.Έβαψαν τις κάμερες ασφαλείας του νοσοκομείου Ρεθύμνου

Τις κάμερες ασφαλείας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου έβαψαν με μαύρο σπρέι, άγνωστοι κουκουλοφόροι, που μπήκαν το πρωί στο προαύλιο κατά τη διάρκεια λειτουργίας στο παρεκκλήσι του Αγίου Λουκά, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες λειτουργίας του ιδρύματος.

Ύστερα από εντολή του Διοικητή της 7ης Υ.ΠΕ. Αντώνη Γρηγοράκη, η διοίκηση του Νοσοκομείου «άνοιξε» για το γεγονός Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες, έχει καταγραφεί ανησυχία, αλλά και δυσφορία πολιτών για τις δυνατότητες του νοσοκομείου σχετικά με την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας με δεδομένη την υποστελέχωση, την έλλειψη πιστώσεων για ιατρικά και παραφαρμακευτικά υλικά, καθώς επίσης και την υπολειτουργία αρκετών τμημάτων του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Τόσο παραγωγικοί φορείς και σύλλογοι του νομού, όσο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν υποβάλει αιτήματα προς το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να εξευρεθούν οι δυνατές λύσεις για τη σωστότερη λειτουργία του νοσοκομείου.

.Τέσσερις ελιές τη μέρα τον καρκίνο κάνουν πέρα

Καταναλώνοντας 3-4 ελιές τη μέρα ή 3 κουταλιές της σούπας ωμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο προστατεύετε τον οργανισμό σας από τον καρκίνο. Μία πολυφαινόλη που περιέχει η ελιά, η υδροξυτυροσόλη, καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό τους.

Μελέτη του ομογενή επιστήμονα Τομ Καραγιάννη, διευθυντή του Τμήματος Μοριακής και Γονιδιακής Έρευνας του Ινστιτούτου Baker της Μελβούρνης η οποία θα βραβευτεί αύριο στο πλαίσιο της 2ης Διεθνούς Ιατρικής Ολυμπιάδας, έδειξε ότι η υδροξυτυροσόλη καταστρέφει τα καρκινικά ερυθρολευχαιμικά κύτταρα Κ562 αλλά όχι τα μονοπυρηνικά κύτταρα του περιφερικού αίματος. 

Προκειμένου να υπάρξουν οφέλη για την υγεία, ο κ. Καραγιάννης συνιστά κατανάλωση 50 ml ωμού παρθένου ελαιολάδου απ΄ όπου ο ανθρώπινος οργανισμός θα προσλάβει πολυφαινόλες ή 3-4 ελιών την ημέρας ή συνδυασμό κατανάλωσης ελαιολάδου και ελιών.

.Την «Αγορά του Καταναλωτή» εγκαινίασε ο πρωθυπουργός

«Κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη και ανάπτυξη είναι το τρίπτυχο σε μια Πολιτεία που θέλει να πετύχει», τόνισε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς εγκαινιάζοντας την Αγορά του Καταναλωτή στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών στου Ρέντη. 

Ο πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη στήριξης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων επισημαίνοντας πως με ανάλογες κινήσεις στηρίζονται οι ελληνικές οικογένειες που βιώνουν δύσκολες στιγμές και αυτό, όπως είπε, σημαίνει κοινωνική πολιτική.

«Να βοηθάμε τον αδύναμο πολίτη όχι με δανεικά αλλά με το νοικοκύρεμα του Δημοσίου» τόνισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως αναγνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες.

«Ξέρω ότι πολλές φορές το Δημόσιο δεν βρίσκεται εκεί που πρέπει δεν λειτουργούν τα πράγματα όπως πρέπει. Σας διαβεβαιώ όμως ότι βήμα-βήμα πηγαίνουμε καλύτερα» δήλωσε ο κ. Σαμαράς, ζητώντας από τους πολίτες να θυμηθούν ποια ήταν η κατάσταση πριν από 16 μήνες. 

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο πρωθυπουργός στην καταπολέμηση της ακρίβειας τονίζοντας πως ήδη έχουν γίνει συγκεκριμένες κινήσεις προ αυτή την κατεύθυνση, όπως είναι το άνοιγμα των αγορών και των επαγγελμάτων, η μείωση της γραφειοκρατίας, η ενοποίηση φορέων και το άνοιγμα των μικρών καταστημάτων τις Κυριακές.

«Η Πολιτεία, στους τομείς του εμπορίου, ασκεί κοινωνική πολιτική. Δεν σημαίνει να αυξάνεις το έλλειμμα σε βάρος των πολιτών. Πρέπει να αξιοποιείς το πλεόνασμα και να στηρίζεις τους πολίτες. Το πραγματικό κοινωνικό κράτος δεν χτίζεται με λαϊκισμό ή παρακρατικούς μηχανισμούς. Κτίζεται όταν με αξιοπρέπεια ο πολίτης να μπορεί να απολαμβάνει φθηνές υπηρεσίες» είπε ο κ. Σαμαράς.

Η αγορά θα είναι ανοικτή από τις 08:00 το πρωί ως τις 17:00 το απόγευμα, επτά ημέρες της εβδομάδα, και εκτός από φρούτα και λαχανικά οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράζουν κρέας, ψάρια, αλλά και ψωμί.

Η Αγορά του Καταναλωτή δημιουργήθηκε προκειμένου οι καταναλωτές να έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν τρόφιμα και άλλα προϊόντα στη λιανική, αλλά σε τιμές χονδρικής. 

Προς το παρόν λειτουργούν περίπου τα μισά από τα 12 διαθέσιμα καταστήματα της αγοράς, που έχουν τη δυνατότητα να πωλούν τα προϊόντα τους σε οποιονδήποτε πελάτη, ανεξάρτητα από το αν αυτός είναι επαγγελματίας ή όχι.

Τα προϊόντα στα καταστήματα αυτά πωλούνται φθηνότερα κατά 40% έως και 50%, λόγω της απευθείας διάθεσης τους από τους παραγωγούς και τους χονδρεμπόρους και διατίθενται σε μικρές συσκευασίες κατάλληλες για νοικοκυριά.

.«Κουμπώνει» ο νόμος για την οριστική διευθέτηση των αυθαιρέτων

«Η τακτοποίηση των αυθαιρέτων αποτελεί μονόδρομο για τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι επωφελούμενοι των ευνοϊκών διατάξεων του Ν4178/2013, σπεύδουν να ρυθμίσουν οριστικά τα περιουσιακά τους στοιχεία», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σωκράτης Αλεξιάδης, γγ του υπουργείου Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος.

Αφορμή της συζήτησης αποτέλεσε η τελευταία ρύθμιση που επιβάλλει τη συμπλήρωση του φακέλου με το δελτίο δομικής τρωτότητας ή τη μελέτη επαρκούς στατικότητας, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε και η πορεία εφαρμογής του νόμου, με δεδομένη την αυξανομένη έλλειψη ρευστότητας των νοικοκυριών, αλλά και την «υπερφορολόγηση» των ακινήτων (διαμαρτυρία βουλευτών στη διαβούλευση για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων).

«Υπάρχει προσέλευση γιατί προσφέρουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να αξιοποιήσουν το περιουσιακό τους δικαίωμα μέσω μιας ρύθμισης χρήσιμης και ωφέλιμης για όλους με πολλά κίνητρα και διευκολύνσεις», τονίζει ο κ. Αλεξιάδης και προσθέτει: «Τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία για την οριστική επίλυση του προβλήματος, εφεξής η πολιτεία έχει τα εργαλεία να σταματήσει την αυθαίρετη δόμηση και να εντοπίσει, προοδευτικά, τα αυθαίρετα κτίσματα».

Σε ερώτηση εάν πρόκειται να ακολουθήσει διασταύρωση των ιδιοκτησιακών στοιχείων των πολιτών με αυτά της φορολογικής δήλωσης και του Ε9, ο κ. Αλεξιάδης υπογράμμισε ότι υπάρχει πλέον αυτή η δυνατότητα και ότι η Πολιτεία «θα προχωρήσει σε αυτήν τη σύγκριση, ούτως ή άλλως, τα επόμενα χρόνια, είτε με τα τετραγωνικά που δηλώνονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, είτε στο Ε9, ή με την ταυτότητα του κτιρίου, που θεσπίζεται τώρα».

Για την ηλεκτρονική ταυτότητα των κτιρίων διευκρίνισε ότι προβλέπεται σε Προεδρικό Διάταγμα σε εφαρμογή του ν. 3843/2010, και προσέθεσε πως είναι ένας ηλεκτρονικός φάκελος όλων των στοιχείων ενός ακινήτου, είτε ενός κτιρίου, είτε μιας οριζόντιας ιδιοκτησίας, ο οποίος θα συμπεριλαμβάνει τα πάντα όσα αφορούν στο κτίσμα.

.Και οι μαϊμούδες «συζητούν» ευγενικά περιμένοντας η κάθε μια τη σειρά της, όπως οι άνθρωποι!

Τα ζώα δεν παύουν να μας εκπλήσσουν και τα νέα πράγματα που μαθαίνουμε γι' αυτά, έρχονται να φωτίσουν περαιτέρω τις εξελικτικές ρίζες μας. Μερικές μαϊμούδες, όπως ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες, έχουν μια πολύ ανθρώπινη συνήθεια: «συζητούν» με πολιτισμένο τρόπο, περιμένοντας η κάθε μία τη σειρά της για να «μιλήσει» στις υπόλοιπες της παρέας (με τους ήχους φυσικά που συνεννοούνται οι μαϊμούδες και όχι με ανθρώπινα λόγια!).

Οι ερευνητές παρακολούθησαν ένα συγκεκριμένο είδος μαϊμούδων (μαρμοζέτες ή σκιουροπίθηκους), που ζουν στα δέντρα, και κατέγραψαν τις «συνομιλίες» τους. Το πείραμα έγινε στο εργαστήριο και οι μαϊμούδες χωρίστηκαν μεταξύ τους με παραπετάσματα, οπότε η μία δεν έβλεπε την άλλη, αλλά μόνο την άκουγε.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η «συζήτηση», ακόμα κι όταν διαρκούσε μισή ώρα, δεν ήταν καθόλου χαώδης (με την μία μαϊμού να μιλάει πάνω στην άλλη), αλλά αντίθετα ακολουθούσε ένα ακριβές μοτίβο: κάθε ζώο μιλούσε, περίμενε το άλλο να «απαντήσει» και μετά από πέντε δευτερόλεπτα ξανάπαιρνε το «λόγο». 

Μάλιστα όταν η μία μαϊμού επιβράδυνε ή επιτάχυνε τον ρυθμό των ήχων που έβγαζε, και η «συνομιλήτριά» της προσαρμοζόταν ανάλογα. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι για πρώτη φορά εντόπισαν σε ζώα ένα εναλλακτικό εξελικτικό δρόμο, που παραπέμπει στον ανθρώπινο τρόπο διαλόγου.

.Ευχετήρια επιστολή Μέρκελ στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, για τα 95α γενέθλιά του

Ευχετήρια επιστολή στον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος σήμερα έχει τα γενέθλιά του συμπληρώνοντας 95 χρόνια ζωής, έστειλε η 'Αγγελα Μέρκελ.
Η Γερμανίδα καγκελάριος εκφράζει τις ευχές της και με θερμά λόγια μιλά για την προσφορά του Έλληνα πολιτικού καθ' όλη την διάρκεια της μακράς πολιτικής του διαδρομής, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην περίοδο που ήταν πρόεδρος της ΝΔ.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής της κ. Μέρκελ στο επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ είναι το εξής:
«Αξιότιμε κύριε πρώην Πρωθυπουργέ,
Αγαπητέ Κωνσταντίνε Μητσοτάκη,
Για τα 95α σας γενέθλια, σας συγχαίρω ιδιαιτέρως εγκάρδια, προσωπικώς και εξ ονόματος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας.
Στη μακρόχρονη πολιτική σας πορεία, εξασφαλίσατε σημαντικά οφέλη για τη χώρα σας. Και ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεισφέρατε σημαντικά στην ανάδειξη του κόμματος σας τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Για αυτή σας την αδιάκοπη δράση, σας αξίζει ο σεβασμός και η αναγνώριση.
Σας εύχομαι επίσης προσωπική ευτυχία και την ευλογία του Θεού.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Angela Merkel»

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.