.Σκληρή γλώσσα κατά των επικριτών

Σκληρή απάντηση στις αποδοκιμασίες που δέχθηκε τη Δευτέρα, έδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του στην εκδήλωση στο Ζάππειο για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χρέωσε ευτελείς συμπεριφορές «κλακαδόρων» που δεν ανήκουν στη Δημοκρατική Παράταξη, την προσβάλλουν και βιάζουν τις δημοκρατικές αξίες. 
«Δεν έχουμε καμία σχέση, ηθική και πολιτική, με τα φαινόμενα αυτά ... δεν ανήκουν στην παράταξη», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε  «δεν με αφορούν, μετείχα ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να δώσω ένα μήνυμα συστράτευσης». 
Αναφερόμενος στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε πως «τα παιχνίδια με τους θεσμούς απαγορεύονται και όταν γίνονται τιμωρούνται» και τόνισε πως ο τόπος μπορεί να πορευτεί μέσα από την αποκατάσταση της εθνικής ενότητας. Πρότασή μας, πρόσθεσε, είναι η συνεργασία των προοδευτικών, υπεύθυνων δυνάμεων, επαναλαμβάνοντας πως «το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι συμπλήρωμα κανενός, είναι ο τρίτος πόλος, είναι η λύση που εγγυάται την ασφαλή πορεία του τόπου».

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αποδοκίμασε τα όσα συνέβησαν στην εκδήλωση της Δευτέρας εις βάρος του κ. Βενιζέλου. Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι χρειάζεται αναβίωση σε πρόσωπα και ιδέες και πως κάποιοι παραμένουν στενά προσηλωμένοι στο παρελθόν, ενώ πρόσθεσε ότι η κρίση δεν ήλθε από το  πουθενά αλλά από το συντεχνιακό και πελατειακό κράτος.
Ο πρώην πρωθυπουργός άσκησε κριτική και στην προεκλογική τακτική του Γιώργου Παπανδρέου, λέγοντας χαρακτηριστικά «θυμηθείτε τι στοίχισε στη χώρα και στο κόμμα το "λεφτά υπάρχουν"».
Αναφερόμενος μάλιστα στο ενδεχόμενο εκλογών δήλωσε χαρακτηριστικά «Μας διαβεβαιώνουν ότι οι εκλογές δε θα γίνουν σύντομα αλλά όλα είναι αβέβαια». 

.«Παραγωγικές» οι συζητήσεις με την τρόικα- «7ετές ομόλογο μέχρι το τέλος του 2014»

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις που είχαν σήμερα στο Παρίσι ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ν. Δένδιας, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ι Βρούτσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χ. Αθανασίου και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κ. Μητσοτάκης με τους εκπροσώπους της τρόικας .

«Είχαμε παραγωγικές συζητήσεις σήμερα με τους υπουργούς. Θα έχουμε μία επισκόπηση αύριο και ελπίζουμε να έχουμε την πλήρη αξιολόγηση προς τα τέλη Σεπτεμβρίου», δήλωσε μετά τις συνομιλίες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ντέκλαν Κοστέλο .

Κατά τη διάρκεια των σημερινών συναντήσεων, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τέθηκαν από ελληνικής πλευράς τα θέματα, αρμοδιότητας κάθε υπουργού, που πρέπει να προωθηθούν, με την τρόικα να επιφυλάσσεται να παρουσιάσει στις αυριανές συναντήσεις τις δικές της θέσεις

Αύριο , σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αναμένεται να γίνει μια συνολική ανασκόπηση και να δοθούν απαντήσεις στα θέματα που τέθηκαν και θα τεθούν στην διαπραγμάτευση όπως για τις φοροαπαλλαγές , τον ΕΝΦΙΑ , τα δάνεια , τους πλειστηριασμούς κλπ.

.Βαρύ το κόστος για την ΕΕ από το ρωσικό εμπάργκο

Το ρωσικό εμπάργκο στις εισαγωγές τροφίμων από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε αντίποινα για τις κυρώσεις που επέβαλαν για τη στάση της Μόσχας στην ουκρανική κρίση, ενδέχεται να στοιχίσει στις Βρυξέλλες 5 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε έναν χρόνο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς που επικαλείται ένα εσωτερικό έγγραφο της ΕΕ.

Η Ρωσία, η δεύτερη σε μέγεθος αγορά τροφίμων για τις χώρες της ΕΕ μετά τις ΗΠΑ, κήρυξε εμπάργκο στην εισαγωγή φρούτων, λαχανικών, γαλακτοκομικών προϊόντων και κρέατος στις 6 Αυγούστου. 

Οι μεγάλοι εξαγωγείς φρούτων και λαχανικών, όπως η Πολωνία και η Ολλανδία, αισθάνονται ήδη τις επιπτώσεις του εμπάργκο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναζητά τρόπους για να αποζημιώσει τους αγρότες και να βρει νέες αγορές για τα ευρωπαϊκά προϊόντα.

"Οι προσωρινοί περιορισμοί που εφαρμόζει η Ρωσία ενδεχομένως θέτουν σε κίνδυνο εμπόριο αξίας 5 δισεκατομμυρίων ευρώ" αναφέρεται στο έγγραφο αυτό που δόθηκε σήμερα σε Ευρωπαίους Επιτρόπους στις Βρυξέλλες.

.Σ. Βούλτεψη: Σε θετικό κλίμα οι διαπραγματεύσεις στο Παρίσι

Σε θετικό κλίμα διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους στο Παρίσι, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Το κλίμα είναι θετικό. Διαπιστώθηκε ότι ο προϋπολογισμός στο 7μηνο είναι εντός στόχων», τόνισε μεταξύ άλλων η Σοφία Βούλτεψη και πρόσθεσε ότι:«Η ελληνική πλευρά έθεσε καθαρά την ανάγκη να υπάρξει και έμπρακτη αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού? Οι εταίροι αναγνώρισαν όλη αυτή την προσπάθεια».

«Η διαπραγμάτευση στο Παρίσι γίνεται βάσει σχεδίου», επισήμανε, προσθέτοντας πως ο πρωθυπουργός έδωσε κατευθύνσεις στους υπουργούς. «Παρακολουθεί και παρακολουθούσε μέχρι αργά χθες το βράδυ τη διαπραγμάτευση», είπε ακόμα. Η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολίασε και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στις συναντήσεις του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα με τους κοινωνικούς φορείς, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όταν συμφωνείς με όλους κάτι δεν πάει καλά». 

«Χθες ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε και με τον ΣΕΒ, τους βιομηχάνους, είχε συμφωνήσει και με τους εμπόρους προηγουμένως και με τη ΓΣΕΕ και με την ΑΔΕΔΥ. Όταν συμφωνείς με όλους αυτούς, κάτι δεν πάει καλά» είπε η Σοφία Βούλτεψη. «Επειδή προέρχομαι από τον συνδικαλισμό, δεν υπάρχει αυτό το πράγμα που λέμε τώρα ότι βάζω τον άλλον να πληρώσει και ησυχάζει ο κόσμος» πρόσθεσε η κ. Βούλτεψη.

.Καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους για τα παιδιά της Συρίας

Μια ξεχωριστή συναυλία αφιερωμένη στα παιδιά παρουσιάζουν σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες, την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, με σκοπό την ενίσχυση και συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου, στην Κόμπανι της Βόρειας Συρίας. 

Οι Γιάννης Ζουγανέλης, Σταμάτης Κραουνάκης, Διονύσης Τσακνής, Βασίλης Λέκκας, Γιώτα Νέγκα, Νένα Βενετσάνου, Καλλιόπη Βέττα, Ερωφίλη, Αντώνης Μιτζέλος, Σταμάτης Μορφονιός, Διονύσης Καλαφάτης, Perseus Dream, θα ενώσουν τις φωνές τους σε μια συναυλία που διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό «Σύνδεσμο Επιστημόνων- Καλλιτεχνών για τα παιδιά της Βόρειας Συρίας», που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Unesco.

Στην παράσταση συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί: Ελένη Γερασιμίδου, Κάτια Γέρου, Δήμητρα Χατούπη. Επίσης, σε ένα «πάντρεμα των τεχνών», στο Κτίριο «Νέοι Φούρνοι» στην Τεχνόπολη, θα παρουσιαστεί έκθεση με έργα των φοιτητών της σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας της Φλώρινας, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τον ίδιο σκοπό.  Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 4 Σεπτεμβρίου, στις 20:00 και η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 11:00 - 13:00 μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου, ημέρα της μεγάλης συναυλίας.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.