.Γιούνκερ προς Τσίπρα: «Δεν σε καταλαβαίνω... Δεν μπορώ να βγάλω λαγό από το καπέλο»

*Εντονα επικριτικός απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα ήταν ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.* 

Ο πρόεδρος της Κομισιόν φέρεται να δήλωσε συγκεκριμένα ότι έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τον Ελληνα πρωθυπουργό ότι δεν πρέπει να θεωρεί ότι ο ίδιος θα μπορέσει να αποτρέψει ενδεχόμενο ναυάγιο των διαπραγματεύσεων. 

Οπως είπε σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί στο γερμανικό περιοδικό το Σάββατο, η ελληνική κυβέρνηση παρεξήγησε προφανώς τις προσπάθειες που κατέβαλε τους τελευταίους μήνες, ως πρόεδρος της Κομισιόν, για να γεφυρωθ... περισσότερα »

.Ο Τσίπρας ή θα αποδεχθεί τους όρους, ή η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει την Δευτέρα

*Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στέλνει σκληρό μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση σε δήλωσή του σχετικά με την Εκτακτη Συνοδο Κορυφής της 22ας Ιουνίου.* 

Αποστέλλοντας ευθέως ένα σκληρό τελεσίγραφο προς την ελληνική κυβέρνηση, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τονίζει *ότι η Αθήνα πρέπει είτε να αποδεχθεί αυτό που κατά τον Ντόναλντ Τουσκ είναι μια καλή προσφορά ή να προχωρήσει στη χρεοκοπία.* 

«Στο τέλος της ημέρας θα πρόκειται για μία ελληνική απόφαση και ευθύνη. Υπάρχει χρόνος, αλλά μόνο λίγες μέρες», επισημαίνει στη δήλωσή του ο κ. Τουσκ, ο άνθρωπος που μετά τ... περισσότερα »

.Ζωή στα άκρα: Μηνύματα κατά κυβέρνησης, Στουρνάρα, αλλά και... διαδηλωτών

Τραβάει το σχοινί επικίνδυνα η Πρόεδρος της Βουλής, η οποία, μιλώντας σε δημοσιογράφους το μεσημέρι της Παρασκευής έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Κατ' αρχάς η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με το βλέμμα προς το Μαξίμου, χαρακτήρισε «όνειρο θερινής νυκτός» την πιθανότητα να έρθει στη βουλή η συμφωνία Ελλάδας-δανειστών με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και Σαββατοκύριακο. 

Απαντώντας σε ερώτηση για την μεγάλη διαδήλωση με σύνθημα «Μένουμε Ελλάδα» απέφυγε μεν να τοποθετηθεί, ωστόσο, παρέπεμψε σε σχετικό Tweet του επικεφαλής του γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, Πάνου Καρβούνη ... περισσότερα »

.Η κυβέρνηση έτοιμη να ρίξει στο τραπέζι το ζήτημα των πρόωρων συντάξεων – Αναμένει νέα πρωτοβουλία Γιούνκερ

Ως «αναμενόμενες, προβλέψιμες και αχρείαστες» χαρακτηρίζουν κύκλοι της κυβέρνησης τις δηλώσεις-τελεσίγραφα από ξένους αξιωματούχους. Ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι «Οι δηλώσεις αξιωματούχων με τη μορφή τελεσιγράφου είναι αναμενόμενες, προβλέψιμες και αχρείαστες. 

Δεν θα βλάψουν την ουσία των συζητήσεων, καθώς, υπάρχει βούληση για συμφωνία και εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση». 

Σημειωτέον, ότι το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Γιάννη Δραγασάκη με τη συμμετοχή του Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Νίκου Παππά και του Σπύρου Σαγιά. Στη συνάντηση έγινε αποτίμηση των μέχρι τώρα... περισσότερα »

.Το μήνυμα Πούτιν σε Τσίπρα: Βρες τα με τους δανειστές – Ξέχνα τα χρήματα

Ομιλίες, συναντήσεις, τετ α τετ, πολλές φωτογραφίες, μια υπογραφή αλλά χωρίς περαιτέρω αποτελέσματα είναι ο απόηχος του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα και της συνοδείας του στην Αγία Πετρούπολη. 

Μετά το τετ α τετ του πρωθυπουργού με τον Ρώσο πρόεδρο δεν έγιναν επίσημες δηλώσεις, ωστόσο, το μήνυμα που στέλνει η Μόσχα στην Αθήνα είναι ξεκάθαρο και την καλεί να συμφωνήσει με τους δανειστές. 

*Κρεμλίνο: Νιετ, Νιετ, Νιετ* Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, ο οποίος, όταν ρωτήθηκε εάν υπήρξε συζήτηση Πούτιν-Τσίπρα για οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, απάντησε με τ...περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.