.Δική της πρόταση διαξαγωγής δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ» θα καταθέσει η ΔΗΜΑΡ

Δική της διακριτή πρόταση διεξαγωγής δημοψήφισματος, με την οπτική και τις θέσεις της, για τη λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ» αποφάσισε να καταθέσει η ΔΗΜΑΡ. 

Αυτό αποφασίστηκε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, κατά πλειοψηφία -αφού δεν το ψήφισαν τα στελέχη της μειοψηφίας- στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. 

Ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, θα δώσει συνέντευξη Τύπου, στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία του κόμματος στην Αγίου Κωνσταντίνου για το ζήτημα αυτό, όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, πέντε βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, οι Θωμάς Ψύρρας, Κατερίνα Μάρκου, Σπύρος Λυκούδης και η Νίκη Φούντα που έστειλε σχετική επιστολή, δεν συμφώνησαν στο να στηρίξουν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ πρόταση δημοψηφίσματος εκφράζοντας διαφωνίες για το σκεπτικό που εξέφρασε η Κουμουνδούρου. Από τη συνεδρίαση απουσίασε ο αποδρομών από τη ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρη Ψαριανός.

.Θαν. Παφίλης: Αδύνατον να γίνει δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ, με τον σημερινό συσχετισμό δυνάμεων

Με το σημερινό συσχετισμό δυνάμεων είναι αδύνατον να γίνει δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ και αυτό που χρειάζεται είναι να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στο συνολικό πακέτο της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, τονίζει σε συνέντευξή του, στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ ΜΠΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

«Πρέπει να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις, να γίνει υπόθεση όλου του κόσμου,να αγωνιστούμε όχι μόνο κατά της "μικρής ΔΕΗ", αλλά συνολικά κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. 
Δεν υπάρχουν οι 180 βουλευτές, άρα το να εναποθέτεις όλο το πρόβλημα, ακόμη και της "μικρής ΔΕΗ" στο δημοψήφισμα, δεν κάνει καθόλου καλό. Αυτό που χρειάζεται είναι να δυναμώσει η λαϊκή πάλη, να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις, να γίνει υπόθεση όλου του κόσμου» σημειώνει κ. Παφίλης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τονίζει ότι «η κυβέρνηση επιστρατεύει τους απεργούς της ΔΕΗ και η δική μας θέση είναι οτι δεν έπρεπε να υπακούσουν. 
Οχι αυθαίρετα και απάνω, αλλά να γίνουν παντού γενικές συνελεύσεις, να υπάρξει λαική κινητοποίηση και από άλλες κοινωνικές ομάδες και να πάνε οι εργαζόμενοι κόντρα σε αυτή την απόφαση».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας είπε πάντως ότι συζητά την πρόταση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα, ο κ. Παφίλης υπογραμμίζει: «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να σταματήσει να παίζει επικοινωνιακά παιγνίδια και να αποφασίσει αν είναι με "τον αστυφύλαξ ή τον χωροφύλαξ". Γιατί δεν μπορεί να είναι και με τα δύο».

.FT: Ενδείξεις ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας

Στις ενδείξεις που υπάρχουν ότι η ελληνική οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει, αλλά και στα εμπόδια που πρέπει να ξεπερασθούν για να γίνει βιώσιμη η ανάπτυξή της, αναφέρεται η εφημερίδα Financial Times σε αφιέρωμά της με σειρά άρθρων. Σε άρθρο με τίτλο «Ενδείξεις ανάκαμψης για την Ελλάδα μετά από χρόνια πόνου», η εφημερίδα αναφέρει ότι εφέτος αναμένεται θετικός ρυθμός ανάπτυξης, που θα επιταχυνθεί το 2015, καθοδηγούμενος από τη μεγάλη άνοδο του τουριστικού τομέα, την αναθέρμανση των έργων υποδομών που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και την αύξηση των δανείων από τις πρόσφατα ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες. 

Στο ίδιο άρθρο σημειώνεται: «Η επιτυχής επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς κεφαλαιαγορές τον Απρίλιο έχει ενισχύσει την εμπιστοσύνη στις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της χώρας, ενθαρρύνοντας τα επενδυτικά ταμεία αντιστάθμισης κινδύνου (hedge funds) και εταιρείες επιχειρηματικών συμμετοχών να παρακολουθούν στενότερα τις ελληνικές εταιρείες που άντεξαν στην κρίση. 

Τα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού στο πρώτο 5μηνο δείχνουν ότι τα έσοδα κινούνται εντός του φετινού στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ. Αυτό δείχνει ότι η βελτίωση στην είσπραξη των φόρων συνεχίζεται, παρά το ότι μία μικρή ομάδα Ελλήνων που έχουν πολιτικές διασυνδέσεις είναι ακόμη σε θέση να αποφεύγουν να πληρώνουν το σύνολο των φορολογικών τους υποχρεώσεων». 

.Επτά μαχητές της Χαμάς νεκροί από αεροπορική επίθεση του Ισραήλ

Επτά μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς σκοτώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης ανακοίνωσε η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς. Ο θάνατος των μαχητών της παλαιστινιακής οργάνωσης είναι το μεγαλύτερο ενιαίο φονικό χτύπημα κατά της Χαμάς από το 2012 και την πολεμική αντιπαράθεση των οκτώ ημερών με το Ισραήλ. 

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου δεσμεύθηκε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου την Κυριακή «να κάνει ότι είναι απαραίτητο» για να αποκατασταθεί η ηρεμία στις νότιες ισραηλινές κοινότητες. 

Ο Νετανιάχου ανάφερε επίσης ότι είναι ενάντια σε κάθε βιασύνη για αντιπαράθεση με την Χαμάς, της οποίας το οπλοστάσιο περιλαμβάνει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που μπορούν να φτάσουν στη καρδιά του Ισραήλ έως και την επιχειρηματική πρωτεύουσα Τελ Αβίβ

.Τον Οκτώβριο η διεξαγωγή ιδρυτικού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υιοθέτησε ομόφωνα τη θέση για διεξαγωγή ιδρυτικού συνεδρίου της Παράταξης, το οποίο είχε εξαγγείλει ο Ευάγγελος Βενιζέλος το βράδυ των ευρωεκλογών και το οποίο θα επιδιωχθεί να γίνει μέσα στον Οκτώβριο και την εισηγείται στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος που συνεδριάζει το ερχόμενο Σάββατο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΠΣ. 

Αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου (ΠΣ) για την ουσιαστική, ανοικτή και ειλικρινή συζήτηση «που μας επέτρεψε να καταλήξουμε σε μια ομόφωνη πρόταση προς την Κ...περισσότερα »

.Αντιπαράθεση πολλών μεγαβάτ

Ενιαίο μέτωπο απέναντι στην ιδιωτικοποίηση της μικρής ΔΕΗ επιχειρούν οι συνδικαλιστικοί φορείς, μετά την επίταξη των εργαζομένων που έδωσε τέλος στην απεργία τους και ενόψει της μεθαυριανής ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή. Το μεσημέρι συνέρχεται η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ, μετά το κάλεσμα της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αποτροπή των κυβερνητικών αποφάσεων. 

Ικανοποίηση, την ίδια ώρα, στην κυβέρνηση για τη λήξη συναγερμού στο θέμα της ΔΕΗ, τουλάχιστον σε επίπεδο προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση, ενώ την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ εντείνει την προσπάθειά του για τη συλλογή...περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.