.OI ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΕΡΤ...

«Σε συνέχεια της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών για την προσωρινή λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, η κυβέρνηση προχωρά στον προσδιορισμό των 2.000 αναγκαίων θέσεων για την λειτουργία του μεταβατικού φορέα», ...
υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών και προσθέτει:

«Παράλληλα, ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έχει ήδη δώσει εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος  να καταβληθούν 2 μηνιαίοι μισθοί στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου της πρώην ΕΡΤ, ως πρώτη δόση έναντι της συνολικής αποζημίωσης. 

Στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου θα καταβληθεί ένας μισθός μέχρι να υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και υπολογισμός τυχόν υπολοίπων, ενώ οι εργαζόμενοι κατηγοριών ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων και Μετακλητών Υπαλλήλων δεν θα λάβουν αποζημίωση. Τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς μισθοδοσίας των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ στην ALPHA ΕΜΠΟΡΙΚΗ Τράπεζα.

Τέλος, η κυβέρνηση καλεί τους εργαζομένους να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».

.Καθησυχαστικός θα παρουσιαστεί ο Στουρνάρας στο Ecofin

Να καθησυχάσει για τις εξελίξεις στην Ελλάδα θα κληθεί σε λίγη ώρα στο Ecofin ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας. Στο περιθώριο του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27 θα συζητηθούν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και η ανάγκη συνέχισης του μεταρρυθμιστικού έργου.

Ο κ. Γ. Στουρνάρας που θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στο Ecofin, θα ενημερώσει τους ομολόγους του για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και θα επισημάνει πως παρά τα συμπτώματα εσωστρέφειας των τελευταίων ημερών, η χώρα θα ανταποκριθεί στις απορρέουσες από το μνημόνιο υποχρεώσεις της ούτως ώστε να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα και πριν το φθινόπωρο η εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα συνολικού ύψους 8,1 δισ. ευρώ.

Το Ecofin που θα συνεδριάσει στο Συνεδριακό Κέντρο Kirchberg του Λουξεμβούργο, θα εξετάσει ζητήματα σχετικά με το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, τις συστάσεις του συμβουλίου σχετικά με τα εθνικά προγράμματα μεταρρυθμίσεων των κρατών μελών της ΕΕ και τα επικαιροποιημένα προγράμματα σταθερότητας και σύγκλισης, ενώ αναμένεται να εξετασθούν ειδικά οι συστάσεις προς συγκεκριμένα κράτη της Ευρωζώνης.

Ακόμη, θα εξετασθούν η πρόταση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη θέσπιση πλαισίου για την ανάκαμψη και την εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά και το θέμα της άμεσης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ΕSΜ). 

Χθες το Eurogroup κατέληξε σε συμφωνία ότι οι εθνικές κυβερνήσεις θα πρέπει να συνεισφέρουν το 20% στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ο ESM το 80% κα ότι η συνεισφορά των κυβερνήσεων στην ανακεφαλαιοποίηση θα υποχωρήσει στο 10% του απαιτούμενου κεφαλαίου δύο χρόνια μετά την ισχύ των κανονισμών.

.Πυρετός διεργασιών στα επιτελεία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί συνάντηση των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, τα επιτελεία των δύο κομμάτων επεξεργάζονται ήδη το νέο προγραμματικό πλαίσιο της διακομματικής πλέον κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η συζήτηση έχει προχωρήσει και ήδη συντάσσεται το κείμενο της συμφωνίας το οποίο προβλέπει εκτός των άλλων και ανανέωση, επανεξέταση του προγραμματικού πλαισίου ανά πεντάμηνο.

Σε άλλο ανώτατο επίπεδο γίνεται ήδη η συζήτηση για το νέο κυβερνητικό σχήμα και τα στελέχη που θα τοποθετηθούν και από τις δύο πλευρές. Η συζήτηση για την θεσμοθέτηση αντιπροεδρίας της κυβέρνησης θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών 

.«Βαγγέλη, έχω αντιδράσεις, δεν περνάει»

Δραματικό παρασκήνιο κρύβεται πίσω από την απόφαση του Φώτη Κουβέλη να ζητήσει ουσιαστικά ολική επαναφορά της ΕΡΤ.

Το παζλ συμπληρώνει το τηλεφώνημα που έκανε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο τον οποίο ενημέρωσε ότι η πρόταση του δεν περνάει από τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και υπάρχει πρόβλημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» ο Φώτης Κουβέλης ξεκίνησε για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έχοντας αποφασίσει «να τα σπάσει» με την τρικομματική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Το απόγευμα στην κοινή συνεδρίαση κοινοβουλευτικής ομάδας και Εκτελεστικής Επιτροπής ζητήθηκε από τον Φώτη Κουβέλη σκληρή στάση στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. 

Μάλιστα η πρόταση στην οποία είχαν συμφωνήσει οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί δεν μπήκε καν σε ψηφοφορία και ο Φώτης Κουβέλης δέχθηκε την πρόταση της σκληρής μερίδας στελεχών της ΔΗΜΑΡ για ολική επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Στην συνεδρίαση των οργάνων παρουσία των υπουργών και υφυπουργών της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Κουβέλης μίλησε για επαναπρόσληψη περίπου 1.700 εργαζομένων με τρίμηνες συμβάσεις.

Τα στελέχη, όμως, ζήτησαν σκληρότερη γραμμή.

Ο Φώτης Κουβέλης τηλεφώνησε στον Βαγγέλη Βενιζέλο, ενημερώνοντας τον ότι δεν περνάει η πρόταση που είχαν την προηγούμενη συμφωνήσει στο γραφείο του πρωθυπουργού.

«Βαγγέλη, έχω αντιδράσεις, δεν περνάει» είπε στον Ευ. Βενιζέλο. 

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που κατάλαβε αμέσως ότι ο κ. Κουβέλης οδεύει στην έξοδο ενημέρωσε τους βουλευτές ότι υπάρχει μπλοκάρισμα από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ.

.Δημοσιοποιήθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων για ΑΕΙ-ΤΕΙ

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων μπήκε σήμερα, καθώς οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων αναρτήθηκαν στα Λύκεια και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας. 

Ωστόσο, τα στατιστικά στοιχεία των φετινών βαθμολογιών που θα δείξουν ποια είναι τα μαθήματα «επιτυχίας» και «αποτυχίας», τα ποσοστά των φετινών αριστούχων, αλλά και εκείνων που έγραψαν κάτω από τη βάση, θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Πάντως, η αγωνία λήγει για όσους έχουν πολύ υψηλούς ή πάρα πολύ χαμηλούς βαθμούς. Όμως για να είναι ένας υποψήφιος σίγουρος για την επιτυχία ή την αποτυχία του θα πρέπει να περιμένει το τέλος Αυγούστου, οπότε και θα ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα για τα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα.

.Κατ' αρχήν συμφωνία με ΤΑΙΠΕΔ για ΔΕΣΦΑ ανακοίνωσε η SOCAR

Η κρατική ενεργειακή εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν SOCAR ανακοίνωσε ότι υπήρξε συμφωνία για να αγοράσει ποσοστό 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου της Ελλάδας), αναφέρει στην ιστοσελίδα της η αζέρικη εφημερίδα Azernews. Η συμφωνία έγινε με το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Συμβουλευτικές ομάδες της SOCAR και του ΤΑΙΠΕΔ εργάζονται στα τελευταία τεχνικά ζητήματα της συμφωνίας, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της SOCAR Ροβνάγκ Αμπντουλάγιεφ, η απόφαση για την εξαγορά του ΔΕΣΦΑ είναι εναρμονισμένη με τις υφιστάμενες υψηλού επιπέδου σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και του Αζερμπαϊτζάν, όπως και μεταξύ της SOCAR και των κορυφαίων ελληνικών ενεργειακών εταιρειών. 

Κατά τον ίδιο, η SOCAR είναι πολύ αισιόδοξη σχετικά με τη μελλοντική συνεργασία, ενώ νωρίτερα είχε δηλώσει ότι η απόκτηση των μετοχών του ΔΕΣΦΑ σημαίνει την πρόσβαση της αζέρικης εταιρείας στην αγορά της διανομής φυσικού αερίου.

.Δ. Παπαδημούλης: Η κυβερνητική βαλίτσα δεν θα πάει μακριά

«Όσοι χρησιμοποίησαν τη ΔΗΜΑΡ για να προωθήσουν τις σκληρές μνημονιακές πολιτικές με την απόλυτη συνυπευθυνότητα της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ, την αντιμετωπίζουν τώρα σαν την "τρίχα που πρέπει να πεταχτεί από το ζυμάρι"» εκτιμά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

«Η κυβέρνηση βγαίνει πιο αδύνατη από αυτή την κατάσταση που προκάλεσαν οι ακραίες και αντιδημοκρατικές αποφάσεις Σαμαρά για την ΕΡΤ» σημειώνει ο κ. Παπαδημούλης και προσθέτει: 

«Η ΔΗΜΑΡ αντιμετωπίζεται από τον πρωθυπουργό και τις δυνάμεις που στηρίζουν τη μνημονιακή κυβέρνηση περίπου ως στυμμένη λεμονόκουπα και το βέβαιο είναι ότι ο ισχυρισμός του πρωθυπουργού ότι η νέα του κυβέρνηση είναι κυβέρνηση τετραετίας δεν πείθει ούτε και τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του».

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση έχει τέτοιες απώλειες και ρηγματώσεις όχι μόνο στη βουλή, αλλά και στην κοινωνία, που είναι βέβαιο ότι η κυβερνητική βαλίτσα δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά. Και σίγουρα, ακόμη κι αν ξεκαλοκαιριάσει, έρχεται ένα ιδιαίτερο θερμό φθινόπωρο γιατί τα προβλήματα εκδικούνται».

Ο κ. Παπαδημούλης σημειώνει ότι το βασικό δίλημμα των επόμενων εκλογών θα είναι: κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και σκληρή μνημονιακή πολιτική ή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα σταματήσει αυτό τον κατήφορο».

Αποκαλύπτει μάλιστα ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν σημαντικές πολιτικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ και μέσα και έξω από τη Βουλή.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.