.«Έφυγε» ο Εμμανουήλ Κριαράς

Πέθανε  στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, πλήρης ημερών, πλήρης ιδεών, φρονημάτων, οραμάτων, προσφοράς, πλήρης έρωτα και γνώσης και συνείδησης και παραγωγής  ο καθηγητής Εμμανουήλ Κριαράς - η γηραιότερη εν ζωή (μέχρι σήμερα) προσωπικότητα της χώρας.

Πέρασαν 107 χρόνια από το Νοέμβριο του 1906 οπότε γεννιόταν στον Πειραιά ο Εμμανουήλ Κριαράς, πέρασαν περί τα 100 από την παιδική του ζωή στη Μήλο, την εφηβική αργότερα στην Κρήτη (τόπο καταγωγής των γονιών του), την Αθήνα ύστερα για σπουδές στη Φιλοσοφική σχολή και για εργασία (επί 20 συνεχή χρόνια στο Μεσαιωνικό Αρχείο της Ακαδημίας Αθηνών). 

Μεσολάβησε το Μόναχο και το Παρίσι κι ύστερα "ανέβηκε" στη Θεσσαλονίκη (Από το 1950 οπότε εκλέχτηκε στη θέση του τακτικού καθηγητή της μεσαιωνικής ελληνικής φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της). Μέχρι το 1968 δίδασκε κυρίως μεσαιωνική φιλολογία. Ήταν τότε που τον εξώθησε σε παραίτηση- συνταξιοδότηση η Χούντα. Έκτοτε, ήταν ομότιμος καθηγητής (συνταξιούχος) επί  45 χρόνια .

.Έσκασε το λάστιχο νταλίκας και σκόρπισε χασίς στο οδόστρωμα

Νταλίκα με αλβανικές πινακίδες που είχε τεθεί σε παρακολούθηση από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων έκρυβε στους τροχούς περίπου 20 κιλά χασίς. 

Οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν αργά χθες το βράδυ, στην παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων- Τρικάλων στο ύψος του Δρίσκου, είδαν να σκάει ένας τροχός και να σκορπίζεται στο οδόστρωμα το χασίς. Αμέσως σταμάτησαν το όχημα και εντόπισαν επιμελώς κρυμμένα σε τέσσερις τροχούς, 19 κιλά και 665 γραμμάρια χασίς.

Ο 53χρονος Αλβανός οδηγός συνελήφθη και κατασχέθηκε το όχημα.

.Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ

Εντατικές είναι οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών και των συνεργών τους, της ληστείας που σημειώθηκε την Παρασκευή σε υποκατάστημα τράπεζας στο Δίστομο. 

Οι ληστές πέρασαν με φουσκωτό ταχύπλοο απέναντι στο Ξυλόκαστρο, όπου στην περιοχή Λουτρά απελευθέρωσαν τον ταμία της τράπεζας που είχαν πάρει μαζί ως όμηρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κακοποιοί τον έριξαν στη θάλασσα και αυτός κολύμπησε μόνος του ως την ακτή.

.Σχεδιάζουν, υποτίθεται

Διαβάζω* ότι στον ΣΥΡΙΖΑ εργάζονται εντατικά αυτές τις μέρες γιατί θέλουν να κλείσουν μερικές εκκρεμότητες, όπως λένε, σε σχέση με την ολοκλήρωση του προγράμματός τους. Για την ακρίβεια, πρόκειται για το φορολογικό, για την αναπτυξιακή πολιτική, για την ανεργία και για τα «κόκκινα» δάνεια. Δηλαδή, για ΟΛΑ. 

Γιατί αν ένα κόμμα δεν έχει πρόγραμμα γι' αυτά τα θέματα, δεν βλέπω για ποια μπορεί να έχει. *Αλλά*, αν θυμάμαι καλά, είναι πάνω από χρόνος που οι συριζαίοι άρχισαν να ζητάνε πιεστικά εκλογές θεωρώντας πως έφτασε η ώρα που πρέπει ν' αναλάβουν την εξουσία για να σώσουν τη χώρα... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.