικονομία, χωρίς όμως θεμελίωση κάποιας προοπτικής εκκίνησης της διαδικασίας για επίτευξη βιώσιμης ανάκαμψης και ανάπτυξης στη συνέχεια.

Αυτό αναφέρει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας με αφορμή την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα. Τονίζει ότι οι μικρομεσαίοι επιδιώκουν άμεσα την επίτευξη συγκεκριμένων κομβικών στόχων όπως, μεταξύ άλλων, μείωση της δημόσιας κατανάλωσης και αντίστοιχη μείωση της φορολόγησης μέσω ενός φορολογικού συστήματος απλού σταθερού και δίκαιου.

.Η ΕΕ επεκτείνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, να επεκτείνουν τη λίστα των στοχευμένων κυρώσεων που έχουν επιβληθεί εξ αιτίας της κρίσης στην Ουκρανία με 12 επιπλέον ονόματα και προειδοποίησαν ότι θα μπορούσαν να ληφθούν περαιτέρω οικονομικά μέτρα κατά της Ρωσίας, αν η κατάσταση στην Ουκρανία επιδεινωθεί.

Στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ετοιμάσει μια αξιολόγηση των πιθανών επιπτώσεων των ευρύτερων οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Ανέφερε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να στείλει μια αποστολή παρατηρητών στην Ουκρανία, εάν ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη ( ΟΑΣΕ) αποτύχει να υποβάλει τη δική του αποστολή.
Εξάλλου, η ΕΕ αποφάσισε να ακυρώσει τη Σύνοδο Κορυφής με τη Ρωσία που ήταν προγραμματισμένη για τις 3 Ιουνίου. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.